Комплекс Гранд хотел Варна 2011/в частност хотел Рубин/

• 24 137
  • 378
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Прясно мляко в кутия намерих в сладкарницата на Долфин и тъкмо се израдвах и после с почуда установих, че на кутията пише масленост 2,8%, всъщност млякото беше супер блудкаво и подозирам, че в тези кутии сипват от въпросното сухо мляко. Кутията изглеждаше супер изтрадала, а всеки ден ходех от там да си взимам. Една кутия да е зле - ок, ама всеки ден зле кутии.

# 301
Моля, споделете тазгодишни впечатления от хотел Долфин. Кой да избера него, Делфин Марина или Рубин?

# 302
Аз мога да се включа за Долфин за тази година. Бяхме там в началото на юли и останахме много доволни. Не съм била в Долфин-Марина, но ми се струва, че няма голяма разлика, двата хотела са един до друг, освен това гостите на единия хотел могат да ползват басейна на другия. На този на Марина обикновено има повече хора, но там като че ли пързалката е по-хубава и има бар до самия басейн. До басейна на Долфин няма бар, но пък там е по-спокойно. За храната в основния ресторант - приятно бяхме изненадани от пресните плодове - имаше дини, пъпеши, праскови всеки ден. От ала карт ресторантите посетихме само барбекюто няколко пъти, че е на поляната и е удобен за родители с деца, които не стоят на едно място Simple Smile Не сме се редили на опашка за резервация, затова ходехме там на обяд, тогава не се изисква. Много ни хареса - и храната, и обслужването бяха екстра.
За плажа - аз също бях притеснена дали ще има места, защото бях чувала, че на Албена трябва да станеш едва ли не в 6 часа, за да си намериш място, но се оказа, че няма проблем. Особено около обяд (явно всички отиват да ядат и спят) и е направо празно. Доколкото разбрах тази година плажната ивица, която е към комплекса е разширена, та затова е така.
Другото, което много ни хареса е, че има много занимания за децата - надуваеми замъци, пързалки, детска анимация. Едва успявахме да приберем малкия (той е на 2г.) от навън, винаги с рев, че иска още.
Забравих да кажа - за по-малките деца има отделни ястия (обикновено 2 вида маджички + кисело мляко с някакъв плод, сирене, бисквити и т.н.), ако все още не ядат всичко.

Не се сещам за друго, ако вие се сетите - питайте Simple Smile

# 303
Бяхме в Гранда миналата седмица  Tired

Като пристигнахме чак разбрах че по но нейм оферта сме с ол инклузив класик,не сме имали право да ползваме 5 ресторанта.Изморени от пътя и гладни- мъжа ми се възпротиви и каза че иска премиум,30 минути с мениджърите се чудихме какво да правим да доплатим,ама сме през агенция както и да е ,хората ни отделиха нужното внимание обясниха ни всичко подробно и ни оставиха да мислим,ние решихме да сложим евтините гривни и да се разходим да помислим,опътиха ни че можем да ползваме сандвичи и сладки на бара срещу рецепция..наядохме се- детето два сандвича излапа ooooh!.Вече нахранени се настанихме в стаята и решихме да си останем класик, защото с три хранения на ден ще сме ОК  и без петте тематични ресторанта Crossing Arms  Отидохме да разгледаме плажа  ooooh! бетон и стълба за да влезеш в тъмно зелено дълбоко море...вървиш вървиш по бетона и слизаш на пясък за строителство пълен с народ, а водата мътна,как играят там тези деца незнам,стори ми се много мръсно #Crazy а на бетона пълно с шезлонги  и хора лежат и си мислят че са на море,аз на бетон да лежа на шезлонг по добре в къщи да си седя...повече и не ходихме към "плажа" #Crazy
  Прибрахме се в стаята и първата порция изненада -разстройство -яко- детето викам нещо единично ще е - нищо....Отидохме на басейна-страхотен ,деца ,чистичко,пързалка,влезна малката да поплува и след 10 минути идва- ака и се.Хайде втори път,почнах да се чудя от какво е,бързо намерих аптека,тя отпаднала вече ударих и душче и я сложих да легне,ентерол и хидрасек и до там бяхме.Повече от сандвичите -НЕ

За храната не ми се говори пет дни ядохме едно и също на закуска,една отвратителна шунка ли е кво е гадост....Обяд и вечеря имаше по 1-2 неща разнообразни всичко друго едно и също.

На плаж бяхме сутрин на басейна ,следобяд на златните,на Албена,на ривиера.След това сменихме с Южното ни черноморие.
 Ако нямахме възможност с колата да мръднем на море все едно си бяхме на басейн  #Crazy
 В комплекса има и други плажове от пощата надолу имаше плаж но го погледнахме само.

Иначе градината,парка,вечер атмосферата ,на бара до плажа вечер е като дискотека ,взимаш си водка и си лежиш до басейна.
 Първия ден мъжа искаше да си ходи,после взе да му харесва,ако не бяха забележките към храната щеше да е супер и плажа някак си да се оправи  newsm78,незнам дали не е могло да не се бетонира а да се насипе и там където е бетон, но явно е било дълбоко.

За пет звезди би трябвало да не е ОЛл този хотел или да седнеш и да ти сервират каквото поръчаш- това да е изхранването

Видяхме Тити Папазов на няколко пъти,в басейна,във фитнеса ,в асансьора,-явно за спотристи хотела е идеален защото  си има всичко необходимо,басейн,фитнес,корт,салати.... но такива хотели има не само по морето да биеш път до морето и да не го видиш newsm78

Имаше семейсвта които постоянно си седяха на басейните,завели децата на море, а седят на басейна какъв е смисъла  newsm78 басейни има и във Велинград и в Хисар newsm78 -минерални Thinking

Аниматорите постоянно обикалят и си търсят клиенти, но никой не се връзваше,вечер анимацията беше Ок горе долу,гледахме ги гимнастичките,и комедиино шоу,и малко тъпото избиране на двойка на комплекса #Crazy
 Ако аниматорите застанат ,пуснат музика и почнат примерно гимнастика ще се съберат хора при тях,а те обикалят и те молят да станеш-как беше -Вакейшън но анимейшън  Mr. Green

В самия детски клуб можело да си оставиш детето-не мерси,влезнах вътре стори ми се много мръсно-нормално като минават много хора,иначе на батута си скачахме доста

Като цяло прекархме добре, защото ходехме другаде на плаж,ядохме салати Whistling,

Трябда до оправят храната и базата и ще е ок   Peace

Ето ако на някой му се чете поста на пет звезди- е доста забавен дори и миналогодишен си е актуален  Peace http://for.journey.bg/topic.php?page=2&topic=5039

Ето и изсикванията за 5* всички ги покриват http://hoteli.maksoft.net/page.php?n=47328&SiteID=636

Но ще отидем след 10 години пак там ако прочета мнения че се е оправило нещо  Flutter

# 304
  • с/у ОколоМръсТното
Eli83 има обикновен плаж пред х-л Рубин... Даже са 2бр. мини-плажчета. Те са към Ризорта
Има и плаж под Долфин (леко в страни е, де). Пак е малък, но е фрии плаж.

Мисля, че не познаваш добре комплекса и затова не си могла да усетиш и положителното.
Макар и аз да съм била мнооооого разочарована от мястото, с кеф се връщам (почти) всяка година там.

# 305
  • София
Eli83   202uu  202uu
Това, което аз забравих да напиша в предишните си мнения по темата, е как стои въпросът със сигурността.
В хотел Долфин стаите са отварят с магнитни карти. Полагат се по 2 на стая-норамално двама човека сме. Аз си носех само най-важните неща с мен и съответно картата често попадаше в обхвата на мобилните ми телефони. Е по този случай се размагнетизира (дано така се пише, че не съм сигурна) и не можах да си влезна в стаята. Отидох на рецепцията, споделих за проблема. Попитаха ме за коя стая става въпрос, взе ми картата момчето на едно устройство хоп хоп и готово. Нито се поинтересува на чие име е стаята, нито нищо. Така можех да си влезна в която си искам стая.

Шани аз мисля, че говори за това, че е изкуствен плажа. А аз също не бих казала, че е спокоен и свободен. Дори напротив доста народ си има. И определено пясъка е засипен върху бетон, това го видях с очите си децата докато копаеха с лопатите на този въпрос тесничък малък плаж между Долфин и Рубин.

# 306
  • с/у ОколоМръсТното

За 4 звездния Долфин да нямаш хладилник

наистина отдавна съм била... 2005та е било. Но си имаше хладилник в двойната стая.
Колкото до сигурността... На инфото на карата пише коя си и що си. Пък и жената те вижда. Що за мнителност?

# 307
И аз мисля, че говорите за плажчето което е между ресторанта на плажа и басейна на Рубин. Там  преди беше бетон и го засипаха, но южно от Рубин като се мине бара има съвсем нормален плаж, който е за всички хотели от комплекса на гранда, ето го:
http://media.snimka.bg/9111/024477271.jpg?r=0

Също из курорта други подходящи плажове (чак да се ходи на Албена - моля ви!):
Плаж на Азалия: http://media.snimka.bg/9111/024477332.jpg?r=0
Плаж на Слънчев Ден: http://media.snimka.bg/9111/024477370.jpg?r=0

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 12:17 от Arizona

# 308
  • София

За 4 звездния Долфин да нямаш хладилник

наистина отдавна съм била... 2005та е било. Но си имаше хладилник в двойната стая.
Колкото до сигурността... На инфото на карата пише коя си и що си. Пък и жената те вижда. Що за мнителност?
На коя карта ми пише името точно? 

# 309
  • София
На тази, която си предоставила, или мислиш, че трябва да е видимо/написано, за да се рачете от регистратурата? Не ставай смешна! Joy

Кой е тази година плажа на Гранд-а - от стъибичките вдясно, или има промяна?
Гледахте ли репортажа тази сутрин по БТВ за ала карт ресторантите? Wink

# 310
Eli83 има обикновен плаж пред х-л Рубин... Даже са 2бр. мини-плажчета. Те са към Ризорта
Има и плаж под Долфин (леко в страни е, де). Пак е малък, но е фрии плаж.

Мисля, че не познаваш добре комплекса и затова не си могла да усетиш и положителното.
Макар и аз да съм била мнооооого разочарована от мястото, с кеф се връщам (почти) всяка година там.

И двата плажа за които говориш ги видях,походих по тях даже  Flutter но не послямх да се къпя там, права си че не го познавам комплекса,едно време е бил хубав комплекс,алеи,парк голям,няма изхождане,с колата до пощата  има паркинг и там има плаж но 5 лв такса за такъв плаж по добре на златните да ги дадем , 6 лв до хотел Гларус на Златните цял ден на плажа поне е чудесен.Също ходихме до Слънчев ден да търсим място да паркираме по целия път до края- няма къде да спреш,та като ще е с колата  поне да е на хубав плаж,открихме страхотен плаж в началото на златните до новия хотел Ривиера:)

И така хубаво би било и щеше да е най- страхотния комплекс, ако плажа им беше като на златните,Албена или Приморско дори,но плажа си е природна даденост не може с насипване да се направи Naughty 

# 311
  • София
На тази, която си предоставила, или мислиш, че трябва да е видимо/написано, за да се рачете от регистратурата? Не ставай смешна! Joy
Те мен за име не ме питаха. Нито пък ми искаха документ, с който да удостоверя, че съм аз! Много лесно можех да кажа номер на друга стая.

# 312
  • с/у ОколоМръсТното
 Eli83, не искам да ми се оправдаваш... моля ти се.
Аз си обичам комплекса, знам всяка тревичка там и точно за това ходя там.
В самата Дружба съм откърмена, ако мога така да се изразя. Дори любимата ми дет. люлка все още си е на мястото. Срещу Пощата... 2бр. кончета + 2бр. люлки. И картинг-пистата си е там и мини-голфа. Всичко... Макар, че има доста промени. Като например рибния ресторант (а-ла карт-а), който истински превзе и унищожи знаковия Албатрос.
...жалко, че ти не си оценила възможностите на Гранд-а.
nonich, наистина си смешна.

# 313
  • София
nonich, наистина си смешна.
Да бе вие сте много сериозни, та аз ви станах смешна.
Трябваше да пробвам с друга стая и да направя някой скандал, та да се усетят тогава!

# 314
Според мен не е нужно скандал, ако не си доволен от нещо или ако ти трябва нещо. Там работят хора, с които според мен може да се разбереш. Миналата година в Рубин говорихме с управителката за басейна, че не е чист. Извини ни се, веднаха изпрати хора да се погрижат и по-късно в стаята ни изпрати купа с плодове и шампанско. Нее кой знае какво, но е важно отношението./поне за нас/ Тази година като сме имали дребни неща също веднага сме ги комуникирали с рецепцията и проблема се е решавал.
Но както казах и преди, който не му харесва да не ходи, никой никого не задължава. Просто си споделяме мнения и не ставайте толко чувствителни, ако друг има различно от вашето мнение добро или лошо.

Общи условия

Активация на акаунт