той я пребива, а никой не се меси

• 22 355
  • 457
  •   1
Отговори
# 15
В отговор нА ПОСТА ПРЕДИ МЕН, могат, ама е нищо...полицията не се меси в домашни скандали, ако няма жалба от жертвата....тъпо, но факт....

# 16
  • София
Полицаито обикновено влошават нещата, но временно. В дългосрочен план честите посещения на полицията окуражават жертвата да се бори за правата си. Така че за мен това е правилното решение.

А, не бих препоръчала подобно нещо. Я я окуражат, я - не (то си е до самата жена), ама да изяде толкова бой докато евентуално й светнат нещата... Мерси на такива съвети.

Има жени, дето не само ще отрекат, но и ще се нахвърлят на полицаите, ще защитават мъжа си до последно - стокхолмският синдром не прощава.

Не знам дали от Анимус или от подобна организация нямат психолози, които да говорят с жената. Те вероятно си знаят как да я обработят - и ще внимават мъжът й да не разбере. Авторката може да им звънне да се информира.

# 17
тук пише, че може роднина по права линия на жертвата да задейства процедурата за защита, така че може да се свържеш с брат, сестра, родители на жената и те да се опитат да действат

http://pravo.obrazovanieto.com/index.php?option=com_content& … -03&Itemid=53

# 18
Може и какво, ако жертвата отрича и крещи, че всички лъжат...кой ще помогне, а...

# 19
То излиза, че всички трябва да си мълчат. 

# 20
Не, излиза, че без съгласието на жертвата си безсилен...

# 21
дойдоха полицаи след 15 мин на моята врата, седяха при мен 10 мин, но категорично отказаха да се намесят и да звънят или да го приберат или каквото и да било. тя трябвало да се оплаче лично, иначе нищо не могли да направят. осведомиха ме, че едва ли не ще й направят лоша услуга ако го приберат сега, защото като се върне ще е по-лошо....

Е как така са отказали дори да позвънят на вратата им? Не са ли длъжни по закон да проверят какво става?
Струва ми се че в случая полицаите не са си свършили работата. Кое е населеното място, където полицаите не си вършата работата?

И ние едно време карахме съседите да викат полиция, защото майка ми не искаше и да се издума. Е, познай кой опираше пешкира след всяко посещение. После спряха да идват. Ако жертвата сама не поиска, няма кой да й помогне. Ако не си минала през това няма как да разбереш.

# 22
  • София

Така е, и това е най-честата спънка. Ако има някой близък и доверен човек, който да повлияе на жената, ще е най-добре.

# 23
В отговор нА ПОСТА ПРЕДИ МЕН, могат, ама е нищо...полицията не се меси в домашни скандали, ако няма жалба от жертвата....тъпо, но факт....

Полицията въобще не се меси в домашни скандали, независимо дали има оплакване от жертвата. Това много добре го знам. Най-много ако насилника е пиян да го вземат в отрезвителното за 24 часа и то с хиляди молби, правят го в много краен случай.

# 24

Така е, и това е най-честата спънка. Ако има някой близък и доверен човек, който да повлияе на жената, ще е най-добре.

Точно. Ако искаш да й помогнеш, намери някой близък, който да я извади от този кошмар. Аз предполагам, че търпи и заради децата най-вече. Както има и бебе, ако има следродилна депресия, а той допълнително я мачка, познайте кога сама ще се вземе в ръце.  Cry

# 25
Уф, как обичам да си пиша с хора дето разбират...Хърмаяни Hug, Флип Hug... Просто безизходицата в законово отношение провокира постове, разбира се, напълно човешки, аз споменах по горе, че изпадам в див и тих ужас от агресия, ама.....файда, йок...

# 26
И всякаш казахте нещо ново....визирам последните два поста...

# 27
Факт е ,че без жертвата да се оплаче нищо не може да се направи, да ама в нашата държава. В едни други страни не е така, ще дойдат и ще помогнат. Ще го задържат ,а жертвата ще получи правна и медицинска помощ /вкл. и от психолог/ ще разбере че има начин да го спрат и няма да я бъде страх и да си мълчи..... В нашата страна бих потърсила брат,баща или роднина от мъжки пол на момичето,нека го посъветват по неговият начин ама здраво.

# 28
Това не е вярно!!! Не знам какви закони си чела, ама това не е вярно изобщо....Даже в други страни са още по предпазливи ... Съгласието на жертвата е необходимо, а не желателно условие... и не изкривявайте действителността както Ви се харесва ... да, има зло, но за да бъде наказано зависи от жертвата...айде, не ставайте мелодраматични...в други страни как
било...

# 29
Веве, не е вярно това! Без да ставам груба, много филми си гледала.  Peace Никой, никога няма да ти покаже грозната действителност. Виж за съветването от мъжките роднини на момичето и аз съм съгласна, но тя трябва първо да се оплаче.

Общи условия

Активация на акаунт