Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вкусно , лесно и непретенциозно!

  • 230 281
  • 81
  •   1
Отговори
  • DE
  • Мнения: 969
                            


                            

Ястия със свинско месо
Рулца от шунка с кайма
Броколи огратен
Мързелива мусака
Кюфтенца в сметанов сос и ароматни картофки
Рулца с кори за лазаня
Сочни кюфтета
Рулца вид китайски
Картофени крокети с кайма
Свинско печено
Да сготвя на бързо
Задушени пържоли с лук и топено сирене
Зеленчуко-шункови кюфтенца
Свинско печено(Братен)
Cordon bleu с тиквички
Запечени купчинки
Руло от кайма с кисело зеле и пушено месо
Свинска рибица
Пържени кюфтета в бял сос(фрикасе)
Käsesuppe(Немска сметанова супа)
Запечени чушки с кайма
Шницели от свинско месо
Руладини
Картофено руло с кайма и чушки
Руладини с кисело зеле
Месно руло със спанак

Телешко
Boeuf Bourguignon
Телешко

Птици и хвъркати
Дробчета в бирен сос
Сочни мариновани месца
Пуешко "братен" с пълнеж
Запеканка с пилешко
Панирани пилешки филета на куп
Печена патица
Мариновани пилешки крилца
Пилешко руло
Запечени пилешки филета в гъбен сос
Мариновано печено пиле
Запечено мариновано пуешко филе
Запеканка с пилешко
Патица с бира
Рулца с пилешко, шунка и кашкавал
Пуешки бутчета в бяло вино

Макаронести разни
Нудели по "въглищарски"
Нудели по китайски
Макаронести с кайма и доматен сос(огретен)

Нещо сладко
Най- вкусното сметаново руло
Торта с шоколадов мус
Парфе
Сладкиш в чаша за 3 мин.
Сладкиш с хляб
Охлювчета с крем
Лесен ябълков щрудел с кори за баница
Лесна плодова торта
Бърз освежителен десерт
Бързо рулце
Сладкиш с извара и дюли
Кифли
Franzbrötchen(канелени кифлички)
Руенки

Разни с тесто
Бързи питки
Питки с кисело зеле и бекон
Бързи банички
Хрупкави, вкусни и лесни соленки
Милинки
Пухкави, мекички и ароматни кашкавалени питки
Пухкави хлебчета
Солени мъфини
Питка в мини формат
Шишчета с бутер тесто и кренвирш
Баница със сирене и магданоз
Немски лучник(Zwiebelkuchen)


Последна редакция: пт, 14 апр 2017, 00:04 от matze

# 1
  • DE
  • Мнения: 969
                     Рулца от шунка с кайма

Вкусно лесно и бързо за приготвяне !


 
Шунковите кръгове  се мажат на тънак слой с кайма, завиват се на руло и се слагат плътно в малка тавичка.



За соса
Доматено пюре(консерва домати, лютеница)
2 скилидки пресован чесън, 2 плочки топено сирене
черен пипер , риган
Залива се върху рулцата, отгоре се покрива с насрърган кашкавал и се пече на 200 градуса около 15 мин.



Приятен апетит !

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 20:32 от matze

# 2
  • DE
  • Мнения: 969
                            Сметаново руло


                                

Пухкав и много вкусен блат.Получава се винаги.
Стандартна рецепта за пандишпанов блат



4-5 яйца
2с.л хладка вода
80 гр захар
1 ванилия
75 гр брашно
75гр нишесте(две пакетчета ванилилов пудинг), става по- пухкав блата или
само 150гр брашно
Около 400мл сметана за гарнирането на рулото.

Разделят се белтъците от жълтъците.
Жълтъците, захарта(без 2сл лъжици) ванилията и водата се разбиват докато сместа стане на гъст крем.

Много внимателно се прибавят брашното, нишестето и една част от предварително разбитите с две лъжици захар белтъци и леко се разбъркват с лопатка или с бъркалката за яйца.
Прибавят се и останалите белтъци, леко се обърква и веднага се разтила в тава покрита с хартия за печене.



Пече се в предварително загрята фурна на 180*-200*
Изпича се за около 10 минути.
Обръщам върху кърпа и завивам на руло.

Като изтине мажа с мармалад, сметана и завивам на руло.
Останалата сметана разпределям върху рулото и поръсвам с орехи или настърган шоколад.


Да ви е сладко !

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 01:54 от matze

# 3
  • DE
  • Мнения: 969
                                   Броколи огретен


                         
Броколи
Месо, (пушено,филе, котлети)
Кашкавал
Прясно мляко

Броколито се сварява, около 5 мин и се разпределя в тавичка
Месото нарязано на филии се запържва,нарязва се на дребно и се прибавя към броколито.
Залива се със соса поръсва се с кашкавал и се запича.



За поливката
200мл прясно мляко,топено сирене, 2 скилидки пресован чесън, малко горчица и черен пипер.
Оставя се малко да поври и се сипва върху огретена.

Добър апетит !

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 02:19 от matze

# 4
  • DE
  • Мнения: 969
                       Tорта с шоколадов мус


                   

Пандишпанов блат
4-5 яйца
100гр захар(може и по малко)
2 с.л хладка вода
1 ванилия
150 гр брашно
1ч.л бакпулвер
Приготвянето на блатa съм описала в по горната рецепта.
Пече се в кръгла тавичка с диаметър 26/28 първо на 180* да се надуе а после на  150* се допича.
Kaто изтине блата се разрязва на две и се гарнира.

Шоколадов мус

3 яйца разделени
2 с.л захар
1 ванилия
200гр шоколад
400мл сметана за разбиване

Разбива се сметаната до пухкавост и се слага в хладилника
Трите белтъка и 1 с.л захар се разбиват на гъста пяна.
Жълтъците,2 с.л захар и ванилията се разбиват на гъст крем.
Шоколада се разтапя на водна баня и се прибавя към жълтъците.Разбърква се много добре.
Добавя се сметаната,леко се разбърква, накрая се прибавят разбитите белтъци.
Тортата трябва да престои поне една ноЩ в хладилника.

Да ви е сладко !

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 16:59 от matze

# 5
  • DE
  • Мнения: 969
                                   Бързи питки



Направих тези питки след като останових че нямаме хляб за вечеря
Точна рецепта няма тъй като всичко беше импровизация.
Сложих около
300гр брашно
1 яйце
2 с.л олио
1/2 ч.ч прясно мляко
малко захар
1 ч.л сол
1 бакпулвер, тъй като нямам сода
сирене

Омесих всички продукти до меко тесто.Да не лепне по ръцете.

Оформих питчици,не много дебели и поръсих малко с брашно.

Пекох на 220 около 15 мин.
И си ги хапнахме с удоволствие


Бързо и лесно.Да ви е сладко !


Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 02:14 от matze

# 6
  • DE
  • Мнения: 969
                              Пилешки или пуешки дробчета с бира


                 


В тиган с мазнина се слагат дробчетата нарязани на по-дребни парчета, лук нарязан на кръгчета,
нарязана на ленти червена чушка и гъби.
Леко се запържва и се угася с бира. За 1 кг дробчета около 250мл.
Прибавя се сол и черен пипер.
Покрива се с капак и се оставя така малко да покъкри около 5 мин.
После се отстранява капака и се оставя да поври докато соса се преполови.
Поръсва се с магданоз.
Мнооого ароматни дробчета!

Добър апетит !

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 17:00 от matze

# 7
  • DE
  • Мнения: 969
                           Мързелива мусака



Обелените и нарязани на шайби картофи се сваряват в подсолена вода.
Каймата се запържва с лук,черен и червен пипер и леко се осолява.
В тавичка се реди един ред картофи,ред кайма и пак картофи.Върху каймата може да се прибави няколко скилидки пресован чесън,става по ароматно.
По желание се залива с бешамелов сос, покрива се с кашкавал или се покрива само с кашкавал и се запича за 10 мин.

Добър апетит !

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 01:58 от matze

# 8
  • DE
  • Мнения: 969
                              Кюфтенца със сметанов сос и ароматни картофки

  

От омесената кайма се оформят малки кюфтенца и се изпържват.
Соса е импровизация.
В тиган без мазнина, сложих една малка лъжичка горчица, топено сирене,
сипах малко мляко и добавих две скилидки пресован чесън и черен пипер.
На много слаб огън,се разбърква докато се разтопи сиренето.
След това доливам сметана разбърквам, добавям кюфтенцата, махам от котлона за да не завира иначе се сгъсрява много бързо, и оставям малко да си поемат соса.

Картофите се сваряват,прецеждат и докато са още топли ги разбърквам с масло с подправки.

Оставям маслото на стайна температура да омекне и прибавям пресован чесън и подправки.Разбърквам добре,оформям топчета и замразявам в камерата.
Като ми потрябва за сварени зеленчуци или картофи си имам винаги готово.
Ползвам ето това
Замразени седем подправки.

Добър апетит !


 

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 01:57 от matze

# 9
  • DE
  • Мнения: 969
                                        Парфе


 


Страхотно освежителен десерт        

700г кисело мляко
200г сметана за разбиване
1 ванилия
Захар, желатин, плодове.

Разбивам сметаната с 4-5 с.л захар
В киселото мляко  прибавям захар на вкус, около 5 супени лъжици и ванилията. Разбърквам  добре и оставям на страна.
Желатина се оставя да омекне в студене вода, изтисква се добре.
Слагам желатина в малка тенжера и на слаб огън го разтварям докато се втечни.
Прибавям млякото и разбърквам (с бъркалката за яйца) много добре.
Към сместа добавям и разбитата сметана и пак разбърквам.
Гарнира се по желание.  Аз в случая ползвах замразени(размразени) плодове.
Дъното на купа покрих с прозрачно фолио,наредих плодовете и отгоре налях сместа. Оставих да стегне в хладилника и обърнах върху чиния.

Забележка;
Никога не прибавяйте топлия желатин към сместа,
а обратно, сместа към желатина.

                              
500гр кисело мляко, 400гр сметана за разбиване, захар, кокосови стърготини, ягоди.
Разбърквам захарта(на вкус)около 1ч.ч в млякото,разбивам сметаната с 3с.л захар
Желатина слагам в студена вода да омекне, изцеждам и слагам в тенжерка на слаб огън да се разтопи. По малко добавям млякото като непрекъснато бъркам. Оставям малко да стегне(2-3 мин.), добавям сметаната. Сместа разделям на две. В едната част прибавям кокосовите стърготини.
Сипвам във формичка,  слагам ягоди и изсипвам отгоре и другата смес. Гарнирам с ягоди.  


Да ви е сладко !                                                                      

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 21:37 от matze

# 10
  • DE
  • Мнения: 969
                               Рулца с кори за лазаня

      

Сварявам корите в подсолена вода (не до пълна готовност ако се добавя сос)
Около 14 кори за тавичка с 28 диам.
Задушавам зеленчуците с чесново масло в случая при мен грах, моркови, царевица, чушка.
По желание гъби и 2 скилидки пресован чесън.

Предварително запържената и овкусена кайма добавям към зеленчуците.
Може да се приготви и с пушено или пилешко месо, шунка.
Правя рулца, редя плътно в тавичка.
Заливам с бешамелов сос или овкусено с подправки прясно мляко.
Поръсвам обилно с кашкавал и запичам на 200*


Добър апетит !




Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 02:04 от matze

# 11
  • DE
  • Мнения: 969
                                Сочни кюфтета


                             

Омесвам каймата с лук, сол,черен и червен пипер,пресован чесън,магданоз и настъргана(нарязана на ситно)червена чушка.Престоява няколко часа (или най добре една ноЩ) в хладилника.
Преди пърженето добавям 1 яйце и настърган кашкавал.
Овалвам в брашно и пържа.
Хрупкави от вън-сочни от вътре.

Добър апетит !

# 12
  • DE
  • Мнения: 969
                                 Рулца, вид китайски !
 
            
Много тънко разточени, почти прозрачни кори за баница.
Пилешки филенца, дребно нарязани и запържени.
Бобови кълнове от буркан, морков настърган, и ситно нарязан зелен лук.
Слагат се и китайски нудели, от прозрачните, предварително сварени.
Соев сос, черен пипер, малко къри,  малко олио .
Смесват се всички продукти  позапържват се леко.
Тестото разточвам на дълго. Нанасям плънката, замятам от двете страни и леко завивам на рулце.
Пържа на не много силен огън, като обръщам няколко пъти.


Приятен апетит !
 

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 14:42 от matze

# 13
  • DE
  • Мнения: 969
Сладкиш в чаша, за 3 мин. в МВ



4 с.л брашно
4 с.л захар
2 с.л какао(разтопен шоколад)
1 яйце
3 с.л прясно мляко
2 с.л олио
1 ванилия

Всички продукти се смесват и се разбиват много добре.
Сместа се разпределя в две чаени чаши.
"Пече" се в МВ на най-силно 3 мин.
Готово!!!
По желание се поръсва с пудра захар или се гарнира със сладолед.



За блат или по голям сладкиш, правя двойна доза, плюс малко бакпулвер.
Сипвам в по широка купа и "пека" пак  3 мин. в МВ

Да ви е сладко!

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 20:21 от matze

# 14
  • DE
  • Мнения: 969
                   Вкусни, хрупкави и лесни соленки.

                 

За хрупкане пред телевизора или за мезенце.

1 яйце
100 гр масло/маргарин
100 гр кашкавал
100 гр сирене
1 ч.л сол
около 50 мл прясно мляко
1/2 ч.л бакпулвер.
Брашно за средно твърдо тесто.

Замесвам  тесто, (кашкавала и сиренето) добавям като е вече добре оформено тестото.
Оставям в хладилника за около 30 мин. малко да стегне.
Разточвам на тънко, около 1см , режа на ленти. Мажа с яйце и пека на средна фурна.

Приятно хрупкане !

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 17:02 от matze

Общи условия

Активация на акаунт