Бебета ЮНИ - 12

• 10 896
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
Аз също като Pretty_Galina нямам апетит, хапвам по малко иначе ми става много тежко и ми е болезнено дишането дори. За сега съм качила 3кг. и все още се побирам( трудно) в старите дрехи, но тези дни трябва да си взема нещо вече Confused, а като не ми харесва нищо newsm78!!!
Още като разбрах, че съм бременна веднага си казах "Водно раждане!" и съм проучила къде, кой екип, условия и т.н., но след като се консултирах с няколко специалисти, ме посъветваха да не рискувам, тъй като в България от много скоро се практикува и като всяко ново нещо в нашата любима страна, носи известни рискове!!! А и като разбрах, че в повечето случаи самото израждане е извън ваната..... На вън във всяка родилна зала има по една, две вани и е станало рутинна процедура, докато тук има още време!

# 46
Валентина, благодаря за отговора. А мислиш ли че има нещо общо между приема на магнезий и забавянето на контракциите. Все пак не спираме ли в момента естествения начин на организма да се подготви за раждането? Моля никой да не приема думите ми като подбуда да спрем магнезия. Аз може да си мрънкам но ще ги пия докрая точно както каза доки  Peace

Другото за витамините. Май е по-добре точно сега да пием редовно и да ядем силна храна че този грип дето върлува... тръпки ме побиват чак

И katenze, не бъди тъжна мила, тук имаш над сто приятелки - не си сама   bouquet  bouquet  bouquet

# 47
Привет, мацки, този път да се разпиша и аз в по-предни позиции, на втора страница отпред назад, а не обратното.
Мери Лу, мерси много за корекцията и за поддържането на темичката ни, както и на предходните поддържащи мамчета.
Маргрете, къде пък ги качи и ти тези 10 килограма хич не си личи поне на снимките.
Всички ми се струвате много фини мадами и качвате само на тумбаче. Дано така се заддържи и в последните месеци. Аз бях по този начин през първата бременност. Моля се и сега да е така.
Галика81, след като си изпих фолиевата киселина някъде в 4ти месец повече не съм пила, но съм на мнение, че нито ще помогне, нито ще навреди. Все пак нейната основна функция си е изпълнила през органогенезата в първия триместър. Юлиана вероятно е права относно интелекта на бъдещото бебче. Виждам, че във витамините, които пия Пре-натал също я има, но в по-малки дози. С предната бременност пих Матерна, но нещо не ми понасяше, но да пия или да не пия доста еднакви килограми качвам и тогава и сега, следейки си картона от консултацията.
Мими-Лео, Лина- Вики, какво даваха по Искрено и лично, проспала съм го, накратко бихте ли обобщили.
Майченцето, кураж и спокойствие, всичко с теб и малчо ще е наред. Почивай си повечко.
Ох и тук е гадна мъгла, но и слънце няма.
Инчока, честит ти Божидар тогава.
Катенце, не тъжи, даже сме много повече от 100. Утре пък ще си много весела, всичко това са хоромони явно.

# 48
Ами даваха за раждането нормално или секцио коментираха кое е по-добре и споменаха за раждането във вода

# 49
Здравейте мамчета!

Относно витамините, аз пия Хип натал сокчетата. Много ми харесват. Най-вече, защото не са хапчета и по-лесно ги приемам. В тях има фолиева киселина, която отговаря на дневната доза за бременни, както предполагам и в другите марки витамини за бременни също има фк. От вчера пия и желязо, че резултатите от кръвната картина показаха, че желязото ми е ниско. В тези таблетки, които ми предписа лекарката се дъвчат или смучат и са много сладки, но и в тях има фолиева. Не знам дали няма да се отрази по някакъв начин толкова много фолиева. А предпочитам да си пия витамините, защото както и някой по-горе беше  писал с този грип и след като прекарах гадната варицела е добре да си подсиля организма.

# 50
  • София
Валентина, благодаря за отговора. А мислиш ли че има нещо общо между приема на магнезий и забавянето на контракциите. Все пак не спираме ли в момента естествения начин на организма да се подготви за раждането? Моля никой да не приема думите ми като подбуда да спрем магнезия. Аз може да си мрънкам но ще ги пия докрая точно както каза доки  Peace

Ами, не знам наистина дали има връзка, но да ти кажа, това че пиех магнезий не спря контракциите. Пак си ги имах. На лекарката може би й беше по-спокойно. Просто като го спрях и те спряха. после ходех на запис като взех да преносвам и по време на записа се долавяха разни звуци на контракции  те са едни много характерни - като заглушаване на честотата на някакво радио, а бебешкото сърчице започва да бие по-начесто.

# 51
Еха....много сме бързи... Hug
Аз пия Пре-Натал,поне доктора ми каза за тях.През ден ги пия и фолиевата всеки ден.Още малко ми остана и като ги изпия няма да си купувам дръги.Аз да ви питам-моя доктор нищо не ми споменава за феталната и аз си знам,че тя се прави в точно определен период Thinking.Следващия ми час е на 12.02 и си мисля,тогава нямали да е късно да го питам тепърва? newsm78Кога се прави феталната морфология-може ли да ми кажа някой - задължително ли е в този период?
Имаче,аз си искам момиченце и така го усещам,въпреки,че който ме види казва,че ще е момче.Абе да е живо и здраво само!!

# 52
Бърз запис от мен в новата тема!  Peace

Гледам говорите за контракциите Бракстън-Хикс. Те не започват ли обикновено към шестия месец?  newsm78 Може би при второ дете започват по-рано... не знам.

А колкото до магнезия и млякото, мисля че не трябва да се пият заедно (или както са казали - да има поне час време) защото магнезия има, ъм, разхлабващ ефект, та в комбинация и с мляко... Това обаче си е чисто моето лаишко обяснение.

Фолиева киселина иначе и аз спрях след третия месец, но гледам че и в моя мултивитамин си има.  Peace

Ей, Катенце, горе главата. Бургас е такъв хубав и малък град, поне по 1 тегел на Богориди можеш да си правиш, или до морската да се разходиш, пейки навсякъде, има къде да си почиваш. Как ти завиждам само за това спокойствие там, в момента точно такова искам, ама няма как да стане... Ако ти е позволено плуване (или поне плацикане във вода, все е раздвижване), защо не пробваш - сигурно знаеш на Младежкия Дом има басей, както и на х-л България. Твоите приятелки ако са спрели да те търсят защото си бременна, значи толкова са ти приятелки (или пък помисли си все пак, дали не им говориш твърде много за бременност и това да ги отегчава? сигурна съм че само ние си се разбираме и се търпим като си мрънкаме - айде и мъжете ни... евентуално може би... ама те имат ли избор  Crazy)

Сега трябва да зачезвам да работя, но по-късно пак  Hug

# 53
Здравейте мили бъдещи юнски мами  Grinning Моят термин е на 16.06.2008 и за сега сам наддала около 3 кг., което надявам се да е нормално. Когато намерих тази тема видях че обсъждате випроса с фолиевата киселина и витамините. На мен док. ми каза да спра фолиевата след 12 г.с., но нищо не ми е казвал за прием на витамини. Бихте ли ми казали от кога започнахте да ги пиете и трябва ли да питам док. за това да неби да е пропуснал да ми каже  ooooh!
А на всички ви желая лека и щастлива бременност  Hug

# 54
Доколкото знам, Бракстън-Хикс контракциите започват доста рано (може би от втория месец), но преди 4-5 месец не се усещат.  Някои като мен например така и не ги усещат- лекарката установи, че дъщеря ми просто много рита, когато имам контракции, и затова аз не разбирам какво става.  Когато стана време да раждам обаче, определено усетих контракциите Wink
Така че: не ни е рано за Бракстън-Хикс, но все пак затова си имаме лекари- да ги питаме това и онова нормално ли е и те да преценяват дали контракциите са подготвителни или трябва да се вземат мерки.

Преди време много от вас бяха писали колко са разсеяни.  Е, свиквайте- след раждането обикновено майката забравя всичко, което не е свързано с бебето.  Аз например няколко седмици дори не знаех колко е часа и дали е ден или нощ, но винаги знаех след колко време очаквам да се събуди бебето.  Да не разправям с подробности какви глупости правех, като например да сложа пуканки в микровълновата и да се чудя защо миришат на изгоряло, като още не са се пекли дори и 5 минути  Joy  Една позната така се беше обаждала на хазяйката 2 пъти да мине през тях, за да и плати наема, и и двата пъти излизала на разходка точно когато хазяйката идвала.

# 55
Deina_N  здравей!Аз лично почнах да пия витамини след 3 месец,но няма точно опералена дата.Когато сметнеш за добре.Най важното е здравословното хранене Wink

# 56
Трънче, виждам си запозната с нашия район   Wink Ама като вървя 200 метра и повече не мога , опъва ми корема.
Затова ми е тъжно , че не мога да се разходя както трябва поне.А за басейн не съм си и мислила(забранено ми е), иначе много обичам да плувам.
Ама явно ще е лятото!!!Моята разходка е в колата #2gunfire, Мъжо ме разхожда като някоя пикла.Ужас!
А за приятелките -на никой не досаждам, даже напротив, аз цял ден за бременни чета, а като видя някой ми се говори за съвсем други теми. Ама както и да е
Дано всичко това да си е от хормоните и да отминава, днес нещо ме прихвана депресията на много бърз оборот .Утре се надявам да не е така.
За витамините разбрах , че Пре-Натал , като на MISHAa са май по -добри.Аз сега съм на Центрум, ама като свършат ще си взема от тях.
А феталната морфология се прави от 18 до 21 седм. Аз така разбрах и  затова когато съм в 20г.с. си записах час.MISHAa по-добре му се обади на твоя лекар до го питаш и след това да можеш да си запишеш час.Знам, че в тия седмици се виждало най-добре всичко.

# 57
Е, и аз не съм от най-съсредоточените в днешно време...  Исках да кажа, че според някои книги много чести Бракстън-Хикс контракции понякога се дължат на дехидратация.  Ако смятате, че са прекалено чести, пийте повече вода (не вреди, дори и да не помага) и непременно споделете с лекарите си.

За витамините аз лично съм с много смесени чувства и смятам, че решението дали да се пият или не трябва да се вземе от наблюдаващия лекар, и то на базата на кръвни изследвания.  Не е възможно с една и съща формула (колкото и да е съвършена) да се покрият дневните нужди от витамини и минерали на жени с различни режими на хранене, движение, различно телосложение, метаболизъм и т.н.  Само ще споделя, че при предишната бременност имаше един период, когато желязото ми беше дори над нормата, а калция- под нормата, докато пиех витамини.  Тогава лекарката ми каза да спра витамините и да пия само калций няколко дни, след това- пак изследвания (не продължих с веднага с витамините) и т.н...

# 58
 Да ви кажа кво стана.....Доктора май беше станал с гъза на горе. #2gunfire Направо бяс ме хвана. От вторник пак на лекар. А сега аз трябва да съм в 17 г.с.,на въпроса колко е голямо бебето ми отговори 19 седмица,изкара ме, че аз не мога да смятам както трябва,знам че дава разлика видеозона,но...да ме прави на луда....после му викам"как се смятат тия месеци сега в кой съм",а той -в 5 месец, и ми вика :ти тия неща на нас ги остави- сметките".Както и да е,питам го аз не се ли видя пола на бебето,а той рано е още 7-8 месец,представяте ли си,и ми вика "и кво кат знаеш кво е, не можеш да го върнеш" и аз вече .... #Crazy Абе кво да ви кажа  направо съм възмутена. Нямам думи.

# 59
Трънче, виждам си запозната с нашия район   Wink Ама като вървя 200 метра и повече не мога , опъва ми корема.

Разбира се, роден град ми е все пак  Mr. Green Жалко че са ти забранили плуване, а примерно лек масаж? Или поне един маникюр и прическа, за разведряване на настроението? А иначе със сигурност от хормоните си е, тука колко момичета имат същите оплаквания. Аз засега съм ОК, да се неначуди човек, даже съм по-спокойна от нормалното си състояние. Но мисля да се поглезя скоро с един едно-часов педикюр.  Flutter

Някой чувал ли е за специални масажи за бременни? Тук има такива (даже не знам ако отида на нормален дали ще ме пуснат), но ме притеснява да не са някакви глупости дето едвам-едвам те пипат. Не че обичам масажи, но нещо съм се схванала в кръста и би било добре...

joribebe, не знаех че бракстън-хикс заппчват толкова отрано. Всъщност,и аз усещам от време на време леко втвърдяване ( newsm78 колко странно изглежда написано), особено ако вървя по-бързо. Не ми пречи засега...

ели24, твоя доктор много серт. Как за какво ти е да знаеш пола, ами ако искаш бебешка стая да обзаведеш? Кафява ли да я боядисаш за да е неутрална? Аз ако съм на теб си сменям доктора, не ми трябват такива нерваци точно пък за проследяване на бременност  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт