Сънна апнея - лечение

• 182 137
  • 547
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Аз съм без овлажнител и нямам проблеми. Чувствам се нормално.

# 451
  • Бургас
Нашият апарат няма такъв контейнер. Според хората в магазина на Адапт,при нас на морето въздуха е достатъчно влажен и няма нужда от него,затова и не сме купили. Мъжът ми каза,че дори и зимата ,когато се топлим (с камина ,на дърва) пак няма проблеми и не му изсъхва гърлото

# 452
  • Враца
И на мен ми се щеше да вземем, но моят мъж казва, че му е добре така и даже преди му съхнели устата , а сега не.

# 453
Здравейте, задължителна ли е консултацията с лекар преди купуване или наемане на ЦПАП апарат? Какво може да се направи, ако човекът е неподвижен и не може да отиде на преглед?

# 454
  • Враца
Идете при доктора, той ще ви даде уреда за изследване.
След като му го поставите за през нощта, което е лесно и просто упражнение, на другия ден ще го занесете да разчетат резултатите и да знаят как да настроят самият уред после.
И не е нужно , човекът да се придвижва.

# 455
  • Пловдив
Уредът за изследване се различава доста от апарата за дишане след това. Аз ходих да ми го поставят, то бяха кабели, електроди, залепени за главата, мрежички, приличах на извънземна. Няма как да се постави без специалист. Иначе и в самия магазин дават апарати за изследване, но предполагам разликата е голяма.

# 456
Благодаря ви много! И аз предполагам, че домашното изследване не е съвсем същото като на място, но е единствената възможност.

# 457
  • Бургас
Уредът за изследване се различава доста от апарата за дишане след това. Аз ходих да ми го поставят, то бяха кабели, електроди, залепени за главата, мрежички, приличах на извънземна. Няма как да се постави без специалист. Иначе и в самия магазин дават апарати за изследване, но предполагам разликата е голяма.
Нищо от това не е правил моя мъж,когато доктора му даде апаратчето.Котстирайте се с лекаря,които сте избрали как протича изследването.

# 458
  • Враца
Благодаря ви много! И аз предполагам, че домашното изследване не е съвсем същото като на място, но е единствената възможност.

Te , на място не изследват.
Разпитват те за какво си дошъл и ти дават едно много малко апаратче, което в домапни условия преди сън, се прикрепя към гърдите с помощта на ластик.
От него излизат тръбики за в носа ( също елементарно се поставят ) и щипка за показалеца, дето мери пулс, сатурация, незнам си какво ..
Всичко това се поставя за по-малко от две минути, заспива човекът, (трябва да събере поне 4 часа и половина сън ) и апаратчето се занася при доктора.
Там, той разглежда записа и решава какво ще се случва.
Много елементарно и просто и наистина не е нужно човекът да присъства, щом е неподвижен.

# 459
  • Пловдив
Ок, щом сте успели да си го сложите сами, аз явно съм некадърна и ми го сложиха в болницата, отидох си в къщи, като внимавах да не ме види някой, спах с него, сутринта си го свалих, както ми бяха казали и отидох да ми го разчетат. Не ми се иска да се показвам цялата , защото ви казах, че приличам на извънземно, та се позамазах малко да покажа кабелите, които не се виждат всички, имаше доста и отзад,  и по главата.

Скрит текст:

# 460
Момичета, благодаря ви много! Взехме апаратче за измерване, доста по-елементарно от на Вещица. Има само един сензор за пръста плюс тръбичките в носа. Утре ще го нося за разчитане на резултатите.

# 461
  • Враца
Леле! Изглежда страховито!
И нашето апаратче е от елементарните, даже казаха да спи с тениска, за да не даде алергична реакция от метала , но аз взех марля от аптеката за да няма досег с кожата и мъжът ми си спа гол.

# 462
Понеже питах, ще довърша историята. Всичко стана много бързо и лесно, на място има лекар, който веднага разчита резултатите и дава препоръки. Ако е нужно да се реагира спешно, е съвсем приемливо решение. Естествено, ако пациентът има възможност за лична консултация ще е по-добре.

# 463
  • Враца
Какво казаха изследванията ? Колко сънни апнеи има пациента ? Има ли нужда от апарат ?

# 464
Тежка форма е, 65 апнеи. Взехме апарат за проба, но маската се измества. Някой има ли идея какво да правим? Пациентката е възрастна жена, спи без протези и маската се изплъзва отдолу, т.е. долната устна след известно време излиза изпод маската. Иначе маската е правилен размер, добре закрепена.
Тя диша през устата и назална маска май няма да е подходяща.
Не ми хрумва нищо, как да закрепим маската така че да не се изплъзва. Ако някой има идея ще съм ви много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт