ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 847
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 1 155
http://dnes.dir.bg/2008/03/19/news2789480.html
какво ще кажете- 35 млн за образователен канал
ами да отпуснат тогава 10 милиона за детските градини в столицата , или пък някой лев за училищните тоалетни и салони  ooooh!
тоя хубостник няма ли да дойде на кръглата маса  Crossing Arms

# 1 156
  • София
Нека някой специалист ми помогне, но тези текстове ги разбирам така: Жилищните комплекси трябва да имат площ най-малкото по 35 кв.м на жител. От тази площ поне 45% не може да бъде застроена с жилищни сгради, а се предвижда за сгради за социални, учебни, просветни, културни, спортни, здравни и религиозни дейности; магазини и заведения за хранене; сгради, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура; обществени озеленени площи; надземни и подземни гаражи и паркинги за леки автомобили. В съществуващите жилищни комплекси може да се извършва "уплътняване" в рамките на нормите, за да се построят сгради от социалната инфраструктура.

Правилно си го разбрала. Само, че специално за София има отделен акт, който урежда специфични правила и нормативи за застрояването на София- казва се Закон за устройството и застрояването на Столична община (ДВ бр.41 от 2007г.). Сега обаче нямам време да го проучвам. Ще гледам до Кръглата маса да ти дам отговор на въпроса.

МамаВаси, ще ти се обадя по телефона, за да се разберем в колко часа и откъде да минем да те вземем- ще ходим с кола. Simple Smile

# 1 157
http://dnes.dir.bg/2008/03/19/news2789480.html
какво ще кажете- 35 млн за образователен канал
ами да отпуснат тогава 10 милиона за детските градини в столицата , или пък някой лев за училищните тоалетни и салони  ooooh!
тоя хубостник няма ли да дойде на кръглата маса  Crossing Arms

Всъщност идеята за образователен канал е чудесна. Няма защо да се възмущаваме толкова. А милионите за детските градини нали ги отпуснаха вече? Въпросът е как да се уплътнят най-добре.

# 1 158
да де, нали взехме да се възмущаваме от телевизорите в детските градини, ето че вече няма да е така ooooh!

# 1 159
директорките сами не могат да го решат, нито сирма сама
цялата работа идва от общината
мамите могат да оказват натиск там
Явно мамите и татковците,които сме се родили в София трябва да се чувстваме "виновни",за да са доволни тези с адресна регистрация от вчера. Mr. Green

Да върнат Соф. вителство и се оправят и градини и задръствания и т. на т. примерно постоянен адрес в Сф 25год. (нямам против и 100)
(тук ми е ясно че 'ше оревете орталъка за т'ва не го коментирайте, начеШах си крастата)

Този когото АЗ смятам за виновен за ситуацията е този който е писал заданието. Какво имам предвид. От това което успях да чуя (обясненията на СИРМА) проблемът е бил във firewall-a (едно CISCO) тук вариантите са 2 или CISCO-то е било с малък капацитет, или нет-а бил с малък капацитет и се е получило претоварване - съответно забиване на входящото устройство от там и сървъра не е имало как да се натовари над 50%.

Понеже не можах (нямах време) да се докопам до точни параметри мнението ми е относително но ако някой може да даде точна информация за модела на CISCO-то и капацитета на наетата линия тогава СИРМА да публикува LOG-овете от въпросния ден на firewall-a (ако изобщо ги пази, статистика за линията също би трябвало да има) Тогава ще е вече лесно да ви обясня просто, в СИРМА ли е проблема, или в този писал заданието към СИРМА. Така ще може и персонална отговорност да се търси.

Някои да е мислил в тази насока?

# 1 160
Мислил е, още преди старта на системата.Ма биде отсвирен с мотиви-черногледство.Заданието често в бранша се пише За определена фирма, сиреч си го пише самата фирма... CrazyОбаче темата Сирма е сега на заден план, а за жителството-ще те разпнат преди да си отпочнал тука...сега най-важното било терени и пари....да се строят нови градини т.е.

# 1 161
директорките сами не могат да го решат, нито сирма сама
цялата работа идва от общината
мамите могат да оказват натиск там
Явно мамите и татковците,които сме се родили в София трябва да се чувстваме "виновни",за да са доволни тези с адресна регистрация от вчера. Mr. Green
Този когото АЗ смятам за виновен за ситуацията е този който е писал заданието. Какво имам предвид. От това което успях да чуя (обясненията на СИРМА) проблемът е бил във firewall-a (едно CISCO) тук вариантите са 2 или CISCO-то е било с малък капацитет, или нет-а бил с малък капацитет и се е получило претоварване - съответно забиване на входящото устройство от там и сървъра не е имало как да се натовари над 50%.

Понеже не можах (нямах време) да се докопам до точни параметри мнението ми е относително но ако някой може да даде точна информация за модела на CISCO-то и капацитета на наетата линия тогава СИРМА да публикува LOG-овете от въпросния ден на firewall-a (ако изобщо ги пази, статистика за линията също би трябвало да има) Тогава ще е вече лесно да ви обясня просто, в СИРМА ли е проблема, или в този писал заданието към СИРМА. Така ще може и персонална отговорност да се търси.

Някои да е мислил в тази насока?
Аз имам някакви логове от деня на записването изпратени ми от Сирма, но съм обещала да не ги публикувам и давам преди да са разрешили.
Питала съм някои специалисти занимаващи се точно със системна админстация. Отговоря е че по тези логове нищо не може да се прецени. Това са си просто пдф файлове. Когато на 04.02 вечерта говорих с ТЕХНИЧЕСКИ персонал на сирма те казаха че защитата хардуерна не е била на ниво, тоест ако са взели 1 ниво по висока защита всичко би било на кантар, но не и зле. Споменаха какъв е и хардуера и софтуера, ама аз толква афектирана не запомних.
Изчела съм изцяло приложението което беше качено на сайта на общината за системата, но там няма и грам дума за някаква специална защита, такова животно няма описано нито в техническото задание, нито в офертата на Сирма.
Единствената защита е тази по смисъла на закона за администратор на лични данни, където най-високото ниво което могат да те задължат е криптиране на данните в базата.
Дай на лични ако искаш повече инфо

# 1 162
Мислил е, още преди старта на системата.Ма биде отсвирен с мотиви-черногледство.Заданието често в бранша се пише За определена фирма, сиреч си го пише самата фирма... CrazyОбаче темата Сирма е сега на заден план, а за жителството-ще те разпнат преди да си отпочнал тука...сега най-важното било терени и пари....да се строят нови градини т.е.

Т'ва за жителството го казах шот' чаавето ми е вътре в градината, която и майка му е била, отделно живеем на 100 метра от нея и майка му работи на 50 метра пак от градината. Ако не влезе в нея ОБЕЩАВАМ ЧЕ ЩЕ ВЪВЕДА СОФИИСКОТО ЖИТЕЛСТВО или ще озверея на тема новоизлюпени ХХХХХХХХХХХ (тая дума ще я напиша ако ме предизвикат)

А че заданията самите фирми си ги пишат е ясно но докато не обере някой пешкира качествено за да му секне малко лай.....то на следващите за това насочих темата натам.  Че си беше ФАРС беше, но че можеше да е по-малък също можеше!

УФСЪ само потвърждаваш моите помисли... по твоите думи съдя че CISCO-то не му е стигнало душа и не мога да си обясня защо тия охлюви не са взели под НАЕМ едно по-голямо за няколко дена. Един от шефовете на CISCO BG ми е личен приятел и бивш колега. В старата фирма колко пъти сме взимали по какви ли не поводи.
То ние и да си ги гледаме кел файда. А тия LOG-ове що са в PDF ?! За мен е ясно кой трябва да го отнесе само името ми трябва на площада и разпънат на кръст.

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 16:56 от turboto

# 1 163
Уфсъ...и ти повярва?????На ей така някакви си логове от някъде си? ConfusedГовори с човек ИС освен всичко останало.
И аз мога да ти дам разпечатка на логове от 04.02.-разлика с тези, които те са ти дали няма да видиш.

# 1 164
Зам.-кметът по образованието Йорданка Фандъкова посъветва родителите да следят постоянно сайта на Столична община, за да проверяват за наличието на нови свободни места в детските градини и придвижването на тяхното дете в класацията. Тя посочи, че информацията в сайта постоянно ще се обновява и така всеки един родител ще може да реагира максимално бързо.

Това как го разбирате - кой сайт да следим/ На Сирма ли???/ и как ще разберем движението на детето си като такава инфорчация няма?
наистина няма никаква информация относно движението на децата...

# 1 165
Защо усещам недоволство?!
Аз вече не мога да ви разбера какво искате?!
Достатъчните места,не решават ли всичките ни проблеми?!
А тези които са от София,нямате ли добри приятелки НЕсофиянки?!Какво ще им кажете на тях,че сте ЗА местожителството?!
И аз съм Софиянка второ поколение,и мъжът ми...Най-лесно проблемът би се решил така...Но това ли е начинът?!
Поздрави на всички!!!И не се делете!!!За всички има място под слънцето!!!

# 1 166
Няма недоволство, шапчице-къде го видя?Аз съм пре-доволна от ситуацията.Аз каквото искам си го постигам, кога по-трудно, кога лесно.Въпреки това, че към днешна дата аз проблем с градини нямам , знаех някои нещица и се опитах да фокусирам вниманието към тях, но те тогава не бяха важни.Сега следя темата по-скоро по инерция, отколкото водена от интерес...уморих се много отдавна.

# 1 167
както спомена шапчицата, на крачка са от въвеждане на жителство, за да си решат отчасти проблема
аз лично съм "за" това, ама все пак хора сме, ясно е че не е доброто решение това
от друга страна става въпрос за общинска услуга, и наистина е логично да се предлага за живеещите в общината, което биха изтъкнали и от общината
според мен просто искат да си измият ръцете, че инициативата е дошла от родителите, иначе да са го въвели вече
лично аз смятам че проблеми има много, и сайта е само част от тях
ако има достатъчно разбиращи от материята мами и татковци, ще е много добре да се разровят по въпроса
аз лично не разбирам и не мога да оборя човек, говорещ с технически термини
вратите на работните срещи са отворени и там ходи и джонев от сирма= атакувайте го
пишете на борис цветков, ходете на кръглите маси или някакви други действия предприемайте
има и друг момент- по закон приема на деца е целогодишен, при наличие на места и заявено желание на родителите- в момента системата нарушава закона
има вероятност да не е пригодна за администриране на личните данни също
освен това май няма нормативен акт, който да задължава кандидатстване чрез системата
освен това се приемат деца извън системата, като през януари това е било съвсем разрешено
отделно са районните кметове, които също имат известна вина за проблема с детските градини- според много от тях такъв не съществува и застрояват терените тихомълком, парче по парче
има и мн други проблеми и спорни неща
отделно е въпроса за терените- и там трябва разбиращи хора да се ровят
друг аспект е новата наредба за яслите, както и новият закон за образованието, които се готвят в момента- какво пише в тях и да искаме да се изгладят спорни моменти
проблемите са много, и не сме спряли да мислим за сайта, но вече не се фокусираме само в него , а придобиваме един по- широк поглед над цялата картина и започваме атака на няколко нива и по няколко въпроса
пенелопа- мисля че има с какво да помогнеш, явно разбираш от сайтове Grinning, знанията са много ценни и нужни

# 1 168
Форума е кошмарен последните дни, въобще не успявам да пиша.
Аз ще ходя на кръглата маса в неделя.
Lilfi звънни ми, ако ще ходиш и ти  Peace

dsq - благодаря ти за разяснението за терените   bouquet за съжаление не съм се занимавала с това и ми е тъмна Индия  ooooh! Да видим какво ще измъдри главния архитект  Rolling Eyes

Шаманка, какво стана с темата за чужбина? Дали имаш някакво обобщение  Rolling Eyes Иначе за терените попитах, защото единия е точно до нас и просто там наистина е много малко мястото , затова се учудих Thinking (явно доста момичета от форума живеем в Надежда 6  Laughing )

Мамаваси, понеже четох доста страници на куп, не съм сигурна, но мисля, че ти беше попитала защо не съм ви казала, че може да се кандидатства януари за 2,3 и 4-та група.
Мисля, че е очевидно защо, защото просто на нас ни беше казано, че няма никакъв начин да се подават документи през януари. Никой не е уточнявал за кои групи, говорихме за кандидатстването през 2008г.
Обясниха ли на срещата защо само за 2, 3 -та и 4-та група? Това според мен е страшно нагло от тяхна страна.

# 1 169
Защо усещам недоволство?!
Аз вече не мога да ви разбера какво искате?!
Достатъчните места,не решават ли всичките ни проблеми?!
А тези които са от София,нямате ли добри приятелки НЕсофиянки?!Какво ще им кажете на тях,че сте ЗА местожителството?!
И аз съм Софиянка второ поколение,и мъжът ми...Най-лесно проблемът би се решил така...Но това ли е начинът?!
Поздрави на всички!!!И не се делете!!!За всички има място под слънцето!!!
Искам децата на родители от София да бьдат приети без проблем,а останалите да чакат!Все пак става вьпрос за ДГ в София!Спокойно задала сьм си вьпроса ,кьдето трябва.На практика в квартала ми в ДГ местата са заети само от новодошли.Е как човек да не се  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт