За пръв и последен път...

• 8 868
  • 112
  •   1
Отговори
# 90
Да, в една тема се опитаха да ме убедят, че не трябва да вярвам на децата си. 
Е как ще им вярваш?! Нали са твои,а не техни. Защото ако аз пиша,моите деца са идеални,те не лъжат,имат само 6ци,никога не ми говорят на въпреки,телевизия не гледат,компютър дори не знаят какво е,слушат това,което аз им казвам,но чуждите-те се спукват да лъжат,пълни двойкари са,държат се зле с родителите си и никога не ги слушат. Не за друго-нали са чужди...кво ми пука.... Confused

# 91
   Мило момиче, искрено се надявам днес изпита да ти е минал успешно  Wink. Искрено се надявам и на края на срока да можеш да се похвалиш и зарадваш родителите си. Сигурна съм, че и те ще зарадват теб, гордеейки се с твоите успехи!

Знаеш ли, натъжи ме, като те прочетох! Стана ми още по-кофти, когато зададе въпроса дали твоя татко те обича! Повярвай, обича те - не се съмнявай в това! Просто, и ние родителите понякога бъркаме  Embarassed, правим издънки, търсим прошка, срамуваме се от постъпките си. Опитай се да простиш, опитай се да преглътнеш обидата си. Не бягай, не търси изход във виртуални приятелства.............. вярвай, татко ти съжалява и се срамува, заради снощи. Незнам как да постъпиш тази вечер, виждайки се и двама ще се чувствате неудобно! Дано майка ти, събирайки се на вечеря, да успее да разсее тягостната обстановка! Положи усилие, моля те! Ще мине време, сподели с майка си, как си се почувствала. Според мен, компютъра, телефонните разговори и чатовете са нещо съвсем обикновенно и нормално за тази възраст  Simple Smile............

П.П. Ако липсват разговорите, нормалните отношения между теб, майка ти и баща ти тогава ситуацията е съвсем различна! Не се опитвай да ги превъзпитаваш! Няма да ти се получи - само да отнесеш още някой шамар!

Между другото, защо ми се струва, че майка ти сериозно е провокирала ситуацията! Дано бъркам, но можеше да те защити!
Какво пък толкова си направила? Не разбирам!

Хубава вечер, мило момиче!  newsm10
Хей, буря и нежност ти си роден политик, знаеш ли тая работа? На колко години си? На 12?
- що?  Thinking..........

А мнението ти по темата какво е: бой на момичето, щот таткото трябва да се успокои от дневните емоции, избивайки комплексите си върху детето и майка, която пък тържествува, щот по този начин и в този момент и тя е силна! Аман от такива "възпитани" семейства!

Струва ми се малко безотговорно да кажеш на 14-год. дете, че майка му сериозно е провокирала ситуацията и не го е защитила. Не мислиш ли ? newsm78

# 92
  • BABYLAND
Мога да те поздравя за правописа. Напоследък много, много рядко срещам грамотно написани постове, камо ли от дете на 14 год. Тийнейджърите пишат изключително грешно, да не говорим за потребителите и на този сайт, които са уж зрели и грамотни хора. Та малко се поувлякох, но те поздравявам.   bouquet
   Ситуацията, която описваш е наприятна, чувстваш се накърнена и обидена, а особено в трудната възраст, в която - си приемаш всичко още по-емоционално отколкото трябва. Разбирам те, а до преди 2.6 месеца щях да гледам на ситуацията само от една гледна точка - тази на детето. След като родих имам и втора гледна точка, а тя е че понякога децата неподозирайки ни изкрават с нищо и никакви постъпки извън релси за секунди. Също така често си изкарваме нервите и яда именно на дечицата ни...неправилно поведение, но факт. Луда ставам като изреагирам на детето ми по-агресивно или спонтанно, забравяйки, че то не може да чете мисли, но първосигналната реакция е по-силна и от разум и от любовта ми към него. После се ядосвам, криво ми е, обещавам си да не го правя повече...и така до следващия път. В този ред на мисли, без да оневинявам баща ти ни най-малко, мога да ти кажа, че със сигурност те боготвори, със сигурност и после си е посипвал главата с пепел за сторената грозна постъпка, но родителската гордост не му е позволила да дойде и да се извини или да те целуне. Представям си колко обидена се чувстваш, но ще разбереш родителите едва когато и ти станеш такава. Ако след години си върнеш спомена за тази ситуация - може и да гледаш по друг начин на  "безпричинното"  му избухване - стрес, работа, проблеми и т.н. Пак казвам - не толерирам подобна постъпка, напротив - отвратителна е.
    От сърце ти желая за последен път да се чувстваш обидена и наранена. Пожелавам ти и отличен успех, с който да докажеш на родителите си, че въпреки всичко - ти си отговорна и сама  преценяваш кога колко е необходимо да учиш.
п.п. На първа сигнална ми изниква следното - на твоята възраст умирах от кеф да спя завита с юрган, одеало, включено парно на максимум....бе едва жив да останеш от жега. Баща ми  ми се караше , а аз недоумявах защо не ме остави да спя както си искам. Сега синът ми иска да спи завит с одеалце, но аз полудявайки от нерви че ще заври не му позволявам и му обличам лек спален чувал.

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 21:27 от GOLDEN ROSE

# 93
  • Пловдив
А бе, на кого му пука за оценките, изпита, важното е, че има насилие. И момичето вече е убедено, че така трябва да бъде. после и мъжът й така ще постъпва. И тогава ли ще търсите причинат в нея - не му е сготвила каквото му харесва.
То аз това още на първа страница го написах, но явно насилието няма никакво значение, изпита та изпита  ooooh! ooooh!
Толкова се изписа за него, че чак аз шванах бг система на обучение за 7ми клас и какви изпити и какво оценяване и тн.  Rolling Eyes
А, че я е ударил, а че я е душил, е, сега пък толкова подробности някакви  Sick

Никой от тук пишещите не е присъствал на сцената (освен превъзбудената авторка, някои пък се вързаха  безрезервно...), така че изводите са нож с безброй остриета. Внимавайте много какви съвети давате на тийнейджър, когато не познавате ситуацията отблизо. Те имат способност да се възползват от всичко, умело и егоистично. С тази тема може да се компрометират родителите, а те да са си в правото да озаптят щерка си, която си чати със съпруга на някоя ССФ. Не сме присъстващи, не знаем. Не сме "чули" и другата страна, и едва ли ще се случи. Но сме свидетели на разни ... мхм...темички...

Ти пък сега, че как ще и вярваме нали е тинейджърка, измисля си  newsm78
Утре ще каже, че някой я насилва сексуално и нeeeeе, лъже как, то те
тинейджърите са виновни и лъжат по дефолт  Rolling Eyes

Да съм писала подобно нещо? Или някой не чете...изобщо  Joy

Има разлика какви съвети и как ! ще се предложат на едно дете и на възрастен. Това ми беше мисълта. Авторката, че е огорчена - то е ясно, щом е пуснала тема. Вероятно ще си се разберат и без нашето масло в огъня.

# 94
Никой от тук пишещите не е присъствал на сцената (освен превъзбудената авторка, някои пък се вързаха  безрезервно...), така че изводите са нож с безброй остриета. Внимавайте много какви съвети давате на тийнейджър, когато не познавате ситуацията отблизо. Те имат способност да се възползват от всичко, умело и егоистично. С тази тема може да се компрометират родителите, а те да са си в правото да озаптят щерка си, която си чати със съпруга на някоя ССФ. Не сме присъстващи, не знаем. Не сме "чули" и другата страна, и едва ли ще се случи. Но сме свидетели на разни ... мхм...темички...

Да съм писала подобно нещо? Или някой не чете...изобщо  Joy

Има разлика какви съвети и как ! ще се предложат на едно дете и на възрастен. Това ми беше мисълта. Авторката, че е огорчена - то е ясно, щом е пуснала тема. Вероятно ще си се разберат и без нашето масло в огъня. [/quote]

AlexaS От поста ти лъха недоверие в разказаната случка и обвинение към тинейджърите, че възползват от ВСИЧКО умело и егоистично, дори и от това, че биват душени и шамаросвани! Thinking
А горките родители посягащи на детето са компрометирани от истината, че са посегнали (в случая бащата) физически над детето!  Sick
Също и правото им да озаптят щерка си с душене и шамари! Shocked Shocked Shocked
Та не знам дали ние наливаме масло в огъня, но от кога толерирането на физическо насилие към деца е правилно и адекватно отношение към подобни случаи???  Thinking

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 02:00 от estrador78

# 95
# 96
  • София
Баща ти те обича. Сега си на 14 години и ако не те обичаше, предполагам, че нямаше да пишеш, как досега никога не те е удрял.
Да, боя не средство за нищо добро, особено на такава възраст, но ако съм на твое място, бих го питала защо така е постъпил. Винаги съм говорила с моя баща, винаги сме се оправяли с тежките ситуации. Той също ме е удрял и то на всякаква възраст. Не толерирам подобно родителско поведение, но недей се подлъгва по постовете на някои жени тук, че родителите трябва да са безгрешни и съвършени - моят татко е израсъл сам, без да има кой да му изгради модел на поведение в едно семейство. Въпреки това, този човек ме е осиновил, гледал и защитавал в този свят, а преди две години ми спаси живота, като се нагърби да прави някои неща за мен, които дори родни бащи и майки не биха направили.
Опитай се да поговориш с него и непременно му кажи колко те е заболяло от постъпката му.

# 97
  202uu,Пар-Цуци

# 98
но недей се подлъгва по постовете на някои жени тук, че родителите трябва да са безгрешни и съвършени

Това, че не бием децата си не ни прави безгрешни
и съвършени, а отричащи боя като средство за възпитание! Stop

Има огромна разлика! Rolling Eyes

# 99
  • България
Баща ти те обича. Сега си на 14 години и ако не те обичаше, предполагам, че нямаше да пишеш, как досега никога не те е удрял.
Да, боя не средство за нищо добро, особено на такава възраст, но ако съм на твое място, бих го питала защо така е постъпил. Винаги съм говорила с моя баща, винаги сме се оправяли с тежките ситуации. Той също ме е удрял и то на всякаква възраст. Не толерирам подобно родителско поведение, но недей се подлъгва по постовете на някои жени тук, че родителите трябва да са безгрешни и съвършени - моят татко е израсъл сам, без да има кой да му изгради модел на поведение в едно семейство. Въпреки това, този човек ме е осиновил, гледал и защитавал в този свят, а преди две години ми спаси живота, като се нагърби да прави някои неща за мен, които дори родни бащи и майки не биха направили.
Опитай се да поговориш с него и непременно му кажи колко те е заболяло от постъпката му.
Браво!
Болднатото е самата истина-няма съвършени хора,бога ми-родители!
А тук от съвършенство нагоре повечето.
Към авторката-успя ли да поговориш с татко си?
Дано сте си простили-ти на него и той на себе си,защото съм убедена,че е прояден от угризения!

# 100
  • София
но недей се подлъгва по постовете на някои жени тук, че родителите трябва да са безгрешни и съвършени

Това, че не бием децата си не ни прави безгрешни
и съвършени, а отричащи боя като средство за възпитание! Stop

Има огромна разлика! Rolling Eyes

Е, може и да не съм разбрала правилно, но останах с впечатлението, че всеки родител, който плесне детето си, или в момент на някакъв вътрешен родителски срив се държи по-грубо и дори прекали с израза на гняв, е вече негоден, ужасен и за жалба в социалните. Тук не ставаше въпрос за физически тормоз  - било е еднократен инцидент. Само че някои отговори осъдиха човека като престъпник. Както писах, и аз самата се чувствам много зле, когато си изпусна нервите и ръцете, но това не ме прави скапан родител. А  може да е така, знам ли.....

# 101
Парцуци, на всички ни се е случвало да си отпуснем нервите, поне на мен, де.  Но ми направи впечатление как всички почнаха да обвиняват момичето.

# 102
Ако си ми в къщата дълго време няма да видиш компютър,чедо NaughtyДъщеря ми навърши 17 години скоро,синът ми е на 13,но подобно държание не са си позволили Naughty
Какво по-точно те смути в държанието и?

# 103
Здравейте отново.Няма никакво развитие,нито аз му говоря,нито той на мен..Нямам смелостта да му говоря,а и още ми е едно такова некомфортно.Странно ми е.Още не съм готова да му проговоря,но това ще стане може би другата седмица,нали тогава дават бележниците  Whistling
п.п Това е добре че, имам детска стая,където мога да вечерям без да го виждам.Просто не искам все още да стоя на една маса с татко,без да му говоря.Трудно ми е.Но ще мине скоро,може би....

А и да-може ли vicu да ми обясниш какво ми те е смутило в държанието ми?

# 104
Здравейте отново.Няма никакво развитие,нито аз му говоря,нито той на мен..Нямам смелостта да му говоря,а и още ми е едно такова некомфортно.Странно ми е.Още не съм готова да му проговоря,но това ще стане може би другата седмица,нали тогава дават бележниците  Whistling
п.п Това е добре че, имам детска стая,където мога да вечерям без да го виждам.Просто не искам все още да стоя на една маса с татко,без да му говоря.Трудно ми е.Но ще мине скоро,може би....

А и да-може ли vicu да ми обясниш какво ми те е смутило в държанието ми?

Да може и на  мен вики да ми обясни.  Децата трябва само да козируват в присъэствието на родители.
Ако знаете колко тийнове ги бият. И те нямат никакъв  изход.  и добрите мами казават -. заслужила си го. Пък после защо жените позволявали да ги бият.

Общи условия

Активация на акаунт