Колегата мирише

• 38 951
  • 246
  •   1
Отговори
# 120
Положението е поносимо дорде не се добавят мандренски уклони в миризмите Mr. Green

Мислиш, че липсват ли  Laughing Някъде към петък, обаче. Добре, че събота не е работен ден, защото тогава букетът е завършен и никой не е в безопасност...

# 121
Отдавна не съм срещала толкова богато описание на воня  Mr. Green хем някак лежерно хем с достатъчно пиперливи нюанси.При така добавените краски надали човекот е със здравословен проблем,май баш на мърляч ми намязва Sunglasses
Аз щото съдя по мене си,може и да вонях ,ама си вонях на пот,не е имало дъх на манджи и подобно.Колегата ти и косата ли му е мръсна?Характерно за мърльовците  е и мазната косица.Аз пак казвам къпех се всеки ден,миех и косата ,от този моя здравословен проблем ми се потеше много и главата,имало е случаи да тичам да хвана автобуса 50 метра примерно и косата която ми е средно дълга да стане до половината мокра от пот...така че няма начин да не се къпеш всеки ден,особено за жена!Ако не се къпех това значи косата ми лой да пуска след 2 дена.

# 122
  • София
Като гледам, май повечето мнения са за колеги в офиси. Завъртал ли се е някой да види , каква е ситуацията в производствени предприятия, строежи ...

# 123
Деликатен въпрос. Но имай предвид, че той може и да не знае. Все някой достатъчно близък трябва да поговори с него.
А иначе преди няколко дни млад мъж ме изуми с изявлението, че не се къпе всеки ден, че дори имаше и аргументи защо. Аз лично не мога да проумея как е възможно все още да има такива хора.

# 124
Имахме секретарка, която имаше голям проблем с телесната миризма. Обаче миризмата беше съпътствана и с мазна, сплъстена коса, което съвсем доказваше, че не е болестно състояние, а просто липса на хигиена. Нямаше как да се изолираме от нея, защото влизаше във всяка стая за документи, за подписи и т.н. Когато имахме официални посещения, я пращаха в тях и на помощ се притичваше едно друго момиче. Не помогнаха никакви намеци. Чистачката й беше оставила ароматизатор на бюрото - от онези, които пръскат на 15 минути, но и това не убиваше зловонието. Шефът беше издивял, молеше някой да говори с нея, защото на него му беше неудобно. Та, намери се доброволец, каза й, че трябва повечко да се старае за хигиената си, а тя беше супер учудена и каза, че само в стресови ситуации се поти, иначе няма никакви проблеми. За именния ден й подарихме комплект душ-гел, дезодорант и някакво парфюмче, но нямаше така желания ефект.
Напълно съм съгласна, че има хора, при които миризмата е в следствие на болестно състояние, но при дадения пример си беше чиста липса на хигиена и абсолютен непукизъм за мнението на околните.
П.П. Скоро при нас идва един клиент - хубав, чаровен, ама като си махне якето... по-добре да не си в стаята. Мирише на манджи, пот, застояло... След него задължително се проветрява. А иначе няма вид на мърльо.

# 125
Става ясно, че намеци и подаръци не помагат. Какво остава? Търпение или директна забележка, груба, но вярна?

# 126
Направи си майтап-Абе, колега, днес мекици ли ще ядете?
Днес мекици, утре питай за картофки, и ако те попита защо, кажи му -Ами по твоята миризма си правя седмичното меню.

# 127
Колегата ти и косата ли му е мръсна?Характерно за мърльовците  е и мазната косица.

Не съм му заглеждала косата, но той цялостно си има вид на скункс, тъй че малко повече или по-малко мазнотийка тук и там не променят общата картинка.
Иначе е толкова добронамерен и склонен да сътрудничи за всичко, че сърце не ми дава да го подхвана директно по въпроса. Ето това е проблемът  Crossing Arms
Говорих с колежките от неговата стая, но единственото, което предприемат е да пушат нон-стоп, за да не се усеща другата миризма, поради което като влезнеш в тяхната стая, има опасност да изпаднеш в несвяст. Преди да успеем да намерим разрешение на проблема, може и да го уморят.

# 128
Някои от пишещите тук намекнаха, че при бременност сетивата и обонянието се изострят. Нати,  Wink

Явно всеки е срещал такива индивиди, което значи, че са доста.
Факт е, че хората свикват със собствената си миризма, така както при употреба на един парфюм ползвателя му не го надушва след време.
Понякога такива хора усещат, че миришат, но не предполагат, че за околните вонят.
Подаръци от рода на ролон, талк, пудра, дезадорант, прах за пране, пералня и др. може да свършат работа само на малка част от хората, като обидчивите така или иначе ще се обидят, а другите - язък за партоните.
Най-добре според мен е леко заобиколно насаме да се говори с ароматния. "Загрижен съм, защото наш близък имаше такъв проблем и се оказа, че има здравословен проблем - щитовидната жлеза. Напоследък забелязвам, че около теб мирише специфично. Предполагам полагаш ежедневни грижи за хигиената си, но явно има някаква причина все пак. Направи си изследвания, пий повече течности (при консумация на малко вода, се появява мирис от устната кухина), отиди на зъболекар (при проблем в устата, вонята е убийствена).
Наблюдавам, че и другите колеги често отварят прозореца, значи и те усещат. Не сме споделяли до сега, но мисля, че трябва да предприемеш нещо по казуса."

Ако човека е свестен, ще ти бъде благодарен, ако не е - кво ти пука?
Тогава с чиста съвест можеш да го пръскаш с ароматизатор, макар, че комбинацията на няколко миризми е.... Sick
Ако нямаш смелост насаме, може и с анонимен мейл, но по-добре очи в очи.

Като гледам, май повечето мнения са за колеги в офиси. Завъртал ли се е някой да види , каква е ситуацията в производствени предприятия, строежи ...
Там има естествена вентилация и голям обем въздух.

В казармата имахме един, който нощно време се изпускаше. Събуждаше се чак на сутринта и отивахме на ведрина, а после по задачи. Нямахме и топла вода. На баня ни водеха веднъж седмично до клетвата.
След клетвата ни изместиха в друго поделение, където не ни водеха и на баня, а топлата вода също я нямаше. Като се напояха онези въшкарници, ставаше.... Отнасяхме се с разбиране към човека. След няколко месеца го уволниха преждевременно. Всички си отдъхнахме.
По-късно дойде един, който не си миеше краката, не си переше чорапите и си оставяше кубинките в спалното. Говорих с него, защото не издържах. Започна да си мие краката. Карахме го да си вади обувките, но чорапите си така и не изпра. Обеща като го пуснат отпуска да си изпере и кубинките, но като го пуснаха забрави. Като се върна си ги намери накиснати с веро, прах и шампоан.

# 129
Някои от пишещите тук намекнаха, че при бременност сетивата и обонянието се изострят. Нати,  Wink

Откакто бях бременна преди 5 години ми останаха така изострени сетивата. Хронично бременна съм в това отношение  Wink
Сигурно и колегата ми е имал такива изпълнения в казармата и за това сегашното му състояние не го впечатлява изобщо. Трябва да го подпитам, да разкаже нещо за казармата  Laughing

И спри да си сменяш никовете, че не мога да те разпозная, бе човек... Hug

# 130
Според мен изцяло си зависи от хората и от възпитанието им. Повечето жени се подържат и затова повечето оплаквания са от мъжете, някои от които категорично отхвърлят обезкосмяването и използването на козметични продукти. За положението на строеж мога да кажа от личен опит, че повече проблем имах с миризмата на цигари. Имало е и момчета, които като пристигнат на строежа и си слагат бели гащеризони за работа, което ми се струва е много добра политика на фирмата.

# 131
Ами как бихте постъпили ако миризливецът ви е нещо като  началник. Нашата началник - отдел по принцип е чиста жена но се случва от време на време да понамирисва на пот - е не много често, де.

А какво мислите за колегите, които нямат чувство за лично пространство. Когато постъпих като млад служител, първите няколко седмици направо щях да изтрещя  Shocked. Някои от колежките буквално ми се навираха в лицето докато говореха с мен, или любимата ситуация - аз съм се навела над клавиатурата, колежката минава зад мен  и се надвесва, подпирайки се с две ръце на бюрото ми. Най-накрая не издържах и в един разговор, без да визирам конкретно някого изказах мнение, че добре възпитаният и съвременен човек умее да спазва лично пространство на другия, което е минимум около метър или една протегната ръка разстояние. Вярвайте, имаше ефект и престанаха да ми се врат в носа.

# 132
Това с личното пространство и аз съм го повдигала като въпрос.
Миризливци на сегашното си работно място нямам (и Слава Богу!) Но... в нашата сграда има и още една фирма и собственикът е меко казано скункс. Сутрин като вляза във фоайето, мога да разбера той дали е пристигнал и колко минути е стоял вътре. Някакъв кошмар е просто. Случвало се е да идват клиенти, които минават покрай неговия етаж и влизайки, започват да се оплакват от миризмата по стълбището. Ние в началото бяхме с него на един етаж, но се преместихме, защото и тоалетната беше обща - след него да ползваш тоалетна си беше чисто и просто Сървайвър начинание.
Въпросът го решихме съвсем наскоро и за съжаление не по мекия начин: една сутрин колежката влязла след него, вдигнала скандал защо не се проветрява, помолила го да вземе мерки, че не се диша и го подминала. Миризмата изчезна. Очевидци твърдят, че много се е засегнал. Други твърдят, че е в командировка... Но където и да е истината, сме щастливи. Вече две седмици дишаме чист въздух.

# 133
Посмях се искрено,въпреки, че не е за смях.И аз имах такъв колега-леле,беше голям кошмар!Обичах понеделника, защото само тогава НЕ миришеше.Но от вторник натаък се почваше такава велика воня-беше примес на пот и много спарени крака.А на всичкото отгоре трябваше и да го обучавам и да съм по цял ден ДО него.Незнам как издържах един месец,но важното е че се махна.Но оправия с такива хора няма!

# 134
аз имам проблем със сапруга ми ве4но се караме за хигиената му  ,не се капе много риадко дава дрехите си за пране  не иска да се 4исти в кащти не изхварлиа боклука и не дава и на мен да го изхварлиа . вапроса мие  това болестно састоиание ли е и има ли на4ин такива хора да се принуждажат да  са 4исти.

Общи условия

Активация на акаунт