СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 207
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 035
Ели (Hrisa) надявам се искрено, че неофициалната информация няма се окаже вярна, особено на база недостига на места в Младост, ЕСПА да си остане в сградата, ще е направо кощунство.

От СНБМ няма да допуснем да ни замажат очичките. Развитие ще има.

Бих искала да зная каква е и ще бъде позицията на СНБМ относно критерия К4 в работната група при обсъждането на тазгодишните правила за прием в детските градини.

Опитах се да намеря този отговор в сайта ви, но не успях.

СНБМ няма становище по отделните критерии, защото с това само ще помогнем на общината да измести фокуса от основния проблем и да го насочи към нескончаеми дебати по критериите, които са само производни на проблема.

Има принципни неща по процедурата, които бихме искали да бъдат прецизирани, но за момента обсъждането на тазгодишните правила не е започнало (ако изобщо има такова) така че сме в позиция на изчакване.

# 1 036
  • Sofia
Така имам няколко въпроса и ще съм благодарна ако някой от ИСОДГ ми отговори КОНКРЕТНО. Детето ми на 02.12.2010 ще стане на 3г.,т.е. както са ми писали от ИСОДГ може да кандидатства за ДГ в годината която става на 3г.,т.е. 2010г.
1. Тогава за класирането на 26ти защо не може да добавим кандидатура?
2. За февруари ще можем ли?
3. Как ще бъдат предупредени родителите за ТОЧНАТА дата,когато ще могат да добавят и оформят списъка с желанията си, не кога ще е първото класиране, а кога ще е активна като опция тази услуга?
4. Кога може набор 2007 да добави допълнителна точка за посещаване на ясла?
Тук от ИСОДГ няма кой да ти отговори.
 В момента можеш да кандидатстваш само за 2-ра яслена група в някое ОДЗ.( ще си в края на опашките,освен ако не събираш мно-оого точки ,има свободно място и няма желаещи)
 За ЦДГ трябва да чакаш да обявят прием , свободните места и старт на кампанията. Следи в Новини в сайта за ДГ.Вярвам,че ще ви дадат поне един месец за редене на желанията и формиране на опашките. През май трябва да има класиране, а тръгването е чак през септември.
Ами те отговориха,че прием ще бъде обявен  февруари 2010,както те самите са ми писала"Кампанията за кандидатстване за следващата учебна година ще стартира след месец Февруари 2010 год",не знам коя дата ще е,но ми се струва,че няма да имаме същото време за определим желанията си в списък,както беше миналата година,освен ако стартирането не е да се обновят критериите,да се подновят изискванията към новите набори и тнт.,но мисля,че те са наясно и би следвало да ни кажат какво предстои.
И да в момента сме на предната позиция чакащи 19ти,което значи мисия невъзможна!
Също така пази ли се някакъв ред от миналата година?

# 1 037
Въпросът е,че детето ще стане на 10м. на 20.Май.След тази дата ли ще му е активна кандидатурата?Преди това дали ще е в списъците?Ние ще имаме шанс само на първо класиране,та затова питам
Няма значение на колко месеца е детето ти към момента на кандидатстване, нали е родено през 2009, ако ще и на 31.12 да е.  Peace Ще бъде в списъците заедно с другите деца и ще си кандидатствате когато обявят кампанията.

bouquet  bouquet  bouquet
Почти се бях отказала да чета за отговори от глупавите спорове ooooh!
Аз съм от провинцията,но децата ми са Софиянци и имат право на ДГ,ОУ,СОУ,жилище,работа и т.н. Hug

Не се карайте,децата са нашето бъдеще...Не сме виновни ние,а някой друг Rolling Eyes

# 1 038
Някой може ли да ми каже, защо на една майка приятелка  не й излиза въобще меню кандидатури, и не може да добави градина. детето й направи десет месеца на 13.1.2010. Да не би системата още да не го е актуализирала? Иначе е направен профил на родителите и всичко е попълнено, но няма менюта за кандидатури, необх. документи и т.н. само профил

# 1 039
Някой може ли да ми каже, защо на една майка приятелка  не й излиза въобще меню кандидатури, и не може да добави градина. детето й направи десет месеца на 13.1.2010. Да не би системата още да не го е актуализирала? Иначе е направен профил на родителите и всичко е попълнено, но няма менюта за кандидатури, необх. документи и т.н. само профил
след 20.01,защото е набор 2009г. Wink

# 1 040
Ели (Hrisa) надявам се искрено, че неофициалната информация няма се окаже вярна, особено на база недостига на места в Младост, ЕСПА да си остане в сградата, ще е направо кощунство.

Бих искала да зная каква е и ще бъде позицията на СНБМ относно критерия К4 в работната група при обсъждането на тазгодишните правила за прием в детските градини.

СНБМ няма становище по отделните критерии, защото с това само ще помогнем на общината да измести фокуса от основния проблем и да го насочи към нескончаеми дебати по критериите, които са само производни на проблема.

Има принципни неща по процедурата, които бихме искали да бъдат прецизирани, но за момента обсъждането на тазгодишните правила не е започнало (ако изобщо има такова) така че сме в позиция на изчакване.

Разбирам. И все пак освен принципни позиции има и конкретни ситуации. Ако има работна група, на която бъдат повдигнати въпроси за промяната на критериите вие какво ще направите? Ще наблюдавате мълчаливо ли?

Освен това ми се струва, че въпроса с ЕСПА си е съвсем конкретен, а не принципен.

# 1 041
Благодаря, а дали има обяснение?

# 1 042
  • София
Още не е започнала кампанията за набор 2009.А може би и това, че няма 10 м.има значение, но ще те излъжа.По-добре някоя друга мама да каже.

# 1 043

Детето ще има право да кандидатства за прием от септември 2010 г. Затова майка му ще може да подреди желаните ОДЗ-та (за градини е малко) след като от ИСОДГ активират системата за тазгодишно кандидатстване. В момента има само текущи приеми (т.е. за деца кандидатствали миналата година ако се освободи място в някоя група приемат следващото дете от списъка).

# 1 044
  • София
Още не е започнала кампанията за набор 2009.А може би и това, че няма 10 м.има значение, но ще те излъжа.По-добре някоя друга мама да каже.
Не, няма значение на колко месеца е детето, за 2009 набор опциите не са достъпни засега, само профил може да се направи.

# 1 045
Искама да ви попитам за 139 ОДЗ Панорама в Люлин. Вчера пуснаха новото ОДЗ в системата и се записахме с Вх.Номер: 100122.
Имаше три деца с 10т и останалите с 8.0 . Днес влизам да погледна нещо в системата и на това ОДЗ вече има 10бр. деца с 10т  Rolling Eyes със същият входящ номер като нашият от вчера   newsm78
Не ми е ясно , защо всички сме с еднакви номера и как така за един ден се появиха толкова работещи в системата на образованието  newsm78 Ако са имали 10т до сега трябваше да са влезнали сто пъти от юли насам  Thinking
Бива бива безобразие ама това вече на нищо не прилича !

Входящият номер е еднакъв,понеже на всички ви присъждат обща дата-тази на класирането на 22.01. Както на нас бяха присъдили дата 22.05.   И състезанието ще е не по време на кандидатстване, а по точки. И после по жребий.

10 точки и нагоре не означава задължително предимство за персонал в градините, ами-многодетни,близнаци, инвалидност ....

По този казус един размисъл да вмъкна и аз: ако това беше класирането през май, опашките щяха да са две -обща и социална. Ако всички 10точковци бяха по социалните критерии щяха да влязат поне 6 обикновени 8точковци, нали така?

Сега опашката е една, но пък за това ОДЗ това е първо същинско класиране, значи не би ли следвало да има две отделни опашки със съответните квоти?
 Дали да не взема да метна едно запитване до ИСОДГ  newsm78

# 1 046
  • СОФИЯ
Обещах да ви държа в течение с развитието на въпроса с ЕСПА и предприетите от СНБМ действия. В законоустановения срок депозирахме жалба чрез СО до Административен съд - София град, с която обжалваме мълчаливия отказ по подаденото заявление за достъп до обществена информация.

Разбирам. И все пак освен принципни позиции има и конкретни ситуации. Ако има работна група, на която бъдат повдигнати въпроси за промяната на критериите вие какво ще направите? Ще наблюдавате мълчаливо ли?

Освен това ми се струва, че въпроса с ЕСПА си е съвсем конкретен, а не принципен.

С какво би могла да допринесеш за развитието на въпроса/казуса ЕСПА?

По отношение на ЕСПА аз съм готова да ... поговоря/изслушам...

# 1 047
Благодаря, а дали има обяснение?
не защото не е навършило 10 м, а защото никъде не са обявени местата за набор 2010. Когато се обявят местата за есента, което ще е за всички градини с яслени групи едновременно, тогава и на твоята приятелка ще й се появят възможности за кандидатури, както ще стане и с всички, които чакат този момент да настъпи. Просто следете кога ще започне кампанията за кандидатстване тази година и ще видите, че и за децата родени 2010 ще се отключи. Peace

# 1 048

[/quote]

Кикимора, как точно разбра че ще възникне конкретната ситуация и че в работната група ще бъде повдигнат въпрос за промяна на критериите и то точно за обсъждане на К4. Защото аз не знам за планирана среща с подобен дневен ред.

ЕСПА е изключение (по незнайни причини) от общата посока на действие на СО. Затова въпросът е и конкретен и принципен.

# 1 049
какви са тези критерий като К4 и.........този ДК4.  doh (Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование (включва педагогически и директорски персонал на постоянен договор в основните, средни и висши училища на територията на Столична община))
еееееее казвам ви Българска му работа , деца сираци ..., полусираци и те на "опашка "(макар , че влизат )те трябва да са с пълно предимство напред  bowuu

съжалявам , че навлязох в темата с бум , но от отдавна не съм влизала и доста съм изпуснала , за което моля да бъда извинена ... радвам се , че kikimora1 е тук все още  и други мами като blank, Ели ( hrisa), ника ,чаено момиче и... т. н  БРАВО за търпението ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт