Автоимунен тиреоидит на Хашимото (Тема 23)

• 97 967
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Flower-Абе този Начев нормален ли е? Как ще се увреди психично бебето при ТСХ 0.65 и ФТ4 13? Това си е абсолютно добра стойност за 25 седмица. Аман от светила с изпити от  smile3537
мозъци. Съвсем ви е взел за мезе тоя Начев. И да ти кажа какво мисля-той не се интересува от бебето ти а от това, че си пропуснала да му снесеш паричките този месец. Ей тва мисля #Cussing out,
Спокойно-бебето ти е ок при тези стойности и ще си се роди абсолютно здраво. И ако някой има нужда от лечение то това е Начев, но за съжаление е пропуснал първите три месеца.
Че и по нощите седиш да пишеш заради тоя..., дето говори така на бременна. Направо  newsm61
[/quote аз съм на същото мнение за на4ев по скоро парите го интересуват колко пати сам си трагвала разревана от кабинета му нищто не ми обяснява като го питам отговаря с лекарски термини и нищо не му разбирам последно ми каза за операция си аз го питам за рисковете след операция а тои ми вика 4е решението си е лично мое ??????всеки пат си тръгвам с" хиперфункция"от кабинета му вместо да ни успокоява тои се даржи ужасно Twisted Evil

# 301
малко инфо http://books.google.bg/books?id=OtRQ3CD6xMYC&pg=PA79&lpg=PA79&dq=как+да+ми+оздравее+щитовидната+жлеза&source=bl&ots=lC9kMb-ped&sig=FQjRv9Pk1JX0BB0#v=onepage&q=%D0%BA%D0%B0%D0%BA%20%D0%B4%D0%B0%20%D0%BC%D0%B8%20%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B5%20%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2

# 302
  • Най-сетне у дома
Flower-Абе този Начев нормален ли е? Как ще се увреди психично бебето при ТСХ 0.65 и ФТ4 13? Това си е абсолютно добра стойност за 25 седмица. Аман от светила с изпити от  smile3537
мозъци. Съвсем ви е взел за мезе тоя Начев. И да ти кажа какво мисля-той не се интересува от бебето ти а от това, че си пропуснала да му снесеш паричките този месец. Ей тва мисля #Cussing out,
Спокойно-бебето ти е ок при тези стойности и ще си се роди абсолютно здраво. И ако някой има нужда от лечение то това е Начев, но за съжаление е пропуснал първите три месеца.
Че и по нощите седиш да пишеш заради тоя..., дето говори така на бременна. Направо  newsm61

Не познавам добре д-р Начев, била съм само веднъж на консултация при него, оттогава редовно си говорим по телефона, интерпретира изследвания, коригираме доза и т.н. - всичко това, без един лев заплащане (което не е много редно от моя страна, но не живея в България и няма как лично да го посещавам, ще се реванширам някак обаче). Та, Начев е един от топендокринолозите на България и дали някой ще пропусне "да му снесе парички" или не него не го бърка въобще. Той не страда от липса на пациенти и професионални ангажименти.

Когато жена с Хашимото забременее, то тя трябва да се следи стриктно. "Реших че няма нужда да ходя" е безкрайно безотговорно, на своя глава и после ако има някакъв проблем, естествено ще е виновен Начев. Това, че пациентите му не са си направили труда да изпълняват своята част от задълженията по медиите не се отразява, нали. По-скоро това е бил аргументът дебело да подчертае, че безотговорно поведение на пациентите му не е добре за никого. На него не му е работа "да успокоява", а да лекува. Няма как да лекува, ако пациентите не се появяват. Никога не е отказал консултация по телефона, за това не се плаща. Референтните стойности за лабораториите са различни, повечето все още си ги поддържат "по стар стил". Когато лъснаха моите проблеми, ако се бях самоинтерпретирала моето ТСХ от 4.1 като "в рамките на референтните стойности", и досега щях да се чудя какъв ми е проблемът. От Начев, който следи най-съвременните достижения на ендокринологията разбрах, че за успешна бременност ТСХ трябва да е под 2.  

The Flower, аз забременях и родих съвсем здраво дете без изобщо да знам че имам Хашимото. Проблемите се задълбочиха после, при опити за второ дете - така разбрах от какво страдам. Спокойно, нищо му няма на бебето ти, докторите наистина много се вживяват за дребни отклонения, защото отговорността им е много голяма. Но пропускането на консултации защото еди какво си наистина не е добре за развитието на бременността. Просто се следи и всичко ще бъде наред. Лека бременност и раждане ти желая и много да се радваш на бебето, като се появи!

