Мазане на бебето със зехтин - докога?

• 19 826
  • 101
  •   1
Отговори
# 30
Срещу миризмата винаги може да капнете една-две капки някакво натурално етерично масло - лавандулата например не е силен аромат, а много успокоява. Нашият зехтин съвсем не мирише толкова...явно е до зехтин.

# 31
Зехтинът е чист натурален продукт, който не предизвиква алергии и не съдържа химически съставки и консерванти. Омекотява кожата и не омазнява, абсорбира се идеално и не цапа дрешките.
Това ме накара да го предпочета пред морето от мазила.

Мазах до 10-12 месечна възраст.

# 32
Зехтинът е чист натурален продукт, който не предизвиква алергии и не съдържа химически съставки и консерванти. Омекотява кожата и не омазнява, абсорбира се идеално и не цапа дрешките.

Голямата я мазах със зехтин всяка вечер след баня докато стана на 13 месеца.
За малката накупих куп скъпа козметика. Двайсет дни я мазах упорито по няколко пъти на ден, но кожата й продължаваше да се бели. Е, пробвах със зехтин, и само след две мазания нещата се оправиха.

# 33
не съм мазала

# 34
  • София
мазах до 5м.  Peace

# 35
  • София
Мазала съм и двете си деца само със зехтин, не съм ползвала купешки лосиони. Това до към 9 месец.
Обожавам миризмата на зехтин, готвя само с него. Естествено екстра върджин. Да не вземе някой да ползва за бебето салатен такъв. Peace

# 36
Козметиката ,която бях купила не му помогна ,а кожата много му се белеше. Почнах да мажа със зехтин и за около една седмица стана гладка и спря да се бели.

# 37
  • Sofia

Поради посочените причини аз също предпочетох да използвам зехтин. Мазах до 9-месечна възраст, която моето дете навърши през юни и след това спрях да мажа с каквото и да било, тъй като започнаха горещините. Зехтинът никога не ми е мирисал неприятно.

# 38
До преди 10 дена я мажех със зехтин,тоест до като направи 2 месеца ,сега ползвам олио.Тази сутрин майка ми къпа бебето и пак е изкарала зехтина , според нея зехтина е по добре от другите мазила. Wink

# 39
  • София
До шести месец мазах само със зехтин, после спрях и минах на бебешко мляко, тъй като стана лято. Сега (от десети месец някъде) пак го мажа със зехтин смятам така да минем зимата. И аз съм скептична към специализираната козметика, след като разполагаме с такова хубаво природно олио... На мен не ми мирише неприятно, даже май въобще не мирише на нищо. Може би наистина зависи от зехтина.... Или колко мажем като количество... незнам

# 40
  • Razgrad
аз мажа малката само с олио на бюбхен

# 41
  • София
Момичета, трябва ли да е преварен зехтина?

# 42

... аз, лично го преварявах, по съвет на педиатърката ни ...

# 43
До 5-6 месеца,ако е лято по-малко.

# 44

Категорично не  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт