Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 545
  • 344
  •   1
Отговори
# 30
То след годинка и аз не виждам проблем, ама авторката спряга съвсем новородено.
...по- скоро НЕродено. Thinking

Да, Руске, тъкмо навреме. Точно се замислих за същото. По-скоро бих се тревожила дали бих могла да имам дете, дали ще ми протече нормално една евентуална бременност, дали всичко с бебето би било наред и т.н. Ама както често пиша тук, хора разни Rolling Eyes. Едни ги тревожи едно, други - как да пратят детето в другата стая от първият му ден ooooh!.

# 31
Тука работата стана малко "Нероден Петко"...Аз, лично, не помня да съм имала теории как ще си гледам детето, още преди дори да съм бременна, ама разни хора - разни идеали. Пък както са казали и други преди мен, теорията обикновено се сблъсква със сериозни разминавания с практиката  Whistling
Та, по въпроса - големият спа при нас доста дълго (до към 6 г. ooooh!), в резултат на което отделянето му в друга стая беше адски трудно. Малката е в отделна стая от около месец. Случва се понякога да дотича при нас през нощта, но е рядко; определено го приема по-добре от брат си  Peace

# 32
Първо желая на авторката една красива и спокойна бременност Hugа след туй всичко се решава в движение Peace
При мен стана така...в началото бебко спеше при нас,поне 2 месеца и след това реших за обедният сън да го оставам да спи в неговата стая,всичко мина ок..и след още 2 или 3 седмици си спеше сам в неговата стая.Кърмя но това не ми е проблем,вземем го при мен почти сънена,той се кърми и заспива и мама го мести пак в неговото легло Peace
Но всеки сам си решава как е най правилно и редно Grinning

# 33
  • София
Хубаво е детето да си има самостоятелна стая, но вероятно би било добре да предвидиш и вариант преносимо легълце за вашата стая в случай на нужда.  Simple SmileСмятам, че ако имаш едно спокойно бебче ще се получи. Моето дете се буди честичко, а и връща понякога млекце, затова смятам да го преместя в неговата стая към годинка, а може и две години (зависи от дечко). Аз спрях да планирам подобни неща и се ръководя от сина ми.

# 34
Да по-принцип тогава ще преценя пак,но засега на теория ми се струва добра идея.

Теориите са много хубаво нещо!  Wink Не искам да ти досаждам с моя малък опит, но само ще обобщя, че нищо от това, което бях планувала, мислила и даже чувствала преди да се роди бебето, (о)стана така  Laughing

# 35
Аз пък това с бебето и отделната стая никак не го възприемам NaughtyОсобено,ако детето е на кърма-как точно ще стане това кърмене на всеки 2 часа Thinking.Иначе за по-големите деца(3-4 годишни) съм съгласна да имат отделна детска стая.

# 36
Аз мисля че е добре че искаш съвети чрез тази тема, но нали знаеш, каквото и да се каже тук, ти ще си тази, която ще реши в последствие  Peace Вярно е че като се появи бебчо всичко ще е различно, но няма лошо да мечтаеш и да си представяш този така чакан момент  Heart Eyes Аз поне така правя  Flutter

# 37
  • Пловдив
Да по-принцип тогава ще преценя пак,но засега на теория ми се струва добра идея.

Теориите са много хубаво нещо!  Wink Не искам да ти досаждам с моя малък опит, но само ще обобщя, че нищо от това, което бях планувала, мислила и даже чувствала преди да се роди бебето, (о)стана така  Laughing
Да ,точно това си мислих и аз Peace

Аз пък това с бебето и отделната стая никак не го възприемам NaughtyОсобено,ако детето е на кърма-как точно ще стане това кърмене на всеки 2 часа Thinking.Иначе за по-големите деца(3-4 годишни) съм съгласна да имат отделна детска стая.

Това също,защото синът ми се будеше постоянно да суче през нощта.Сега си имам и ново кърмаче.И с нея си спинкам Heart Eyes

Но всеки сам си решава.

# 38
Дааа, съгласна съм абсолютно, доста се раzличва това, което си мислиш "преди" и реалността "след"  Crazy Имай го в предвид, пък каквото стане, това  Wink
Иначе и аz съм от теzи, дето не могат да си представят, че ще си сложат само детето в друга стая. Не мога и това си е. Никой бейбифон не може да ми даде сигурността, която ми дава спокойното му дишане в креватчето му, в моята стая  Heart Eyes И една годинка zа мен пак е рано. Колкото и спокойно да спи(а моето е общо вzето спокойно спящо, както и голямият беше, едно време) все се налага да станеш zа нещо. Я биба, я кърмене, я нещо в zависимост от навиците на конкретните хора.. Та не, не мога да си усложнявам живота, т.е. дори на мен си ми е по-добре така. За себе си съм открила, че въzрастта, в която мога да ги отделя, и е добре и на мен, и децата ми, е след 2 или дори 3 години. Пак е относително, но не по-рано.
Така е при мен. Който както си го чувства, това е истината Peace

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 01:18 от Сова

# 39
В друга стая ли newsm09-не,поне до годинка,годинка и нещо...
Много по-удобно и спокойно ще ти е,ако е пред очите ти Grinning.
Поне така е при мен,особено пък и с нощното кърмене,да търча на 2-3 часа в другата стая Tired,а пък и каквато съм ... Rolling Eyesпостоянно ще ми е притеснено и все трябва да надничам отатъка,о не Grinning Mr. Green
Ще дойде време да си спи саминко Heart Eyes....

# 40
  • след Околовръстното
Забременей, роди пък тогава го мисли.
Ако имаш възможност за отделна стая за мен е по-добрия вариант.
Важно е да можеш да го чуваш през нощта.
Голямата ми дъщеря я отделих на годинка, малката в таз илищна криза не знам дали ще доживее самостоятелна стая.

# 41
  • На тиха улица
Ще му мислиш,като родиш. Мойто дете си има отделна стая от раждането, но тя е само склад за играчки и дрехи.Идея нямам как ще я отделя от нас, защото се буди много често, за да се гушкаме нощем.

# 42
Рибата още в морето, а ти си приготвила тигана.
Първо забременей, пък после ги мисли тези работи.

# 43
на мен лично ми изглежда неудобно всеки път като се събуди, да търча сънена в другата стая. Вчера навърши годинка и все още спи при мен - не защото има нещо против да е отделно, но на мен лично така ми е по-удобно. Според мен, като родиш, ще си прецениш как е най-добре - по принцип, ако съдя по моето бебе, те нямат нищо против да са и отделно.

# 44
Дъщеря си преместих в отделна стая на 2 годинки - тогава сменихме жилището, но тя спи много неспокойно и не бих я  преместила по-рано, дори и да имах възможност. За това бебе смятам освен да спи в нашата спалня, да долепя неговото легло до нашето - още не разбирам защо не го направих с каката. Не бих ти препоръчала ти да ходиш да спиш в неговата стая, та дори и само за 1-2 месеца. Новото човече променя безкрайно много живота и на майката и на таткото и според мен е важно от самото начало да сте винаги заедно. Нашият тати спи като пън и не ми е помагал нощно време - жалех го, защото ходеше на работа, а и аз не бих могла да спя, ако бебето е будно, но самото му присъствие в стаята правеше чудеса за мен ... а и той не се е чувствал пренебрегнат и отритнат. Бъдете заедно, това сплотява.

Общи условия

Активация на акаунт