Това ли е тайната на семейното щастие?

• 8 034
  • 159
  •   1
Отговори
# 105
"Judy ,много ми е интересно какви точно са твоите способи да накараш мъжа си да прави нещо,което не му е по вкуса...защото съм далеч от мисълта ,че обича да прави всичко,което и ти и с радост се вкючва,само като му кажеш...Защото ако просто правите нещата разделено,то това вече не е брак,а съквартиранство. "

За 12-13 години знам много добре кое му е по вкуса и кое- не е. Както и обратното, той за мен знае същото. Като не му е, не го и карам. Повечето неща правим заедно, защото ги искаме заедно и защото го считаме за нужно, затова и сме заедно за тези години. Нещата, които някой не желае, просто не се правят, ако засягат общ интерес или другия човек, а ако са лични- правим си ги всеки за себе си. За всяка ситуация се решава конкретно струва ли си или не.
Никога не съм си и помисляла, да го мотам по магазини с часове, да го карам да домакинства, когато няма желание, да ми купува глупости от каприз и тем подобни. Той пък също прави компромиси.
Та ако има нещо, което да е в основата на дългата здрава връзка, това, за мен, са любовта /тези, които смятат, че е налице само няколко месеца са в грешка, жалко за тях/, толерантността, взаимното уважение и компромисите.  Останалото, включително пълното шкембе и празните топки, гравитират наоколо. Необходим пълнеж са, но пълнеж. Поне за моята "манджа".
Последната ми идея е да карам когото и да било да ми върви по кефа посредством подкупи или заплахи /едно и също е/. Дори с хлапетата не процедирам по този начин. Аз не съм стока и не търгувам със себе си и желанията си. Аз бих се чувствала също много кофти, ако бъда изнудвана, прикотквана и подкупвана по такъв и други подобни начини, за да свърша нещо пряко волята и разбиранията си. Ако ще ядем и ще правим секс го правим заради конкретно тези наши нужди, не с други цели.

# 106
Лизбет ,не става въпрос да замениш мъжа с играчки,а дали е щастлив без секс...Сама казваш :"Ако партньорът ме лиши от секс,веднага спирам да му готвя и да го обгрижвам,за Шекспир също няма да говорим."  А ако той не получава секс от теб,защо мислиш,че ще умира от желание да си говорите за Шекспир?  Simple Smile   И пак опираме до това,първо секса,после разговорите на духовна тема...нали?!

Judy ,абсолютно права си за това ,което си написала.Напълно съм съгласна,че любовта,толерантноста,уважението,компромисите са залог за стабилна и здрава връзка.Но сексът не е ли част от тази любов?И ако той липсва ,дори и само на единия,възникват проблеми?!Може да не е най-важното,но е едно от  най-важните неща в брака.Знам ,че има и хора-изключения,за които секса не е нищо особено и не му отдават голямо значение,но те са единици и само потвърждават правилото.

# 107
Абе Краси, кой е казал, че не е?
Нека отделим двете неща- дали манджата и сексът са важни- никой не спори по въпроса. Проблемът е дали само те са достатъчни. За мен- никак. За мъжа ми- също. Просто и ясно. 

# 108
краси.мира, ирония беше това, сори... Simple Smile

# 109
Judy ,аз никъде не съм казала ,че са единственото важно нещо в брака.   Peace
Но без тях  брак трудно би оцелял.

# 110
.... че любовта, толерантноста, уважението, компромисите са залог за стабилна и здрава връзка...

Абсолютно точно...

# 111
Judy ,аз никъде не съм казала ,че са единственото важно нещо в брака.   Peace
Но без тях  брак трудно би оцелял.

Е нали затуй многократно опитахме да разграничим същността на въпросното изказване на "интелектуалеца", според което това било достатъчно, и другото становище- че не е достатъчно.
Не става въпрос за "само" това или "без" онова.

# 112
Мда, и понеже темата нещо доскуча, се сетих за стария виц:

Мъж прави ПТП. От другата кола изскача един бобър и му казва, че ако не викат КАТ ще му направи такава невероятна свирка, че ще я помни цял живот. Мъжът помислил дали да пробва, но се навил все пак. Станала уговорката и след час се прибира вкъщи под ръка с бобъра.
"Жена, да го научиш тоя бобър как да прави мусака и да ми се махаш от очите!"

# 113
 hahaha hahaha

Вариация по вица..

Красива утрин, зората пукнала, въздухът тежи от аромати.... излиза наш Иванчо от къщата, и след него се изнизва една коза. Шляпва я гальовно за задните части и си мърмори..."Ех, да можеше и една закуска да спретнеш...."

# 114
Един човек за да се чувства добре трябва да е нахранен, задоволен, на топло и да се е наспал. Това е основата. От там нататък - може да се пишат изисквания със страници, а жените това особено добре го умеете - искам тва тва тва тва ... а кво давам не е ясно.
Ако човека е гладен и незадоволен - вие му приказвайте за Шекспир колкото си искате, освен ако не е маниак на тема театър няма да го впечатлите изобщо.
Това че човека си казва само базисните изисквания не значи че приключва само с тях. Но значи че без тях не може.
Иначе не се съмнявам че всички безкрайно културни мами изказали са в темата имат толкова много изисквания, че и сами не знаят колко са и как точно да се задоволят.
Е по-лесно се задоволяват, малко и обикновени на брой изисквания, отколкото безкрайни опявания с неясна цел.

# 115
Panther, недей така, значи! Тамън се започна поредното изписване на няколко стотин страници с изисквания и ти така да развалиш всичко, опитвайки се да обясниш какво иска мъжа. Не разбра ли, че жените не се интересуват какво искат мъжете, те знаят какво ТРЯБВА да искат мъжете.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 116
Panther      Peace    

Отивам да приготвям вечерята ,че току виж ме ...   

# 117
Един човек за да се чувства добре трябва да е нахранен, задоволен, на топло и да се е наспал. Това е основата. От там нататък - може да се пишат изисквания със страници, а жените това особено добре го умеете - искам тва тва тва тва ... а кво давам не е ясно.
Ако човека е гладен и незадоволен - вие му приказвайте за Шекспир колкото си искате, освен ако не е маниак на тема театър няма да го впечатлите изобщо.
Това че човека си казва само базисните изисквания не значи че приключва само с тях. Но значи че без тях не може.
Иначе не се съмнявам че всички безкрайно културни мами изказали са в темата имат толкова много изисквания, че и сами не знаят колко са и как точно да се задоволят.
Е по-лесно се задоволяват, малко и обикновени на брой изисквания, отколкото безкрайни опявания с неясна цел.

Добре де Пантер, ако като е бил гладен и сам си е сготвил, по-малко задоволено ли е чувството му за глад от това? Хубаво, за секса е ясно че е желателно със жената да задоволи тази си потребност. Ама за това да е нахранен, на топло и да се е наспал пак на жената само ли трябва да разчита? Tired
Защото и жената има същите базови потребности и по същия начин може да се каже че рецептата за семейно щастие е мъжът й да й ги задоволява.

# 118

Добре де Пантер, ако като е бил гладен и сам си е сготвил, по-малко задоволено ли е чувството му за глад от това? Хубаво, за секса е ясно че е желателно със жената да задоволи тази си потребност. Ама за това да е нахранен, на топло и да се е наспал пак на жената само ли трябва да разчита? Tired
Защото и жената има същите базови потребности и по същия начин може да се каже че рецептата за семейно щастие е мъжът й да й ги задоволява.
Това ми хареса!Интересен ще ми е и отговора от мъжкото присъствие тук.

# 119
  • София
Тоест, ако обобщим половината мнения в темата, мъжете, които изневеряват на жените си, го правят понеже последните не ги хранят и не правят секс с тях.
Ако не сте били от страната на жена, на която й изневеряват, няма как да знаете, че това е най-налудничавата теория на света.
Точно когато мъжа е сигурен, че вечер ще има топла манджичка и топъл креват, те му омръзват. Започва да иска нещо ново, което да търси, да преследва, да гони. В годините, в които бившият ми мъж е имал любовница, уверявам ви, сме си хапвали и сме се сексили на воля  Laughing Просто аз станах на 30, а тя на 19 и с мен беше спокойно ежедневие, с нея див купон. Е те тва ми кажете коя супа и коя свирка може да го бие  Laughing

С което изобщо не казвам, че не трябва да храним и сексим мъжете си - ама да мислим, че като правим това те ще са ни верни, е илюзия. Виж, че ще са щастливи - сигурно, особено ако има и пред кой да се доказват какви са мъже (понеже на нас вече са се доказали, съборили са ни със сопата в сеното и вече няма смисъл  Joy).

Общи условия

Активация на акаунт