Отговори
# 30
 Тоя пък аз ще кажа Топър фечер дано Ави ни си сърди за откраднатото ... то пък и не е типично за мен така по нощите ама....
  Та Топър фечер
  Фиби, аз също много ще се радвам да се запознаем, сигурна съм че безпроблемно ще организираме една истинска софийска среща специално за теб!!! И аз ще ти пратя телефона си......
  Ирини, съжалявам че така стана с пътуването, пък и като знам колко е гаден тоя грип и как мъчи направо не ти завиждам. Оправяй се бързо и дано Спасун се размине...
Мила , Щастливка, извинете че ви заблудих , но моят мъж пътешественик ми даде направление Банско за утре а и сутринта трябва да се срещна с един професор (току виж съм отментала още един изпит), та исках да кажа да не ме чакате ... много ме е яд , правя три дни планове за четвъртък ... извинете за тенекията
 ЦветиР, оздравявайте...
Варна, приятно кафе утре ... и много поздрови но малките ни приятелчета, аз завърших семестриално , но имам още някои ходенета до Варна дано скоро направим едно кафе пак заедно..
Стес , дано и Рая се размине и да се чувства съвсем добре в най- скоро време, незнам дали те поздравих за колажа, но е страхотен!!! възхищавам ви се момичета как се оправяте с тоя фотошоп...аз не мога и не мога, трябва ми курс
 Е Лаци заспа макар и много трудно, последно време и през деня и вечер направо е кошмарен сиурно си мисли , че ще изпусне нещо докато спи и не иска да заспива, днес трябваше и двамата с баща му да сме в леглото и ако някой снане - рев!!! малък терорист..
 Лека нощ и до скоро

# 31
Здравейте и от мен! Много хубава темичка, Фибичка!  bouquet
Първо да честитя с малко закъснение рожденият ден на Ивелина и сестрата на Стели! Много  здраве, любов и сбъднати мечти!  bouquet
Пиша набързо, все не ми остава време.
Моите са болнички, Алекс си кашля от Нова година насам, и както писах, в събота го водихме на доктор и се оказа хроничен ринит. Лечението и профилактиката след това ще бъдат доста продължителни, но това не било заразно. ивето пък от вчера си е в къщи, диагнозата е ангина, кашля доста, тече й нослето, вчера имаше и температура. Ще пръскаме Биопарокс и 3 дена Нурофен, дано да мине бързо, че е голямо мрънкане и рев по цял ден.
Добре ,че не дойдохме на партито, може би още тогава е била на границата на разболяването. В тази връзка- гледах малко снимки в албума и чаках още, пък то вече нямало никакви. Нали паролата си я разменяхме само на лични newsm78, надявам се наистина да е системна грешка.
За срещата утре - няма да идваме , както е ясно! Sad
Фибичка, съжалявам, че повода да идвате в София е такъв. Предлагам на всички желаещи да си определим срещичка в събота, в някой детски клуб, където да дойдете и вие. Надявам се  дотогава да сме здрави. аз също те ти пусна моят тел на лични.
Ирини, пожелавам ти бързо оздравяване. предполагам колко ужасно се чувстваш, а като слушам, че тепърва идва грипният момент... Praynig
Амарето, и на теб стискам палци за лека диагноза и бързо възстановяване. Praynig
Марианка, следващият път да си пишем наистина, ще гледам да се освободя да се видим! Laughing
Ставам за вечеря, хубава вечер на всички! Hug

Нещо се обърках, извинете Embarassed!

# 32
 Добро утро!

Amareto искам и аз на кафе утре.
Ами, заповядайте:

Жалко, наистина че и вие не можете да дойдете. Който има skype , можем да го включим да ни гледа  Mr. Green . А за клубчетата сте за завиждане, тук по времето на Ванко по имаше къде да се отиде, сега - мъкаааа.

# 33
Amareto,thank you за кайфенцето.Как е крачето днес?

Аз в 6.00 изпратих любимия и чакам след час животи здраве да ми потвърди, че са пристигнали. Днес се чувствам много по-добре и даже на моменти се замислям, че може би трябваше да рискувам и да тръгна и ми става неприятно... Ще гледам да не мисля  Confused

Мисля тези дни да се поглезя с разни неща и евентуално да изненадам любмия като разчистя стаята предназначена за фитнес, като подредя в нея уредите и купя един разтегем диван, който си бяхме харесали. Ще видя докъде ще ми стигнат силите от утре-нататък.

# 34
 Hug Добро Утрооо!
Днес е Антоновден и лелинден .Така,че пожелавам ако имаме именници днес много здраве,а на всички нас който сме или ще ставаме лели още мнооого племенници и братовчедчета на децата ни  Flutter за здраве се правело медена питка.
Ирини - радвам се ,че си по-добре.Не го мисли това с пътуването.Ще отидете на пролет или лятото на моренце в Малта.А ти си почивай ,ако имаш сили разчисти ,ако не няма за къде да бързаш.Точно сега се отвори малко временце да си полежиш ей така до скука.
Много болни дечица и изобщо хора.Даже снощи по новините слушах ,че се била задавала грипна епидемия  ooooh!
Amaretto как ти е коляното днес?

а за албума - предлагам изобщо да няма общ.Всеки ще си пуска снимки от неговият си,защото явно има някакъв проблем с общото.

# 35
  • София
Привеет Simple Smile
Днес имам имен ден и да ви почепя по случая Simple Smile

Днес не успяхме да се видим, но явно специално за Фибичка и Йоанче ще стане голяма сбирка
Бързам, че ще излизаме за манджата.
А, честит имен ден и на Тонита Simple Smile

# 36
  • Плевен
Здравейте  bouquet
Казвам се Детелина,а моята принцеса Магдалена е родена на 09.09.2006г ще се радвам ако ме приемете във вашата дружинка.Ще ми бъде полезно да обменям опит в отглеждането и възпитанието на малката лудория с вас. HugПо принцип Меги не ми позволява да се задържам дълго пред компа,но ще се постарая да влизам по честичко при вас.  bouquet
Лек ден от мен Heart Eyes

# 37
 Доника, честит имен ден да си жива и здрава!
 slanced, добре дошла!
 Коляното бива, но още е подуто, довечера пак ще ми сложа тесто.
 Ние си изпихме кафенцето, даже не ни стигна времето да си поговорим, но децата си поиграха добре.

# 38
Доника, честит празник! Да си жива и здрава и много щастлива!

# 39

Момичета, големи сте сладурани!!! Айде, опъвайте тогава червената пътека - ние идвамееееее!
Мерси на тези от вас, които ми пратиха тел на лични - за сега или за друг път, нашите срещи тепърва предстоят!
Истински вярвам, че от това ни посещения в Сф, ще останат само чудните ни впечатления от срещата ни с вас!!! Hug

Доника - ЧЕСТИТИ ПРАЗНИК!
Много щастие, радостни моменти и усмивки ти желая!

slanced - добре дошла!
irinii - аааааа не мисля, че важните неща ти убягват......Важното е това, което никога не се променя! Аз ти желая приятна почивка, пък ти я използвай както намериш за добре!
mama_meggie - и Йоана вече заспива само като всичко е угасено и сме си легнали и ние  Tired. По тази причина отсъствам нощем от тук.....
tzvety roussimova - хайде да ти се оправят вече мъниците....много време стана....

Мацки, покрай казуса от миналата седмица, реших да препрочета пак книжката на Фицхю Додсън, че като я четах, Йоанчето беше бебе и възраста между 1 и 2 не беше на дневен ред и по тази причина нищо не съм запомнила..... Та вчера особено се зарадвах да открия отговори на въпросите, за които толкова се чудих - кое е правилното. На две-на три ще нахвърля това, което запомних за тези от вас, които я нямат...
- значи домът и обкражаващата среда на детето между 1 и 2 трябва така да бъдат обезопасени и пригодени за него, че да не се налага да се казва НЕ. Да ограничаваш детето на тази възраст да пипа навсякъде, било същото като да забраниш на дете в трети клас да отвори книга или учебник или да погледне през микроскоп. Така, че не трябва да им прекършваме желанието за знания...
- в случаите когато се налага да се казва НЕ, да се казва за кое точно е не-то и защо. Примерно - не, печката пари....или не, на улицата има коли...
- дете под две години не се бие! Пляскането по дупето в тази възраст било напълно излишно, защото децата не правят нищо нарочно и със зла умисъл....
- да го оставяме да яде само - бавно, мръсно, не трябвало да му се пречи на този порив....
- ммммммммм друго не се сещам ...... за гърненеце пише, че било рано.
Иначе има много интересни работи за играчките, за това да назоваваме непрекъснато предметите - в къщи, в магазина, на улицата....Мен най-много ме вълнуваше въпроса със забраните и начина на действие в тази насока и много се зарадвах, че придобих по ясна представа, затова споделям и с вас!
Айдееееее, Йоанчето се събудииии!

# 40
  • Русе
Последният пост ми беше безкрайно интересен.всеки ден съм пред подобна дилема; какво да направя,как да постъпя,много ли й забранявам на Ема,твърде ли пък съм либерална.ако много й позволявам,тя пък незнае кога да спре. fibi4ka запо4на една безкрайно интересна тема за мен. обезопасила съм дома ,такла 4е в която й да е стая,да знам 4е няма забранено място което да пипне,гърне още нямаме дори,когато казвам не-сега се замислям 4е 4есто обяснявам " не се ка4вай на масата,ще дапдеш и ще те боли"-Ема знае думите "падам " и "боли".Ве4ер е с нас на масата и се опитва да яде с вилица или лъжица-цапа доста,но се старае.
Хйаде и ако други мами,имат някаква нау4на,ако мога да се изразя така информация,да споделят.наистина в момента това една от основните теми,които ме вълнуват,а предполагам и много от вас.
А да сте 4ували понятието "бебшки или по скоро детски пубертет"???? бил от 1,5г  до към 3г или нещо такова.хайде 4акам разни дълбоки размишшления от вас newsm78

# 41
Здравейте,
С голямо закъснение (нямахме нет) и ние с Марти се включваме след страхотния следколеден купон. За съжаление се включихме по-късничко и много бързо отлетя времето. Мартушко се забавлява подобаващо, както разбира се и останалите дечица. Не можах да направя много снимки, че картата ми беше пълна, затова ще си открадна от вашите, стига пак да ги качите някъде Simple Smile Според мен проблема с изчезването на снимки и албуми си е от snimka.bg и не е лоша идеята да се намери друго местенце за качване на снимчици.
На нас ни предстои пътуване до Индия и малко се притеснявам как ще му понесе на господина. Там ще бъде страшна жега и доколкото разбирам проблемите с дечицата идват най-вече от рязко сменяне на климата. Явно ще носим един куфар пълен с храна и вода за Марти, че там водата е много лоша (дори и минералната).  Хем се вълнувам, хем ми е притеснено за детето, но няма мърдане - билетите са купени Simple Smile
Момичета има ли някое момченце, което още да е под  75см? Марти започна доста да изостава от връстничетата и да ни притеснява. Знам че всичко си е индивидуално и наследствено, но взехме да се притесняваме дали няма и друга причина.
Това е от нас. Бързо оздравяване на болните мами и дечица.

# 42
Хелоууу,

Малко късно, но все пак да се включа с приятен коментар от днешното кафенце - както и Амарето писа времето отново не ни стигна да се набъбрим, то май никога няма да ни стигне, но поне се заредихме с хубави емоции и децата поиграха на воля. Вече чакаме с нетърпение следващото кафенце  Mr. Green
Доника, честит имен ден и от мен   bouquet и на всички други именници
Фибичка, съжалавям че и теб ще изпусна, но пък аз може да ти дойда на гости в Бургас  Wink
carrigan, много екзотична дестинация сте си избрали. Пожелавам ви страхотно изкарване.
Муцката, аз точно днес попаднах на статия по въпроса - за трудните периоди в развитието на детето от 1 до 3 години. та накратко става въпрос за два такива критични периода - единият около годинката - когато детето прохожда, започва да изговаря първите си смислени думички и малко или много става по - самостоятелно. за да получи каквото иска то капризничи (вика, плаче, хвърля се на пода, отказва да се храни). в такива ситуации родителите не бива да повишават тон, а по достъпен начин да обяснят на детето, че капризите не са най - прекият път за постигане на целта. с навършването на 3 години се навлиза във втората криза от развитието на малкото. първият й признак е негативизмът. детето категорично отказва предложенията на възрастните, независимо че е вътрешно съгласно с тях. по този начин то се учи да проявява волеви и емоционални качества. другият признак е упорството или направо казано инатът, а третият признак е симптомът на неуважение. важното е да реагираме твърдо и въздържано, като обясним че подобно държание е неприемливо. в тази възраст детето проявява своето его, като изгражда отношението си към околните и към авторите на родителите си.
Ух малко дълго, но дано да е полезно  Sunglasses
slanced, добре дошла и от мен  Hug

Хайде лека  Simple Smile

# 43
Привет и от нас на днешния Антоновден!

Доника, Тонита - да сте живи и здрави и вие и имената ви!

Slanced, добре дошла в отбора!

Кариган, весело изкарване в Индия! Аз замъкнах Сашко в Африка за първия му рожден ден и оцеляхме  Wink! Аз не мисля, че самият ръст е проблем. По-скоро би имало проблем, ако детенцето не расте изобщо за известен период от време. Задължително бих се консултирала с педиатъра!

Фибичка, червеният килим е изтупан и опънат! Идвайте!

Ирини, радвам се, че се чувстваш по-добре. А радостни събития ще има в изобилие и в бъдеще!

Цвети, хайде оздравявайте вече! Дано минат симптомите на дечковците бързо!

# 44
В последните минути на днешния ден бързам да поздравя Доника и тонита с именните им дни. Бъдете здрави и честити момичета!
Ави   Hug Чакаме утре разказ след аудиенцията при бебчо.
кариган, много се развълнувах от новинат аза пътуването ви! Аз лично не съм била в Индия, но брат ми и други много близки мои хора са почитатели... и всъщност от тях знам, че всичко, което си чел и си си представял за Индия приключва още с кацането на летището - миризми, цветове, вкусове, форми... хора, навици, духовност, престъпност, природа, храмове - всичко е по-разлчно то онова, което си изградил в съзнанието с ии обикновено е доста шокиращо. Сигурна съм, че ще се справите и че ще оставите един супер незабравим спомен за цялото семейство, а за Марти  - благословия от място, събрало толкова просветлени! За ръста - вие как сте в семейството? Аз мисля, че както Ави е казала- най-добре найблюдавай - дали става дума за продължителен застой или просто за разтеж в по-малки мащаби. За да си напълно спокойна - най-добре доктор да се изкаже.
Бебе Дунди, Фиби - мерси за инфото   bouquet
Муцката, ето тук можеш д апрочетеш всичко почти - разгледай статиите по отделно. http://www.biberonbg.com/info/dete_index.htm

Аз съм сама  със Спаси и кучето и в тази къща далеч от центъра, където съм живяла толкова години ми е малко страховито  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт