Екскурзиите - втора заплата?

• 21 187
  • 497
  •   1
Отговори
# 420
Izma,цитатите които си постнала показват как авторката изразява своите съмнения за възможно участие на класната в известни корупционни практики.Изказването на съмнение,изразяването на подозрение е нещо много различно от пряко обвинение в дадено деяние.Да споделиш подезрения като запазиш анонимността на съответния човек НЕ Е УКОРИМО.В държавата в която живеем не е незаконно всеки да изказва каквито си иска подозрения стига да запази в тайна името на подозирания,но е незаконно да се тормозят деца .
Да отмениш учебен час за да притискаш децата и да ги поставяш в неудобно положение си е ПРЕКАЛЕНО без значение от подбудите.
Учителката сама е сринала авторитета и репутацията си в момента като си е позволила да тормози децата.
Децата са единствените незаслужено пострадали в тази ситуация.Учудва ме ,че тази несправедливост не само че не те докосна ,но напълно я игнорира .Учудва ме че такава грозна постъпка въобще   не подразни другите преподаватели в темата.
Давам си сметка че в училище има хора,които поставят лоялността към колега над принципи,над професоинализъм ,над справедливост.

# 421
Стига сте преиначавали. Никой не е отказвал. Като ще е регламентирано, влиза в заплатата и се облага. Но никой не предлага да плаща на учителите извънреден труд - това е истината. Затова си вземат / не визирам вашите обвинени в печалбарство учители / мизерните 15 лв. от фирмата и толкова.
За да бъдем честни точно Вие бяхте една от тези които бяха против предложението ми да бъде заплащано на придружители ,за да се обезпечи сигурността на децата.
Извинете, но нито бабата, нито бавачката носят някаква отговорност. Когато имам мероприятие с децата, тръгвам сама, ако са повече - с друг колега. Присъствието  на родител само влошава дисциплината и реда. Какви бавачки, какви баби?! Става въпрос за ученици, не деца в ДГ! Сега до 4-5 клас /поне/ ги водят и вземат от училище. Кога ще се учат на самостоятелност?
Даже  изказахте мнение ,че такива придружители едва ли не са вредни за децата .Тогава замълчах ,но съм сбъркала.Живеем във време,в което опастностите дебнат децата ни на всяка крачка и само от нас зависи да ги опазим.Подкрепям мнението ,че трябва да ги приучаваме на самостоятелност,но си давам сметка че всяко изпускане  от погледа ни докато още не са готови може да им коства много.Лесно е да си ''смел'' когато залога е нечия чужда рожба.Аз съм просто майка и мога да понеса малко подигравки ,но няма да отстъпя от мерките за безопастност.
Никога няма да забравя мъката на лицето бащата на Съвестин.

# 422
Ето, че са я разпознали, Judy. За мен и теб класната ръководителка остава лице X, но вече се знае за казуса от колегите й (сигурна съм, че ще се разпространи), родителите също знаят, не бих се учудила да хвърлят по един поглед. Ще има един кръг от хора, които много добре ще знаят за кого става въпрос, това имах предвид, иначе е ясно, че името не е използвано.

Е, щом са се разпознали, без авторката да сочи училище и име на класната, значи е имало какво да разпознаят.  Sunglasses  Laughing

Разпознали са Пепеляши, доколкото аз разбрах. Както и да е.

# 423
Живеем във време,в което опастностите дебнат децата ни на всяка крачка и само от нас зависи да ги опазим.Подкрепям мнението ,че трябва да ги приучаваме на самостоятелност,но си давам сметка че всяко изпускане  от погледа ни докато още не са готови може да им коства много.Лесно е да си ''смел'' когато залога е нечия чужда рожба.Аз съм просто майка и мога да понеса малко подигравки ,но няма да отстъпя от мерките за безопастност.

Децата никога няма да станат "готови" от само себе си, ако ние не сме готови да ги освободим от задушаващата си прегръдка.
Съжалявам, че ще го кажа, но твърде много лични комплекси и страхове се преекспонират в тази тема, и от тема за (предполагаеми) корупционни практики, се превърна в ... манджа с грозде.

Който не желае да си пусне детето, ще донесе от 200 кладенци вода, за да обоснове решението си. Но става смешно вече - в началото бяха цените, после - автобусите, след това - външните хора, последваха басейните, хранителните отравяния.... Нещо за ухапванията от змии и насекоми, отвличания от извънземни и заболяване от тропическа малария няма ли да се спомене? ooooh!

Безопасността винаги е на първо място. Но между разумните изисквания за безопасност и болезнената параноя има море разлика, която явно доста хора не осъзнават. 

# 424
  • Ямбол
....Учудва ме че такава грозна постъпка въобще   не подразни другите преподаватели в темата.
Давам си сметка че в училище има хора,които поставят лоялността към колега над принципи,над професоинализъм ,над справедливост.
Е, стига вече де. Прекаляваш, не се ли усещаш или го правиш нарочно?
Какви са тези обобщения, какви са тези заключения?
Кой, какво и как, няма нужда ти да казваш дали нещо ме е подразнило или не е.
Преди няколко поста те помолих да цитираш мнение, в коет някой заявява, че не иска да декларира доход, подмина ме. Сега твърдиш нещо друго, което отново си измисляш.
Хайде коментирай, но не вменявай на другите неща без да си сигурна и без да си измисляш.

# 425
  • София
Темата е за нерегламентираните плащания между фирми и учители/директори около екскурзиите.

Стана ясно, че ги има. И не са изолирани случаи. Има го и въздействието (натиска), който оказват учители върху деца, неходещи на екскурзии (със или без корупционни подбуди).

Всичко, което съм споделила е на база факти, логически заключения и породени впоследствие съмнения и нагласи У МЕН.
Кой кого разпознал е тема на клюкарника.
Безопасността на децата е твърде голяма тема, за да се помести тук като подтема.

# 426

Който не желае да си пусне детето, ще донесе от 200 кладенци вода, за да обоснове решението си.

А защо изобщо този, който не пуска детето си на екскурзия, трябва да се обяснява, екскурзията не е задължителна част от учебния процес, още повече- допълнително заплащана.
Много от родителите са избрали държавното образование, точно защото е безплатно и достъпно за всички.

# 427

Който не желае да си пусне детето, ще донесе от 200 кладенци вода, за да обоснове решението си.

А защо изобщо този, който не пуска детето си на екскурзия, трябва да се обяснява

По принцип - не трябва, защо да трябва? Имам предвид тази конкретна тема и потребители като mamamari, които скачат след абсолютно всяко мнение и с жар изнамират все нови и нови доводи против екскурзиите, благовидно максирани зад загриженост против корупционните практики  Mr. Green

# 428
Родителите не скачат против екскурзиит,а срещу натиска,който накои учители упражняват върху тях. Нещата са прости и ясни. Родителят решава,учителят е длъжен да приеме решението без хър-мър.

# 429
  • София
има го и този момент, ужким криза, нЕма пАрЕ за хляба и тока, а едва ли не е задължително да се ходи поне веднъж на зелено и поне на една екскурзия! Хайде, с едно дете криво-ляво ще събере човек парите, ама с две? Ако на всяко екскурзията му е около двеста лева, дори с включени джобни, то за две са четири стотака, което е една заплата!

# 430
Родителите не скачат против екскурзиит,а срещу натиска,който накои учители упражняват върху тях. Нещата са прости и ясни. Родителят решава,учителят е длъжен да приеме решението без хър-мър.

Именно, но темата няколко пъти залита против екскурзиите въобще, а не против настиска и корупционните практики. Което си е избор на семейството.

# 431
В учителската длъжностна характеристика вписано ли е задължение преподавателят да води ученици от своя и други класове на почивка в учебно време?
10 пропуснати учебни дни в годината трудно се наваксват като преподаване на материал.
И без това едвам стигат до края на учебниците!

Децата са на училище с пълното право да получават учебни занятия.

Относно модул "туризъм", при нас е под формата на часове по физическо, включени в седмичната програма.

Залитането към екскурзиите по принцип е неизбежно, нещата са свързани. Аз не намирам въпросните мероприятеия за даденост в учебния план.

# 432
  • София
И не пренасяй своите мотиви за писане във форума върху мен. Признавам, че ти си по-убедителна   bouquet
Просто написах, че ми се вижда по-вероятно дете да е плаче не защото госпожата го кани настоятелно на екскурзията, а защото баща му не го пуска. По-логично ми се вижда, защото такъв е поне масовият случай.

Нищо не пренасям. Нито се имам за убедителна. Peace Изрично обаче подчертах още  първия път, че казаното от учителката и случилото се в класната стая не е плод на фантазията на едно дете, а е случка, потвърдена от още деца в класа. Както и обясних, че не ми е разказано от трети лица станалото, а че съм била в онзи момент в двора. Както и станах свидетел как таткото не разчиташе на форум,  в който да се оплаква, както се твърди тук, че постъпват недоволните  майки,  а моментално посети учителката за разговор по темата. И въпреки това, без да имаш конкретен  поглед над нещата в случая ( в каквото  НЕС  иначе обвинява  форумки, нападащи учителката на детето на Пепеляши),  "допусна" услужливо, че детето е ревало по друга причина. Тогава повторих подробностите около случилото се, а сега и  потретвам, че въпросната учителка и в последствие е коментирала в същия стил.Тоест нито разговорът с нея, нито последвалото посещение при директора за оказали особено влияние. А и не ме принуждавай да напиша пресен коментар  и действие на  същия учител по повод 1 март, че всички ще кажете пак  НЕ, децата лъжат..

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 12:40 от eine in Rente gegangene Nixe

# 433
И не пренасяй своите мотиви за писане във форума върху мен. Признавам, че ти си по-убедителна   bouquet
Просто написах, че ми се вижда по-вероятно дете да е плаче не защото госпожата го кани настоятелно на екскурзията, а защото баща му не го пуска. По-логично ми се вижда, защото такъв е поне масовият случай.
Нищо не пренасям. Нито се имам за убедителна. Peace Изрично обаче подчертах още  първия път, че казаното от учителката и случилото се в класната стая не е плод на фантазията на едно дете, а е случка, потвърдена от още деца в класа. Както и обясних, че не ми е разказано от трети лица станалото, а че съм била в онзи момент в двора, в очакване на децата си. Както и станах свидетел как таткото не разчиташе на форум,  в който да се оплаква, както се твърди тук, че постъпват недоволните  майки,  а моментално посети учителката за разговор по темата. И въпреки това , без да имаш конкретен  поглед над нещата в случая ( в каквото  НЕС  иначе обвинява  форумки, нападащи учителката на детето на Пепеляши),  "допусна" услужливо, че детето е ревало по друга причина. Тогава повторих подробностите около случилото се, а сега и  потретвам, че въпросната учителка и в последствие е коментирала в същия стил.
Браво на бащата ,но пак да ви попитам какво се случва с тази учителка?
Оплакахте ли се в Инспектората, подадохте ли жалба до директора  , подписахте ли родителска подписка за отстраняването й от класа ,или за преместване на потърпевшите деца в друг клас, където тя не преподава? И накрая бих сменила училището ако директор, колеги на учителката , жалби и разговори не доведат то желан резултат...

# 434
Стига сте преиначавали. Никой не е отказвал. Като ще е регламентирано, влиза в заплатата и се облага. Но никой не предлага да плаща на учителите извънреден труд - това е истината. Затова си вземат / не визирам вашите обвинени в печалбарство учители / мизерните 15 лв. от фирмата и толкова.
За да бъдем честни точно Вие бяхте една от тези които бяха против предложението ми да бъде заплащано на придружители ,за да се обезпечи сигурността на децата.
Извинете, но нито бабата, нито бавачката носят някаква отговорност. Когато имам мероприятие с децата, тръгвам сама, ако са повече - с друг колега. Присъствието  на родител само влошава дисциплината и реда. Какви бавачки, какви баби?! Става въпрос за ученици, не деца в ДГ! Сега до 4-5 клас /поне/ ги водят и вземат от училище. Кога ще се учат на самостоятелност?
Даже  изказахте мнение ,че такива придружители едва ли не са вредни за децата .Тогава замълчах ,но съм сбъркала.Живеем във време,в което опастностите дебнат децата ни на всяка крачка и само от нас зависи да ги опазим.Подкрепям мнението ,че трябва да ги приучаваме на самостоятелност,но си давам сметка че всяко изпускане  от погледа ни докато още не са готови може да им коства много.Лесно е да си ''смел'' когато залога е нечия чужда рожба.Аз съм просто майка и мога да понеса малко подигравки ,но няма да отстъпя от мерките за безопастност.

Нещо не си разбрала. Да, аз съм против придружителите. Но моят коментар беше относно заплащането на учителите за положения извънреден труд.

В учителската длъжностна характеристика вписано ли е задължение преподавателят да води ученици от своя и други класове на почивка в учебно време?
10 пропуснати учебни дни в годината трудно се наваксват като преподаване на материал.
И без това едвам стигат до края на учебниците!

Децата са на училище с пълното право да получават учебни занятия.

Ако беше чела цялата тема, щеше да разбереш, че екскурзиите се правят в извънучебно време.

Общи условия

Активация на акаунт