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 18:48 от Saule

# 303
Saule абсолютно съм съгласна с мнението ти за Начев като специалист в областта си. Не поддържам тезата за парите и печалбарството при него, както и признавам вината си, нито пък очаквам да ме успокоява. Информирала съм се достатъчно за това, че стойностите на ТSH-а задължително трябва да се следят да са под 2,5 при забременяване, както и да се поддържат ниски в периода на бременността. Сестра ми също има това заболяване от години и тя, също като теб роди първото си дете без да знае, че има подобен проблем - Слава Богу имам умен и добре развит племенник, след което за втория имаше доста строг контрол,  така че не съм била безкрайно безхаберна и безотговорна и съм следвала инструкциите му още от момента в който видях положителния тест. И ВСЕ ПАК съм крайно несъгласна да изстреляш така директно думите на бременна в 6-ти месец жена за умствени проблеми на детето и, без да и дадеш шанс, че евентуално има начини за лечение. Не пожелавам на никого да попадне в тази ситуация. Мисля, че има начини без да криеш информацията да я поднесеш по доста по-премислен начин, имайки предвид  с кого разговаряш. В крайна сметка вярвам, че всички в професионалното си поприще внимаваме с кого и как разговаряме и това ни прави отговорни!
pipi81 благодаря ти за линка с инфото Simple Smile

# 304
Лаленце, не знам точно от какво е алергията - изглежда като слънчев обрив, но е по-тежък. Докторът предположи, че е съчетание от психологически (потиснати, т.е. несподелени и неразрешени неприятности), външни (нещо козметично + слънцето) и хранителни (прекалено струпване на неподходящи храни или пък нещо натравящо) причини.

# 305
  • Най-сетне у дома
Flower, съвсем те разбирам. Имах аз един инцидент в 34-та седмица и полежах 3 дни в болница. Когато ме преглеждаше, докторът със звучно и подходящо име Ослеков се произнесе: "Яяяя, ама то било още живо, бе"  ooooh! Идеше ми да го утрепам.

За съжаление, при пренатални увреждания е трудно да се говори за лечение, по-скоро за рехабилитация, но това теб по никакъв начин не те засяга  Hug Гледай си бременността спокойно и не се връзвай на докторя, дето се вживяват много   Laughing Всичко е наред, нищо драматично и въобще сериозно няма при твоите резултати. Начев наистина се презастрахова отвъд нужното. Тук, в Белгия, никой не следи бременни с щитовидни проблеми толкова изкъсо, вярно, че е важно, но в България пък малко се прекалява...

# 306
# 307
  • Пловдив
Аз също искам да се включа като пациентка на д-р Начев. Изключително съм му благодарна, че беше мой ендокринолог по време на бременността ми. След като в Пловдив доста ме объркаха едни от много добрите ендокринолози прибягнах към София по препоръки на АГ-то ми. От тогава съм пациентка на д-р Начев и за цялата бременност съм имала точно 3 срещи с него. Не ходех всеки месец, а през 2-3 месеца. Човекът ми влизаше в положение и месеците, които не ходех си контактувахме по телефона, което нали се сещате, че за него е безвъзмезден труд и той по никакъв начин не е задължен да ми дама консулации по телефона. Съвсем спокойно можеше да ми каже, че като съм рискова бременност и не мога да пътувам да прибегна към колега в Пловдив. Още повече, че като се оказах бременна с високо ТСХ и тукашната много добра ендокриноложка доц. Орбецова, която ми казваше, че като забременея ще го мислим, ме отряза, че видиш ли била в отпуска и не можела да ме приеме и да изчакам 1 месец да й свърши отпуската. И как по-точно да чакам 1 месец при положение, че имам загубено бебе зад гърба си и умирам от страх за тази бременност. Тогава се обадих на Начев, който не ме знаеше нито коя съм, нито за какво се боря, който беше в отпуска и бил на някаква вила до София и ми каза, че когато тръгна към София, без значение кой ден ще е, ще ме приеме, (цитирам го) "защото бременна жена не можел да върне".Е, от този момент аз знаех, че това е моят лекар!!! И искрено съм му благодарна, че беше отзивчив през месеците на бременността ми и смятам да остана негова пациентка.

# 308
  • София
Начев,за Начев каквото и да се каже ще е малко,той е един от лекарите които ми вдъхват надеждата,че все още има НЕМЕРКАНТИЛНИ при това  СПЕЦИАЛИСТИ ЛЕКАРИ! С мен беше от преди да забременея и до ден днешен,този човек не познава отпуск,командировка и каквото-винаги е на линия! Идвал е специално заради мен до МД,чаках го на една пейка пред самия МД!

# 309
че е добър лекар е много добър,но трябва да подхожда по внимателно към пациентите си аз си контактувам и с друг лекар в същата болница които е много мил тои даже е доцент толкова човешки се държи направо ми пълни душата;)))

# 310
  • София
че е добър лекар е много добър,но трябва да подхожда по внимателно към пациентите си аз си контактувам и с друг лекар в същата болница които е много мил тои даже е доцент толкова човешки се държи направо ми пълни душата;)))
Кой той? Да не е е Визев?

# 311
  • София
В сряда ще бъда на контролен преглед при д-р Начев. Преди това моля за вашето мнение - напоследък често се събуждам с повишена търевожност и нервност, без конкретен повод. Възможно ли е причината да е в болестта или да търся проблем на психична основа?
ТСХ ми е в норма, затова не приемам лекарства, само д-р Начев следи възлите и жлезата.

# 312
Кой той? Да не е е Визев?
не доцент Сечанов страхотен човек но тои е хирург не е лекар  Grinning

# 313
В сряда ще бъда на контролен преглед при д-р Начев. Преди това моля за вашето мнение - напоследък често се събуждам с повишена търевожност и нервност, без конкретен повод. Възможно ли е причината да е в болестта или да търся проблем на психична основа?
ТСХ ми е в норма, затова не приемам лекарства, само д-р Начев следи възлите и жлезата.
кога за последно си пусна тсх?

# 314
Prizma, лекар ми каза, че има връзка между Хашимото и психичните проблеми. Моите се изразяват в това, че съм голяма паника. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт