Отношението към породените деца

• 9 648
  • 221
  •   1
Отговори
# 120
  • В една Дупка.
Аз също никога не съм гледала със снизхождение на майка с породени деца... ooooh!, дори не съм си го и помисляла. Преди време,така разправя свекито и майка ми, се е гледало на това, като на силна сексуална неграмотност Shocked)Е, сега сме вече по развити, надявам се. 
Между моите деца разликата е 2г8м, никой досега не е изразил снизхождение...пък и не ми пука.А и не съм го усетила Shocked, явно някъде наистина го има... Важното е, че беше желано второто дете. А това кой какво си мисли.. smile3534
Милата ми "неграмотна майчица"..разликата със сестра ми е точно 11 месеца. Crazy

# 121
Не обръщам внимание кой колко деца има,но се радвам на тези с две и повече.

# 122
  • по света
Не съм усетила такова отношение.Не ме и интересува.Децата ми са планирани и чакани "породени",такава беше целта Wink.

# 123
Не съм усетила такова отношение.Не ме и интересува.Децата ми са планирани и чакани "породени",такава беше целта Wink.
Peace

# 124
Oт форума научих думата ''породени''. Изобщо не ме бърка и не се заглеждам коя майка колко деца, какви и с каква разлика има. И не мисля, че някого изобщо трябва да го вълнува това.

# 125
Накъде се е развила темата... Благодаря за отговорите и за дискусията. Не очаквах, че и тук ще има нападки и обиди към автора, и вече не знам как точно да оформя въпрос в тоя форум, без да предизвикам такава реакция от някого. Защо така бе, жени? Кого, кога и как обидих? Кога споменах къде живея и къде мисля да си гледам децата, и какво значение изобщо има това? Поне бяха малко тези коментари, но съм разочарована че изобщо изникнаха. Ще отговоря на някои от въпросите, които си спомням:

- Защо съм си губела времето / чесала езика / търсела теле под вола с въпроси за деца, щом още нямам деца. Че не мога ли да се интересувам предварително? Не е ли форумът точно за това, да се търси информация, мнения и впечатления от други хора? Точно затова пуснах темата тук, уж на неутрална територия където биха се приели и все още нераждалите, ама не, и за тук не става темата.

- Защо съм се завайкала за хорското мнение. Ами, не съм. В първия пост просто казах, че ми е любопитно. Нито си нагаждам живота по хорското мнение, нито страдам от него, но нещо ми беше направило впечатление и ми беше интересно да видя дали и вие сте забелязали подобно, и на какво може да се дължи то. В първоначалния пост казах, че впечатленията ми не са само от форума, а и извън него. Имаше достатъчно разкази на лични случки в темата да подкрепят впечатленията ми. Радвам се да чуя, че не на всички се е случвало, но явно на някои определено се е.

- Най-много ме изненадаха хапливите коментари относно местожителството ми, измислени хвалби и високомерие, и т.н. Къде точно го видяхте това? Неслучайно не съм посочила местожителство в профила си, и избягвам да го споменавам. Може и да няма отношение към породените деца във форума, но определено има отношение към живущите другаде, макар и да идва от малцинство устати. Много некоректна и напълно неоснована реакция показаха някои от вас. Бабите пред блока ряпа да ядат.

- За който все още се съмнява в целта на темата: пуснах я от любопитство с цел събиране на впечатления и наблюдения по въпроса. Какво толкова. Теми тип "сверяване на часовника" е имало много, не виждам как тази е различна.

Въпреки малцинството груби коментари, останалите ми бяха интересни и полезни, за което благодаря!

# 126
Може и да има снизхождение към майките с породени деца, не знам. Сигурно трябва да е двойно в моят случай. Породени - пък и 3. УжастТ! Joy Joy Joy
Има хора дето търсят под вола теле, обсъждат всички, сигурно включително и такива майки. това им е интересно, сякаш си на връзват нещата като в бразилски , турски или изобщо някакъв сериал. Не съм го усетила като отношение от моите познати, но по встрани няма да се учудя ако го има.
А иначе аз и сестра ми бяхме породени, сега моите деца - също. И смятам, че особено за еднополовите деца тази разлика е чудесна. С годините напълно изчезва , остават само общите интереси и са страхотни приятелки.

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 21:20 от iren5

# 127
Oт форума научих думата ''породени''.

И аз за пръв път я чувам тази дума. Явно в Ст. Загора не се употребява такава дума. Така и не можах да разбера какво значи - нещо срамно е явно, нещо за деца става дума, ама за какви деца точно не можах да разбера - извънбрачни ли, някакви осиновени ли...  newsm78

# 128
По принцип не се препоръчва толкова скоростно раждане, защото всяка бременност е натоварване за организма.

И аз за пръв път я чувам тази дума. Явно в Ст. Загора не се употребява такава дума. Така и не можах да разбера какво значи - нещо срамно е явно, нещо за деца става дума, ама за какви деца точно не можах да разбера - извънбрачни ли, някакви осиновени ли...  newsm78

Защо, това, което си изброил срамно ли е?

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 21:07 от Трещерица

# 129

И аз за пръв път я чувам тази дума.

Не сте само вие. И аз тук я срещнах в масова употреба и то точно от майки на такива деца, които уточняваха с нея малката разлика между тях. От странични хора не съм я чувала.  Thinking

За който все още се съмнява в целта на темата: пуснах я от любопитство с цел събиране на впечатления и наблюдения по въпроса. Какво толкова. Теми тип "сверяване на часовника" е имало много, не виждам как тази е различна.

Извинявай, но понякога прекаленото любопитство е по-обидно, отколкото пренебрежението. А и от любопитство до любопитство има разлика. Пък и границата между любопитството и клюкарството е съвсем тънка...
Живей си живота и по-малко се вълнувай от това какво мислят другите хора.  Peace

# 130
 doh Дон Борис? Ето, научих още нещо от темата.

# 131

Ключът е лауса. До четиридесет дена родилката е лауса. Не излиза от къщи. на 40-тия ден отива на църква. Мъжът й няма достъп до нея. Табу. Клюкарките от пейката пред входа допускат, че табу-то е нарушено.
http://liternet.bg/publish14/n_nenov/tabachka/03_01.htm

# 132
На български му викаме лехуса.
Една такава беше питала майка ми - Ама как така излиза?! Нали е отворена отдолу.

# 133
И аз научих "породерни" от тук, както и "пупа"  Mr. Green

# 134
аз думата породени я одобрявам, родени 'едно по друго', едно поред друго. така си го обеснявам.  Crazy

а другите са си просто родени едно след друго, те не са по-

Общи условия

Активация на акаунт