Комплекс Гранд хотел Варна 2011/в частност хотел Рубин/

• 24 136
  • 378
  •   1
Отговори
# 330
Пожелавам ви хубаво време, чакаме снимки  Hug

# 331
Последните 4 год почивахме в Гранда, бяхме много доволни, не без забележки, но плюсовете ги надвишаваха значително. Тази година обаче освен, че ни излезе доста по скъпо за същата услуга, всичко ни се видя позанемарено. Единствено детския кът беше подобрен, естествено и ролбата в детския басейн. Храната в ресторанта (Belle Epoque) беше доста по лоша от минали години, всеки ден имаше поне по 2 вида полуфабрикати - мексикански хапки, крокети (кръгли, продълговати), пържени картофи. Не съм претенциозна, но за първи път там не си избирам какво да хапна, минали години не можех да пробвам всичко, което ми харесва. Началото на август бяхме, хотела пълен, плодовете редовно свършваха и не винаги дочаквахме да заредят нови.
Фитнесът ми се видя позанемарен, от масажа очаквах поне малко повече.
Един ден преди да си тръгнем се появи мокро петно на мокета с диаметър ок. 1 м, по късно подгизна мястото, казахме на рецепцията, помолихме да не ни местят за една нощ в друга стая, казаха че е имало и други такива случаи. Така и не разбрахме какъв е проблема.
Другите дребни забележки ще ги пропусна.
Не мога да прежаля прекрасната сянка в парка около хотела и сигурно и догодина ще сме там, но вече не мога да го препоръчам.

# 332
Здравейте. ОТ 25-ти сме в Гранд хотел Варна, алл инклузив премиум Пиша и плюсовете и минусите и се надяма, че ще съм съвсем обективна.
+ всички а ла карте ресторанти - внимателно обслужване, добре приготвена храна, порциите са малки, но пък сервитьорита сами предлагат допълнителна порция. В "Долче витата" имахме мялка премеждие с моята салата, където един охльов, съвсем не беше скарида  Mr. Green За сметка на това дойде лично управителят на ресторанта да се извини за случката и ни предложи като компенсация прекрасен десерт. Това при условие, че изрично подчертах, че няма проблем и наистина не сме правили такъв.
+ безалкохолните на пепси и наличието на еспресо кафе, което в други алл инкл. хотели ми е липсвало винаги.
- основният ресторант "Бел епок" - бедно на храна, лошо обслужване, което явно се дължи на недостатъчното количество персонал, вечна липса на прибори и салфетки. Необходимостта за прясна скара или други приготвяни на място храни да се редиш на опашка. С две малки деца е просто немислимо. В ресторанта единственото хубаво са тематичните вечери. За закуска наистина има мюсли, нескуик и корн-флейкс, но чак пък 10 вида  Rolling Eyes Просто са разделени едни и същи видове на три места  Wink За закуска се предлагат - раститени сирене и кашкавал и маргарин - нещо, което за мен не отговаря на хотела. Хубавото е че наистина има плодове - пресни и сезонни.
+ аниматорите в комплекса - за първи път в хотел по нашето черноморие поздравяват на български и след това на чужд език. Децата ни са очаровани от аниматорите - от три години, в които почиваме с деца за първи път остават да играят сами при аниматорите и то по собствено желание. Анимацията наистина не е натрапчива, минават между плажуващите и предлагат тихо на всики, който изглежда спортна натура да с присъедини. Едно голямо благодаря и поздравление за тези момичета и момчета, които с много малко успяват да постигнат много.
+ инфраструктура, басейни, вътрешен басейн, забавленията за деца, зеленината, прекрасната гледка от терасата ни. Между другото сме на 3-тият етаж и нямаме проблем с чакането на асансьор.
- поне за мен много голям е, че басейните (включително и детският се дезинфекцират с хлор)  Sick Предвид, че големият ми син е алергичен и от три месеца капем капки в очите, просто този хлор ни разказа играта. Детето една вечер ревеше от болка и не можеше да си отвори очите, които бяха станали кървавочервени. Сега вече взехме очила, с които да се  къпе, но не мисля, че това е правилният начин.
+ стаята е реновирана, чиста, редовно се зарежда с необходимите консуативи, които са на доста добро качество (имам сравнение, защото преди това бяхме в 4-ри звезден в Поморие и сравнението в консумативите е няколко пъти в полза на ГХВ). Телевизора в стаята е плазма с възможност за включване на usb. Има интернет из целият комплекс и то с отлично качество и напълно безплатен. Банята е реновирана с вана и сешоар, не видях никъде ръжди. Има тук-таме дребни забележки, но те са по-скоро в резултат на "съвестно" ползване от гостите на хотела. Стаята се почиства всеки ден. Кърпите ни се сменят всеки ден, дори да не сме ги сложили на пода за смяна.
Най-големият минус обаче е наличието на паплач от северната граница на България. Ужас - нагли, нахални, крещят, викат (а може би такъв им е езика  newsm78). Не се съобразяват, че си с малко дете и най-спокойно ще те предредят в ресторанта. Мятат си кърпите около басейна още от вечерта, поръчват и хвърлят и пак и отново. Няма навика да си изхвърли чашата в коша за боклук, които има навсякъде из комплекса и ... стига съм писала за тях.
За плажа не мога нищо да кажа, защото още не съм стигнала до него - просто зеленината и басейна са ми достатъчни и отново бих почивала в ГХВ.
Пак да кажа много голям плюс е обслужването, изключвайки някои малки зрънца и това е едно от нещата, което оправдава 5-те звезди на хотела.
Ако някой има още въпроси да пита.

# 333
Здравейте на всички, които в момента сте там - да попитам водата в басейна става ли за къпане все още, или е вече студена, каква е прогнозата за 3.09 и 04.09  grinning039....да тръгваме ли  car003

# 334
Водата е супер, за нас и в момента е горещо, и в морето също. Прогнозаата обаче не знам каква е. Ние миналата година стояхме до 12 септември и имахме два лоши дни.  newsm78

За хората с интерес към фитнеса - не мога да се съглася, че е занемарен. Аз като човек спортист всъщност се чувствам облагодетелствана, че ползвам уреди на ниво, което ползват волейболните ни национали. Такова нещо в редови фитнес трудно ще ми се случи.  Peace

# 335
За хората с интерес към фитнеса - не мога да се съглася, че е занемарен. Аз като човек спортист всъщност се чувствам облагодетелствана, че ползвам уреди на ниво, което ползват волейболните ни национали. Такова нещо в редови фитнес трудно ще ми се случи.  Peace

Напълно съм съгласна за уредите, нивото, националите, така е, просто правех сравнение с минали години и наистина всичко ми се струва занемарено, качеството на храната, спалното бельо и кърпите за баня и плаж също...

# 336
Качих няколко снимки тук: http://simplyaven.snimka.bg/travel/lyato-2011.620608 с уговорката, че аз си снимам детето, не правя албум на хотела, тъй че съм си следила сина насам-натам. Ние сме супер доволни, нямаме причини да сменяме мястото.  Peace

# 337
  • София
 simplyaven, чудесни снимки на красивия манекен, да ти е жив и здрав. Надявам се догодина и ние да сме там/ още от сега ми се ходи  Mr. Green /, затова продължавам да ви следя   bouquet

# 338
Къдрокоско е голям сладур  Heart Eyes

# 339
Мерси, момичета. Догодина с нови сили.  Grinning Само с тази детска пързалка ми разгониха фамилията, както и предполагах. Висяла съм в детския басейн по два часа нон стоп.  Crazy О, и също така - преядохме ужасно на средиземноморската вечер. Добре, че не засякохме две за десет дена. Ама много вкусно беше!  Laughing

# 340
simplyaven,   
ходила ли си в друг хотел на инклузив , че така много превъзнасяш комплекс Гранд хотел Варна? Просто ми е интересно имаш ли база за сравнение, или само там си била и много ти е харесало.

# 341
По принцип не харесвам ол инклузив, местата на които обикновено ходя на почивка (най-вече Южна Франция) изобщо не предлагат подобно нещо и са съвсем различен тип почивка. Единствено съм се прежалвала за Мексико и Турция. Но аз няколко пъти вече писах и взе да ми омръзва, че за мен има много по-важни неща от тоновете ядене. Всъщност, аз не поддържам идеята за твърде много ядене. За мен са важни зеленина, спокойствие, сигурност, спорт (много важно!), възможности за възстановяване и релакс, плаж, детски опции, и разбира се - стаята. по тези параграфи, които са лично мои, точно това място в България мен ме устройва перфектно. Друго - не. Ако Гранд-а си се върне на база плащане за всяко нещо, пак там ще ходя, когато съм в България заради вече изброените по-горе важни за мен неща.

# 342
  • В една Дупка.
Не е важно количеството, а качеството. На никой не му трябва "тонове" ядене.
За мен лично...това, по нито един критерии, не е перфектното място за почивка.
А за стаите...просто нямам думи. Naughty

Момченцето е голям сладур..

# 343
Хубаво, приемете, че има хора, които мислят другояче и толкоз. Не разбирам какъв е смисълът на повтаряне на едно и също? Аз пуснах снимки за хората, които искаха, на който не му харесва хотела какво гледа по-точно?  Laughing

# 344
Не мога да разбера - какво ви пречи, че някои харесваме хотели, които на вас не ви харесват? Аз например никога не бих отишла в някои хотели на Албена, но не ми пречи хората да си ги харесват и да се възхищават от тях.

Общи условия

Активация на акаунт