Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да науча детето си да използва тоалетната без пелени?
Кога е подходящото време да се премахне памперсът?
Как мога да науча детето си да съобщава своите нужди?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да науча детето си да използва тоалетната без пелени?
Можете да опитате да научите детето си да използва тоалетната без пелени, като го поставите на гърне след събуждане и преди обядния сън, като го оставяте да пишка за 30-40 минути. Излизането без памперси може да бъде предизвикателно, но можете да използвате резервни дрехи и да оставите колата за известно време, за да улесните процеса. Важно е да имате търпение и да насърчавате детето, когато успешно използва тоалетната.
-
Кога е подходящото време да се премахне памперсът?
Мненията варират, но някои родители премахват пелените на децата си на около 2-годишна възраст, когато децата са способни да осъзнаят нуждите си и да ги изразят. Други избират да изчакат до 1 година и 9 месеца или дори до 2 години и половина. Важно е да наблюдавате готовността на детето и да уважавате индивидуалния му темп на развитие.
-
Как мога да науча детето си да съобщава своите нужди?
-
Какви са най-добрите начини за премахване на памперса?
-
Какво означава терминът "папита"?
Аз опитвайки се да я залъжа да седне на гърнето,или дъщеря ми която категорично отказва да го направи и тича из целия апартамент по дупе
Кой ли е по бърз
?
или някой успяват не знам,аз не искам да си го причинявам ....
Аз моето дете нито съм го "мъчила",нито "натискала" .
Опитът който направих се състоеше в това,че детето ми в продължение на 2 месеца денем е било без памперс,напишкваше се в гащите,защото не съм ходила по нея подканвайки я с гърне,след седмица започна да сочи гащичките секунди преди да се напишка и така месец и половина.Смених 7 гърнета,пеещи,светещи,с колелца с капаци и какво ли не,които стоят на видно място и тя много добре знае за какво служат,защото казва "пиис" и ги сочи ,но не иска да сяда на тях. Не се справих и това е. Просто в един момент се отказах. Явно вие сте перфектни,аз имам много по-важни задачи от това да науча детето на 1 година да пишка на гърне. Има си ясла там ги учат.Аз приключвам със спора.Успех със спасяването на света.....

. Когато го слагах не искаше да прави нищо. След седмица мъки, реших, че няма да стане. Често му говорех, че като порасне ще започне да ходи на гърне. Два месеца преди да навърши 2г. една вечер ми каза че има "пи". Рекох му: "Защо, маме, не седнеш на гърнето?" След три дни нямахме памперс. Но по време на сън още пишка. По-рядко са случаите, в които се сдържа.
((
БАТКОТО ИЗОБЩО ОТКАЗВАШЕ ДА СЯДА НА ГЪРНЕ1,не съм го натискала.Изчаках го!Малката е на гърне от 10 м,много лесно се поддаде и разбра за какво става ?Вкъщи стоеше без памперс от когато направи година!Окончателно го махнах на 1,3.през 20-30 мин я пробвах дали и се пишка и за 2 седмици започна да си казва сама.усилието оъ моя страна беше минимално,важна беше последователността.Така през това време синът ми си беше с памп.Когато закрепих нещата с Тея,се заех с Йоан.При него стана буквално за 2 дена(защото беше по -голям)