Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 425
  • 409
  •   1
Отговори
# 300
Ако се потдам на параноята си, бих тръгнал да търся нещо обединяващо между авторите на такива теми. Дай да скараме тия с тия. Което не е трудно, разбира се.
Какво искат тия? Това ли е най-важното?
Добре, и като не е най-важното, какво? Колко време ще ни отнеме да стигнем до консесус кое е най-важното, срещу което да протестираме? Дали ще стигнем до консенсус някога?
Познавам семейство, четиричленно, в което и двамата работещи родители работят за под 300 лева нетно, и това не се дължи на заеми, или нещо такова.
Аз познавам много такива, Вълк.  Вчера свекърва ми сподели нещо, което я потресло.... срещнала е жена, нейна позната, която й доверила, че в джоба си има само 48 стотинки, които трябва да й стигна докато получи следващата /пенсия / заплата или помощ социална в случая няма значение/. Както искайте така ги разпределяйте тези 48 стотинки и не се съгласявайте, че за някого 35 лв може да се видят като манна небесна.

# 301
Аз пък познавам жена, която трябва да изкара месеца само и единствено с детските на двете си деца-70лв., от които едното е в 1-ви клас, а другото е в ДГ.
Друго не й се полага. Да не говорим, че няма и къде да живее и след някоя и друга седмица ще е на улицата.
Но къде по-важно е 10 Пенки да вземат по едни 35лв. и да спестяват за почивка, вместо на въпросната жена да й се дадат 350 лв., за да има с какво да храни децата през месеца.
Затова ми е недоволството,а не че някой въобще взима такива пари, а аз не.

# 302
дидона , защо изобщо си мислите, че някои нарочно не изплаща детските на майките.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5253& … 16&id=0000101

Ами ако не е нарочно,то тогава говорим за безхаберие,много харесвам министър Дянков,но все ми се струва че се заиграват със социалните плащания,за да си натаманят накакси касовите отчети пред Европа.Може и да бъркам,но съм почитател на конспиративните теории  Laughing

# 303
.. .
Ако изчетеш темите за детските ще се ужасиш от студенината и безразличието към пенсионерите примерно.Към техните огромни пенсии и коледни добавки .
...

Не си ме разбрала. Това, че някоя майка ще се изкаже неадекватно за пенсионерите, не оправдава друга да й оспорва нуждата от тези 35 лв., които да получи навреме. Общо взето и двете са ми на кантар - имат еднакво тъпо отношение и не виждат по-далеч от носа си.

...Успешно се реализира правилото "разделяй и владей", бъдете сигурни. ...

Така е  Peace

Ей сега  наистина ме подразни след множеството ти  коментари,които изчетох до момента.Дали виждат до под носа си  или на два метра пред него имаме право на тези пари,те ни се полагат по закон,и дали ще ги харчим по молове ,е лично наша работа,друг е въпроса дали стигат за това-по-горе съм изброила колко харча за близначките на месец,ей че ме ядоса,айде стига си бръщолевила глупости,не мога да повярвам че има такива жени,не знам дали си майка ,ще видя след малко,но спирай с коментарите си.

# 304

Ами ако не е нарочно,то тогава говорим за безхаберие,много харесвам министър Дянков,но все ми се струва че се заиграват със социалните плащания,за да си натаманят накакси касовите отчети пред Европа.Може и да бъркам,но съм почитател на конспиративните теории  Laughing
Би ли споделила, какво толкова ти харесва? Защото аз се напъвам, но не ми се получава. Приликата с Влади Въргала ми пречи.

# 305
дидона аз пък не разбрах кой точно те подразни с бръщолевенето на глупости ,че чака забрана за коментари му налагаш?

# 306
дидона аз пък не разбрах кой точно те подразни с бръщолевенето на глупости ,че чака забрана за коментари му налагаш?

За моя пост май става въпрос. Жената явно не може едновременно да чете и да разбира за какво става въпрос.
ПП - или се идентифицира с майката, която се е изказала неадекватно за размера на пенсиите.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 10:14 от argun

# 307
Да кажеш, че имаш жизнена необходимост от тези пари за детето си и после да попръцнеш, че е твоя работа дали ще ги харчиш в мола е върха на нахалството. Също така да порицаеш в репортаж по бтв данъкоплатците, че нямаш пари да купиш мартеница на детето ти не е най-добрият начин да представиш проблема и да предизвикаш съмишленост. Но да, трябва правителството да  спазва ангажимента и да пуска парите в банкоматите навреме.

Извън дискусията за 35тте лева  не мисля, че правителствата трябва да имат особена роля в социалното подпомагане. Особено вредно е някой да получава пари от банкомат, без това да е обвързано със съответни ангажименти.  Примерите за вредността на този подход се простират от Африка до полярния кръг.
Подпомагането е полезно само, когато е хуманитарно( при кризи) или благотворително ( като отговор на обществото към проблемите). Работата на правителствата е да създават условия за растеж на икономиката , работни места . Другото е отглеждане  на армии хора, които знаят само "Дай" и " Имам право".

# 308
  • София
10 c's , моля те, попитай в италианската тема дали получават детски и в какъв размер.  Също така, дали парите влизат навреме в банкоматите. И после, ако искаш се върни да споделиш.  Peace Ще се радвам също да кажеш там на момичетата, че НЕ ТРЯБВА да ги взимат, понеже това вредно.

# 309

За моя пост май става въпрос. Жената явно не може едновременно да чете и да разбира за какво става въпрос.
ПП - или се идентифицира с майката, която се е изказала неадекватно за размера на пенсиите.
Хем ги защитаваш хем ти намаза . Mr. Green

# 310
Щом има 35 лева, много ясно, че ще ги взимат, не ме чети, като дяволът Евангелието  Wink
Няма нужда да сравнявам и с Италианската тема, там не знам някой да се поФалил, че взима детски.
Никого не призовавам че трябва да се откаже., къде го видя това  Stop

Докато правителствата не разберат, че това не води до нищо, ситуацията ще е такава.
В Африка например, досега са наляти 1 трилион долара помощ ( голяма част ом/управителствена помощ). Допреди 30 години 80% живееха с 8 долара на ден.  Днес, 1 трилион долара по-късно помощи,  80% живеят с под 1 долар на ден.  Същото в някакъв по-мини мащаб се случва навсякъде, включително и у нас.  Както щеш го разбирай.

# 311
  • София
Никой не се е "похавалил", но вероятно взимат. Защо трябва да се хвалиш с нещо, което ти се полага?  Shocked Това да не е печалба от тотото?  Joy Детски добавки се взимат навсякъде в цял свят или поне в Европа и в Америка. Не знам защо набъркваш Африка. Аз предпочитам да се "равнявам" с бели държави. В белите държави децата взимат детски надбавки.  Peace

# 312
Kато глухите старци от Мъпет шоу сте Laughing говорите за съвсем различни неща.

Когато протестираш срещу нещо е изключетелно важен начинът и аргументите, с които ще го направиш. Иначе просто си гърмиш единствения патрон нахалост.

# 313

Хем ги защитаваш хем ти намаза . Mr. Green

Вярно, в навалицата го отнесох и аз  Mr. Green

# 314
Докато правителствата не разберат, че това не води до нищо, ситуацията ще е такава.
В Африка например, досега са наляти 1 трилион долара помощ ( голяма част ом/управителствена помощ). Допреди 30 години 80% живееха с 8 долара на ден.  Днес, 1 трилион долара по-късно помощи,  80% живеят с под 1 долар на ден.  Същото в някакъв по-мини мащаб се случва навсякъде, включително и у нас.  Както щеш го разбирай.

Има резон в това мнение. Не може цял живот да разчиташ на помощи, нито помощите да бъдат основание да имаш повече или по малко деца. Дали ще са 35 лева или повече не решава ничии проблеми. Начина по който са направени нещата в БГ дискриминира една част от децата. Нужна е политика, която да стимулира родителите да се стремят към по високи доходи /например семейното облагане/, децата да достигат по висока степен на образование, а не утре да искат и те помощи. Може да се помисли и направят доста неща, ама е по лесно да се кърпят и като не издържи тогава ще го решават пък било то през куп за грош.

Общи условия

Активация на акаунт