Минавала ли ви е някога мисълта за самоубийство?

• 32 183
  • 199
  •   1
Отговори
# 75
Животът се оказва благосклонен към едни,и много жесток за други.Нормално е първите да не разбират вторите.Могат само да предполагат,как са се чувствали,какво им е било.Но предположението,не е като да го изживееш,да ти се случи...

# 76
  • София
Никога не ми се е живеело - колкото и странно да звучи....
Може би съм някакъв патологичен случай - от дете търся причина да съм в света и да съм жива....Хубавото е, че намирам причини. Но никога не са свързани с моя личен живот. Винаги съм се чувствала принудена да живея, незнам защо....Знам само, че не пожелавам на никой да съществува като мен и да тормози себе си и околните...
За опитите  - засега не съм, но.....набирам някаква смелост и ме е страх... Това е тъпо решение....
Нали се досещате кое ме спира - там, в подписа ми... и още един човек - мама. Тъпа коза съм и такава ще си остана Mr. Green

# 77
Аз си мисля и друго,че ако човек наистина разбира каква ценност е живота ,едва ли ще стигне до подобно действие.За мен всичко отминава и смятам,че в света има някакво равновесие,ако нещо загубиш ,друго получаваш.Въпросът е дали ще имаш очи да видиш новото..мда лесно ми е да говоря така,защото до преди близо година излезнах от кома и съм ужасно ,ама ужасно радостна ,че съм жива!!!...Никога не съм и смятала самоубийството за правилно,човек е необходимо ,заради себе си да прояви воля и да продължи нататък!!!

# 78
Прочетох само няколкото поста след разстроилия ме пост на Олимпия    bouquet и бързам да отговоря:
Ще отида в Родители,преживели загуба и ще пиша: Сигурно се чувствате ужасно.Сега сте във фазата на отрицание.ПОсле ще дойде фазата на суицидните мисли.Но недейте: близките ви имат нужда от вас.Засмейте се,вижте какъв хубав ден е днес.
И като ме питат дали съм губила дете,ще пиша : аа не,не съм,ама съм сигурна,че така се чувствате.

# 79
"Кое на този свят е само мое?
 Децата ми-отлитат някой ден.
 Усмивките-раздавам ги на други.
 Дългът-на друг е посветен.

Най-личното нещо е болката.
 Е,някой ще я разбере,
 но само толкова,доколкото
 да се сравни:не съм по-зле......"

# 80
  • София

Е,някой ще я разбере,

От кого е стихотворението?

Аз си мисля и друго,че ако човек наистина разбира каква ценност е живота ,едва ли ще стигне до подобно действие.За мен всичко отминава и смятам,че в света има някакво равновесие,ако нещо загубиш ,друго получаваш.Въпросът е дали ще имаш очи да видиш новото..мда лесно ми е да говоря така,защото до преди близо година излезнах от кома и съм ужасно ,ама ужасно радостна ,че съм жива!!!...Никога не съм и смятала самоубийството за правилно,човек е необходимо ,заради себе си да прояви воля и да продължи нататък!!!

Живота е ценен за мен - много много ценен....Тогава защо не ценя своя? Понякога ме е много страх, че ще ми бъде даден урок, така да се каже, за да осмисля какво бих изгубила...

# 81

Е,някой ще я разбере,
Колко вярно. Peace

# 82
На Мадлен Алгафари е.Аз съм й сигурно най-големият почитател.Има страхотни стихове,и прозата й е много хубава.Ако не сте я чели,препоръчвам я горещо!Има 3 книги,но първата е най-хубава-"Мира нямам".Намираш себе си във всеки стих.Лично на мен,тя ми показа коя съм,каква съм,и защо съм такава.До него момент се чувствах различна,и не знаех защо,какво ми има.Цитирам я постоянно в темите Peace.Щом това ви е харесало,ще харесате всички!Подписът ми,също е от нея.

# 83
Да. Много пъти.
Спаси ме това, че видях, че моят трагедия е нищожна и жалка на фона на това, което хората преживяват.

# 84
Парцуца,като се замисля доста солиден урок получих от живота,ама заради моята самовлюбеност или самоувереност ,че мога да контролирам всичко....не знам,но не искам пак да го изпитам. е ,пак си останах самоуверена !..но това е моя живот  и моята камбанария ,а на теб какво ти е ти си знаеш!Само не изпадай в проклетата депресия,че замъглява отговорите за всяка ситуация!така я мразя таз депресия ,че като я усетя да тропа яхвам метлата и да си ходи....

# 85
...проклетата депресия,че замъглява отговорите за всяка ситуация!така я мразя таз депресия ,че като я усетя да тропа яхвам метлата и да си ходи....
като човек, който от една депресия минава в друга, само да кажа, че има хиляди начини да я лекуваш....

и независимо, че в последните 10 г съм в почти постоянна такава, никога не ми идвало на ум да се самоубивам. изпитвам параноичен страх от смъртта.

# 86
Опитваш се да ме изплашиш ли?
Та аз отдавна те познавам!
За повечето смъртни страшна си
и повечето се предават.

Но аз те пуснах доброволно
да бъдеш белег на живота.
Не мога да съм по-доволна
от себе си, защото:

до смърт обичам! И до грях!
До смърт съм себе си сега и тук!
Така че ,Смърт, не ме е страх!
Иди да плашиш някой друг!

"Вяра Имам"

# 87
  • Beyond the Frontiers
Аз явно съм от егоистите  Mr. Green. Никога не съм и помисляла за самоубийство. Съответно ми е трудно да разбра въобще подобни мисли.
Но,...голямото но...струва ми се, че ако се случи нещо с детето ми, директно отивам и скачам от блока...и съм 100% убедена в това.

# 88
И аз ще добавя още едно от моята любимка Heart Eyes

"Докъде искаш Господи да порасна ?
Да обичам въпреки - успях !
Егоизмът ми съвсем угасна.
Доста болки изтърпях.

Да прощавам въпреки научих.
Да живея въпреки можах.
Не един шамар от враг получих.
Грешки колко осъзнах !

Да работя въпреки се мъчих.
И да вярвам въпреки не спрях.
Въпреки страха си се отключих
и напук на прашките, летях !

Въпреки, че скръб ме дави,
смея се и през сълзи !
Но кажи ми, Боже, как се прави
въпреки да не боли ?"

Копирах го от темата-Родители,преживели загуба....

# 89
  • Бургас
Никога не съм мислила за самоубийство. Прекалено егоистично ми се вижда. Първо ще нараня много хора, само защото аз имам проблеми, с които не мога да се справя, а те не са виновни. Второ веднъж ми е даден живота и нямам право да се прецакам така.

Общи условия

Активация на акаунт