Без пазар събота и неделя

• 12 155
  • 221
  •   3
Отговори
# 120
Ох ,не е истина...

Само се чудя,като никой не ги одобрява,кой за Бога гласува за тия,та ги докара пак на власт?

А,да... дъртофелите сигурно... помислили са си, че може да стане пак като едно време ...

Прости сме,простиии....
А и за това, че пускаме турчаля в парламента...... тая "манджа" ще я ядем малко по-натам и ще е от "най-хубавите".

# 121
Ау, нашия квартален ще "фалира". Всичко вътре е заредено от Метро и Карфур и е с около 50 стотинки средно по-скъпо.  Whistling

# 122
Ох, пак ли "за" или "против" големите вериги? Аз ако имам власт ще ги изгоня всичките за нула време, но късмет имате, че нямам.  Mr. Green
Защо?
Аз пък мразя малки магазини, където няма нищо, всичко е по-скъпо, теснотия вътре, една и съща продавачка ти задава тъпи клюкарски въпроси и те оглежда.... Имаме си един точно такъв близо до вкъщи - откакто е построен не съм стъпвала вътре, само мъжа ми пазарува от там, аз не поради изброените по-горе причини. Бойкотирам го така да се каже. Харесвам си Billa най-вече и Кауфланд. Карфур майка ми много го харесва и само от там пазарува. Фантастико също не е толкова лош магазин, макар че един точно определен (този в Драгалевци) постоянно, винаги смърди гадно вътре и неминуемо се осмърдяваш и ти, дори за малко да влезеш. Вътре готвят някакви гнусотии смрадливи, които само огнусяват народа! Как може такова нещо се чудя?!
Иначе за тази малоумня, която прочетох днес и се възмутих сериозно - да не работели събота и неделя хипермаркетите, какво мога да кажа, освен че това просто няма как да стане и слава Богу! В Бг в момента пак са на власт най-гнусните, най-противните, най-малоумните и най-назадничавите.

# 123
  • София
Изяждаме се помежду си, а в същото време някой ни глозга до кокал...
Проблемът е, че корумпирани политици напускаха големите вериги на всеки ъгъл, наричайки ги инвеститори,  ние с радост им занасяме парите си, за да ги отнесат в чужбина, производителите и доставчиците на български стоки са притиснати до стената от непосилни за изпълнение условия, в същото време ни продават евтини вносни боклуци... А сега ще се чудят какво да измислят, за да стимулират нашенското...

# 124
производителите и доставчиците на български стоки са притиснати до стената от непосилни за изпълнение условия, в същото време ни продават евтини вносни боклуци... А сега ще се чудят какво да измислят, за да стимулират нашенското...
Винаги, когато имам възможност, купувам българска стока. Но за съжаление, всяко нещо, което съм харесала като качество, след време е променило вкуса и цената си в отрицателна посока. Та нашенското трябва първо само да се стимулира, за да го стимулираме и ние.
С твърдението "евтини боклуци" не съм много съгласна.
Аз пазарувам основно в Лидл. Там има доста артикули с много добро качество на прилична цена, които ги няма никъде другаде. И пак ще пазарувам там. В петък или понеделник или...

# 125
Не само събота и неделя.
 Изобщо  ако големите хипермаркети се изнесат от Бг, изобщо няма да ми липсват.Нито те, нито боклуците, които пробутват на безценица.

Апропо, в нашето квартално магазинче повечето стоки са по-евтини от същите в Билла.

# 126
Кварталните магазинчета около нас са по-скъпи от Пикадили, намиращо се също до нас. А то далеч не е най-евтиният хипермаркет.
Първо в единия квартален, от който пазарувахме често, изборът започна драстично да спада. Стана изключително слабо зареден, да не говорим, че често се случваше да отида да купя нещо, а да го няма. Отделно си поддържат едни сравнително високи цени.
Втория квартален, там купувах хляб, от тяхна пекарна. Безумно вкусен, е за няма и месец го развалиха. Всичко останало, което предлагат, мога да си го намеря и в Пикадили и Карфур на по-ниска цена.
Е от какъв зор да пазарувам от малките магазинчета, като ми излиза по-евтино и с по-богат избор, да отида до хипермаркета? Да не говорим, че там никога не съм имала проблем с обслужването, дори и касиерката да е била във видимо лошо настроение, просто съм я виждала, че е по-нацупена, но никога не ми е държан тон. За разлика от в трети квартален магазин, в който когато поисках да ми продадат торбичка с дръжки, за да мога някак да нося 5-те неща, които бях купила от там, ми беше съобщено, че "ние нямаме и си е изцяло ваш проблем, че вие не си носите!"

# 127
Аз мисля, че ако смотаната комисия за защита на конкуренцията ( в която N на брой хора получават заплата) си върши работата ще е по голяма помощ за дребния търговец, че и производителя.
Ето ви един пример боя за коса на Лореал в момента на сензационна цена през целия месец в малкия магазин отива на 10 лева, а във верига аптеки тя е на цена 9 лева за краен клиент. ДА клиента е доволен при всички положения, но собственика на този дребен бизнес става неконкуретното способен. На него не му се предлага подобна промоция дори и да е обвързана с по голямо количество, ако има то е в рамките на фантастиката.
Зададен подобен въпрос към Лореал отговора е следния, ама те не продават много даже са с малко продажби, но ние сме там за престиж. Плюс това те не могат да ви вземат вашите клиенти не всичко е пари ( леко да не е в днешно време и то разлика от2 лева ) клиента винаги ще избере да отиде в малкия магазин.
Всичките вносители и производители тук сами си подложиха дупета на веригите, а сега реват Карфура има бавели плащанията с по 6 месеца, няма пари за стока. Веригите им взимат всевъзможни таксички ( входна такса, такса брошура, листване на продукти на всеки продукт се плаща такса отделно ако магазина има рожден ден тогава направо си правиш подаръци на стоката пример Адидас део 2 лв при доставна 4 лв ) и като сложат чертата се оказва че са там за стотинки. Ама от лакомия са сключили договори за години и стотинки печалба и сега хем недоволни, хем не става и отказването и си висят там за престиж и разчитат на тези продажби от които няма как  да са доволни. И сега се получават масово съкращения на търговски представители и шофьори, защото всеки един нормално мислещ търговец с квартален магазин няма да вземе подобна стока в своя магазин. Със сигурност има значение дали ще продаваш примерно в София в 15 големи магазина с печалба стотинки или в 2000 малки без такса за вход, без да ти мотаят 6 месеца парите и тн и все пак на печалба. Така че според мен не е проблема в работното време на хипермаркетите и тази мярка не би имала изобщо резултат.  ТЕ казват ние разчитаме на печалба от дребните, а не от веригите, а да ма с тези цени не става и дребния не ти иска стоката и сега някой с добро парламнетарно родословие е решил че може да му се получат нещата.

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 09:20 от toniboni

# 128
Аз пазарувам основно в Лидл. Там има доста артикули с много добро качество на прилична цена, които ги няма никъде другаде. И пак ще пазарувам там. В петък или понеделник или...

Бих допълнила, че някои вериги, като Лидл опаковат българска стока под собствените си марки. Например кашкавал, лютеница, олио, кисело мляко и т.н. Съответно минали през техните проверки за качество.

Българските купувачи, колкото и да купуват българска стока - където я има - няма как да спасят българското производство, защото цялата система по веригата е сбъркана. Още от първия прекупвач производителите губят. Повечето не могат да стигнат до пазарите - пример са родопските картофи, които и тази година ще изгният по мазетата на хората, които ги отглеждат. Да, като купуваме българско мляко, помагаме на междуселската мутра да си развива прекупваческия бизнес, но не помагаме на бабата, която дои кравата. На нея пак ще й изкупят млякото за 3 ст. литъра.

Нашите политици през последните 15 години или са малоумни или успешно се правят на такива по отношение на българското производство. Измислените им "мерки" могат само да разсмеят или да разплачат някого.

Това е все едно да строиш блокове от пясък, върху плаваща почва, подпрени с греди да не паднат и да казваш - живущите да купуват само качествени български тапети и като си залепите едни хубави тапети, да видите, как блокът няма да падне... А че целият блок е сбъркан...  Stop

# 129
Нашите политици през последните 15 години или са малоумни или успешно се правят на такива по отношение на българското производство. Измислените им "мерки" могат само да разсмеят или да разплачат някого.

Тези мерки далеч не са ги измислили българските политици Mr. Green

Каква ли истерия ще настъпи, като забранят денонощните, затворят магазините в неделя (всички) и ограничат работното време. Това са хрумки на ЕС, не че нещо Mr. Green

Ох, пак ли "за" или "против" големите вериги? Аз ако имам власт ще ги изгоня всичките за нула време, но късмет имате, че нямам.  Mr. Green
Само се кандидатирай, ще гласувам  Mr. Green

# 130
  • Луната ни пази
Поредния кьорфишек и опипване на почвата. Човека тази сутрин чинно се отрече от идеята си от "тиливизорът" Simple Smile

http://novanews.bg/news/view/2013/08/28/56742/%D1%81%D0%BF%D0%B0 … m_campaign=accent

# 131
  • София
Сеса, защото едните служби са от жизненоважно значение, а това да си купиш салам, не е.
И защо да е друга работа това, че извънреден труд и т.н. не се заплаща както трябва? Или пак ще се обясни как държавата трябвало да следи къде, какво се спазва?
От жизненоважно значение е, но и в службите работят хора, съгласили се да работят в такива условия - работа на смени, работа в почивни дни, работа по празници.

Ами като цяло труда в БГ е евтин. Държавата трябва да следи, има органи за тази цел, но и обикновенните граждани трябва да сигнализират. Но пък винаги проверяващите органи могат да бъдат подкупени или фирмата да се окаже на някоя дебела риба свързана с политиката и т.н.
Като начало хората трябва да се оплакват за всяка нередност. Когато оплакването и сигналите за нередности станат рутина, ще вземат и отговарящите лица са тези нередности да си свършат работата.

На теория да,на практика-НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. Познавам човек ,който не е спрял да пуска сигнали за нередностите в неговата фирма от към работно време,не плащане на извънреден труд и т.н. При това не е дребна фирмичка.Познайте нещо дали се е променило,нищо,идвали са на проверка и едно голямо нищо. ПР-а на фирмата най-нагло е заявил на работниците,че нищо не могат да направя,фирмата си има силни адвокати и да внимават в картинката, защото ще има последствия. Има закони,никой не ги спазва и го устройва това.
Нито едно правителство не започна да следва правилата и законите,уж създават нещо,но колкото да го има.

# 132
  • София
И как точно ще определят кои магазини ще имат право да работят събота и неделя и кои не? На това как му се казва? В държавите, за които се спомена, че затварят магазините в неделя, това важи за всички - няма малки няма големи. Всичко друго е фантасмагория.

Не е ли по-лесно да се опитата да вкарат повече българска стока в големите вериги - например всички собствени марки да са българско производство. Или да има определен процент българска стока. И да регулират консигнацията, че май тя изяжда често главата на българския производител.

# 133
просто ако не работят големите магазини през почивните дни, доста хора ще останат без работа (работещите в тях) и доста други хора (такива с работно време, непозволяващо им да пазаруват през делничните дни и в множество отдалечени магазинчета) ще започнат да се скатават за по някой и друг час/ден от работа, за да не стоят гладни.
Реално на малките магазини им трябва контрол, а не преференции.
В нашия квартал няма нито едно малко магазинче, където може да се купи всичко (има един за млечни продукти, друг - през няколко блока - за месо, плодове и зеленчуци има доста далеч и т.н.). Ще останат вероятно да работят разните вериги малки супермаркети, в които съм се ужасявала от предлаганото (по отношение на качество, срок на годност, начин на опаковане, складиране, обслужване и т.н.).
Изводът - трябват субсидии за българските производители и контрол над продукцията им; трябват различни облекчения и преференции за търговците на бг-продукти и трябва жесток контрол над предлагането, независимо дали продукцията е родна или вносна.
Тогава няма да има нужда от рестриктивни мерки.

Аусловията за работа, заплащане, жалби и т.н. Никой не държи никого насила на работа на места, където се чувства неудовлетворен. Но... единици хора биха избрали вариант изобщо да са без работа пред неудовлетворяваща ги такава. При подобно затваряне през почивните дни директно персоналът ще бъде намален навсякъде, а смените разпределени между оставащите на работа. А после държавата откъде ще намери работни места и средства за осигуряване на безработните?

# 134
  • София /Абсурдистан
Поредното малоумие.

Общи условия

Активация на акаунт