Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 19

  • 55 679
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
  • В кошера...
  • Мнения: 567
Само да споделя, че съм правила голяма, огромна торта - правоъгълна - като слепих два пакета х3 готови квадратни  блатове един до друг. Ползвах муса на Танита и леко сиропирах. Не са се разцепили или отделили - отгоре като се намаже с маслен крем се стяга добре. Покрих с млечен марципан и нямах проблем:
http://medunkabg.multiply.com/photos/photo/16/31
 Стана огромна торта. Предполагам обаче, че ако са домашни, ще трябва да се изравняват и напасват доста повече в зависимост от дебелината. Сега ми хрумна, че може и да се направи с различни кремове и добавки - напр. от едната страна шоколадова, от дрегата сметанова, т.е. две торти в една. Ще трябва да пробвам, че все има недоволни - едва ли открих топлата вода, но да споделя с вас.

# 226
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Само да споделя, че съм правила голяма, огромна торта - правоъгълна - като слепих два пакета х3 готови квадратни  блатове един до друг. Ползвах муса на Танита и леко сиропирах. Не са се разцепили или отделили - отгоре като се намаже с маслен крем се стяга добре. Покрих с млечен марципан и нямах проблем:
http://medunkabg.multiply.com/photos/photo/16/31
 Стана огромна торта. Предполагам обаче, че ако са домашни, ще трябва да се изравняват и напасват доста повече в зависимост от дебелината. Сега ми хрумна, че може и да се направи с различни кремове и добавки - напр. от едната страна шоколадова, от дрегата сметанова, т.е. две торти в една. Ще трябва да пробвам, че все има недоволни - едва ли открих топлата вода, но да споделя с вас.

Леле страхотна торта. Как си го измислила, с тези пуканки за пушек и пурите за багаж.  newsm10 smile3501 А не мога да си представя, колко време си я правила.   Crazy

# 227
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Момичета, имам въпрос: искам да направя торта Медовик, но и да й метна чаршаф отгоре. Има ли някой, който е правил същото и с  какво намазахте върху млечния крем под чаршафа?

И още един въпрос: според вас муса на Танита става ли за детска торта, става ли тежка тортата?

Моля за отговори! Praynig

# 228
  • София
  • Мнения: 3 680
Много отдавна ви чета и се възхищавам на това, което правите  Simple Smile Аз се спирах все на по простички торти, но сега съм решила другата седмица да правя торта за РД на мъжа ми. Спрях се на трансфер обаче нещо не мога да намеря подходяща картинка за мъж - нещо по-лесничко /че да не оплескам нещата като за първи път/. Ако някоя е срещала нещо подходящо моля да покаже  Simple Smile

# 229
  • Мнения: 285
Специално за муса на Танита искам да кажа, че две торти съм правила с него и е страхотен!!!

Едната торта беше за първия рожден ден на сина ми и поканените дечица ометоха чиниите на мамите си..... те нямаха годинка даже.... аз не посмях да дам на сина си, защото все още си отбирам с какво да го храня.

Но искам да споделя, че и аз се притеснявах да не стане тежък крема и сложих честно казано по-малко сметана,а повече от крем-ванилията на Д-р Йоткер и стана невероятно вкусен и ароматен.

# 230
  • София
  • Мнения: 2 671
Момичета, имам въпрос: искам да направя торта Медовик, но и да й метна чаршаф отгоре. Има ли някой, който е правил същото и с  какво намазахте върху млечния крем под чаршафа?

И още един въпрос: според вас муса на Танита става ли за детска торта, става ли тежка тортата?

Моля за отговори! Praynig
Gushanka, аз използвам тази рецепта за Медовик http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,106.msg382.html#msg382. След като стегне в хладилника, кремът е добре попил и върху него лесно нанасям млечно масления крем на Ванчето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122979.msg2262616#msg2262616 и покривам с чаршаф.

За муса на Танита - на мен не ми се стори тежък, "чистият" много ми хареса, но от шоколадовият не толкова - може би понеже шоколадовият крем Оле не ми допада особено.

# 231
  • Пирдоп
  • Мнения: 127
Момичета, интересува ме мога ли да разбия крем ванилия на д-р Йоткер  с вода, нямам мляко, а само сметана Хопла, но предполагам, че с нея не става.
И друго интересува ме, след като покрия с чаршафа, трябва ли да намажа с нещо за да залепя розите например или мажа само розите. И какво е това с което се лепят.
Най-накрая вече разбрах, се маже с мед и вода.
Еми за сега май са това въпросите ми.

# 232
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Mary Ch., фигурките се лепят или с вода или с пудра захар+вода (гъста каша). Аз по принцип за да лъснат си мажа тортите с водка(спирт) + няколко капки вода  Simple Smile

# 233
  • Мнения: 208
Nandelche, прекрасни торти!  Hug Хубави не като за 2, ами като за 102  Simple Smile личи си, че имаш талант. Аз и на предната ти торта се блещих и се кривих, че не мога да си запиша снимка от уебшота Simple Smile
Я да питам - чашата, заделена в началото, единствения крем ли е? Значи получава се един блат, покрит с крем? И крема е със сурови яйца? Питам, защото досега не съм се интересувала, и това е първата рецепта за гараш, по която се заглеждам.
Да, Сребърен Облак това е крема и той въобще не е малко имайки предвид, че се получава малка торта, която по рецепта не се реже на две а само се намазва отгоре и отстрани. Ако те е страх от суровите яйца можеш да отделиш чашата след като разбъркаш маслото, захарта и какаото и към нея да досипеш няколко лъжици мляко същото е, а жълтъците да добавиш в останалото и после следваш рецептата. Ако пък ти се стори малко крема може да увеличиш малко маслото и захарта и после да отделиш в повече същото количество с крема и нататък пак по рецептата

# 234
  • В кошера...
  • Мнения: 567
Естел, благодаря! Не ми отне много време, защото ползвах готови блатове/за влакчето също - само ги нарязах/, а покритието е млечният марципан на Наталина - става страшно лесно и бързо и се работи чудесно с него. По принцип най ме затруднява боядисването на марципана - много цапам пък и трябва доомесване. Затова открих най-удобната за мен технология - рисувам с четки върху него, след като всичко е готово и вече стегнало в хладилника. Боичките са на прах и ги разтварям в малко водка. Много е удобно и става бързичко - само талант и фантазия да има човек!

За фигурките - лепя с вода и за лъскавина с водка /да не чуе мъжа ми.../

# 235
  • На небето
  • Мнения: 5 530
А, който не пие алкохол с какво да замести водката, с какво да направя блясъка без да се налага да купувам цяла бутилка алкохол която ще виси с години. Sad

# 236
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
А, който не пие алкохол с какво да замести водката, с какво да направя блясъка без да се налага да купувам цяла бутилка алкохол която ще виси с години. Sad

По-горе съм писала, с най-обикновен спирт, но разреден с малко водичка  Wink

# 237
  • На небето
  • Мнения: 5 530
А, който не пие алкохол с какво да замести водката, с какво да направя блясъка без да се налага да купувам цяла бутилка алкохол която ще виси с години. Sad

По-горе съм писала, с най-обикновен спирт, но разреден с малко водичка  Wink

Ама как със спирт.  Shocked Няма ли после вкус и мирис на спирт.  Sick Някой беше казал водичка с мед? Дали ще стане?

# 238
  • Мнения: 5 878
Да се похваля с тортата за рождения ден на детето:
http://picasaweb.google.com/zornitsa.hristova/January2008/photo? … 52838482202424754

# 239
  • Мнения: 4 358
Момичета чак сега се включвам.Многооооооо късно, но досега ви гледах красотите.Чудесни тортички сте направили както винаги.
За много години на всички - бъдете много здрави, щастливи и обичани през новата година..
За нова година и аз правих торта - скромна украса, тортата с хляб, но не помня кой я беше пуснал.Стана много нежна на вкус и лека.
Снимки ще кача когато сестра ми блоговоли да ми прати снимките Sick #Crazy.
Инаме имам няколко въпроса.
За момичетата правили футболните топки - това отгоре е май марципан Варна - как обаче процедирате да разделите белите от черните участъци.Нещо технически не ми е ясно как се получава.
Marulka - къде точно в Кауфланд да търся захарните фигурки.Много искам да си купя.
Emsy - разбрах че дядо коледа на твойте торти е от крем на д - р Йоткер.Но самата фигурка на принципа на трансфера ли е.Обясни ми по подробно как точно го изрисува.
И да споделя първия си опит с марципан Варна - не се получи.Още преди замесвмането с пудра захар тестото стана ронливо, а май трябва да е гладичко.Месих ,месих и нищо.
Обаче съм инат, намерих един много стар брой на едно списание Уверени в кухнята и там има рецепта за парено тетсто и как изглежда то.Пак ще пробвам като набера смелост.

Общи условия

Активация на акаунт