МАЙ 2012 - тема 16

• 38 692
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Днес бях на лекар - всичко е наред. Просто ще си чакме...в понеделник пак ще  ходя и ако до тогава нищо не се е случило ще мислим варианти. А док днес имаше точно едно секцио, на мама с термин 20-ти май...ох, дано не се налага да стигам до там...дано бебе реши да си излезе самичко  Praynig Praynig Praynig

А днес ми зададоха един въпрос, който не бях се сетила, че би ме вълнувал -  нали 45 дневния болничен се смята от датата на термина. А какво става като преносваме? Нов ли се издава или как?  newsm78

Лилавка, приятно изкарване на бала!
Дрина, стискам палци, девойката да си излезе в най-подходящия момент!
Джиа дано скоро и тя се разпише!

# 391
  • София
Да се запиша и аз към преносващите мами - термина ми беше 16ти май, но все още си чакам... Малко се дразня вече, но по-скоро че няма как да планирам каквото и да било. Иначе в Окръжна, където смятам да раждам , искаха да вляза на 25ти за предизвикване, ама не , благодаря. Първото ми раждане беше предизвикано и втори път такова нещо няма да си причиня. Naughty
Втората си дъщеря също родих 11 дни след термин, напълно нормално , бързо и лесно , затова и сега ще си чакам.
В тази връзка разликата от края на 45-дневния до датата на раждането се 'покрива' от следящия лекар. Самият болничен обаче се издава след като родиш , защото няма как да се знае предварително за колко дни да се напише - така ми обясни моят следящ гинеколог.
Само си погледнете направлението за раждане - то ако е изтекло трябва да се преиздаде.

# 392
Нама бебеееееееее  Sad Sad Sad

Седим си 2 в 1 и това си е. Няма контракции, няма нищо. Корема ми се е смъкнал ужасно много и ме боли при всяка крачка - имам чувството че се е запряло с крака и ръце на входа и само натиска да седи вътре!  Laughing

Аз в понеделник съм на лекар, пък да видим. От вчера отделям по 2 мин на всеки час да го убеждавам, че на 27 или 28 е чудесен ден да излезе...да видим  Laughing

Ще тормозя и аз мъжа да "удари едно рамо" освен!  Mr. Green

И кво, останахме 4те така ли? Мъка, мъка.... А, 5 сме!  Laughing

micra, може ли да те помоля да обясниш какво се прави, за да се предизвика раждането? И как точно става номера с излизането на бебето, след като нямаш контракции и подобни?

И кой трябва да преиздаде направлението? Може ли да е личния ми лекар, а не този дето ме следеше по ЖК?

# 393
  • София
система с окситоцин ми пуснаха на мен при първото раждане , Докторката която си бях избрала реши че трябва да родя в смяната и точно онзи ден Crossing Arms Е наложи се да ме чака доста след като и свърши смяната , защото нещата не тръгнаха така бързо както и се искаше.
Сега пак за система говореха , май това е практиката....

# 394
Закачат ти окситоциная и чакат контракции и разкритие да получиш, така ли? А то задължително ли става и колко време отнема? Защо да е лошо?

# 395
Привет мацки,

Честито на всички мами сдобили се с бебчета, а на другите стискам палци да е скоро и да мине бързо и по безболезнено.... Grinning

Да ви разкажа малко за моето раждане, на 12 ден след термина постъпих в болницата за предизвикване....сложиха ми вагинално една лентичка и ме пратиха на разходка......след около 3-4 часа започнаха контракции с болки, след 3 часа станаха доста болезнени......след още 3-4 часа вече си бяха доста нетърпими и имах чувството че съм в постоянна контаркция, чак тогава замериха квото трябва и ме попитах адали нямам против да ме прегледат за разкритие, беше около 2 см....обясниха ми че трябва да е 3 за да спукат водите евентуално. след час бяха нетърпими контракцииите и сестрата реши да иде да види дали има място в родилното отделение....върна се след час и ми каза че няма, а на мен в този момент вече ми изтичаха водите, прегледаме пак и се оказах с разкритие 7 см., веднага отиде до родилното и се върна с един стол да ме водят .....вече бяха намерили свободно легло. Там се уплашиха ужасно много /защото преди 20 години съм правила алергичен шок/ и взеха да увъртат за епидуралната, а аз само повтарях че искам да умирам вече  Joy и така в кански мъки изкарах 5 часа докато се появи моето съкровище. Оказа се в последствие, че следяшата ме акушерка  етрябвало да ме прати на консултация с анестезиолог, но естествено нещо се е разсеяла, нали съм чужденка.
направиха ми на 3 места по няколко шева и готово......на другия ден ни изписаха.....нямах търпение да се прибера и да си изкъпем бебето, защото в Англия само ги позабърсват и ти ги дават ......

ЛЛЛ

Кърмим се мисля успешно за сега, освен че от тази нощ започнаха да ми се препълват гърдите, стават абсолютен камък и си текат сами....дали не е защото малката понякога яде много на често на 15 минути по няколко пъти? Дали така не стимулира много лактацията, а пък през ноща направи пауза от 4 часа. Аз редувам гърдите. Освен това и на мен ми с епоявиха бодежи между кърменията, някъде дълбоко в гърдата са. И още един въпрос....след като суче едната гърда остава леко твърда и като че ли с бучка към мишницата. Какво трябва да направя?
И на бебе Алиса езичето е много бяло, връхчето е розово , но навътре е с някакъв бял налеп. Питах тук, казаха да не се притеснявам, че било нормално, но тук всичко е нормално и аз с   е притеснявам да няма нещо все пак.

Предварително много Благодаря  smile3525

# 396
  • София
Еми да - това е общо взето. Окситоцина е някакъв хормон , който действа по този начин .
 Освен това ти пукат мехура по някое време , и постоянно проверяват за разкритие , като понатискат да помогнат ..... При мен това доведе до продължително и тежко  раждане с болезнени контракции. След това доста четох за тези системи и общото мнение е такова - в Бг се използват повече от колкото е необходимо. Знам ли , при някой сигурно са помогнали....
Моето лично мнение че щом на тоновете всичко е наред, ще си чакам...
На второто раждане пълното разкритие си получих докато спях, добре че вече си бях в болницата Laughing

# 397
  • Sofia
Момичета, и двете ми раждания бяха индуцирани. Първият път с вагинална таблетка, а сега с окситоцин. За вагиналните таблетки и аз смятам,че предизвикват твърде силни контракции и не са най-добрит начин за започване на раждането, но за окситоцина - това е хормон,който ние си произвеждаме ,за да започне раждането и когато понякога това производство (спонтанно ) се забави, се пуска изкуствено. Както и да е - сега, когато бях в болницата сутринта извикаха мен и още една жена да ни пуснат окситоцин. Докторката ми обясни,че се пуска минимално количество и се гледа как ще реагира матката. Ако е готова да "изгони" плода,тя отговаря с контракции. Факт е,че аз получих регулярни контракции, а на момичето до мен,след една цяла банка...нищо. Така че индуцирането ,само по себе си, не означава "насилствено" раждане. То се случва когато така или иначе матката и плода са "готови". Второто ми раждане беше истинска приказка:) макар и започнало с окситоцин,така че не се плашете когато лекарят го предложи. Още повече се прави в комбинация с медикаменти за отпускане на шийката и всичко може да протече много гладко.
На мен ми го предизвикаха на термин и родих бебе 4220...а представете си ако не тръгне само в следващите десетина дни...може би директно трябваше да преминем към секцио?!?

# 398
ЛЛЛ

Кърмим се мисля успешно за сега, освен че от тази нощ започнаха да ми се препълват гърдите, стават абсолютен камък и си текат сами....дали не е защото малката понякога яде много на често на 15 минути по няколко пъти? Дали така не стимулира много лактацията, а пък през ноща направи пауза от 4 часа. Аз редувам гърдите. Освен това и на мен ми с епоявиха бодежи между кърменията, някъде дълбоко в гърдата са. И още един въпрос....след като суче едната гърда остава леко твърда и като че ли с бучка към мишницата. Какво трябва да направя?
И на бебе Алиса езичето е много бяло, връхчето е розово , но навътре е с някакъв бял налеп. Питах тук, казаха да не се притеснявам, че било нормално, но тук всичко е нормално и аз с   е притеснявам да няма нещо все пак.

Предварително много Благодаря  smile3525

Здравей pileto13 и честита дъщеричка!   bouquet
 Чудесно е, че се справяш с кърменето. Понякога в началните дни или седмици след раждането гърдите биха могли да произвеждат малко повече от нужното за бебето, но обикновено с течение на времето млякото се регулира спрямо нуждите на детето. Би ли споделила изцеждаш ли гърдите , ако да кога и в какви количества? Колко кърмения ви се събират за денонощие и как точно предлагаш гърдите - колко време прекарва на едната, предлагаш ли и втората гърда?
 Би било удачно , ако усетиш гърдите си препълнени, твърди или болезнени, а бебето не може да суче в момента да изцедиш съвсем малко мляко, колкото да ги облекчи. Прекаленото изцеждане би могло да създаде риск от свръхлактация.
 Прилагането на топли компреси преди кърмене, и внимателни, леки масажи на гърдите , поставянето на хладен компрес след кърмене биха могли да донесат облекчение. Ако в някоя от гърдата усещаш бучка или болка би могла да я предлагаш малко по-често на Алиса, която сучейки може да помогне за премахване на запушването. От значение е гърдите на не се притискат механично по време на сън, от неудобно бельо или друго. Пропускане на хранене, също би могло да предразположи запушване на млечно каналче, в резултат на неизсуканото в гърдата мляко  и би било добре да се избягва.
 Относно белите налепи и езиче при Алиса и бодежите, които усещаш в гърдите си  би могла да обсъдиш отново с педиатъра на детето, или друг лекар тъй като би могло да е симптом на гъбична инфекция. Диагнозата се поставя от лекар, който изписва противогъбичен препарат. Важно е да се лекуваш и ти, тъй като инфекцията може да се предаде от бебето към гърдите на майката,  и лечението да продължи поне две седмици след отшумяването на симптомите, тъй като понякога млечницата би могла да е упорита. Ще се радвам да споделиш какво е установил лекаря! Има много неща, които наред с изписаните медикаменти биха могли да са ти от полза, за справяне с инфекцията. Ако желаеш може да погледнеш тази статия и да обсъдиш информацията в нея с педиатъра на детето : Може ли да имаме млечница?
 Ще очаквам да пишеш как си и ако имаш нужда да ти предоставим повече информация или идеи!  Hug

# 399
Здравейте момичета,

Ето ме и мен  Hug Честито на всички мами, да са Ви живи и здрави бебетата! Много да Ви радват и да имат щастливо и безгрижно детство!

Ние вече сме си вкъщи от днес. Косето е добре, суче като батко си и няма проблем с кърменето. Имам повече от достатъчно кърма, точно като миналия път. За сега е спокоен, дано да е така и за напред.
Аз съм добре, на 21.05.2012 ми предизвикаха раждането със система в 10.10 ч. и бебето се роди в 13.50ч. Всичко мина повече от прекрасно, бързо и лесно. Имам само 3 шева, които вече почти не чувствам. Попаднах на страхотен екип, раждането водеше д-р Босев, много внимателен лекар. Очарована съм от родилните зали в Майчин дом, просто са страхотни искаше ми се да си седя там през цялото време  Simple Smile

Целувки на всички и много прегръдки  Hug

# 400
ЛЛЛ

CVETETO привет,
не изцеждам нищо засега...детето колкото изяде и това е.......предлагам на всяко хранене по само едната гърда, като ги редувам на различните хранения. Тя стои различно време....например тази нощ по 30 минути,и паузите бяха от по 4 часа, а през деня има няколко хранения по 10 минути, прави пауза от 10 минути и пак 10 минути се храним, друг наведнъж 20 минути и най страното хапне 10 минути, пауза от 30 минути пак хапне 10 минути и след час е гладна пак.........Няма проблем със сученето дори като бяха твърди тази нощ.Но едната я сука 30 минути а другата по малко и остана твърда и някак си като с бучка .....и на следващото хранене на същата гърда пак се случи да яде по малко и все още е по твърда от другата и има като че ли буца.

# 401
Привет момичета, тази тема май тотално я изтървах. Ние сме добре, кърмене, памперси, хленчене и тия три неща  Grinning Grinning Grinning.
Нещо малко съм се поизнервила, но ще ми мине. Баткото кога помага, кога прави странни неща  Grinning.

Честито на всички мамчета, които гушкат своите бебчета   ylinfant. Да са живи  и здрави, много послушни и усмихнати.  Hug

На всички други които все още са 2 в 1 стискам палци всичко да минава нормално и бързо да се възстановяват след щастливото събитие!
Толкова много неща ми се въртяха в главата и като седнах да пиша, всичко отлетя. Все още немога да свикна да си слагам колана като шофирам и онзи ден казвам на братовчедка ми, абе няма ли кой да ми каже, че вече не съм бременна  Joy Joy Joy.
 Hug Лека вечер!

# 402
  • Точно където трябва
А  какво става с мама soiv и трите и бонбончета? Одавна не се е разписвала.

# 403
Жанинче, да ти кажа ако предложат не бих отказала. Не сме гледали скоро бебето на ехограф, но имам чувството, че е станало огромно и че няма ад мога да го изкарам. А и както си преносвам без грам показатели за скорошно излизане....я кажи на другото момиче като и една банка нищо не е направила какво сбедва?

elliee, според мен са ги изписали, т.к. последно, когато писа във фейсбук това предстоеше. Като гледам мамите с 1 дете как нямат време, представям си те с цели 3чки - сигурно нямат време за нищо друго! Simple Smile Дано са добре, сега ще пиша във фейсбук дали някой има инфо.

# 404
Io_Io, благодаря  Hug  Hug  bouquet
GeryD, добре дошла  Hug   Hug  bouquet
Ние цяла вечер се носим на ръце... мразя коликите... чудя се тези капки /еспумизан и бео гая/ защо ги давам  #Cussing out  ooooh! измъчи ми се детенцето - цяла вечер плач, свиване на крачета, газове. Като се замисля - май след коликите ще ни почнат зъбките...  ooooh! Кажете ми малко повече за това с костилките от череши - има ли смисъл? И още нещо - по колко време спите? Като я сложа в леглото, дори и да е заспала, ококорва едни големи очи, започва да мрънка или надава гневен  вик. Мисля си, че не спи достатъчно, а не съм сигурна колко е това "достатъчно"...  newsm78

Значи в момента Ирина е само на кърма, така ли? Явно е започнала да суче наистина ефективно и затова отказва адаптираното мляко.
Ако е само на кърма, има добър тонус, жизнена е, лигавиците й са влажни и има около 5-6 напишкани и 2-3 наакани пелени за еднократна употреба за 24 часа, то вероятно всичко е наред и наистина си приема достатъчно кърма.
Ние сме насреща, ако имаш колебания или въпроси.
Благодаря за отговора, Евридик@ !   bouquet
Ирина реално е само на кърма - аз на моменти се притеснявам и предлагам АМ след кърмене, защото ме е страх да не ми остане гладно детенцето, но тя го отказва. Тонусът и е много добър, според мен, пелените са пълни /напишкани и наакани, цвета е като на горчица/, наддава добре. Понякога захапва гърдата много силно и доста ме боли, страх ме е какво ме чака, като започнат да никнат зъбки. Първоначално кърмих в люлчина поза или кръстосана люлка, от два дни опитваме легнали една срещу друга. Когато се преместя на другата страна и сменя гърдата, тази от която е сукала ме боли. Болят ме зърното и ареолата от захапването и стискането, боли ме и самата гърда. Нямам рагади, нито усещам топчета. След кърменето усещам гърдите си меки и някак по-леки. Незнам дали тази болка /в гърдите след кърмене/ е нормална и на какво се дължи, разчитам Вие да ми кажете...

Общи условия

Активация на акаунт