Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 75 386
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • В Балкана
Има ли сред вас фенове на лаксативите? Не говоря за постоянно друсане,ами от време на време при тежест или желание за прочистване.

Не съм им фен.  Peace Не, че не съм пила, когато бях млада и зелена или глупава ученичка.. Преди години, гастроентеролог, бих казала доста добър, ми е изписвал. Но тогава имах доста тежък запек и разни други симптоми и си беше много-много наложително. Изписа ми Лакс-С, билкови -
Скрит текст:
Мое мнение е, че трябва да се пият при нужда, а не при желание.

Иначе при тежест - изтърпявам си тежестта. В крайна сметка тя е следствие от кофти хранене. Ядеш правилно и добре - няма тежест. Тъпчиш се, тъпчиш се с боклуци - има тежест.
От както ям повече мазно, проблем с тоалетната нямам. Иначе от бебе съм със запек и лениви черва.

Днес - 1759к., П 26%, М 68%, В 5%.. Можех да мина и без вечерята или поне не в тези количества, ама нали съм си лаком гъз, пък и все любими неща - печени чушки, червени  Crazy  Crazy  Crazy , доматито на дядо, хубавата ми извара и над 100 гр. сирене.
Спрях киселото мляко, ям сега сирене. Разнообразявам..  Laughing

# 481
  • In transit
при тежест или колики породени от преяждане на мен ми помага една таблетка хранителни ензими, примерно тези.

# 482
З: кисело мляко с мюсли, капучино без захар
О: шницел, картофи, алабаш, капучино без захар
С: мляко с какао
В: голяма ореховка с шоколад = 600 калории!!
З: 2 ореха, 15 гр. стафиди

Калории: 1654  Party Party

# 483
Закуска:  50гр.светло грозде - 30к (п-0,41/в-6,97/м-0,24)

# 484
  • София
Привет и от мен Simple Smile

Да дойда на работа, да мога да попиша в темата.
Много ми беше интересна дискусията за непоносимостите. Аз си мисля, че червата на човек се износват /както и всеки друг орган/ и за това се получават. Например, аз имам непоносимост към най-любимото ми - това с което най съм прекалявала - сладкишите. Ако ям много получавам дискомфорт. Днес, след почти 1 месец подут корем,  вече съм добре. Въобще червата трябва да се глезят - супички, масълце и други работи. Качественото масло  четох, че е много полезно за червата, вкъщи всички го практикуваме, мисля че е вярно за нас.

Установих, че за около 10-14 дни човек губи здравословните си навици, беше ми по-трудно този път да се върна към мини меню, но в последните дни успявам. Ето го менюто за вчера - http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=395&mode=stf , калории 1197 - съдържа:

Закуска: филия половината с сирене, другата половина с мед.
Преди обяд: половин кроасан /25 грама, италиански Simple Smile/.
Обяд: варен кус-кус с малко кашкавал, домати и наденица.
Следобяд: половин филия с масло и сладко от боровинки.
Вечеря: супа тип минестроне със сирене, малка филия, кисело мляко.
Допълнително похапване пред деня - няколко бисквитки.

Писах ви, че си направих една тенджера зеленчукова супа. Видях, че в моя калкулатор има супа минестроне, реших да проверя какви са й съставките и моята е с много подобни компоненти и като калории е подобна. За това я смятам като такава.
Сега съм на вълна кус-кус. Последната почивка ме подсети, а детето много го харесва и му вика "топчести спагети". Въглехидратно меню, но става, ще съм по-умна. Simple Smile

За нормите - този път няма да пусна БГ наредбата, а американската. БГ е много подобна. Ето ги таблиците - http://fnic.nal.usda.gov/dietary-guidance/dietary-reference-intakes/dri-tables
А това е конкретната за въглехидрати, белтъчини и мазнини - http://www.iom.edu/Global/News%20Announcements/~/media/C5CD2DD78 … 9EC47E56A02B.ashx .

Може да видите, че въглехидратите са посочени като минимум 130 грама на ден и пише, че тази стойност е за основна енергия за мозъка. А иначе трябва да са около 45-65% от енергийния прием, във връзка с теглото. Добавената захар трябва да е до 25% от енергията, мисля, че по БГ таблицата беше по-малко. Да, проверих - по БГ наредбата е до 10% от общата енергия.
Я да видя бърза сметка 1200 калории, 25% от добавена захар са 300 калории. Я, това е почти 80 грама захар на ден /най-много/.
 newsm78 . Моят калкулатор смята в грамове, за вчера въглехидратите ми са били 148 грама, а захариди 46 грама. Може би е ОК.  

В американската таблица е посочено, че белтъчините трябва да са 0,8 грама на кг. тегло за възрастни. По българската мисля също беше 0,8 за възрастни. Това е доста по-малко отколкото препоръчват фитнес-хората. Всеки си избира дали да гледа здравните власти или нещо друго.
В американската таблица гледам има и аминокиселинния профил, не се бях заглеждала до сега. Което че навежда на мисълта, че адаптираното мляко може да е доста добра алтернатива на протеините - то съдържа всички аминокиселини. Само трябва да се избере по-малко подсладено.

Относно химията, т.е добавките - аз съм им почитател в известни граници. Преди 10 години, когато си отиде част от моето тегло, успях да потегля с един протеинов шейк за отслабване. С течение на времето се възвърна теглото. А сега около 1 година си добавях витамини и други неща и вече съм готова за диета. Нито имах сили за спорт, нито да не ям преди това.

Мики, мерси за линка Simple Smile
Днес си купих още една книга за хормоните над 40 годишна възраст - щото и това оказва влияние, ще я чета тези дни.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 17:05 от TanyaMG

# 485

обяд: 1кафе +1чай- 0к
следобяд: шоколад 140к + кока-кола 150к=290к

# 486
TanyaMG много хубаво меню за толкова малко калории.  Crazy
И аз четох, че за моето тегло са нужни 130 гр. въглехидрати.
Мога да ям по-малко, но не виждам смисъл, а и в дългосрочен план не е реалистично.
И аз харесвам протеинов прах, понякога пия такъв с мляко вместо вечеря.  Peace

# 487

обяд: 1кафе +1чай- 0к
следобяд: шоколад 140к + кока-кола 150к=290к

вечеря: ооооогромно количество варено жито (с пудра захар и бисквити) -сиг.е някъде около 700-800 кал.

Общо за деня:1020-1120  Sick ooooh! ужас

# 488
Eva, защо ядеш само сладки неща? И защо някак си безразборно? Ежедневието ти ли го налага? Интересно ми е.   Thinking

За днес:

З: кафе с мляко, шокотарта, турски хляб с кашкавал салам и лютеница
О: салата с пилешко, домати, чушки и печурки , супа, хляб, извара с какао, кафе
С: 100 гр. шоколад
В: спагети с песто, шницел
П.Л. : протеинов шейк

hahaha 2500 kcal

# 489
Днес просто така се получи...Не съм го целяла.Утре ще се коригирам.

# 490
Що се отнася до хранителните добавки, ако искате мога да Ви помогна с избора им, тъй като имам доста голям опит с тях, като изключим фетбърн продуктите. Обаче ще се получи доста оффтопик. Разбира се не съм хукнал да агитирам никой да ги използва. Те са въпрос на личен избор и си имат своето място в живота на всеки.
TanyaMG , относно грамовете протеин на ден фитнес инструктурите препоръчват минимум 2-3 гр. на кг. телесно тегло, но това е за трениращи хора, особено тези, които са на силова тренировка.

# 491
Здр. и от мен сега! Минавам за кратко оттук за да отчета измерванията си. Нали знаете, че по традиция от преди си се меря в петък.... и ето сега измерих 1 кг по-малко от миналия петък!  Grinning Също така измерих и -1 см от областта на кръста и -1 см от областта на ханша!  Sunglasses

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 08:57 от ЗлаВещица

# 492
  • София
uBaH4o, според мен това е тема за калориите, не е за добавките. Ако искаш кажи с няколко изречения ти какво препоръчваш. В почти всяка книга за тегло има раздел за такива помощници. Една от любимите ми книги е "Ти на диета" и там са засегнати основните добавки. Във форума има няколко теми за добавки - в тази тема за диетите има, но не ми харесва, и има една тема за пазаруване от http://www.iherb.com/default.aspx , там има добри съвети.

Добавките трябва да се приемат след консултация с лекар или сериозно обмисляне. За жените трябва да се изследва нивото на кръвна захар в различни ситуации - например моята е нормална, но под стрес се качва доста, значи е варираща и играе роля за апетита. Трябва да се изследват хормоните на щитовидната жлеза, те може да са в норма, но се гледа към коя граница на нормата са и се правят изводи. Трябва да се изследва мастен профил и се гледа вида и нивото на холестеролите. Трябва да се изследва за влагалищни чистоти  и дори и стойностите да не са патологични, ако има нещо пак може да оказва влиание. Състоянието на червата е добре също да се изследва. Всеки организъм е различен. Може да се направят общи профили, но това е работа на медиците. Така само по интернет не могат да се дават съвети. Общо взето ендокринолози могат да направят консултация.

Ето това е моята комбинация - http://sence.wordpress.com/2012/07/20/weight2/ . Но тя е само за мен, след изследвания, консултации, четене, обмисляне и внимателно експериментиране.

Но общо взето това е материал за нова тема тип  "Трудно ми е да отслабна". Ако искаш uBaH4o, кажи с един пост твоето мнение за добавките и да се връщаме към броенето на калории Simple Smile С броене на калории и спазване на здравните препоръки за съотношения се отслабва.

Маями, браво за минуса Simple Smile Аз също съм на път да издухам 1,5 кг., които натрупах на почивката. Последните 200 грама се надявам да паднат утре.

Между другото, аз се бях сериозно ядосала на себе си, че напълнях на почивката. Но моя позната ми каза, че нейна позната Simple Smile по тези празници качила 7 кг. за 1 седмица ол-инклузив в Турция. Ей, там няма да ходя на ОИ...

Успешен нискокалоричен ден на всички!    bouquet

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 18:05 от TanyaMG

# 493
Аз започнах да се чудя дали заради тренировките не ми се е отворил толкова голям апетит. Предните две седмици ми бяха зле от към калории, но и тази седмица дори като нямам някакви сериозни изкушения не мога да си вляза в лимита. И се зачудих дали не е от упражненията, защото от две седмици съм започнала с по-интензивни. Малко се чудя какво правя понеже не искам да ги спирам, искам тялото ми да е стегнато, но имам нужда и да отслабна и да изчистя още малко мазнини. То всъщност знам де, трябва да ям по-малко и да не са боклуци ама много ми е трудно напоследък. Ще видим, все пак имам още две седмици интензивни тренировки и след това сигурно ще мина на нещо малко по-леко, дано тогава да ми е по-лесно.

# 494
Закуска: кафе + няколко парчета праскова,ананас и 1 твърдо сварен белтък - 100 к.

Ето един сайт,който сравнява храни.Много е удобен,защото дава подробна инфо.  http://www.twofoods.com/

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 11:25 от Eva [Black Swan]

Общи условия

Активация на акаунт