Грижи за косата - 92

• 60 367
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Разбира се,нищо особено не е. Simple Smile

В блендер се смесват половин зрял банан,малко парче сладък пъпеш,1с.л.извара и 1с.л.зехтин. Сместа се нанася обилно върху измита коса,престоява 30 минути,след което се изплаква с хладка вода. Веднъж седмично се прави,и при мен даде резултат.

Лесно ли се измива тази смес от косата?! Grinning

# 496
Разбира се,нищо особено не е. Simple Smile

В блендер се смесват половин зрял банан,малко парче сладък пъпеш,1с.л.извара и 1с.л.зехтин. Сместа се нанася обилно върху измита коса,престоява 30 минути,след което се изплаква с хладка вода. Веднъж седмично се прави,и при мен даде резултат.

Лесно ли се измива тази смес от косата?! Grinning

Не много лесно,повече търкане трябва за да се измие хубаво.
Знам,че подобни маски звучат гадно на някои хора,но всичко си заслужава в името на красивата и здрава коса. Simple Smile Това е едно от най-красивите украшения на жената. Wink

# 497
  • София
Не ми звучи гадно! Преди години, когато се къносвах, слагах в къната маслини, нарязани на ситно, зърна от карамфил.......Тогава бях с дълга коса и едва падаха при миене. Мъка, мъка мъка........ Sad  Така че мойта коса е видяла какво ли не!  Joy

п.п. Имах обилен косопад преди години и втривах чесън. Не е за описване как се измиваше, след като беше престоял на главата ми повече от 1-2 часа. А недай си Боже и да преспя с него........уфффф.... Mr. Green

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 14:17 от nikolinanik

# 498
Колко често си правите маслене маски , аз поне два пъти в седмицата , ама една приятелка ми каза , че било много често  Thinking И как преценявате колко масла да слагате или на око действате

# 499
  • София
Ако трябва да съм откорвенна, няколко месеца не съм слагала маски на косата си. Може би защото е топло и не ми е комфортно с маска. Simple Smile Но по принцип за количеството - преценявам колко ще е необходимо за да втрия хубаво в корените и каквото остане по дължината и най-вече в краищата на косата. В маслените маски задължително слагам и алкохол. Маската действа по-добре. Simple Smile

# 500
Не ми звучи гадно! Преди години, когато се къносвах, слагах в къната маслини, нарязани на ситно, зърна от карамфил.......Тогава бях с дълга коса и едва падаха при миене. Мъка, мъка мъка........ Sad  Така че мойта коса е видяла какво ли не!  Joy

п.п. Имах обилен косопад преди години и втривах чесън. Не е за описване как се измиваше, след като беше престоял на главата ми повече от 1-2 часа. А недай си Боже и да преспя с него........уфффф.... Mr. Green

А аз мислех,че само аз си нанасям някакви странни смески на главата. Grinning
Леле,чесън..и как мирише само. Sad

# 501
С тоя алкохол е много противоречиво-едни казват слага се, други не. Аз напоследък не правя много маски.Само отвреме-навреме хума или с рициново дето наскоро си правих 2 пъти. Иначе преди на всяко миене. Сега нещо не ми се занимава, а и чак пък толкова не е необходимо. Знам ли вече кое  е редно  и кое не. Някой казват домашни маски да не се правят, други казват, че са в пъти по-полезни от купешките.Иди разбери. Толкова заблуди има около грижите за косата!
Все пак маслата смятам, че са полезни.  Simple Smile

# 502
  • София
*Allegra*, чесънът мирише, но и бързо отшумява миризмата му. Страхотен е при гнездов косопад и при облен косопад. При обилен косопад много помага Урината. Ако е от малко дете - още по-добре! Simple Smile

Miss_Bingley, всеки преценява как да действа, но алкохола спомага за "разтваряне" на порите и по-доброто усвояване на маслата. Също така за по-хубаво измиване на косата от маслата.

# 503
Аз в момента пак си вися с маска  Whistling

# 504
Пробвали ли сте да добавите желатин в шампоана и добре ли се отразява на косата?

# 505
Ох добре , че тази дружка като ми ги наприказва , че косата ми щяла да стане мазна(тя си е по принцип) щяла да вземе да пада от многото маски от зехтина дрън-дрън , ама аз си мисля , че два пъти не е много Wink

# 506
Здравейте, от около 2-3 месеца имам проблем с косата. Оредя значително. Не съм забелязала обилен косопад или нещо,което да бъде причина да ми подскаже ,че косата ми ще оредее. Просто един ден приятелят ми забеляза,че скалпа ми прозира. Интересното е че надолу по дължина косата ми си е почти същата като плътност,но горе, в корена прозира. Нямам "петна" плешиви...все още... но се страхувам. Веднага мислих варианта за дерматолог,но аз попринцип имам проблеми с цикъла(идваше ми през 10 дена,пиех противозачатъчни), имах и един стресов период, а и смених фризиора. Реших да отида на ендокринолог, който ми даде направление за пълни хормонални. Всичко е наред, освен пролактина( който при горна граница 550 , ми е 650). Отидох при нов фризиор, с който установихме ,че старата е използвала много силна боя за косата ми. Може би сборът от всички фактори е причината за косопада. С новата фризиорка установухме и че ми расте нова коса(защото има къси косъмчета), но кога и дали ще порасне...
Започнах да използвам тривитаминол и една полска натурална козметика(шампоан , балсам и спрей за подсилване). За сега виждам резултат само в заздравяване косъма на косата, но май не и в сгъстяването и.

Въпроса ми е-какво друго да преприема- да ходя ли и на дерматолог. Предпишете ми и някакви витамини(пих геритамин ,но не съм доволна). Дали пролактина има голяма роля в оредяването. Много съм се притеснила да не стане по-зле..

Благодаря предварително!

Поздрави, Криси

# 507
По-добре иди на дерматолог,той ще ти предпише ,каквото трябва  Peace

# 508
Колко често си правите маслене маски , аз поне два пъти в седмицата , ама една приятелка ми каза , че било много често  Thinking И как преценявате колко масла да слагате или на око действате

Всичко е индивидуално, два пъти седмично е топ, аз гледам, поне веднъж на седмица задължително, иначе си личи веднага неглижирането. И слагам, колкото поеме, т.е. - много Grinning

# 509
Крисито,и аз те съветвам за дерматолог. Peace
От Геритамина и аз не съм особено доволна,а толкова похвали чух по негов адрес..
Можеш да пиеш таблетки цинк. Чувам,че помагат на косата,кожата и ноктите но нямам впечатления. Мога да ти предложа и една домашна пилинг маска именно за сгъстяване. Трябва ти само морска сол. Втриваш я в корените,когато си под душа или я смесваш с шампоана. Морската сол е богата на минерали и витамини,освен това излющва мъртвите клетки на кожата и ефективно премахва и изчиства остатъците от козметични продукти с които е третирана. Пробвай,ако не помогне няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт