СеПтЕмВрИ празници най-много има, а Сашко ще е батко догодина

• 15 078
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!

Алфира,възхищавам ти се на решението да имаш още едно бебче и то толкова скоро.Пожелавам ти успех и да се наредят нещата така както ти си ги замислила.
mamaKapi,Мони също е с алергия,но при нас симптомите бяха други.При нас се наложи операция и поради възможна алергична реакция към упойката ни посъветваха да направим консултация с алерголог.Направихме такава,но не в Бургас,а във Варна.Там ни направиха тест само за лекарствата ,които ще използват при самата операция и ни казаха,че тест за храни не се прави.Най-рано може на 2-3 годишна възраст(ако не се лъжа).Алерголога ми каза,че ако внимавам какво давам на детето до 2 годишна възраст алергията ще се израсте.Каза ми да не си правя експерименти,да спра всякакви крави продукти и яйца.Ако реша да давам АМ то да бъде Фризопеп,но аз давам друго хипоалергенно и нямам проблеми с алергията.Ако искаш направи си консултация с алерголог да видиш какво ще ти каже.В Бургас мисля,че има само една детска.
sta_nimira, на моя разбойник фонтанелата също не се е затворила и е доста голяма.Прочетох доста за това и видях,че на някой деца се затваря по-късно(2г и половина).На всеки преглед и лекарката го оглежда,но казва,че няма проблеми.Смятам сега през зимата пак да започна да давам витамин Д.
dennis,много ми е сладичък Арен.Да го нацелуваш от мен.  Heart Eyes

Мони ще ме побърка от няколко дена.Отказва да яде всичко.Приготвям му на ден поне по 3 неща за хапване и всичко изхвърлям.Писна ми вече да готвя,а малкия калпазанин дори да не си прави труда да куса каквото му подавам с лъжицата.Решила съм да не го насилвам да го видя до кога ще издържи да не яде.Иска само и единствено да суче.  #Crazy

Лек и усмихнат ден от нас!Отивам да сготвя нещо набързо докато спи малкия мъж.

# 256
Привет мацки!

Лошото време се отразява много на активността, не мога да ви изчета, а пък докато публикувам и пак - нов отговор.

dennis Арен е мноого сладък с хавлийката... обожавам личицата на бебоците след баня в качулките - като смърфчета са....

Цвети Русимова взе ми думите от устата за срещата. Аз искам да дойда, но 14 часа ми е невъзможно, защото тогава Иги заспива, а навън да спи е ....кауза пердута. Затова Ави, на теб не ти ли е удобно по-рано - например 11-11.30 или пък по-късно, към 16.00 часа? Ако не става няма проблем, но наистина много искам да ви видя, пък и да си взема диска.... newsm78

Станимира, добре завърнала се... Иги още има малка дупчица на главата, но съвсем малка, колкото 1 стотинка, само, че разлята(не знам дали добре се изразих). Не давам Вит. D, защото още има доста слънце, но през зимата ще давам по 1 капка.

алфи давай с бебето смело, само за секциото не знам, не е ли малко рано за второ. Аз също съм със секцио и се чудя....

Мамичка Яничка чудесен аватар.

sladur4e оля се вече с тези калорични закуски. Naughty Като гледам тука всички са на диета, та разваляш дисциплината.

tonitta страхотна е фотосерията за татковците-бавачки. Смях се на глас... Joy baby_neutral

Дивеч не съм давала на Иги и няма откъде да намеря (пък и вкъщи сме мнооого капризни на меса, таткото ни само свинско и пилешко яде, дивечът ще го довърши).

Приспивам я точно като irinii - спаси. Ако е гроги, направо в нейното легло, ако не - двете на нашето и тя порита-порита, побърка ми в очите, носа, поскубе ми косата и заспива.

Fibi4ka горските и те стачкуват май...нещо такова гледах по ТВ.

Ааа и за дръвчетата- идеята е толкова хубава, че наистина е добре да я осъществим. Аз нищо не разбирам от засаждане, та ще е добре предварително да кажете какви фиданки се купуват и така...

Ох, щеше да е кратко включване, но...Айде чао... Hug Flutter Heart Eyes

# 257
Тук цял ден е и вече децата полудяха да стоят в къщи.
Денис,голям сладур е Арен,липсват му само джапанките Mr. Green
Ставам,че и двамата се катерят по мен..................помощщщщщ Laughing

# 258
Ей, вярно голяма навалица тук - браво, браво!

sladur4e*2 - еми супер е това, че малкото сладурче иска да заспивате заедно, хванати за ръце Wink. Нашта убавица иска сама да заспива, на голямото легло. Колко пъти съм се опитвала да се гушнем и така да спим - не ще. Пък аз, вечер като си легнем и често си мисля... гледай сега каква работа - ние хем сме големи и пак имаме нужда да се гушнем и заспим с чувство на спокойствие и защитеност, пък то, дето е толкова беззащитно - спи само в креватчето си. Мисля, че е много хубаво да ги гушкаме преди заспят... Heart Eyes.
Щастливке - да не ви харесат там фиестите и да забравите да си додите! Айде, чакам и аз отчет - снимков, без снимков - няма значение!
steli-ssd - поздравления за планинския уикенд, пожелавам ви по-често да ви се случва. То и без друго дойде сезона на вилите, камините и червеното винце...... ммммм много го обичам /сезона де/.
dennis - наистина е мн сладък Арен.....истинско тигърче....
nikol5 - какво му е имало на горкото детенце Sad.... дано вече всичко е зад гърба ви и занапред само здраве!
venush - аха, стачкуват и горските .... горска революция правят. Дано по-скоро направят някакви промени, че както ти разказвах и на живо, системата е в много окаяно състояние - и финансово и организационно. Аз затуй не искам да се връщам на този етап там.  Crossing Arms
алфи - ще дадеш ли малко повече инфо за инициативата, плийййс. Praynig Къде ще е точно мястото - в частен имот или в гората... беше казала че можем да поръчаме фиданките някъде от Казанлък - от лесничейството ли? Иначе за времето - абсолютно е така. Димитър вика, колкото по-късно, толкова по-добре. Ох, така искам да дойдем - дано да успеем....Иначе за вида на дръвчетата, може да изберем явор. Едно време учихме по дендрология, че никъде в природата няма яворова гора. Просто такъв е дървесният вид - не образува чисти насаждения в естествено състояние. Всъщост не знам дали и изкуствено може да се направи, трябва да питам Димитър... newsm78.... Но още тогава ми се видя много интересен този факт, един вид да видиш яворова гора си е истинско чудо, каквото са и нашите дечица....Ще е много романтично, ако можем да го направим. Heart Eyes Ама и други дървесни видове да са - пак ще е романтично..... гората винаги е романтична....
Хайде, ЧАО ви казвам с една яворова клонка! Hug

# 259
Привет дами!
Ама наистина много сте изписали. чета ви в творческите служебни паузи и понеже получавам "информация на парче" сигурно ще съм позабравила това-онова, но все пак:
Алфи, прекрасни намерения имате! Пожелавам ти Господ да е с вас и без да го мислите много много - бебо да си стане, когато си избере сам! За водата - наистина игра му е майката, но освен това - ние от повече от половин година къпем спаси само под душ - мисля, че и на Иван ще му е по приятно да се гуши в някой от вас  - поне докато преодолее стреса от грешката на гледачкатал За запека в този сезон е най-добре да даваш тиква!
мамо Капи, радвам се, че си по-добре вече, а алергията на малаката - мислиш ли, че е правилна диагноза? newsm78

За фонтанелата и вит.Д - нашата мисля, че е затворена  Thinking лии поне докторът ни каза, че всичко е наред с нея, но ми препоръча от октомври месец да започна отново да давам вит. Д - иказа, че така е редно да бъде през следващите 2 зими. Вит Д няма отношение само за фонтанелите, а за цялостния костен статус.
Никол5, дано липсата на апетит е временна при вас. Няколко момичета купиха витамини , повлияващи благотворно на апетита - защо не пробваш?
Каролина, благодаря за прекрасните пожелания. При вас какво - и зимата си е зима, ама и лятото край няма! Събирайте слънце и за нас  Hug
Денис, супер сладкиш в хавлийка!
Относно привързаността - аз както до миналата седмица нямах проблеми, така сега щом сутрин дойде гледачката и Спаси се залепя за мен и ... става ми много мъчно. Много добре разбира, че нейното присъствие гарантира моето отсъствие и започва да страда и да се съпротивлява. От друга страна като се прибера не я пуска нея да си ходи - е не чак със сълзи, но я гушва и я държи... Разчитам, че ще го израстем и това....
Щастливке, айде да си идваш вече викам, че то не бяха плажове ,не бе слънце, не бе почивка - все неща, които ми липсват  Twisted Evil Hug
Как е нашата бремелинка днес?Авиии??

# 260
Тук съм, тук съм!

Добре сме си днес със Сашко. Два пъти навън - първо до единия пазар, после до другия. Поспахме си двамата сладко. Бяхме и на чичо доктор. Сашко е 76 см и 9,750 кг. От два месеца не бяхме ходили на консултация. Следващия път ще ни бият полиомиелита и после чак на пролет ще има ваксина. Ние слагахме Инфанрикс. Май не се е затворила фонтанелата съвсем - сега я опипах - витамини не му давам.

Алфи, хайде мила! Успех в бебеправенето! Ваньо ще е чуден батко!

Фибичка, за гората проверих и сайта на Малеева, но за съжаление тази есен няма да има засаждене на фиданки в парк. Трябва да се погрижат за вече насадената гора. Ние сме там. Когато и да решим да засадим яворовата ни гора. Картинката е чудна! Колко цвят и настроение!

За срещата - нека бъде тогава в 11 часа. Мислех да свърша една камара неща преди това докато Сашко е при баба си, но ще се справя някакси. Щом 11 е по-удобно. Сашко заспива напоследък в 12 часа и това му е единствения сън за деня, но миличкият е свикнал на всичко. Ще спи навън, ако трябва.

Станимира, да ви пратим малко слънце в Брюксел. Тук току-що изгря.

Каролина, разкошен е торонтския зоопарк. Добре сте изкарали Деня на благодарността. Аз хубаво бях планирала семейно пътуване до Торонто през 2008, но по обясними причини ще го отложим за по-натам.

Никол5, радвам се на добрия резултат от операцията на Мони. А относно яденето - добре поне, че иска да суче. Да не би да е масирано зъбоникнене?

Денис, цунки за малкия мушморок в хавлийката!

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 18:33 от Ави

# 261
  • София
Привет Simple Smile Аз само на бързо за пореден път.
ОХ, на мен 11 не ми е удобно, но 100 човека, 100 мнения. Най-много да минем за малко и да търчим в 12 за кухнята Sad Много искам да видя диска преди да заминем...нали ще ходим с Хриси при мама Embarassed
Да ви покажа и наглед как протече прощапулникът Simple Smile Не обръщайте много внимание на "творческата" обстановка в нас-нали все нещо довършваме. Не знам кога ще доживея да няма нещо за довършване въобще по тази къща....
Щастливка, Бобо да не вземе да проговори на испански Simple Smile
Алфи, Хриси пък го беше страх от душа-един месец го ползва за играчка и вече се престраши. Претенции за водата няма-стига да не е мнооого гореща.
Тонита, това за татковците Мартин ми го пуска всеки път, когато му оставя детето за малко Simple Smile
Фибичка, и Хриси види ли пързалка пощурява. Исках да му вземем една за РД, но се отказах-като е вкъщи няма да му е интересно. Ирини, вие май имахте? Спаси радва ли и се?
Отивам да правя пържолки  chef

# 262
Хайде пак за срещата - нека е в 16 часа тогава. Всички ще са се наспали и ще са си взели храната от кухнята. Винаги ще има някакво неудобство. Ще се прибираме в най-натовареното движение, но за нас не е проблем. Доказала съм, че сме гъвкави. Каквото кажете - такова.

# 263
Каролина,аз имам прекрасни спомени от зоопарка в Торонто,спомням си,че за мен беше страхотно изживяване,но съм била по-голяма,помня едни невероятни бели мечки,плуващи в кристално чиста вода,как ги гледах през едно стъкло,ох пак ми се ходи в Канада Wink

Я виж ти колко е малък света. Аlexal, кога си идвала в Торонто? Зоото наистина си го бива и доста често напоследък ходим там, докато времето все още позволява.
Ави, ти ме изненадваш! Още ли следиш кога са празниците в канадско? Всъщност колко години си живяла тук?

Каролина, разкажи за тези клочки за тичане из парака на майките при вас! Моите гости от Торонто ми споменаха бегло за тази измишльотина ooooh!

Алфи, какво е това чудо? Не съм чувала досега за клочки. Да не би да си объркала думата? Щом си се решила на второ бебче давай смело и за секциото не се притеснявай. Имам позната, която роди двете си деца със секцио и имат разлика само 1 г. и 10 м.

dennis, голям сладур е станал Арен.

nikol5, абе тия Мончовци били страшна работа.  Naughty И ние минахме през такъв период - пълен отказ на храна с лъжица. Проблема се реши като го оставих сам да се храни когато и с каквото пожелае. Спрях да му готвя и започна да яде само от нашата храна. Голямо мазане и цапане беше, но сега поне се храни много по-добре. Даже успявам и да пробутам по някоя лъжица, докато се е разсеял. Защо не пробваш да смениш лъжицата.  Crossing Arms Ние ползваме вече метална лъжичка и ако случайно му дам храна с пластмасова веднага плюе. Ей, не се лъже лесно вече. Сега пък сме на друг пореден период - отказва пресни плодове, но пък яде готови плодови пюрета. Как ги разпознава незнам, но е факт.

За фонтанелата - не е затворена още и продължавам да давам вит. Д. Лятото го бях спряла, но от 1 месец пак започнах, защото педиатърката ми каза, че този витамин се използва и като превенция за някаква форма на рак на костите. Ох, като чуя рак и косите ми настръхват и затова стриктно изпълнявам нарежданията. Склонна съм да й имам доверие, защото преди да я избера за педиатър й четох автобиографията в интернет и ми направи голямо впечатление с многото си дипломи и сертификати, а освен това е професор и преподавател в най-големия университет в Торонто.

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 18:51 от Каролина

# 264
Ави, ти ме изненадваш! Още ли следиш кога са празниците в канадско? Всъщност колко години си живяла тук?

Само 12  Laughing

# 265
Здравейте отоново от мен .
Nikol5 , благодаря за съветите . Склонна съм да отида и до София , стига да мога да реша проблема .
Irinii , не зная дали е правилна диагнозата . Това ми казаха. Първо избиваха някакви червени петна по тялото - точно както при подсечено дупе , разликата е , че бяха по вътрешната страна на бедрата и корема . Казаха , че е уртикария и дадохме на Теди ериус . После за седмица всичко мина . След петната се започнаха с пъпките - първия ден петно , което на втория ден ставаше на огромни пъпки, сякаш нещо я е ухапало здравата . Казаха ми че е от млечния белтък . Спряхме киселото мляко , но казаха , че не трбва да яде и сирене и кашкавал и масло , с една дума нищо млечно . Тя обаче не иска да пие адаптирано и не знам какво ще се правим . Петната си избиват въпреки , че не давам мляко. Казах ми , че може да е от всичко - прах , омекотители , полени , цветя , акари - всичко .Заведох  я при хомеопат , който ми даде калкарея карбоника в някакво индийско разреждане , което щяло да действа няколко месеца ( това е калций с една  дума ) . Той ми каза , че не може просто така да се каже какво е и да се лиши детето от мляко и млечни продукти . Направо съм в шах , как ми дойде това на главата ...Прочетох за алергиите , че когато са хранителни избиват незабавно , а не след няколко месеца . Мисля като се пооправи да установя какво точни е и дали е хранително . Ще давам по малко през няколко дни от всичко , в което се съмнявам и ще записвам , докато не разбера дали е храната или не . Това е , което знам .
Нашата фунтанелка е почти затворена . Не ми казаха да продължа вит. Д .
А сега да ви се оплача . Днес , след като си написах постинга , станах , за да хапна и да си полегна и когато тръгнах към хладилника ми прилоша ужасно . причерня ми пред очите. При вида на яденето ми се повдигна и няколко пъти повърнах . После толкова ми стана зле , че легнах и изведнъж останах без никакви сили . цялата треперех , ръцете ми се сковаха и изтръпнаха , а п тялото ми сякаш течеше многоволтов ток . Едва се обадих на слънцето да дойде , понеже малко след това Теди се събуди и се предаох . не можех да си вдигна ръцете от умора . Помолих го да отиде при една съседка на майка ми , за да ми бае , понеже днес като излязох бях с едно потниче и дота хора се обръщаха след мен . Лошото е , че и Теди пищеше както никога. Едва стигнах до колата . Слънцето буквално ме влачеше . След като пих от водата ми поолекна малко и от там в болницата на система . Казаха ми , че е вид нервна криза , но аз днес не съм се ядосвала за нищо . казаха , че може да е от много неща - главата , от обезводняване , от глад ( аз не пазя диета в момента ) , от кафето , от проблем със сърцето . Не знам какво сава с мен . Това не съм аз , никога не съм била толкова слаба нито физически , нито писхически . Не вярвам и сега да е така , но се питам какво ми е . явно трябва да правя пълни изследвания . Като за начало електролитите трябвало да проверя .Това е , повече няма да се хваля , напоследък става обратното на това , в което съм сигурна.

# 266
Привет моми4ета! Снимките на децата са страхотни
Денис, Арен е много готин с тази хавлийка, ние имаме съ6тата синя  Mr. Green
mamaKapi , аз съм с ниско кръвно и 4есто ми се слу4ва да ми прималее. Винаги гледам да седна, за да не падна. Слу4вало ми се и по улиците  Crazy 6околад и кола много помагат, както и голямо коли4ество вода. Най- ме е страх да не ми се слу4и когато съм сама с Филип и се пазя....
За Вит Д - аз давам всеки ден по 4 капки, от както се е роди, без да съм прекъсвала. 6те продължим поне до 2 годи6на възраст. Тук не е много слън4ево, а е и доста влажно, което не е в полза на костната система.  Липсва ми слъъъъъъънце..  Тези дни всеки ден вали .....
Фонтанелката на Филип все о6те е голяма, доки всеки път я проверява и няма проблем, с времето 6те се затвори..  Flutter
Ави, погали коремката от нас с Филип...

# 267
  • гр.Русе
Привет и от нас!  Hug
Алфира много ме зарадва с решението си за бременеене,а какво казва твоят гинеколог за секциото?Според моят трябва да чакам поне 3 години  Shocked,а ми се искаше децата да са по-малка разлика
mamaKapi,много ти се насъбра май в последно време,направи си изследвания,пий витаминки и си осигури време за релакс,мързелуване или каквото и да е разтоварващо занимание.
За фонтанелата и витамин Д-нашата още не е затворена,а педиатърът ми каза да давам вит.Д веднъж седмично по 5 капки  newsm78 всъщност има ли значение дали се дава всеки ден по 1 или веднъж по 5,малко се учудих да не го предозирам нещо,как мислите?
Завидях на Каролина за топлото време и разходките в zoo
Днес кръстницата на Крис му подари детско барабанче,/аракаси и дайре,познайте какво беше вкъщи...а главата ми още дрънчи  Tired
За приспиването-след баня аз гоня Крис да му облека пижамата,той гони баща си,който му друса шишето с млякото,за броени минути го изпива,подава ми го през решетката на леглото,обръща дупето и заспива.
Исках още нещо да пиша но ми изхвръкна от главата...лека нощ и цветни сънища.
Цунки-мунки  Heart Eyes

# 268
Добър вечер мами!
Плами,нищо,че си раждала секцио,не е нужно да се чака 3 години,отдавна го отрекоха това Peace
А това за 5 капки наведнъж направо ме разби,в големи дози витамин Д е токсичен,аз започнах да давам от скоро по 1 капка на ден(лятото го бях спряла)Четох дори,че в страна като  нашата е напълно излишна профилактиката с витамин Д newsm78
Мария Ф, при вас климата е различен и затова се налага да наваксвате с витамин Д Hug
мама Капи,опитай се наистина да си осигуриш макар и малка почивчица и си направи изследвания да си спокойна. Peace
Аз на моите бебчовци,като излизам им казвам чао,дават ми целувка и не плачат.Но като се прибера Дария обикновено се лепва за мен и искам само да я гушкам.Смехът настава когато и Радослав иска да се присъедини и започне да ме дърпа за крачола.
А днес съм се смяла със сълзи с Ради,седнал до баба си и я гледа как привключва с дистанционното.След малко грабна от ръцете и  дистанционното,насочи го към телевизора и започна да натиска със сила копчетата  hahaha
Хайде лека от мен и до скоро!

# 269
Ами благодаря за окуражаването за беб Heart Eyes Толкова бързо след секциото ще малко на моя отговорност,но едва ли ще стане веднага на другия месец, а ако стане су-пер!!!
Каролина за количка става дума ама и аз кави глупости съм писала - умрях си от смях Joy

За горичката Фибичка , значи ние държим едно именийце на самостоятелен хълм, като чифлик рот около 80 декара като дивата гора е по-нагоре, а тази нашата е с идея от лесовъда да е с алеи  като парк и беседка което е в неоградената част на чилифлика до оградената и е под око на наш човек който и ще ги полива до хващането им.Като ги посадим моге да си направим пикник парти на двора с огънче/има летен навес от камък с камина/Ще говоря за явор, но ще има и иглолистни също.Там времето е меко и има и поточета и река с мост и алея за разходки.Наблизо/7км/ е Чекотинския манастир, Правец и по далечко /50 км/Рибарица.Има билки и.....простор.Земята е наша и няма проблем какво правим стига да е Naughtyекологично,за да не искаме разрешения от министерства. Ние често ходим там и ще се радваме Иван да е търсен от толкова приятелчета. На съседния хълм ще правят еко селище с етнографски къщи до колкото знам.

Срещата утре ли е? Rolling Eyes
Сега ще се върна да потърся отговор Simple Smile
За срещата ако може да е в 13ч щом сте решили за четвъртък, а ако промените за утре или петък когато решите. 13 ч  е не толкова натоварен трафика а и аз ще мога да мина че от 14 ч съм ангаже Wink

Лека нощ!

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 22:19 от алфира

Общи условия

Активация на акаунт