Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 75 386
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • In transit
добро утро  Hug
знам, че не му е тука мястото, ама в другата тема може и никой да не ме чуе...та към Непокорна, елан и другите активно трениращи девойки....с какви упражнения се намалява(маха) целулита? Фитнеса в зала дали ще има по-добър ефект от домашните тренировки, щот при тях засега няма ефект върху него, освен дето ми излязоха на показ едни много смешни мускули отпред на краката в горната част.  Grinning

маями браво за минусчетата, направо се кефя колко бързо сваляш.    bouquet

Ева не я виждам тези дни да се е отчитала.  Thinking
и аз това мислех да питам тая сутрин  Thinking

# 586
Бухтичка,   bouquet, определено ще е само за известно време, после ще увелича и калориите.

Не знам дали и трябва ли да увеличиш калориите, но със сигурност колкото по-рано увеличиш разнообразието на храните - ще е толкова по-добре за теб! Мога да кажа, че и аз по силата на различни обстоятелства само тази год. минах през 2 операции, а други с 2 (бих казал сериозни) травматологични медицински проблема се боря така да се каже "на крак" и все още не ми е у ред едното рамо, та да вкарам онзи вид спорт и с онова количество, което аз искам, нооо.... в никой период от началото на годината не съм се ограничавал до 3-4 вида храни дневено  Rolling Eyes Всеки/всяка, разбира се, си решава за себе си какво да прави, какво да яде и кога и прочие Wink

Rain - Вярно, че в менюто на dobroslavka няма джънк-фудс, ама няма и възможности за регулиране на нищо - нито на % Б,М,В, нито на % захар в храната и др. Ееее.... може би иматакива възможности, но само малко! Ето например списъка на моите храни от вчера:

Шунка
Филийка Пълнозърнест хляб
Кафе голямо без захар
Кафе със 2 г. захар и сметана
Яйце, голямо - бр.
Зеле
Чушка - бр.
Круша - бр.
Пъпеш канталуп
Бисквита "Роден край" - бр.
Шоколад, натурален
Праскови
Пилешко бутче, месо и кожа, печено
Извара Родопея
Кашкавал "Качота"
Мляко MyDay ФИТНЕС
Мед - 1 ч.л.

Вмествам се в калориите ми за деня и се вижда, че т.нар. джънк-фудс на практика липсват, при достатъчно разнообразие, което осигурява пълно разнообразие от необходимите минерали и микроелементи. Освен това "гоня" %В по-нисък от 55% (това за мен доскоро бе извънредно трудно!) и същевременно - максимално висок % Б. Получиха се % Б,М,В = 34.8% / 14.4% / 50.7% (по тегло). Това разпределение, според мен, е много добро!  Peace Освен това - вие не знаете, защото не съм го обявил все още тук - но в последните дни търся и по-добро разределение на въглехидратите, т.е. давам си сметка от какво реално ми идват поетите В и гледам да огранича негативните В (тези с не-добър ефект върху организма), докато "добрите" В - да са засилени. Това е важно защото аз така или иначе НЕ мога да "падна" под 45-50% В за ден (пробвал съм и знам, че с неистови усилия успявам да направя 2 такива поредни дни, но трети вече не ми се получава въобще!), а това прави много трудна борбата със захарта, която в днешно време се явява като враг No 1, макар и скрит враг (писал съм по въпроса преди). Затова си определям (поне горе-долу) колко В ми идват от захар, колко от тесто, колко от плодове и зеленчуци, колко от млечни продукти + яйца и колко от някакви други (месо, риба, кафе и всичко останало извън предните категории). Поставил съм си задача В захар да е < 15% от всичките В за деня, а В тесто < 25%. Обратно - гледам В мляко да е > 10% от всичките В за деня и най-вече В плодове да е > 45%! А онези В други - колкото се получат, но ако може да са < 5%, а ако ли не - нищо - не е драма! Wink И ето че в последните няколко дни успявам да влезна успешно и в тия проценти!!! За цитираното меню те са ми: В захар, В мляко, В тесто, В плод., В други = 13.34% / 10.64% / 24.28% / 45.78% / 5.96% И мисля да продължавам в тоя дух и занапред!  bowuu И вярно че сметките стават сложни, но пък хората са измислили компютрите за тая цел Wink

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 10:36 от Miami_beach

# 587
  • Русе
Мики, целулита не изчезва само с тренировки /което е ясно/. Аз узрях за залата, когато видях че в къщи не става - вярно постоянно съм в конфликт с инструктора си относно тренировъчния ми режим - но той е доста разбран.
та по темата - целулита ми изчезна по ръцете и корема, сега съм в борба с краката и дупето, но е видимо намалял. Аз преди време пишех редовно какво правя и  как и какво ям /което не значи че трябва да правиш каквото аз/. и другото - водата му  е майката. аз съм тотално скарана с пиенето на вода. и другия момент много задържам от въглехидрата - при всеки това е различно.
Та съвета ми е - много вода, тежки тренировки - не само кардио - и според мен най важното - наблюдавай организма си - изключи въглехидрати за два дни и виж колко често ще ходиш по малка нужда и дали ще свалиш бързо кило две без външни белези/изхвърляш вода/ после махни протеина и така си намери баланса. като казвам махни то е за ден два - иначе можеш да си направиш беля. така че всичко с мярка.

# 588
Mikkey - понеже чета доста източници, то чел съм и за целулита, който - види се - е голям проблем за доста жени и това едва ли не се счита за нормално!? Sad На мен лично ми е странно как така 1 проблем може да се счита, че е някакво нормално нещо, ама, айде,,,, това е друга тема! Във всеки случай, убеждението ми е, че ефективна борба срещу целулита НЕ МОЖЕ да се проведе БЕЗ редица действия за подръпвания и пощипвания на кожата в проблемните зони, съчетани с тренировки за стягане и добиване на гъвкавост в същите тия проблемни зони. Не мога да кажа точно какви упражнения се предлагаха тук-там, щото не съм си поставил за цел да ги записвам, но това са подръпвания и пощипвания на кожата в съответните места - нещо което можеш и сама да си го правиш или чрез масажи от друг. Важно е това да се прави всеки ден! Даже при възможност - и по няколко пъти на ден. И е 100% вярно, това което казва elan - във водата е главния ключ от бараката!  Twisted Evil Щото кожата за да придобие изгубената си еластичност трябва да е хидратирана, а хидратирането с крем(ове) върши работа само за повърхността, а не в дълбочина където е истинския проблем (поне доколкото аз знам)....  #Silly

# 589
  • In transit
Elan, Маями, благодаря за съветите.   bouquet
Нямам проблем с водата, винаги съм пиела поне по 2-3 литра на ден. По скоро задържам вода от солени неща, там е проблема. Знам, че всичко е комплексно, правя масажи, гимнастика, мажа се с кремове нон стоп, но идеята ми по скоро беше дали ако тръгна на фитнес, ходенето в залата и тренировката с уреди ще ми помогне да редуцирам целулита. Вкъщи не успявам явно. Ходила съм и доста на фитнес преди, но честно тогава не съм обръщала внимание дали и колко целулит имам (ама нямах и толкова де), явно с годините се задълбочават нещата.  Crossing Arms Както и с по-трудното ми отслабване, ама нали съм инат няма да се откажа лесно!  Mr. Green

# 590
Мики, дали във фитнеса или в къщи упражненията са си от полза.Предимството на фитнеса са повечето уреди.За целулита обаче основно и водещо е храната и пиенето.Изчисти по възможност всякакво газирано и плодови сокове за известно време.Бих казала за постоянно, но не на всички се харесва.Солта е много важно да се намали.Яж сурови зеленчуци колкото повече по-добре.Поне за себе си съм установила благоприятното им въздействие върху кожата.Това е най-редовния и предпочитан "снакс".Сурово зеле, чушка, краставица, домат, стръкчета целина.. абе всичко що е зеленчук ми е вкусно.Предпочитам пред плодовете.Много чесо вечерята ми е точно суров зеленчук с котийдж(защото не е солен и липсата на извара тук.Иначе за България извара разбъркана с малко кис. мляко и зеленчук).Масажите с кафе си ги знаем.Може отвреме навреме да се позаглаждаш с кафе и зехтин разбъркани.
Захарта е ясна.Запомнила съм съвета на една треньорка Jackie Warner и се опитвам да спазвам да не купувам нищо с повече от 5-6 гр. захар.Аз допускам до 9гр..Затова и аз като Маями съм почитател на по обикновените бисквитки  Laughing Пък и обичам по-простички неща за ядене.Вече всичко сладко ми е много сладко, а соленото много солено.Вкусът се променя  Peace
За спорта знаем, че мускулите също задържат вода, затова вода, вода и пак така   Grinning

Дълго стана, но проблема с целулита си е много труден за решаване.
Приятен ден на всички   bouquet

Мернах другаде, че днес едно момиче е помъдряло  Grinning
 newsm59 Рейн! Много щастлива и усмихната   bouquet

# 591
  • В Балкана
Тяна, издаде работата. Аз мислех, да не спамя и тук, ама..

Да се почерпите за мое здраве.. Лек, млечен десерт със сушени фурми, по-малко от 100к. на 100 гр., по груба сметка.  Laughing
Скрит текст:

# 592
Rain* , ЧРД   bouquet Здраве и късмет по много!!!
В момента талията ми е 70 см, ханша 98см.
Днес специално се измерих сутринта: минус 2 см от талията и минус 2 см от ханша. Дрехите са ми определено по-свободни. Калориите ще ги увелича постепенно, защото нямам кой знае какво да свалям. Тези мазнинки са ми прясно натрупани и се надявам скоро да се справя с тях. Като ми позволят и по-сериозни физически натоварвания, ще трябва да се храня и с повече калории. Сега само се разхождам по улиците. И имам много време за себе си. Включително пиша във форума и гледам тв.  Laughing
Днес: 250гр. гъби=55кал.; 4 яйца=286 кал.; 200 гр. кашкавал=700кал.; 20 гр. масло=150кал.; 300 гр.краставица=45 кал. Общо 1236 кал.

# 593
Rain - ЧРД! Много здраве и успехи!!! И да ни радваш с нови хубави рецепти!  Hug Peace

# 594
  • 1st floor
Рейн, честит рожден ден!!! Много здраве, късмет и хубави емоции!!!  bdbaloni

Сега бързам да не се съглася изцяло с моите дружки Елън и Маями!!! Hug Целулита ми изчезна почти , само с домашни тренировки. Не знам за силовите, защото ги включих по-късно, но още от Тае Бо-то се видя, че целулитната история си отива. И без пощипвания и подръпвания  Mr. Green, както каза Маями. Пробвах, но мързела победи и беше само инцидентно...Не е за мен това животно самомасажат... Laughing За водата обаче съм на 100 процента съгласна!!! Peace Вода, вода и на края още вода...Помня, че пиех и много зелен чай, неподсладен...Колко е бил зелен е друг въпроса, защото беше от супера... Laughing

За днес си покрих нормата от 1500 - менюто е като вчера, но с по-малко сандвичи и повече чушки с ориз... Laughing Вафлата пак е на лице!!!  Mr. Green

# 595
  • Русе
Рейни, ЧРД - много минусчета и щастие и любов ти желая

що не си съгласна бе Непокорно слънце, аз не съм казала нищо за твоя вид трениране щото не съм го правила, за това казвам за моя. а че с масажи, пощипвания и потупвания не става мога да кажа защото съм го пробвала дори на целутрон съм ходила и то на по-млади години - нищо. но избягвам с приятеля Маями да споря - от преди още - нищо лично.
отчет за днес:
-з. - пай
-о - свински гърди, заквасена сметана с плодове
-з - свински сърца с бекон и гъби и чаша червено вино.
не съм смятала честно
 тренировка
като вчера, но за друга мускулна група
ако ви интересува ще пиша по подробно

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 20:51 от elan

# 596
Непокорна - Да, знам за "твоя" случай, спомням си, че ти се пребори с тоя проблем! Явно си правила правилните упражнения за Д-то, бедрата и другите проблемни зони (ако е имало).... Сигурно тука вече ключа е упорсвото и повечкото повторения, аз конкретен опит по в-са нямам, ти кажи как е станало Wink

# 597
  • In transit
Rain,  Hug Hug ЧРД дарлинг! Много здраве, любов и късмет ти желая!  nbirthday

за масажите аз пък от опит мога да кажа, че има и то голям ефект, ама зависи изцяло от масажистката. Преди няколко години само с 12 масажа свалих по 4 см от дупе и крака. Ама беше много добра каката. Обаче не мога да се докопам сега до нея, много е заета Sad Ходих след това при няколко души....ми имаше ефект ама малък, мноооого малък.

абе от понеделник съм на фитнес, след месец ще споделя за ефекта върху целулита.   Hug

# 598
  • София
Рейн, Честит рожден ден и от мен! Много здраве, щастие и късмет!!!     bouquet

За целулита и при мен мисля, че имаше ефект от масажите. Но ми се появи спукан съд и ми стана неприятно, че трябва да избирам - целулит или синини.   newsm78 Още не ми се оправил. Та там ми дадоха съвет, че и слънчевите бани помагати, т.е да си нагряваме краката.

Предните 3 дни минах на режим без междинни закуски, но явно вечерята ми идва късно, защото нямаше ефект. Вече не ми се пише колко поводи имам напоследък - ту по радостни, ту притеснителни, ама все се намира нещо да ме саботира Sad

Приятни почивни дни, този път моите съм ги предвидила  да са нискокалорични. Praynig

# 599
Според мен нещата с целулита са най-вече индивидуални. Както е и самият целулит. Някои жени имат, други нямат изобщо и не е ясно защо. Аз не съм го преборила напълно, така че не мога да давам кой знае какви съвети. Тренирам си вкъщи и все пак мисля, че има ефект. Също миналата година ходих на LPG процедури и не мога да кажа, че изчезна от тях, но определено намаля.

Общи условия

Активация на акаунт