Да си похвалим свекървите

• 7 690
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
Ех, ако беше някоя хейтърска тема, да са се изредили 50-ина страници за нула време.
И в друга тема съм хвалила свеки, но и тук ще го направя. Много добра жена, грижовна към внучките, страхотно е възпитала двамата си сина да бъдат добри бащи и съпрузи. Не се намесва в спорове, не дава съвети, пита дали може да ме посъветва, ако нещо много й напира отвътре или го обръща на майтап, за да не ме засегне нещо - обикновено за здравето на детето, за което имаме кардинално различни мнения. Виждаме се рядко, но винаги ни посреща и ни глези - гледа детето, не ми дава да пипна нищо, готви ни и въобще прави всичко да ни е уютно и приятно. Обичаме да си споделяме разни неща, да си говорим и такива дребни радости. Впечатлява ме с подхода си към хората, към нас снахите, към синовете й - винаги с добро, деликатно, по мекия начин. Дори понякога, когато я виждам, че дори хитрува, за да мине всичко тихо и кротко, ми става чак приятно.

За съжаление, тези неща са научени по лошия начин с първата снаха, с която живяха няколко години. Двете са много добри майки и домакини, но в една къща е ясно какво е било. Сега, когато са отделно, всичко е добре. Имали сме само една конфликтна ситуация, когато беше 2 седмици у дома след раждането и се опита да ме съветва за кърмене, но и тогава нещата се разминаха, макар че бях на ръба на нервна криза от преумора. Но сме в идеални отношения вече девета година.

# 31
Как няма да я пиша в тази тема. Най-новото от днес : понеже те не са българи и сега са за малко в тяхната страна, бъдещата свекърва ми взела голяма торба билки за един мой здравословен проблем.  Heart Eyes

# 32
Цитат
Много е готина,винаги като се дърляме със синчето й е на моя страна ( ),една лоша дума не съм чула за себе си от нея,и е голяма симпатяга 

И моята така, все гледа как да съм добре и да ми угоди и помогне, щастлива съм, че ги има и двамата   bouquet

# 33
  • Бургас/София
И аз ще я похваля жената. Нищо лошо от нея не съм видяла и дано и за в бъдеще е така, много възпитана и интелигентна.

# 34
Супер хубави споделени неща от вас прочетох, момичета. Браво на вас и вторите майчета!  bouquet
Ами ще пустее темата- нали все трябва да се плюе. Sad
Аз и затова пуснах темата- едно, че ме вълнува, второ- че имах нужда от глътка позитивизъм, и двете неща се припокриха и хоп- нова тема.
Някой искаше да сподели за свекър, но не била такава темата- щом е за хвалене-може. Peace

# 35
  • под кривата круша
Какво да ти кажа, човек сам решава дали ще вижда хубавото, лошото или и двете. Ако речеш, можеш саде кусури да намираш, затова са тегави хейтърските теми. Ама пък са пикантни и като ги четеш и си казваш "Мале-е-е, да чукам на дърво, не съм за тук" Laughing

# 36
  • Лондон
Аз се присъединявам към хвалещите свекървите си Simple Smile
В моя случай - бившата  ми свекърва...Изключително ерудирана, образована жена, лекар,  подкрепяла ме в, разбирали сме се дори в годините, когато живеехме заедно в панелката, в най-тежките години през 90-те, помните, надявам се, за какво става дума...Казвала е много пъти как би искала да съм й дъщеря Grinning Разделени сме с бившия ми съпруг вече 13 години, но не спирам да поддържам връзка с нея, всеки път й ходя на гости когато се прибирам в БГ, винаги пита за детето ми и очите й се пълнят със сълзи, е, и аз се разплаквам, предполагам, че си представя какво би било, ако то беше нейно внуче...Наистина я харесвам и ми е много тъжно понякога...Също си мисля, че втората жена на бившия ми мъж има сериозни проблеми с комуникацията там;-), както казват англичаните "too big shoes to step in"... Да е жива и здрава (свекървата)...

# 37
Да живей, живей Свекървата!!! Това изобщо не е сарказъм Innocent Благодарна съм на моето мило съкровище за това, че :
1. Често ми споменаваше каква калпава домакиня съм (бях на 19-години). Е, това ме амбицира и сега всеки един френски ресторант би се гордял с моите кулинарни способности  NeWS64
2. Неуморно ми натякваше, че синът й е образован, пък жена му е със "средно" и какви образовани преди мен е имало.  Благодаря й, че ме мотивира да завърша няколко образования в последствие  smile3529 :с:
3. Не подхождам на синът й. Услугата - от този момент, та вече 20 години не преставам да се грижа за семейството си и себе си, както физически, така и емоционално. Стремя се в дома ни винаги да има празници, повече усмивки и веселие.
4. Изгони ни от дома си, когато внукът й беше на 10 дни и не се поинтересува от него, докато не стана на 7 години (но само за 3 години имаше затопляне в отношенията). Услугата - стъпихме си на краката, като разчитахме само на себе си и възпитахме детето си както ние си знаем.
5. Разчитала съм само на съпруга си (финансово),с него съм заради парите. Услугата - сега работя на две места, което ме кара да се чувствам много добре.

За още много  неща съм благодарна на моята свекърва, но най-важното е, че аз съм това, което съм благодарение на нея. Не , не е сарказъм!!!

# 38
Защо трябваше да ос**аш хубавата тема? Имате си отделна на вечно недоволните.

# 39
  • София
Няма да я хваля моята,нито ще я сравнявам с майка ми.Нито и търся компанията,нито ми е особено приятна.Има нещо,за което съм и много благодарна,че с течение на годините и на сина и Heart Eyes, се поочовечи,доколкото е по силите и,понаучи се къде не се изисква мнението и и не си го дава.Не се опитва да воюва с мен и разбра,че войната не носи нищо добро,а по-добро е мирното съвместно/не в една къща разбира се/ съществуване.С една дума промени се,че в началото беше тръгнала/незнайно защо?/ с рогата напред.На стари години, не много интелигентен човек да се промени за мен е голям напредък.

# 40
  • под кривата круша
Защо трябваше да ос**аш хубавата тема? Имате си отделна на вечно недоволните.
Не е невъзможно да е както го казва Ejika. Свекърва ми полага усилие да е тактична и само веднъж влезе с остри забележки, но няма да ти кажа как ме амбицира. И аз съм и благодарна за това.

# 41

Обожавам компанията и, харесва ми да обикаляме по магазини.
Има ли други като мен- щастливки?
НЕ Crossing Arms
hahaha
Не се оплаквам..............а и смея ли hahahaШегувам се.
Издънки винаги има,но нищо сериозно,държи се добре с мен,виждаме се рядко и сме си мили.Много спокоен човек е и много интелигентен.Винаги се държи на ниво.Когато и с каквото може помага,предимно финансово.

# 42
  • пак там
Какво да ти кажа, човек сам решава дали ще вижда хубавото, лошото или и двете. Ако речеш, можеш саде кусури да намираш, затова са тегави хейтърските теми. Ама пък са пикантни и като ги четеш и си казваш "Мале-е-е, да чукам на дърво, не съм за тук" Laughing

Знаеш ли, според мен донякъде е нагласа - както на бабите, така и на пишещите тук майки. Свекърва ми има пет внука общо и може би вече е претръпнала на снахи  Mr. Green пък и характерът й по принцип е добър, не само към мен. А пък когато дават съвети - е, в повечето случаи те не ги дават, за да унижат снахата, а се стараят да помогнат. Спомням си например, когато синът ми се роди - беше 24 часа с колики. Редувахме се с майка ми да го дундуркаме, носим, пеем, гушкаме... Много съвети непоискани ми даде тогава мама, а аз подскачах като ужилена - демек, аз си знам, чела съм по форуми Mr. Green А след като размислех, се оказваше, че повечето от съветите и до днес са ми от полза...

# 43
Мога да се похваля със свекърва-мечта. Повече от това, което е, няма как да се желае - изключително интелигентна, съвременна и възпитана жена.
Малко подробности - никога не идва вкъщи без покана, не ни се меси за нищо, не натрапва мнение, подкрепя изключителното и дългото кърмене /кърмих 2 години Laughing/, късното захранване, неходенето на ясли. На всичкото отгоре е психолог и много ми помага като хлътна в черна дупка. Mr. Green Дава ни и много ценни /искани от нас/ съвети по отношение психологията на децата.
Живеем в един град, така че не голямото разстояние прави отношенията ни отлични.

# 44
Момичета най-благородно ви завиждам и много се радвам за вас   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт