Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 223
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 100
Репликата ми не беше кам Аssos.
По-скоро ми става непрuятно, че доста хора ще си отидат бадева, заради собствената си глупост и вяра в лечебни ледени висулки, пошепнати таини рецепти за богоизбрани и други велики конспирации.

# 2 101
Както се казваше в едно клише, "колелото на историята се върти" и "всяко ново е добре забравено старо". Ще мине и това с вегетарианството, само да дойде следващата икономическа депресия!

Когато дойде следващият ледников период всички ще заобичаме меосото,че и червенкото, и водката-и двете действат загряващо,последнaтa не замръзва -няма да има щастливи кристали,само весели хора. Laughing.

# 2 102
"Кристал от вода, изложена на звуците на народен танц от Кавачи, Япония"  Joy
А аз глупавата си мислех, че темата е сериозна.

И на думата "благодаря", залепена за бутилката. Въпрос: Водните молекули могат да четат newsm78

След тези две последни "страшно умни" мнения, оказва се , вегетарианството е последна грижа.
Все едно да обясняваш какво е космически кораб на човек, който не знае дори какво е каруца.
Приятен спор, дами!

Обясни на нас, непросветените, как водните кристали се променят в резултат от залепянето на думата "благодаря" на бутилката. Много ми е интересно. О, да не пропусна, обясни ми за водните кристали, моля те. Ти си с космически понзнания по химия, а ние с каруцарските си знания (нищо, че може да сме с докторат), имаме нужда от разяснение....
И на какьв език е важно да е написано "благодаря"..може да се получат разлики в кристалите,знам ли...

# 2 103
След като не правиш разлика между ацидоза и диабетна кетоацидоза, разбираемо защо не си обясняваш.

Каква е разликата ? Едното е вид на другото.
Диабетната кетоацидоза е вид метаболитна ацидоза
Цитат
Acidosis is classified as either respiratory acidosis or metabolic acidosis.
There are several types of metabolic acidosis:Diabetic acidosis Hyperchloremic acidosis Lactic acidosis

# 2 104
След като не правиш разлика между ацидоза и диабетна кетоацидоза, разбираемо защо не си обясняваш.

Каква е разликата ? Едното е вид на другото.
Диабетната кетоацидоза е вид метаболитна ацидоза
Цитат
Acidosis is classified as either respiratory acidosis or metabolic acidosis.
There are several types of metabolic acidosis:Diabetic acidosis Hyperchloremic acidosis Lactic acidosis

Тя 'щото Краса много прави разлика между кетоза, ацидоза и кетоацидоза.....

# 2 105
И на какьв език е важно да е написано "благодаря"..може да се получат разлики в кристалите,знам ли...

Предполагам, на японски "АригатО"
ありがとう (нещо канджите ми не се виждат)

# 2 106
Направо ми иде да си хвърля дипломата Simple Smile

# 2 107
  • В заешката дупка
Въпросните методи са били обект на проучвания различни, с различна методология, за което вече писах.Изводите не са основани на субективното лично възприятие на единици хора за кратък период от време.

Не мога да коментирам проучвания, при положение, че нищо не знам за тях, още по-малко какви са им изводите, предвид това което писах за качеството на проучванията. Сериозните учени когато правят изводи са много внимателни какви думи подбират. Съвсем спокойно в едно предварително не-висококачествено проучване може да се използват реплики като тези, че резултатите предполагат зависимост, но са нужни по-обстойни изследвания. В същото време псевдоучени и лечители правят или използват ниско-качествени проучвания, от които вадят грандиозни изводи за ефективност. Една друга тема е пък как журналистите понякога, че даже май доста често абсолютно лаишки и погрешно представят резултати от проучвания. Отделно, ако е доказано с многобройни изследвания, че даден метод на гладуване, примерно, решава проблеми с кръвното налягане, изводите не могат автоматично да се прехвърлят върху други проблеми и заболявания. Некоректо е и доказателствата за един метод на гладуване да се прехвърля върху друг. Ако човек действително иска да разбера дали ефективността на гладуването (и то на конкретен метод, и то по отношение на определено състояние) е научно обоснована, биха му трябвали по-сериозни източници от тук дадените, за повече състояния пък ще му трябва още повече информация.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 20:25 от ЧеКа

# 2 108
остава да се развее лозунгът "за Бога, братя, не яжте месо/мляко/яйца/ и не употребявайте продукти от животинска кожа и пр.! Да спасим планетата!" Като реклама на дауншифтинга, ама с отворена вратичка към благинките на омразната цивилизация. Laughing

Този байрак отдавна се е развял , нещо си го проспала . PETA , GREEN PEACE  и много други

Определение за вегетарианец Бгмамма 2013г. : Луд, дебел диабетик , наркоман , хипи, нюейджър /кво там беше/ , еретик , сексуален революционер .... не успях да запомня всичко  Grinning

http://www.youtube.com/watch?v=cdNc_p9M25o филм за кристалната структура на водата . Как се получават кристалчета, ами както се получават в една снежинка , които никога ги няма в изкуствен сняг .

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 01:13 от adelinda

# 2 109

Как и се получават кристалчета, ами както се получават в една снежинка , които никога ги няма в изкуствен сняг .

Би ли обяснила мисълта си, че не я разбрах. Сериозно питам.

# 2 110
  • София
Оставам с впечатлението че вегетарианците си мислят, че земеделието не вреди на природата. Може би техните тревички господ ги спуска от небето директно в устичката им ?

# 2 111
  • София
Въобще не съм запозната с ползите и вредите от вегетарианството. Но уважавам избора на хората!
Обаче онзи ден станах случаен свидетел на разговор между баба и внучка. Детето беше на около 10 години. Молеше баба си да и купи саламка или нещо от сорта.  Бабата започна да обяснява колко е лошо да се яде месо. Цитирам по памет : "Когато са убили това животно, то е изпитало голяма болка. Тази болка сега е в месото му. Когато ти ядеш това месо, болката на животното отива в теб и ще ти се случват само нещастия! "
Онемях, честно! Не зная дали това е някаква теория на част от вегетарианците, надявам се да не е! Но смятам, че такова поведение е наистина психически тормоз  за детето.

# 2 112
  • София
Въобще не съм запозната с ползите и вредите от вегетарианството. Но уважавам избора на хората!
Обаче онзи ден станах случаен свидетел на разговор между баба и внучка. Детето беше на около 10 години. Молеше баба си да и купи саламка или нещо от сорта.  Бабата започна да обяснява колко е лошо да се яде месо. Цитирам по памет : "Когато са убили това животно, то е изпитало голяма болка. Тази болка сега е в месото му. Когато ти ядеш това месо, болката на животното отива в теб и ще ти се случват само нещастия! "
Онемях, честно! Не зная дали това е някаква теория на част от вегетарианците, надявам се да не е! Но смятам, че такова поведение е наистина психически тормоз  за детето.

Ужас Sad
Ами да това е много разпространено при вегетарианците. Другото разпространено което ми чупи главата е че рибите ги приемат като плуващ зарзават. Може би трябва да направя филм за рибите в живарниците. Как живеят натъпкани, как ги убиват  (ще ги озвуча обаче, защото рибите не ги чиваме да пищят като ги убиват), ще добавя и малко повече кръв (вегетерианците се впечатляват като има кръв).

# 2 113
  • София
Оставам с впечатлението че вегетарианците си мислят, че земеделието не вреди на природата.

Вреди дори в по-голяма степен от животновъдството.

# 2 114
Обаче онзи ден станах случаен свидетел на разговор между баба и внучка. Детето беше на около 10 години. Молеше баба си да и купи саламка или нещо от сорта.  Бабата започна да обяснява колко е лошо да се яде месо. Цитирам по памет : "Когато са убили това животно, то е изпитало голяма болка. Тази болка сега е в месото му. Когато ти ядеш това месо, болката на животното отива в теб и ще ти се случват само нещастия! "
Онемях, честно! Не зная дали това е някаква теория на част от вегетарианците, надявам се да не е!
Не е теория.За съжаление.
Бабата е прекалила с "краските", но по същество е истина.
Всяко живо същество се страхува от смъртта, особено от насилствената.
И теб да те поведат към кланицата, и ти ще умираш от страх и ужас.
А знаем, че страхът може да убива и какви отрови произвежда тялото в състояние на силен стрес/страх.Тези отрови остават в месото и после хората си ги хапват.
Та, всичко пак опира до химията, а не до страхът като чувство.

И нещо интересно:
Цитат
"Човекът, който яде животни, би могъл да каже, че не е убивал нищо. Но когато си купува добре опаковано месо в супермаркета, той плаща на някой друг, за да убива вместо него. Не е ли това проява на лицемерие? Същото лицемерие, което осъжда Джордж Бернард Шоу:

В неделни дни се молим за светлина

Да направлява стъпките ни в нашите пътеки;

Омръзнало ни е да се сражаваме, не искаме война,

Но все още се храним с труповете на умрели."

Общи условия

Активация на акаунт