МАЙ 2012 - тема 16

• 38 692
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Дрина, честито! Да ти е жива и здрава Мария! Бързо възстановяване и много щастие ви пожелавам!   bouquet

Както описваш захапването на Ирина и болката, която ти причинява, си мисля, че може да е добре да прочетеш тази статия и да опитаме да преценим възможно ли е и при Ирина да ги има тези симптоми.

Насреща съм, ако мога да съдействам с нещо!  Hug
ЛЛЛ, Евридик@, благодаря за информацията, макар силно да ме притесни.   bouquet
Статията, която прочетох събуди доста въпроси и ще се радвам, ако ми помогнете с отговорите. Да, наистина имаме доста от описаните симптомите,  вкл. и сплескани и побелели зърна след кърмене, бързо заспиване на бебето на гърдата, това, че понякога не може да засуче, дърпа се и плаче. Когато я храня от шише се случва да повърне /всъщност затова се отказахме от АМ/. Откакто прочетох статията наблюдавам детенце. Върха на езика не се раздвоява. Когато заплаче и погледна в устичката й не виждам ципа, може да се изплезва, но нямам база за сравнение колко трябва да се плези едно бебе... Наддава добре.
Затова - сега накъде? Кой може да диагностицира дали имаме къса юздичка, какво трябва да се предприеме, ако е така предвид затрудненията с кърменето и пиенето от шише, как да намеря лекар /хирург/, който да реши проблема и възможно ли е да рецидивира? Може ли да има и други причини за изброените затруднения, например това, че от няколко дни на моменти нослето на Ирина се запушва?

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 04:36 от krisi72

# 511
  • Sofia
Krisi72, аз имах разранени зърна и вкъщи дойде консултант по кърмене. Бебо се оказа с къса юздичка и точно както го описваш- побелели устнички, деформира ми зърната и т.н. Показаха ми как да му давам да захапва, така че зърното да е максимално навътре в устичката и за един ден отшумяха проблемите. Сега си суче яко, а мен не ме боли. Аз лично се свързах с Христина - Хедра. Тя е лицензиран консултант и има блог с интересни статии и координати . Посещението и е 30 лв, но за мен това бяха най- смислено похарчените пари:)

# 512
Привет мамчета!

Дрина, честита принцеска и от мен, мамче! Да ви е здравичка и много да ви слушка и радва   bouquet

Жани, Хедра обясни ли ти какво общо има късата юздичка с побелелите устни на бебето?

Аз питах преди няколко поста как изглеждат външно разранение зърна, но никой не ми отговори....

Навън напече слънчице, идеален ден за дъъълги разходки!

В очакване съм да се отчетат другите мами 2 в 1  Hug Hug Hug

# 513
  • София
Йоана, лично моите зърна имаха първо бели участъци там от където излиза млякото. Все едно ми се белеше кожата след като съм седяла дълго време във вода. След това на тяхно място станаха малки ранички. Не знам как по-разбираемо да ти го обясня!

# 514
Йоана, лично моите зърна имаха първо бели участъци там от където излиза млякото. Все едно ми се белеше кожата след като съм седяла дълго време във вода. След това на тяхно място станаха малки ранички. Не знам как по-разбираемо да ти го обясня!

много добре си ми го обясни даже  Hug аз питах, защото и на мен са ми доста болезнени, нямам рани, но връхчетата им са побелели след кърмене, а самите зърна са ужасно зачервени.... като минат час два обаче се успокояват и изглеждат добре

# 515
  • София
Добро утро момичета,

Дрина, честита ти малка принцеса! Да ви е жива и здрава, много щастие и радост да ви носи.

джуджанка браво за добрите мерки на Камен. За ортопед мога да ти кажа къде водих Никола, а предполагам че там ще водя и Калина. Доктора се казва Александър Пешев и има кабинет в Ст. град, ул."Пъстър свят"№7. Той ни беше препоръчан от нашия педиатър. Днес след консултацията ще видя дали ще ходим при този доктор или при някой друг и ще пиша.

Гледам на вън е изгряло едно слънце, дано не се появят облаци, че вече ще се гръмна. Омръзна ми това седене във вкъщи, а сега и мъж ми е болен и по-добре за нашето женско царство да се изнесе по разходки на въздух.

# 516
  • София
Дилянски, чакам отзиви! Аз Дара я водих при Драганов и се чудех дали все още е толкова препоръчван!

# 517
  • София
Жанинче, а как слагаш сега бебе на гърдата?

ЛЛЛ, четох в предни постове, че питате дали при кърмене зърното излиза деформирано. Моите зърна когато Камен ги пусне са нещо средно между ново червило и сплеснати. Вече цял месец го кърмя и все още има болка. Дали може да ми опишете как даго поставям на гърдата / чета и пиша от телефона и не виждам картинките, които публикувате/!  При захапване само горната му устна е обърната на вън. Другата и 100 пъти да го сложа на гърда все не ми изглежда като на рибка!
Благодаря предварително!

# 518
Здравейте Мамчета,

Първо да ви благодаря за сърдечните поздравления!

Честито на Дрина и всички мамчета. Да са ни живи и здрави рожбите и много да ни радват! И разбира се бързо възстановяване на всички!

Аз пиша за първи път от своето раждане, но ми трябваше малко време да се възстановя и да свикна с новия ритъм на живот.
Моето раждане не мина точно както бях предвидила. Аз бях с настройката, че ще раждам нормално, но на 16.05 в 03:00 часа се събудих с болки. След малко ми изтекоха и водите и се запътихме към болницата. Приеха ме с разкритие по- малко от един сантиметър. Няколко часа по- късно след разходки по коридорите контракциите ми зачестиха доста /1-2 мин/, но за съжаление шийката ми не беше омекнала достатъчно и разкритието ми почти не беше променено. Започна едно неистово треперене. Буквално подскачах в леглото. Биха ми инжекции за да помогнат на шийката да омекне и да намалят болката,но без резултат. Същевременно включиха тонове и бебчо също страдаше. Пулсът му беше много висок. Докторите в отделението се насъбраха около мен и разбрах, че ще се размина с нормалното раждане. И така със спешно секцио се роди моето ангелче- Иво. По някаква причина през цялото това време аз бях много спокойна и съм щастлива, че в крайна сметка и двамата сме добре и всичко завърши успешно.
Възстановяването върви добре и аз вече съм в "спортна форма". Даже земетресението не можа да ни стресне  Grinning.

Благодаря на Бог, че малкия е много спокойно дете и почти не му чуваме гласчето. Хапва си добре и следваща седмица ще отидем на консултация да видим колко сме пораснали.  smile3504. Дано и времето да се оправи и да започнем с разходките, че вече започнах да се чувствам като затворник в къщи.  smile3538

Сега се връщам да ви изчета и ще пиша отново.

Целувки   

# 519
  • Sofia
Добро утро!

Обяснявам набързо за зърната. Още в родилния дом забелязах,че като спре да суче, зърната ми са деформирани във формата на червило и така до 2-3 дни и рагадите на закъсняха. По-скоро бих ги описала като дълбоки напуквания на зърното. Болката е адска. И така повиках Хедра. Тя прегледа бебо и ми обясни,че късата юздичка е причина езичето му да е близо прикрепено до дъното на устичката и че ограничава движенията му. Каза,че това може да е проблем единствено относно кърменето. Обясни,че той не може да си изкара достатъчно езичето, за да го подложи под гърдата когато суче - съответно не прави добър вакуум и му е по-трудно да се задържи на гърдата. Резултат от това е побеляването на устничките му след кърмене ( поради усилието ,което полага да се задържи на гърдата).
Относно поставянето на гърдата - ще се опитам да го обясня. Например ще храня бебо на дясната гърда. Слагам го да легне с коремче към мен и хващам главичката му с лявата ръка, за да я управлявам. С дясната ръка си хващам гърдата и лееко я сплесвам в областта на ореолата. Така имам контрол и върху гърдата, и върху главата му. Лееко допирам зърното до нослето му, за да погледне нагоре когато най-широко отваря уста и точно в този момент натъпквам максимално зърното и част от ореолата. Болката отмина за един ден, а сега вече почти и не си мажа зърната с нищо.
Дано съм го обяснила разбираемо. Simple Smile

# 520
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСКА НА ДРИНА!
 newsm44 newsm44 newsm44
Навън напече слънце и мисля да излезем на първата разходка с количката 1stroller

# 521
Добро утро!

Отчитам се само, че още съм си в комплект и нямам никакви признаци! Отивам навън някъде да се разсейвам да не вися в къщи и да се втелясвам.

А и тия земетресения няма ли да спрат вече!?? Природата май много ни се е ядосала...добре че сегашното беше за кратко.  ooooh!

Хубав и спокоен ден на всички! Дано някой се похвали с бебешка новина днес!  Praynig

# 522
Честито бебенце на Дрина! Да сте живи и здрави, много късмет и бързо възстановяване!   bouquet

Днес Косето за първи път беше навън на терасата с количката. Явно му хареса, защото си спинкаше спокойно. Педиатърката беше вкъщи сутринта, каза на 6.6 за контролно теглене да отидем. Иначе яде през нощта в 01.00 - 01.30ч и после спи до 08.00ч. Храни се по 7 пъти за 24 часа и за сега всичко е наред.

Отивам да го преобувам и да се го храня. Хубав ден на всички   bouquet

# 523
Здравейте пак!
ЛЛЛ положението с гърдите става по-зле.Поне разбрах че от позата/ кърмих досега само легнала са се получили буците.Днес ще кърмя само седнала и дано се размина с по-лоши последствия. В момента едната гърда е ужасно болезнена и слагам студени компреси че нещо взе да ме тресе.Нещо друго дали мога да направя за болката?

# 524
ЛЛЛ, четох в предни постове, че питате дали при кърмене зърното излиза деформирано. Моите зърна когато Камен ги пусне са нещо средно между ново червило и сплеснати. Вече цял месец го кърмя и все още има болка. Дали може да ми опишете как даго поставям на гърдата / чета и пиша от телефона и не виждам картинките, които публикувате/!  При захапване само горната му устна е обърната на вън. Другата и 100 пъти да го сложа на гърда все не ми изглежда като на рибка!
Благодаря предварително!

Привет джуджанка и честит ти син!  bouquet
 Хубаво е, че четеш наши постове и забелязваш сходни и при теб неща. В нашето съвремие много жени не са виждали друго сучещо бебе, освен тяхното собствено и понякога не могат да бъдат сигурни дали позицията на кърмене е правилна.
 За доброто засукване на бебето е важна позицията му спрямо тялото на майката, коремчето му да е обърнато към корема на майката, а ушенце, рамо и бедро погледнати отгоре да лежат в една линия, т.е. тялото му да не е извито, усукано, а изцяло обърнато към корема на майката.
 При предлагане на гърдата може да е удачно да се следи бебето да е отворило широко уста, така че да поеме добре зърното и  обхващайки с устенца част или цялата ареола. При едно добро засукване майката не би следвало да усеща болка, а зърното излиза с правилна форма и непобеляло. Ако при засукване или по време на кърмене усетиш силен дискомфорт или болка би могла нежно да прекъснеш кърменето с поставяне на чисто кутре в ъгълчетата на устенцата на бебето и го приплъзнеш между челюстите му, така че да освободиш вакуума. След това отново може да се опиташ да го поставиш добре на гърда.
 Ако имаш възможност бих ти предложила да  изгледаш тези две клипчета, в които е показано как да се постави бебето , така че да поеме добре гърдата:
http://www.youtube.com/watch?v=r2N0NpTM9aI
http://www.youtube.com/watch?v=Zln0LTkejIs&feature=related
 От профила ти виждам, че си от София. Ако имаш желание би могла да посетиш някоя наша среща, където наш консултант би могъл да ти покаже наживо какво би могла да опиташ, за да подобриш начина, по който засуква  Камен. Eто тук, ако проявяваш интерес  може да следиш кога и къде има такива срещи и събития.
 Желая ти успешно и комфортно кърмене и весели дни!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт