Отново за гърнето на годинка

• 6 754
  • 145
  •   1
Отговори
# 135
Да откажеш детето си от памперса не е амбиция.
Амбиция е да искаш да направиш нещо невъзможно.

Амбиция:
1. Силно желание за преднина, за предимство, за успех.
2. Честолюбие, самолюбие.

Не се заяждам,просто не съм съгласна с твоето определение ....  Peace

# 136
"Преднина" и "предимство" предполага да се състезаваш с някого. Не виждам никакъв състезателен елемент в желанието да научиш детето да не пишка и ака в гащите си. По-скоро хигиенен елемент виждам.

# 137
При нас си е направо състезание  Joy Аз опитвайки се да я залъжа да седне на гърнето,или дъщеря ми която категорично отказва да го направи и тича из целия апартамент по дупе  ooooh! Кой ли е по бърз  Whistling ?
Радвам се на дечица без памперс и се възхищавам на майките успяли да го махнат,но признайте си,че това е двустранен процес. Не можеш да задържиш детето насила  newsm78 или някой успяват не знам,аз не искам да си го причинявам ....

# 138
  • София
Ние вече го обсъдихме това: има много начини за отказване от папитата, всички продължават с месеци за деца под 2 годинки.
Познавам детенце на почти 4 години с памперс, проблема е в родителите, не бързат за никъде и им харесва да си имат бебе.

Зрънчо, за децата, които не им харесва гърнето, се препоръчва да се скрие за известно време. Може после да предложиш музикално гърне, при малкия ми син предизвука фурор.
Нашето пееше песничката Happy birthday to you като се напълни. Като ходехме на рождени дни на около годинка, като я чуеше, и се хващаше за памперса. Може и това да му е помогнало да се научи бързо.

# 139
но признайте си,че това е двустранен процес. Не можеш да задържиш детето насила  newsm78
Ами двустранен е, да. Ти се мъчиш да сложиш детето на гърне, то се опитва да ти покаже, че не иска, но ти не схващаш намека и продължаваш да го натискаш. И ако така и не си схванеш грешката, ти остава само да заключиш, че понеже процесът е двустранен, то детето ти не е узряло.

# 140
но признайте си,че това е двустранен процес. Не можеш да задържиш детето насила  newsm78
Ами двустранен е, да. Ти се мъчиш да сложиш детето на гърне, то се опитва да ти покаже, че не иска, но ти не схващаш намека и продължаваш да го натискаш. И ако така и не си схванеш грешката, ти остава само да заключиш, че понеже процесът е двустранен, то детето ти не е узряло.
Без "ТИ" моля  Naughty Аз моето дете нито съм го "мъчила",нито "натискала" .  Crossing Arms Опитът който направих се състоеше в това,че детето ми в продължение на 2 месеца денем е било без памперс,напишкваше се в гащите,защото не съм ходила по нея подканвайки я с гърне,след седмица започна да сочи гащичките секунди преди да се напишка и така месец и половина.Смених 7 гърнета,пеещи,светещи,с колелца с капаци и какво ли не,които стоят на видно място и тя много добре знае за какво служат,защото казва "пиис" и ги сочи ,но не иска да сяда на тях. Не се справих и това е. Просто в един момент се отказах. Явно вие сте перфектни,аз имам много по-важни задачи от това да науча детето на 1 година да пишка на гърне. Има си ясла там ги учат.Аз приключвам със спора.Успех със спасяването на света.....

# 141
Имам следният въпрос.. Имам седалка за тоалетна, гърне не ползваме.
Слагам Дара на сутрин след като се събуди и преди обедния сън на тоалетната - пишка и ака без проблеми..почти не сменям наакани памперси. Много ми се иска да пробвам цялостно да махна памперса, защото си мисля, че би имало успех, но не мога да разбера как да схване, че трябва да казва когато има пиш?
Лесно ще я слагам през 30-40мин  да пишка, но все пак и да излизаме искам.. а навън или в колата по без памперс..не си го представям и тя да не сигнализира

Приемам всякакви съвети как става номерът Simple Smile

номерът става като изчакаш да порасне поне още 2-3-4 месеца и само да си казва

# 142
С голямото момче направих опит, около 1,5 г. да сяда на гърне. Резултатът беше, че се научи да се стиска.  Thinking. Когато го слагах не искаше да прави нищо. След седмица мъки, реших, че няма да стане. Често му говорех, че като порасне ще започне да ходи на гърне. Два месеца преди да навърши 2г. една вечер ми каза че има "пи". Рекох му: "Защо, маме, не седнеш на гърнето?" След три дни нямахме памперс. Но по време на сън още пишка. По-рядко са случаите, в които се сдържа.
Малкото, без да имам идея от къде само започна да си казва "Ако" преди около 2 месеца. От около месец казва и "Пиш". Никога не съм го слагала преди това на гърне. Направо седнахме на седалката в тоалетната. Има нощи, в които остава сух. Още не съм махнала гащите по време на сън. Това е моят опит.
Не бих карала дете на 1г. да сяда на гърне. Простото ми обяснение е именно безсилието на родителя да обясни, на дете, което не е готово емоционално и възрастово да дава ясен сигнал за това се има пиш/ако.
След като нямате проблем с гърнето. Изчакай я да научи думичките и да може да ги казва. Говори за да може да ги запомня. Другия вариант е да ходите без пелени с няколко чифта резервни дрехи.
Фицхю Додсън казва, че е дори вредно да караме дете под 2г. да ходи на гърне. Поддръжниците Естествената Бебешка Хигиена, пък използват методи за приучаване на децата в чистота още от рождението им. Така или иначе, аз съм фен на по-скоро първата теория, в която трябва да изчакаме детето да може да осъзнава това, което става, а не просто да свикне машинално да се освобождава, само защото са го насадили в гърне.

Ох, успокох се...мислех, че съм закъсняла да приучавам детето на гърне...всички познати около мен са успели някак си да накарат децата им да ходят да си вършат работата на гърнето още когато са били на 7-8 месеца, мойто е на 1г. и 3м. купих и гърне и и показвам и обяснявам че трябва да отиде да седне и да си свърши работата, а тя не иска и като я сложа на него реве...изобщо не виждам как ще стане да я науча Sad((

# 143
Вичко си е до дете!на сина ми махнах памоерса на 2,5г,месец след като ве4е го бах сторила с дъщеря ми ,(на 1,3г) #CrazyБАТКОТО ИЗОБЩО ОТКАЗВАШЕ ДА СЯДА НА ГЪРНЕ1,не съм го натискала.Изчаках  го!Малката е на гърне от 10 м,много лесно се поддаде и разбра за какво става ?Вкъщи стоеше без памперс от когато направи година!Окончателно го махнах на 1,3.през 20-30 мин я пробвах дали и се пишка и за 2 седмици започна да си казва сама.усилието оъ моя страна беше минимално,важна беше последователността.Така през това време синът ми си беше с памп.Когато закрепих нещата с Тея,се заех с Йоан.При него стана буквално за 2 дена(защото беше по -голям)
Трябва само да усешта6 детето,но според мен има една граница и тя е около 3 години.Недопостимо е по -голямо дете да е с памперс
Щеше или не ,синът ми нямаше да има избор,просто реших ,4е лятото го махаме .Все щеше да му писне да ходи напикан Naughty

# 144
Малката преди използваше понякога гърнето,но сега явно е в някакъв бунтарски период.Като я сложа на гърнето нищо не прави и едва я задържам на него,още като й сложа памперса се изаква.Иначе като я попитам ''Къде е акото'' веднага показва гърнето дори ми го носи да видя.Не съм се ошашкала още,все ще я науча,няма нужда да я изнервам допълнително.

# 145
На годинка - детето си е все още бебе (като съдя по моето)
на тази възраст то едва ли осъзнава че усещането което има, след 2-3 мин ще се превърне в аки и пиш.

затова мисля че няма смисъл толкова рано.

едно е да знае СЛЕД като е направило действието - какво е аки и какво е пиш, друго е ПРЕДВАРИТЕЛНО да предположи какво ще последва.

Общи условия

Активация на акаунт