Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 916
  • 986
  •   1
Отговори
# 675
Надали се прави точно с тази цел, Пипинс.  Tired
Молитвата за тези хора е като храненето, спането...
В един момент се превръща в навик и си го правиш машинално, без да влагаш много смисъл. "Изпяваш" си молитвата, покланяш се няколко пъти и толкова. Изобщо не мисля, че го правят демонстративно.

Въобще не ги жаля тези хора. И молитвата не е като храненето, спането, защото без молитва спокойно може да се преживее, но без хранене и спане не. Според мен го правят не само демонстративно, но и използват джамията за сборен пункт, където се срещат. Клонка обясни преди няколко страници кои точно мюсюлмани ходят всеки ден в тази джамия, и ако човек се замисли ще установи, че има страшно много логика в думите и. На мен районът ми прилича на криминална среща, а и винаги пред джамията има доста съмнителни мургавелковци. И как ли няма да отида да занеса цвете на сводниците от района на Лъвов Мост  ooooh!

# 676
Добре де ,използването на високоговорителя и изнесената на обществени места молитва се оказаха ,че не са разрешени.
Какво трябва да се направи за да не се нарушава тази забрана.
Примерно пише им общината писмо /сигурно са го направили/ те не се съобразяват после какво ?
Тогава ще трябва да се откажем от дигиталните камбани и високоговорителите от черквите по време на празници като Великден...

Съзнателно ли манипулираш за този Великден или така си мислиш просто?

Великден е български официален празник, най-големият за традиционната в България религия - източноправославното вероизповедание.
Велики петък, Велика събота и Великден - неделя и понеделник са официални български празници, които в съответната година са определени за празнуването му.
За организирането на специални празненства и други обществени прояви си има нормативно определен ред, споменат и в цитираната по-горе наредба. Ако характерът на проявата го налага, може да се поиска и специално разрешение. Много е неприятно, в твоя случаи - и непрофесионално - да смесваш вече няколко пъти несъпоставими неща като организиране на официални празници с ежеседмично нарушаване на общинска наредба.

# 677
Ще ме карате следващия петък да взимам отпуска да ги видя тези съмнителни мургавелници
Въобще не ги жаля тези хора. И молитвата не е като храненето, спането, защото без молитва спокойно може да се преживее, но без хранене и спане не. Според мен го правят не само демонстративно, но и използват джамията за сборен пункт, където се срещат.

Познаваш ли такива хора, че да знаеш какво е за тях молитвата и дали го правят демонстративно?  ooooh!

# 678
Най- лесния начин да си докараш фундаментализъм и безредици е "Пътят на Волен".
За мюсюлманите петъчната молитва е неделната на християните .
Тези хора дето ги молитвата, обаче , най-вероятно никога не са запалили свещ в черква освен на голям празник по задължение.
Не е проблема в религията и коя е официална ,коя законна и коя е правилната.
Става дума за политика ,избори ,страх и човешка простотия.

# 679
Най- лесния начин да си докараш фундаментализъм и безредици е "Пътят на Волен"........
Става дума за политика ,избори ,страх и човешка простотия.

В нета има петиция с искане за сваляне имунитета на В.Сидеров.

# 680
Най-лесният начин да се лишим от "пътя на Волен" е да не се допуска съзнателното демонстративно неспазване на тази елементарна наредба, което не идва от обикновените мюсюлмани.
Някой друг иска да дразни и подстрекава и е известен на този, който нарочно надува тонколоните.
Мога да се обзаложа, че ако бъдат попитани обикновените мюсюлмани дали искат да нарушават елементарните правила за обществен ред с високоговорители, ще се окаже, че те не искат. Някой друг говори и върши това от тяхно име, защото се надява на реакция и създаване на настроения срещу тях.

Дали Волен не ги пуска тези високоговорители, щом той бил виновен.

# 681
# 682
  • по пътеката
мишелин, моля те с видео и звук,ако отидеш другия петък! като кажете официална религия, 4ак ми идва да извадя дългата рокля от бабиния скрин  и да хукна със забрадката ,както е редно на 4ерквата! преобладаващо население ,което изповядва християнството, зву4и по -добре!защото останалото си изповядва каквото му се иска и в което вярва!
та за мюслимите молитвата е по-важна от яденето, някой питаше, както и от вси4ко останало,което има временен характер в живота, вклю4ая самият живот! бог им е казал да се молят дале4 пове4е пъти ,ама са го измолили да им намали броя на молитвите! добре, 4е ина4е не знам какво би станало, ако беше 5000 пъти?
с тези високоговорители, ако наистина се пре4и, нека да си пее имамът, ако имам хубав глас и знае добре арабския език, дори е приятно за ухото! а самият текст не е  лош като зна4ение!
тези петиции важат ли някъде в бг? имат ли тежест?

# 683
От петицията:

"...Поругани бяха правата на български и чужди граждани свободно да изповядват своята религия..."

Има ли вече информация дали "богомолецът", който е най-активен в боя, е чужд гражданин? Или минувачът, който се е опитал да премести килимчето от тротоара, за да мине и така го е предизвикал, заедно с останалите богомолци, е чужд гражданин?

# 684
Добре де ,използването на високоговорителя и изнесената на обществени места молитва се оказаха ,че не са разрешени.
Примерно пише им общината писмо /сигурно са го направили/ те не се съобразяват после какво ?
Тогава ще трябва да се откажем от дигиталните камбани и високоговорителите от черквите по време на празници като Великден. Да не забравяме, че във Франция забраниха и бурката, и кръстчетата. Не виждам логиката тук да забраним високоговорителите само в джамиите.
Не знам защо въртите едно и също ?
Празник е едно, всяка седмица е съвсем различно .

# 685
Тогава ще трябва да се откажем от дигиталните камбани и високоговорителите от черквите по време на празници като Великден...

Съзнателно ли манипулираш за този Великден или така си мислиш просто?

Великден е български официален празник, най-големият за традиционната в България религия - източноправославното вероизповедание.
Велики петък, Велика събота и Великден - неделя и понеделник са официални български празници, които в съответната година са определени за празнуването му.
За организирането на специални празненства и други обществени прояви си има нормативно определен ред, споменат и в цитираната по-горе наредба. Ако характерът на проявата го налага, може да се поиска и специално разрешение. Много е неприятно, в твоя случаи - и непрофесионално - да смесваш вече няколко пъти несъпоставими неща като организиране на официални празници с ежеседмично нарушаване на общинска наредба.

Хорограма освен Великден ,този ежеседмична молитва беше сравнена с обществения транспорт ,сватбите и погребенията както и с това ,че давали по ТВ папата и литургии.

# 686
тя и чалгата е ежедневна, ама петиции с/у нея няма.
родният ми град се превърна в кебапчийница, полази го всякаква паплач, груб материализъм и агресия отвсякъде, нормалните хора са малко и стъпкани като след галопа на стадо бизони, а  това, че някой се моли някъде изобщо е равно на духовно чудо на фона
крайно време е да се обърнем към истинските проблеми, не мислите ли

# 687
Мишелин, снимай, моля те. Че ми е много любопитно къде толкова се разполагат тея хора, та толкова пречат.
Спомените ми за това място са за адска теснотия и трафик, хора, чакащи трамвай, маршрутки, за билетчета на бараката на ъгъла, пресичащи на светофара.
Помня също и много обувки на стелажа в двора, правехме си майтап с мъжа ми дали им ги крадат брат'чедите. Т.е. явно джамията е била пълна, но дворът не. За последната година толкова да са се променили нещата Thinking

# 688
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3833331
Редакторът на "Неделя 150" Владислав Прелезов съобщи за БНТ, че

Сидеров е посегнал пръв

на Исмаилов. Наложило се е самият Прелезов и водещият Величко Конакчиев да ги разтървават, а предаването беше прекъснато.

По думите на Прелезов накрая Исмаилов и Сидеров са си стиснали ръцете

Ми ще си ги стиснат я как не .

# 689
Хорограма освен Великден ,този ежеседмична молитва беше сравнена с обществения транспорт ,сватбите и погребенията както и с това ,че давали по ТВ папата и литургии.

Е друго си е да се води спор заради самия спор, изтъквайки безумни "аргументи".
 п.п. В сайта с петициите има и петиция "Искаме продължение на Забранена Любов!" . Смятам, че подобно искане е много по-смислено от искането за свалянето на имунитета ва В. Сидеров  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт