Отговори
# 75
Добре платена е и доста разтегливо  Wink
Доколкото разбирам, мъжът ти има възможност да ви издържа, най-вероятно това е причината ти да искаш нещо за себе си - а не да те храни основно...Което е прекрасно! И аз назад казах, че авторката не търси добрата заплата и кариера, ама веднага ми скочиха...Е, има хора, които искат просто да правят това, което  им е на душа, без оглед дали ще станат ми лионери един ден...

# 76
Ми написала си, че искаш да учиш за да не бъдеш цял живот продавачка в магазин за хранителни стоки. Аз лично това го разбирам, че искаш хубава и по-добре платена работа от продавачката. Явно и другите момичета са те разбрали така. Тоест ако работата, която ще работиш и парите, които ще получаваш не са от значение за хранителни стоки образование не се изисква и можеш да започнеш веднага.

# 77
Добре платена е и доста разтегливо  Wink
Доколкото разбирам, мъжът ти има възможност да ви издържа, най-вероятно това е причината ти да искаш нещо за себе си - а не да те храни основно...Което е прекрасно! И аз назад казах, че авторката не търси добрата заплата и кариера, ама веднага ми скочиха...Е, има хора, които искат просто да правят това, което  им е на душа, без оглед дали ще станат ми лионери един ден...
Явно правилно усещаш нещата  Mr. Green След като седя в къщи толко години ,значи наистина ,че нямаме финансови проблеми.А относно това,че съм написала ,че неискам цял живот да съм продавачкато е защото за мен това не е професия.Има продавачки ,които взимат доста добри заплати.Дори по добри от мед сестри  newsm78 ,но въпреки това не желая да работя като продавачка  Peace

# 78
mama nely, сега видях, че всъщност ти се иска да имаш образование един вид за самочувствие, като ново начало в живота. Няма лошо, спокойно можеш да запишеш каквото те влече тогава.  На мен моето образование не ми е помогнало с нищо, освен че ако съм кандидатствала някъде едно време, съм писала че го имам. Никога никъде не съм работила по специалността си и това не ми е попречило с нищо. Не си спомням някой някога да ми е поискал дипломата да я види. Можеш да се реализираш чудесно и без висше образование, но ако ги искаш - следвай си и това е Peace

Но пак да повторя мнението си - никое образование не ти гарантира каквато и да е работа, независимо колко платена. Работата можеш да си я уредиш после с връзки някъде. Много по-вероятно е така да стане, отколкото с едното образование.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 18:31 от Dana_2010

# 79
mama nely, сега видях, че всъщност ти се иска да имаш образование един вид за самочувствие, като ново начало в живота. Няма лошо, спокойно можеш да запишеш каквото те влече тогава.  На мен моето образование не ми е помогнало с нищо, освен че ако съм кандидатствала някъде едно време, съм писала че го имам. Никога никъде не съм работила по специалността си и това не ми е попречило с нищо. Не си спомням някой някога да ми е поискал дипломата да я види. Можеш да се реализираш чудесно и без висше образование, но ако ги искаш - следвай си и това е Peace

Но пак да повторя мнението си - никое образование не ти гарантира каквато и да е работа, независимо колко платена. Работата можеш да си я уредиш после с връзки някъде. Много по-вероятно е така да стане, отколкото с едното образование. Образоването би ми дало и самочувствие да!!!

Aбсолютно съм съгласна с теб.Образованието не е гаранция,че ще си намериш подходяща работа.Според мен има голяма доза късмет в цялата работа.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 20:34 от mama nely

# 80
Предложението на unadaptable за начална или предучилищна педагогика е най-добрата идея от всички дотук, доколкото прецених mama nely от постовете ù в темата.

# 81
Предложението на unadaptable за начална или предучилищна педагогика е най-добрата идея от всички дотук, доколкото прецених mama nely от постовете ù в темата.
аз това го предложих още на 3-та или 4-та страница от темата  newsm56

# 82
При мен се получи така, първо дете, като порасна записах, след една година не ми стигна едното ами записах и второ, много трудно се оказа и прекъснах първото че второто ми беше приоритет, почти бях завършила и се появи второто, последните изпити си взех с бебе на ръце и мога да кажа че бяха само с 5 и 6, преди това все бяха около 4; За това дали ще се справи една съпруха и майка е много важна мотивировката, възможността на паметта и вида на образованието защото си има висше и висше, за едните за изпит се учи няколко дена а за другите с месеци та като избирате ако е само за вътрешно удовлетворение трябва да обмислите с кое ще се справите защото много важно нещо за една майка да е пример и за децата си когато ги има и те разбират какво се случва

# 83
Уточнете този въпрос, за да е ясно кого да псува после авторката, когато стане даскалица!

# 84
# 85
E.L, да, намерих ти поста.На първото четене по диагонал съм го пропуснала, не е нарочно Hug

Лилита, може пък да стане учителка и това да ù донесе удовлетворение, а не даскалица Peace

# 86

Лилита, може пък да стане учителка и това да ù донесе удовлетворение, а не даскалица Peace

А дано, ама надали, дет се вика.

# 87
Уточнете този въпрос, за да е ясно кого да псува после авторката, когато стане даскалица!
Mr. Green даскалица авторката няма да стане със сигурност  Mr. Green Това е много специфично и не всеки може да го работи.Понякога ми е много трудно да се справя с мойте две дзверчета та камо ли с двайсет  ooooh! Както писах по горе много ми се иска да уча за мед .сестра.Виждам се в тази роля  и ми харесва  Crossing Arms Въпреки,че споделих със съпругът ми и той е категорично против.Според него е по добре да уча примерно мениджмънт..

# 88
Мениджмънт звучи престижно, но е хубаво да имаш друга основна специалност преди това.
Мед. сестри може да са много търсени навън, но тук са в изключително мизерно положение, пък и винаги са в подчинено положение в професията си. Обречени са цял живот да пърхат около лекарите и да им се мазнят. Определено нямам добро мнение за това съсловие, моля никой да не се засяга.

Аз затова предложих ако те влече медицината, да се поинтересуваш от специалността "Кинезитерапия". Учи се 4 години, но после си почти равнопоставен на лекарите. Тези специалисти са много търсени, работата им е свързана основно с възстановяването на пациентите след операция, може да се работи почасово и на частно. Няма нощни смени. Предимствата са много. Simple Smile

# 89
Мениджмънт звучи престижно, но е хубаво да имаш друга основна специалност преди това.
Мед. сестри може да са много търсени навън, но тук са в изключително мизерно положение, пък и винаги са в подчинено положение в професията си. Обречени са цял живот да пърхат около лекарите и да им се мазнят. Определено нямам добро мнение за това съсловие, моля никой да не се засяга.

Аз затова предложих ако те влече медицината, да се поинтересуваш от специалността "Кинезитерапия". Учи се 4 години, но после си почти равнопоставен на лекарите. Тези специалисти са много търсени, работата им е свързана основно с възстановяването на пациентите след операция, може да се работи почасово и на частно. Няма нощни смени. Предимствата са много. Simple Smile

благодаря ти за предложелието,ще проуча и тази възможност  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт