Реформа в образованието.

• 7 101
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
Хайде да не се нападаме. Не мисля, че това е целта на темата. Децата бягат от час, защото така стават интересни, привличат внимание, чувстват се герои. Сигурно има учители, които не пишат отсъствия, това си е за тях. Аз пиша отсъствия и закъснения още от 2 клас / за което сега някой ще ме линчуват /. Цяло меджучасие играли футбол, като чули звънеца, решили, че са гладни. Е, един път като имат закъснения, следващия път ще помислят. Но това е при малките. Проблемът е при по-големите.

Децата бягат от час, защото могат. Вината за това е на училището, а не на родителите. Те си пращат децата на училище и разчитат те да стоят там през определеното за целта време. Това, че училищата са разградени дворове и всеки може да излезе и влезе, когато и както си иска, не е по вина на родителите.

Правилно си писала - разчитат. Как според вас у-щето ще ги задържи? Под ключ? Нали тогава пак ще се вдигне врява за нарушаване на правата. Учениците  имат право в междучасието да излязат на двора. И как предлагате един  осмокласник да бъде "вкаран"  после в час, ако той не
желае? И тук идва вината на семейството. Защото бягането от час най-често е свързано с лошо или липсващо семейно възпитание и контрол, с невъзможността на някои родители да се справят с децата си или просто с тяхната незаинтересованост. Далеч съм от мисълта, че пишещите тук майки са такива, но ги има. Когато ги извикаме в у-ще, те без никакви угризения казват, че не могат да се справят и казват: "Правете го каквото искате".
 Вярно е и друго - децата бягат от определени часове. Тук вече определения учител несъмнено има вина. Но това е друга, не по-малко трудна тема. Четох по-напред, че сте коментирали учителите в днешното българско у-ще. Положението ще става все по-зле. Младите  не желаят да работят това, а ако опитат - бързо бягат.Те търсят работа, която да им е и приятна и доходоносна, а нашата ..... ЕГН -то на най-младите учители вече започва с 6 или рядко със 7. Изводите оставям на вас.

# 76
Как според вас у-щето ще ги задържи? Под ключ?

Именно под ключ. За мен не е нормално ученици да се шляят в учебно време или в междучасията по улиците, да обикалят кръчми и магазини край училище. Нито пък външни хора да влизат на училищна територия. Охраната трябва да пази вратите на двора и да контролира кой влиза, както и да не допуска да се излиза в учебно време. Няма да умрат от глад мамините сладки, ако ядат на стола или училищната лавка. Пък може и да спрат да се гнусят от мамините сандвичи...   Mr. Green
Ако децата не влязат в час и останат на двора, къде блее охраната или дежурният учител? Да ги пратят в час или при директора, поне това могат, нали?
В цял свят могат да си организират спокойствие на учебния процес, само ние - не.

# 77
Как` Сийка , ако питаш мен и аз бих ги заключила. На тях едно от основните занимания в у-ще е да ядат / по всяко време /. Но не е толкова лесно. Знаеш ли колко майки не разсъждават по този начин? Колкото до влизането на външни лица, недопустимо е. При нас няма такава опция.

# 78
Как` Сийка , ако питаш мен и аз бих ги заключила. На тях едно от основните занимания в у-ще е да ядат / по всяко време /. Но не е толкова лесно. Знаеш ли колко майки не разсъждават по този начин? Колкото до влизането на външни лица, недопустимо е. При нас няма такава опция.

Хаха...Ей, колежке, точно така е, идват да ядат! LaughingПонякога имам чувството, че бъркат училището със столова или ресторант hahaha

# 79
Моите четвъртокласници се грижат и за мен  newsm62. Винаги ме питат дали да ми вземат нещо. Като ги гледам колко са пораснали, очовечени, много мъчно ще се разделя с тях...

# 80
  Те четвъртокласниците идват да ядат само, а да не ви казвам за какво идват тия от горен курс... Rolling Eyes

# 81
Тия от горен курс, имат нужда от голяма промяна и яка реформа. Имам преки наблюдения от най- "елитните" варненски гимназии. Не искам да знам какво е в другите. Одобрявам идеята да се учи по-малко, ако няма да кандидатстваш. Няма смисъл да беснеят в училище, щом не им се учи. Да вървят да работят. Нека децата, които имат желания и амбиции, да могат да се обучават в спокойна среда.

Общи условия

Активация на акаунт