Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 112

• 65 912
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • на морето
/продължение /
Яшарановите остатъци или падението на един клан. От къде почнаха в началото и до къде стигнаха. Отломки – физически , материални , духовни … И то само заради една премълчана истина. Едно прикрито престъпление и безкрайните напъни да го задържат такова . И как едното „ мръсно петно „ превлече постепенно всички останали тъмни събития от миналото и възмездието ги застигна . Каквото посееш , това ще пожънеш ! Това май се превърна в лайт-мотив на серията ….. Лично аз, не виждам вече с какви козове и сили / финансови,властови /  ще се борят . Освен , като скорпионите да оставят до последно най –смъртоносната си отрова и отмъщавайки си до последно да жилят  …  Но много уморени ми се виждат вече . Склонна съм да приема , че едни само признания от тяхна страна може да е така спряганата Изненада. Дето се казва: по –добре ужасен край , от колкото ужас без край . Тук виждам Перихан в централната роля  - при нея има такава тенденция .
Ердоан  също се числи към скритите лимонки …Ама и той човек , бе ..и той си има чувства  , желания , планове. Оп , пардон – имаше  …А и хич не е глупав – напълно е наясно , че няма мърдане .  Ако полежи още малко сам , гледа слънцето на раета и все така задълбава в спомени току виж го удари на съвест….Все пак имаше и преди моменти на проблясъци в него , не може да се отрече този факт. Дали няма да взмеме да удари едни самопризнания направо в съда ?  
На Селим,  сървайвъра май ще му се отрази добре . На бързо се научи момчето да се оправя само , да не чака на други да мислят и решават вместо него . Ей , ще стане от мъж от това , ама късно.Често ,казано на него залагам повече , да му дойде акъла на место , да го озарят едни проблясъци .Може и сам да се предаде .Докато при Ерди имаме един твърде завършен характер и поведение, то при това мамино синче още нещата са хлабави и има мегдан за корекция и пренастройка .Малко трудности и житейски несгоди , които да преживее и преодолее сам може да направят с него чудеса .  Та и от там може да изскочи зайчето ….
Рахми , милия …. Тази благородна душа , която толкова мъка преглътна ,толкова грешки прие и прости заслужава също своето щастие и спокойствие .Само заради него ми се иска Муки да я тресне една …гръмотевица и да я „ очовечи „. Колко ли непосилно тежко е  да си безсилен свидетел на всичко преживяно от единствената му сестричка , най –близкия му човек на този свят  и да осъзнаваш , че не можеш да я предпазиш , защитиш , потърсиш възмездие …Защото какъвто и да е , той , все пак е мъж –мъжът в семейството , брата ….Ако ще и тези функции да бяха иззети от друг . И сега , когато вижда сияещото от щастие лице на Фати ,няма как да не бъде щастлив и той .Даже двойно повече от нея може би ! Защото видя , че тя има Човек до себе си .Че болката от миналото  е превъзмогната и бъдещето е пред нея –красиво бъдеще ! И благословията му дойде от сърцето ! Дай боже всеки му !
Тати Фахретин – мъж на място .Тати –мечта .Сега , може би само на мен ми е направило впечатление , ама защо представата на комшиите / донякъде е идентично с нашетоБГ възприятие /за Някой излязал на Вън т.е. в чужбина, е че е станал ехееей …едва ли не милионер .Тоест като се върне и вече всичко може да си позволи , всичко да купи , да уреди и т.н.Че бизнес в ТР , че бизнес там /в Австралия/ …че имоти , че земи ….С какво е тръгнал тоз човек за странство , бе …Да се чудиш. Ама като знам , че и тук /БГ/ ,като кажат , че някой е Навън и …все едно е хванал Господ за …шлифера .А това, въпросното Вън, все е държава с проблеми , данъци и т.н , само дето животът е по –уреден и спокоен, примерно, и заплащането ти стигна да преживееш , че и да спестиш малко .Освен ако не си гений или майстор или …Е, имаш мерак и здрави гащи , изгърбваш се от работа , ама знаеш , че ще си оценен и заплатен .Или си намериш богата жена / богат мъж .Както и да е –това е друга тема .
Явно по сценарий е така , защото и наскоро още един „гурбетчия „ ни показаха , дето шантажираше жена си ….
Та ,тати Фахретин ,въпреки многото добри дела някак си малко по –превъзесен ми седи .Лично мнение .
И накрая –един сладък триъгълник с ъгли Е Д М . Mr. Green Mr. Green Mr. Green  И за мене Емре печели по точки – по –мъжествен , по- улегнал го виждам в последните серии .Верно казват , че казармата правела от момчетата мъже. А той направо на война е бил… Жалко само за Мее’метчим , душица златна , тихо , скромно , работно момче . Уж и той от някакъв затътнен и вероятно консервативен край е родом ,ама дума срещу Фати не е казал , грам лошо отношение няма –съпричастност и подкрепа само .Значи не само до възпитание и традиции е ,  а и до човека е всичко .Аферрим!
 Тъкмо имаше шанса да се издигне от ”вечния  обслужващ персонал” в ранг на” член от семейството „  и по –заслужили от него се „ наместиха за вакантното място .Все пак Емре  отдавна трупа точки . А и това австралийско девойче може да е с перфектен турски , ама си има западното , оп пардон , географски по верно е да кажа по –източно  възпитание . Като нищо можеше и двамата да ги развърти … Ама ние ще спазваме сега благоприличие – строго моногамни връзки . Дано и на Мехметчо му намерят едно тихо и скромно моме , че накрая поне още две двойки да сватосаме .Комшийчето Есма ми прилича на подходящо за целта ….

И вместо край - как тъй решиха тези сценаристки да " дарят " Фати с такъв кичозен вкус не ми го побира ума .И Керим , както стъпва на пръсти около нея , да не може да й се противопостави .Или нищо друго около себе си не вижда в нейно присъствие .
То си е направо безвкусица .... Да не кажа друго , че точния термин включва обитателите на едни определени Махали ....

И в заключение - след като прочетох преди време следния цитат в една статия , съм спряла да се ядосвам на избухванията на Керим : ... цитирам по памет и смисъл  ....." Съвнени с турците като емоционалност , ние изглеждаме като хладни англичани ."
/край /
няма да ви тормозя с безкрайни постове до другата седмица  Mr. Green

# 181
  • plovdiv
Боровинка
Ако има някакво зна4ение и аз бих ти препоръ4ала Аси.За мен това беше 1вият сериал заради които ставах в 3 през ноща -да гледам на спокоиствие.После гледах и други ,но  за мен това е номер 1
Сега запо4нах Езел и Фатма.Ноо ще догледам Езел лятото и тогава ще гледам Ако бях облак-заради Енгин разбира се
Извиняваите за спама
АА забравих ,4е заради този филм запо4нах да у4а турски със самоу4ител и ве4е разбирам доста неща Crazy

# 182
Подсказка:

Меджхул казва: Engin Ekyurek Hayran sayfasi не разбра ли какво каза Меджхул? Мустафа умира в 74 еп., казва Меджхул. Докато се опитва да избяга, ще бъде ранен и ще почине. Ето свърши, оттървахме се. (Engin Akyurek Hayran Sayfasi, превод: Engin Akyurek Bulgarian Fans)

Dа си призная честно не ми се иска Мустафа да умира / приготвяйте доматите  Mr. Green /. Много повече би ми харесало да живее с угризенията си и да бъде принуден да остави Ф и К. Убивайки го сценаристките ни показват един вид, че К и Ф са безсилни да победят Мустафа с неговите изблици. Не знам дали разбирате какво имам предвид, но ако Мустафа остане жив и успее да асимилира какво се случва ще получи най-голямото си наказание.

Разбираме те, но не ти съчувстваме.  ' земи тия домати. Страстите Керимови могат да бъдат насочени другаде, а не в чупене на маси и столове след,като чуе името Мустафа.

Доматите ги приемам с удоволствие  Mr. Green  Sick , но няма ли да е по-добре ако живият Мф спре да предизвиква тези страсти Керимови, защото и двамата с Фати са го преодолели и за тях той просто не съществува?

# 183
Сценаристките четат бг мама ама и тия дето пускат слуховете четат, таман убихте Мустафа и те пуснаха слухчето за смърта му.

# 184
  • София
Dimony,mp 42, пролича си че не мога да шия  Blush, затова така се изказах   LaughingLaughingLaughing!Виждала съм доста подобни модели рокли,може би от там този мой предразсъдък,знам ли  newsm78?!Щеше да е хубаво,ако Фг се беше постарала да прилича на онази,като израз на това,че онази рокля й е била скъпа...Както и да е!

Славенка,много ме впечатли идеята Мустафа да умре в мига,в който се роди детето му.Чак потръпнах от ефекта на сцената,която си описала!
Само че ако умре по начина, по който са му отредили Хриси и fantasya, ефектът ще е друг - предполагам,че ще е луд смях  Joy Joy Joy Joy Joy!

Доволна съм и от подсказките!Както вече казах,време му е на Мустафа!Вече съм почти сто процента сигурна,че неговият край ще бъде смърт,иначе няма спасение...
Прочетох невероятни стойностни мнения,но няма да ги изброявам!СТрахотен разбор на серията сте направили, момичета! Hug

п.п.diksi72, лентичката ти е номер едно!!!!! Joy Joy Joy Joy Joy/Мука тук стана със замах:дай да им покажем на австралийките,какви ги можем.../

# 185
За мен Мустафа е болен.Писала съм защо мисля така в предишни теми.Той не е диагностициран и така ще си остане.В миналата тема изразих предположение,че ще бъде убит и това не би ме изненадало след последните събития.В момента,в който разбере,че нещата не са му се получили,ще превърти още повече,а може и за паричен дълг да му видят сметката.Никога не съм очаквала,че точно на Мустафа ще му просветне.Това е невъзможно,защото той не се лекува.И никога не съм допускала,че точно той е способен да се самоубие.
Що се отнася за ролята на Мустафа във взаимоотношенията между Ф. и К.,не мисля,че би се променила докато е жив.Просто трябва да приемете,че Керим като герой си има своите недостатъци.Той е ревнив и това никога няма да се промени.Фатмагюл знае това,само някои от вас още му се чудят.

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 16:56 от Dimony

# 186
Съжалявам да си призная, но все съм с поне половин тема назад. Така, че ако повторя някой...
За НЕОЧАКВАНОТО И ХУБАВОТО за края.
Хубавото всички го знаем (и очакваме) - вече се случва - сватба, обичта между тях, къщата, ресторанта, работилницата, подкрепата и лчбовта от семейството  (изключвам една присадка към него). така, че всичко това е много желано, но не неочквано.
Единственото, което им липсва е покрепата или поне добро отношение от хората с предразсъдаци в обществото, лепване на етикета омърсени на жертвите, а не заклеймявяаки извършителита като мръсници.
Та за мен неочаквано ще е да видим промяна в това отнощение, чрез публичност  хората да преосмислят фактите и да осъзнаят истината - кой е жертва и кой заслужава презрение. И като доказателство за тази промяна да се покаже как правителството/парламента или кавото и да му се казва на тяхното управление приема/променя закон(и), с които да осигури истинка защита на жертвите и много строго и бързо производство за осъждане и наказание на насилниците, като степента на наказание сходна на това на убийците.
За мукадесата (не е грешка малката буква) - тя си е лош човек. Оправия няма. Баба казваше - той/тя до обяд мрази другите, след обяд и себе си. Алчно, неблагодарно изчадие. Иска да е център на вселената, обичана, уважавана, ухажвана, подкрепяна. Това точно тя не може да прости на Фатмагюл, че всички я обичат и най-вече подкрепят.
Не беше случайна сцената с подадената за целуване ръка - тя търси признание и уважение, да бъде в групата на по-авторитетните и почитаните. Група, към която по възраст и статус и тя принадлежи, но и група, на която основна цел в живота на всеки един е да се грижи, помага и закриля децата и по-младите.
Изнасилването беше жестокост, но не по-малко жестко е ежедневното тъпкане и унижаване, на което е подложена Фатмагюл от 12-годишна възраст.
За да се преживее подобна травма е нужно най-вече подкрепа, грижа и любов от семейството. Като жена Мукадес трябваше да бъде на първо място до Фатмагюл, дори и преди брат й. Но тя нито за миг (и до момента) не изпита капка жалост и съчувствие.
От първия ден когато е срещнала Фатмагюл,  Мукадес я използва за собствени облаги - работа в къщи и на мандрата, да й гледа децата, дали няма да пострада собствената й репутация след случката, да спечели пари от нещастието й.
Най-големият късмет, който имаше Фатмагюл, беше появата на Мерием в живота й. Тя замести майка й и това беше показано явно два пъти - като и решеше косата. Първият път в много тежък момент, след отвличането. Вторият - в най-щастливия момент - вечерта преди сватбата. Така както една майка винаги е до детето си в добро и лошо.

# 187
Извинявайте,че така ви връщам назад,ама тичам след вас  Hug!
Така е, но ако искаха можеше модела да е пак същият  Wink

Може би нарочно са решили модела да е друг. Спомена за онази рокля и края й беше много неприятен. Не е искала нищо да й напомня за миналото.
Поне аз така си мисля.
Мисля си,че наистина можеше да се доближава до стария модел. Струва ми се,че спомена за старата рокля не би трябвало да бъде лош-онази рокля беше такава крачка в отношенията им, толкова символика вложи Керим в нея,че много ме заболя,когато я скъса. А той я скъса,само защото я беше докосвал Ердоан/това би трябвало да е маловажно,като стойност за самата рокля/.
Ще ви кажа,какво основно не ми хареса в новата рокля-тя изглежда като закупена от някой сватбен център,изобщо не прилича на сътворена от ръцете на Фатмагюл,не мислите ли?
Така усещам аз нещата  Hug!

Дани, и аз така мисля.
Дори да не се доближава като модел, а само някаква препратка към нея да имаше (примерно раменете да бяха от същата дантела), защото тази рокля беше символ на новото начало.

# 188
  • Пловдив

(73 еп - при терапевтката)

Превод от английски: Sofi_q. Приятно гледане.

# 189

Хайде да ви поздравя с тоя клип-първо си поплаквам ,а от 5.00-тата минутка  почвам луд смях!Моля кажете,че не съм само аз така baby_neutral!Дани е права,сякаш с наближаването на финала започва да ме обзема и мен носталгия.....а днес съм в едно мн.объркващо настроение ooooh!!
Злати
Скрит текст:
разбира се,че съм го гледала Енгин по боксерки  в Облака на клипчета обаче.Целият филм ще бъде след финала на КВФ,просто  не мога да понеса повече емоция...а ако знаеш,че съм си наумила да гледам и "Гордата Аси" и то от един твой коментар се запалих и си пуснах откъси и така ме грабнаха музиката и героите хем от откъси само и клипове...нямам думи просто,а също и "Езел"съм си обещала. Ноо ще си ги оставя за лятото един след друг!

Олееее, Мукадес...... smile3532

# 190
  • В Града на Липите
Sofi_q,   bouquet   bouquet   bouquet

п.п. Не мисля, че Мустафа ще се осъзнае тепърва. Досега имаше много възможности, но той се превърна в завършен маниак.

# 191
Dimony, за ревността на К не съм напълно съгласна с теб. Аз лично съм го виждала да ревнува само когато се отнася до Мф. Но това освен ревност е и страх, че може сърцето на Ф да я тегли още към него/ МФ/. Той осъзнава какво място е имал Мф в живота на Ф и точно от там идва колебанието и ревността му. Но аз не го видях в нито един друг момент да прояви ревност. Например при разговори с Емре, Мехмет, други мъже. Един истински ревнивец ревнува във всеки един момент, в който избранницата му погледне друг, без значение кой е този другият. Ревнивец е Мф, това се виждаше ясно в първата серия.
Разбира се това си е мое мнение и не ангажирам никого с него Simple Smile

# 192
# 193
Sofiq_q  newsm51  newsm51  newsm51  за превода

# 194
Доматите ги приемам с удоволствие  Mr. Green  Sick , но няма ли да е по-добре ако живият Мф спре да предизвиква тези страсти Керимови, защото и двамата с Фати са го преодолели и за тях той просто не съществува?

Не мисля, че би могъл да излезе от живота им. Прекалено дълго време е бил в живота на Фатмагюл. Тя го преодоля, но Керим не би могъл. Вина ги ще го свързва с Ф., а и Мустафа никога няма да миряса и да не напомня за себе си.

Превода при психоложката ми остави лош вкус в устата. Пак ли ще имаме да преодоляваме?

Общи условия

Активация на акаунт