Коледа идва!

• 152 818
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 930
# 931
Силви много хубави бисквитки  Hug

искам да попитам някои знае ли от къде мога да си купя малки целофанови торбички,искам да сложа бисквитки в тях и да ги завържа с червена панделка

В магазините за мартеници и мъниста има такива малки торбички Peace

# 932
Аз понеже не знаех дали изобщо за България питаш, затова. Wink Иначе аз лично, съм ги купувала от магазинчета, в които продават пластмасови чашки, чинийки, подноси, кутийки, найлончета различни размери, с дръжки и без дръжки. И в такъв тип магазинчета, обикновени има и целофанови такива. Ако беше в София щях да те пратя на Красно село, ама тц, във Варна и Добрич не ги знам как стоят нещата Wink но и не ми се вярва, да няма такъв тип магазинчета, в които да се продават такива неща - за еднократна употреба. Аз също ще си продължа традицията и тази година също ще правя такива пликче-подаръко-пакетче с панделка и сладки hahaha - аз миналата година като си купих пакет такива целофанови пликчета - те са 100 бр вътре - не съм ги изхарчила още Wink
ааааааааааааа и там има в този тип магазини и от тия хартиените подложки, дето са като имитация на дантела отстрани - различни размери, та си купих малки кръгли такива - и те са по 100 бр, за да са ми нещо като пълнеж, нещо като основа, нещо като.... абе да са все едно сладките полегнали върху него, ама ти си го видяла де, от мойте снимки предполагам Simple Smile

# 933
Аз даже успях да напълня кутийте  Grinning - http://steisi.multiply.com/photos/album/11#photo=110

# 934
Браво, аз моите още ги оглеждам Embarassed,установих, че имам и като твоята пластмасовата,м оята е със син капак

# 935
Момичета и аз да се запиша в темата!В началото на декември започвам с коледните сладки smile3508 LaughingАма направо се шашнах от вкусотиите на първа страница и съм в голяма чуденка кои рецепти да избера newsm78Ванилените кравайчета вече са в списъка обаче Laughing

# 936
  • София
stasi76, разгледах снимките ти - браво, страхотни неща си направила Peace.
 Може ли да те помоля Praynig да дадеш по коя рецепта правиш бонбоните и крема за еклерите - много ми харесаха, взех и да се облизвам Grinning

# 937
  • София
stasi76,  страхотна си - БРАВО!
Моля те кажи ми на снимка  95 какви сладки са - страхотни ми изглеждат  chef И това с орехчетата отгоре меденки ли са?

# 938
  • ВАРНА морето сините вълни
зравейте момичета-имам питанка-тези разкошни кутии пълни със страхотни сладки-за репетиция ли ги правите или ще ги пазите за празниците-чудя се да запрятам ли ръкави или е рано още-моля за съвет Laughing

# 939
stasi76,  страхотна си - БРАВО!
Моля те кажи ми на снимка  95 какви сладки са - страхотни ми изглеждат  chef И това с орехчетата отгоре меденки ли са?

Приличат на едни, които правя аз.
Ето рецептата от другата тема: 1  ч ч кис.мляко, 1 ч ч мас /може да се замени с каквото предпочиташ/, 1 бакпулвер, 1 ванилия, брашно. Разточва се лист и се реже на кръгове, в които се слага сладко, но плънката е по желание. Още горещи се овалват с пудра захар. В тестото няма захар и яйца.

# 940
Eто и тест сладки от мен.
Медените снежинки са тест по техниката, която съм пуснала. Нямах бал шоколад и затова са с кафяв.
Меденки на Джемма

Шоколадови бисквити Трюфел

Сусамки

Смехурко, изглеждат превъзходни!  bouquet

Направо ги пускай в новия конкурс: http://www.sugarcraftcontest.xcerx.com/photogallery.php?album_id=3

Благодаря, за предложението, но това беше само генерална репетиция. За да се включа, ще се постарая повечко.

# 941
  • София
stasi76, браво на теб! Искам да те питам, тези сладки на балкона ли ще ги държиш или вкъщи? Аз другата седмица ще правя джинджифилови сладки, а следващата меденки и се чудя къде да ги държа, че вкъщи е доста топло. Thinking

# 942
Момичета, снощи правихме с момчето ми витражните сладки, на вид станаха страшно красиви, но станаха много твърди ThinkingНякой да има идея с какво мога да ги омекотя някакси?Чувала съм с ябълка в затворена кутия,че омекват меденки, но за такива сладки дали ще стане?

# 943
Момичета, благодаря ви!!! Hug

Jujka   ето рецептата за бонбоните, която сама си измислих. А за крема на еклерите ползвах суха смес тогава, като добавих и сметана.

Бонбони

1 пакет какаови бисквити
50 гр. масло
100 гр. кокос
2 с. л. какао
50 гр. счукани орехи
пр. мляко
50 гр разтопен шоколад
1 с. л. ром

150 гр. разтопен шоколад
кокос  и шок. пръчици за овалване

Бисквитите се смилат и към тях се добавят всички останали продукти. Всичко се омесва и се правят топчета, които се оставят в хладилника да стегнат. След това се потапят в разтопения шоколад и се овалват в пръчици или кокос.

# 944
bebeiti за тези ли ме питаш http://steisi.multiply.com/photos/album/11/11#photo=107, ако е за тях по-късно ще напиша рецептата, че сега нямам много време. Стават много вкусни, а рецептата е от една колежка на майка ми. На другата снимка са Меденки на Селма и те са много вкусни, правя ги за втори път този месец.

betina33 не ги правя за Коледа, а днес майка ми ще черпи в службата, защото се пенсионира та затова ги правих сега. И торта правих даже. Heart Eyes А за Коледа ще започна да правя от 7-8 декември, по 1 вид на ден мисля, че да не ми се струпа наведнъж.

petia_tag миналата година ги държах на балкона и сега мисля да е там.

Общи условия

Активация на акаунт