Кюретаж и забременяване след това - 42

• 25 529
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Дани не се стряскай толкова от такива неща. И да беше забелязала какво от това? Може да е симптом наистина, все пак ако плода е умрял в теб е нормално да има някаква реакция, а може и просто сега на нервна почва да ти избива обрив. И в единия и в другия случай няма смисъл да го мислиш и да се втренчваш толкова. Не се закопавай толкова в такива подробности които са без никакво значение в крайна сметка.

# 706
Дани не се стряскай толкова от такива неща. И да беше забелязала какво от това? Може да е симптом наистина, все пак ако плода е умрял в теб е нормално да има някаква реакция, а може и просто сега на нервна почва да ти избива обрив. И в единия и в другия случай няма смисъл да го мислиш и да се втренчваш толкова. Не се закопавай толкова в такива подробности които са без никакво значение в крайна сметка.

Така е, права си, но сега ги забелязах и исках мнение по въпроса!

# 707
  • Варна
Дани, нямало е как да знаеш какво ще се случи, моето бебе е седяло в мен 4 седмици мъртво и нямах никакви, ама никакви признаци, напротив, чувствах се по-бременна и щастлива от всякога. Докато обиколя за второ мнение и т.н. мина още седмица и все още се чувствах страхотно и все още бременна и никак не ми се вярваше, че това което ми казват е истина.... Повръщах си сутрин, гърдите ми растяха, корема също, гадеше ми се от миризми, ядех много и странно неща.....ходи повярвай че всичко е приключило.....нито болчица, нито капка зацапване, абе нищо..... И все пак се оказа истина..... Мисълта ми е, че не е задължително да си имала признак, че нещо се случва....
Не си втълпявай, че си можела да направиш нещо, не се вманиачавай в това да си правиш какви ли не изследвания.Иди на преглед и ако се съмняват за нещо те ще те посъветват какво да направиш. Аз ти казах и преди - случва ти се за първи път и най-вероятно, пожелавам ти го, няма да се повтори. Никой не ти е казал, че имаш проблем, не го приемай като борба, нямаш нещо с което да се бориш.....просто се е случило и това е, не можеш да го върнеш, не е било вашето бебе, ще имате друго съвсем скоро...  Hug

А колкото до зацапването, аз първите 3 дни след К нямах нито капка, след това текна нормално, а сега вече 3-4 дни съм през деня нищо, а вечер кафеникаво зацапване и после пак нищо и така...при всеки е различно явно  Peace

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 23:43 от dessiss

# 708
При мен както казах кървенето беше само 2 дни и то оскъдно. Разбира се това не означава, че не се вкарах в различни филми как не е нормално да не ме боли и да не тече  кръв. Но пък ден преди да ми дойде МЦ и ден след това едвам ходех от болки в коремната област и кръста. Така, че е много индивидуално, разбира се като минала през това и да ти казвам да не се притесняваш-ти ще се притесняваш. Гледай да не го мислиш толкова, а ако нещо те притесни се обърни към гинеколога си.
 Hug

# 709
Теа, Деси, благодаря ви! Hug
Деси, права си, че няма как да съм разбрала какво се случва..., но за изследванията искам най-вече да направя изселдване на щитовидния хормон- ТСХ. Никога не съм го изследвала и искам да видя как са нещата. В нета също пише, че ако е висок може да се получи спонтанен аборт, понеже при бебето се вдига още близо с 2 единици, от този на майката. Ако е по-висок, се пият лекартсва през бремеността. Затова искам да го изследвам. а АГ ще прецени дали трябва да изследвам друго.
Иначе и при мен зацапването е обикновено вечер и е кафеникаво!

# 710
  • София
Момичета, за кое зацапване говорите? След К ли? Питам, защото аз нищо нямам този път newsm78

при ТСХ под 2.5 или под 2.00 ендокринологът дава зелена светлина за бебеправене, при по-високи терапия. Всеки месец при бременност се изследват ТСХ и ФТ4, Високото ТСХ пречи на зачеването-това с две думи

# 711
Джули, при мен става въпрос за зацапване след К. Още не съм се доизчистила и вече 5 сни леко ми цапа.
А за ТСХ не съм много сигурна, някъде четох, ама от толкова информация вече се пообърках. Нека се включи някой друг с конкретен отговор на въпроса ти! Hug Мисля, че ТСХ варираше преди забременяване и по време на бременност имаше стойности, ама не си спомням! Embarassed

# 712
Днес ми е ден 3-ти след К. и почти нямам нищо вече. 1-я ден имаше като цикъл, не-много силен, вчера - 2-ри ден - отслабна, и днес вече нищо, само сутринта при забърсване - съвсееем леко. На мен еднокриноложката ми даде зелена светлина при стойност 2.29, но преди това 8 години съм била без лекарства и с уговорката веднага след положителния тест да пусна ТСХ и да почнем лечение, тъй като при бременност ТСХ се покачва, при мен стана малко над 3, и започнах еутирокс веднага. Затова моето лично мнение е, че трябва да е под 2, преди да се забременее. ФТ4 ми каза, че не оказва влияние. Но из нета чета, че пък МАТ оказва...изобщо организма е такава химия, че...докато наместиш едно, друго се разваля  ooooh!

# 713
Джули, по време на бременност ТСХ трябва да е 2,00 или малко под него. Моя доктор каза, че не е страшно ако е 2,5...но повече не бива да се допуска. Затова по време на бременност се следи да е в тези граници. Мисля, че не пречи на забременяването, но пречи на износването. Затова по-добре да е ниско преди да се забременее, за да не се експериментира с регулиране по време на бременност. Пуска се с FT4, за да се види дали развиващ се процес или само жлезата реагира на бременността. А тя реагира за около месец, ако има неща да я смущава.
За кървенето след К: аз имах около ден и половина по-обилно, после 3-4 дни само зацапване. След това имах едно жълтеникаво течение, за което доки каза да не се притеснявам - това са т. нар. лохии. Има ги и при раждането... Както и това, че ако в рамките на 3-4 седмици след К направите тест за бременност той все още ще е положителен.
Звездичка, много точно си го казала: чарковете в един организъм са толкова много. Докато ги наместиш да заработят - голям зор. Най-добре е да не излизат от строя.....
Дани, не се тревожи....ще цапа, ще цапа пък ще спре! Не го мисли толкова! Всичко си ти е наред, повярвай ми! Просто случайното събитие те прави по-силна сега... Hug
Ех, как след време като си гушнем децата, ще си спомняме тези никому ненужни терзания.... но те ще са история, а ние щастливи мами!!!
Прегръщам ви всички!  Hug

# 714

Ех, как след време като си гушнем децата, ще си спомняме тези никому ненужни терзания.... но те ще са история, а ние щастливи мами!!!

Ей това много ми хареса! Hug  Дано се окаже истина...някой ден! Praynig

# 715
  • София
 Laughing знам,знам, аз съм с Хашимото, нещо не се разбрахме Laughing
то може  да е от мен,че днес съм се захванала с разни простотии. Сори!

# 716
Ей това много ми хареса! Hug  Дано се окаже истина...някой ден! Praynig
Е как няма да се случи, не бива да се съмняваме  Naughty Щом сме в тази тема, значи все пак сме забременяли, нали...където е текло, пак ще тече... Просто ни било писано да минем по трудния път за да постигнем мечтите си...

# 717
Добър вечер.
Днес посетих ендокринолог. Според него е възможно К да е заради високото TSH. Започвам прием на лекарство и след 45 дни пак ще се видим. Важните неща бяха няколко:
1.изследвания се правят само в централата на клиниката,която съм избрала. В моят случай е Кандиларов, но препоръча още 2, ако някой се интересува ще споделя. В централата, защото ако куриера се забави, после не е сигурно колко достоверен е резултата.
2.след като видя  EFP, пускам на др ден TSH и Тf4 (само тези двете се следят всеки месец до раждането) и веднага отивам да увеличим дозата на лекарството. Защото TSH се покачва по време на бременност, и ако не се следи и не се увеличи дозата на хапчето, е възможно да доведе до нов аборт. И така 9 месеца се следят само тези два показателя.
3. желателно е TSH да е под 2, защото се покачва по време на бременност.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 20:02 от _Tea_

# 718
Теа,  Hug нещата вървят на оправяне! Искренно се надявам след 45 дни ТСХ-то да си е "седнало" на стойност 2,00 и да имаш зелена светлина за забременяване!  Praynig

Аз да ви питам: втория цикъл и той ли идва към 30-ия ден или си е както си ми е бил преди К?  newsm78 Не че е голямо важно, но все пак да знам кога да очаквам включване....

# 719
Аз съм с един, но от това което четох/ми споделиха, ако хормоните са се наместили, би трябвало да е както преди забременяваме. Примерно в моя случай, трябва да дойде след 28 дни. Но разбира се, това са само хипотези, може след К да се увеличи периода и примерно да почне да ми идва на 30 дни.

Общи условия

Активация на акаунт