Отговори
# 210
Карина, още от сега трябва да си го харесаш и да го уговориш педиатъра, че после няма да имаш възможност, защото от болницата няма как и трябва мъжът ти да търси докато те изпишат, че да може да дойде веднага след това у вас! И аз незнаех къде и кой да питам, но лекаря който ми следи бременноста ми препоръча един и ми спести чуденката  Simple Smile

# 211
Аз си избрах педиатърка в най-близката поликлиника, през 2 блока от нашия. Не я хвалят много хората, но ми трябва про-форма само, защото родителите ми са педиатри и двамата, но са далечко от мен, та консултациите ще са по телефона, а личната докторка само за направления и имунизации.

Обадих се на лекарката преди няколко дни и тя ми каза да й звънна кога ни изписват от болницата, за да направи първото посещение, а ще може да запише беба като найна пациентка, чак когато си получим акта за раждане. А това ще се проточи, защото на мен постоянния ми адрес е в Пловдив и сега става едно мазалооооо...... Confused

# 212
За избора на лекар ми казаха, че като родя веднага ще ме питат коя му е лекарката, за да я запишат. Щото имало някаква жена, която записвала новородените, за да се впишат! Та трябва предварително да си изберем лекарите. Мами от Варна, вие към кого сте се ориентирали? Аз съм решила да питам личната лекарка и ако има в Мед. център до нас добра лекарка, там да запиша бебо.

Mpulle, много ти се радвам за енергията. И на мен тази седмица ми се пада голямо чистене и чакам с нетърпение...само да не стане сакатлък де  Rolling Eyes

Мами, които ще раждат секцио-доки ми каза, че трябва освен документите личната лекарка да даде "зелена карта", на която да пише, че може да ви се извършват операции. До края на седмицата ще я свърша тая работа, че за сефте чувам.

uscho, чакам с голямо нетърпение следващата лекцийка  newsm53 И аз миналата си я копирах. Даже имам едно въпросче относно нея-пишеш, че масажа на ръчичките започва от дланите към раменцата, но на картинката е показано на обратно. Кое е вярно?  Embarassed

Хайде, това от мен за сега Simple Smile

# 213
uscho, чакам с голямо нетърпение следващата лекцийка  newsm53 И аз миналата си я копирах. Даже имам едно въпросче относно нея-пишеш, че масажа на ръчичките започва от дланите към раменцата, но на картинката е показано на обратно. Кое е вярно?  Embarassed

Ръчичките се масажират от дланите към раменцата. Логиката е от периферията към сърцето.  Rolling Eyes

Ох, цял следобед корема ми е на топка и само се ослушвам. ОСТАВАТ ОЩЕ ЧЕТИРИ ДНИ ДО ЗОДИЯ ВЕЗНИ!

Ама аз като се познавам, мине ли 23-ти ще започна да хленча - искам Октомврийска везничка и т.н. и т.н и чак до Декември ще съм си бременна....

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 20:28 от Тонито

# 214
Джиджа, масажа на ръчичките, който започва от дланите няма картинка, той се прави, когато бебето е още по гръб, а от точка 9 нататук бебето се обръща по корем и тогава го масажираме така, както е показано на картинката - от петичките, през дупето и гръбчето, раменете, лактите и завършваме с дланите

Много се тревожа за Рали и Коки... дано всичко мине леко и бързо...  newsm17 newsm17 newsm17

Аз пък съм с ниско кръвно и много висок пулс - 125  Shocked Направо сърцето ще ми изскочи от гърдите, а в същото време освен да лежа почти нищо не правя..?!?!

# 215
Тони, uscho, мерси. Сега разбрах  Hug

# 216
  • София
Браво момичета 105 мнения за един ден, а той не е свършил още - явно предстартова треска ни тресе и бебевалеж ще има - така бяха преди месец и септемврииките.

За избор на педиатър , освен по препоръка може и от форума да си изберете, има много мнения за педиатрите по райони.

Джиджа   това за зеленета карта за пръв път го чувам и ми звучи смешно - то се попълват формуляри в болницата, а не личната ми лекарака да ми "разрешава" звучи тъпо, а още по-смешно ще е да е истина.
Ами ако трябва по спешност да ти направят секцио - тогава кокво търсят личната ли.

ushco пии някое успокояващо чайче, но слабо.

# 217
Здравейте мами,

аз да се отчета. Вчера бяхме на преглед в болницата,( Майчин дом във Варна) където сме намислили да раждаме и откриха че бебо има слаби тонове. Не е сигурно, но май се получава при легнала позиция по гръб и сега мога да лежа само на ляво. Казаха ми да си следя корема и ако усетя, че бебо не мърда да тичаме към болницата?! Ще влизам в девети след 23-ти тази седмица, но си мисля че е раничко за бебката и ми се иска да си седи вътре още поне 2 седмици. Както и да е, казах на родата днес сутринта и като ме нападнаха   smile3512 smile3512 tantrum и се обадих на доки, която ме води в Бургас. Отидохме и при легнало положение пак паднаха тоновете, та утре сме на запис. Стискайте палци да е само при легнало положение по гръб, че ме е страх малко. По линията на мъжо нямат особено здрави сърчица. Аз гледам да съм настроена положително и да си мисля, че всичко ще е наред. Иначе сме 3 кг. и докитата ме навиват за секцио, а аз се дърпам та ще видим накрая какво ще стане.

Хайде лека вечер на всички! Стискам палци за Рали и Коки fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed 

# 218
Меги, да, по принцип звучи странно, но това ми каза доки  newsm78 А тя работи в нашата окръжна и се съмнявам да не е така. В това картонче трябвало да пише, че нямам някакви заболявания, които да възпрепядстват по някакъв начин операцията. Утре ще звънна на личната за всеки случай де, и ще ви кажа какво е станало  Peace

# 219
Привет слънчеви мамчета.... newsm47
Изписали сте света пак. Аз нямах два дни нет и затова не съм се разписвала тези дни. Сега ще настаня удобно и започвам да ви чета "от-до". Иначе сме относително добре се бебо. Той си щъка яко. Във вторник другата седмица сме при леля доки.
А да попитам, какъв точно документ трябва да ми издаде леля доки за болницата, че аз имам хиляда и не мога се ориентирам нещо....
Нека ви е слънчево, цветно и нежно.... smile3525

# 220
Ами добре, включете ме и мен в страничката. Ще ми бъде първо раждане. Със сигурност е момче. Чичо доктор каза, че шанс за момиче има, ама следващия път newsm62. Мисля в Св. София да раждам- т.е. Тина Киркова бившата (че доколкото разбрах имало и друга св.София). Юнака го чакаме към 6ти октомври да се появи.

# 221
pra мен всички ме съветват да проверя за лекар във Военна болница, толкова добри специалисти имало там...... Confused Е да ама как да ходя от кабинет на кабинет и да питам.  ThinkingИзчетох сума ти форуми по въпроса и засега нищо. Както и да е, ако ти хареса някой лекар свиркай и ти  smile3521

# 222
здравейте

доста сте писали днес, аз нямах време и ви четох до сега

ние с бебка сме добре, 2 дни бяхме на консултация и слушане на тоновете
Стискам палци на Рали и Коки да задържат бебчетата още малко, всичко ще е наред щом са под лекарски контрол Praynig Hug

Който е голям мераклия за бебета да си ражда, само да кажа, че сред нас има и такива, които гледат да задържат колкото е възможно повече, защото имаме малки бебета или други индикации, и такива коментари за скоростно излизане на бебетата не са много уместни

Целувки на всички коремчета, ако вляза в болница ще пиша на щъркелчетата Hug

# 223
Нямам време да чета, че пак ще бягаме по разходки, само да кажа, че сме с 1.5см разкритие и ние (демек ставаме за предизвикване) и на 26ти сутринта рано рано ще ходим да се раждаме...

Бебо има възможност да "обжалва" като се роди по-рано сам  newsm53

Който е голям мераклия за бебета да си ражда, само да кажа, че сред нас има и такива, които гледат да задържат колкото е възможно повече, защото имаме малки бебета или други индикации, и такива коментари за скоростно излизане на бебетата не са много уместни

Ме and Baby, нали осъзнаваш, че каквото и да коментираме, твоето бебе (както и на тези, които не бързат КАТО МЕНЕ, въпреки че ме подканят отляво и отдясно  Mr. Green) няма да се роди нито по-бързо, нито по-бавно, отколкото му се полага...  Peace
Аз само стискам палци да са ни здрави бебетата, когато и да се появят!!!  Hug

# 224
Ilenkata и Bbibbi , Добре дошли при нас! Hug  Дайте повече инфо за вас  , за да ви включим на първа страничка / кое по ред раждане, какво бебешонче чакате, къде ще раждате и т.н./
Вече имам едно дете,т.е. това ми е втора бременност,термина ми е за 26 октомври,по всичко се очертава,че ще е момче,но ще знаем със сигурност,когато се роди  Simple Smile Ще раждам в бившата Тина Киркова,надявам се нормално - вагинално,стига да не се обърка нещо.

Общи условия

Активация на акаунт