ВМ-НВХ, част 66

• 38 889
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
От темата за дебеланките направо се потрисам колко са ограничени някои хора!  ooooh!

На мен ми е обидно и тежко да я чета, но продължавам - от мазохизъм. Rolling Eyes Цял живот съм била дебела, колко пъти са ме наричали крава, свиня и т.н. в училище, от онази тема си давам сметка, че и сега си мислят същото за мен, просто не го изказват вербално поради тънка позлата възпитание. Tired
ОФФТОПИК:

Скрит текст:
Добре дошла в клуба, негативна  Mr. Green И аз съм била винаги дебела (само напоследък г/д закрепям положението), но до болка са ми познати "епитети" като дебелана, трътла, свиня, чувал с картофи (това последното от майка ми  Mr. Green).

Тази тема сега ме заинтригува... Отначало първият пост не ми изглеждаше обиден, ама явно са обърнали нещата, както обичайно

# 226
Мереленда, до кога трябва да го пиеш този Сиофор, имаш ли представа?

# 227
Мереленда, до кога трябва да го пиеш този Сиофор, имаш ли представа?
Ендокринологът каза, че все още няма да го спираме, но кога - не ми отговори.
Гастроентерологът каза, че често се случват такива реакции от лекарството, а и Райков ме беше предупредил, но също каза да си го пия и да приемам и предписаните от него лекарства и че захарта ми с прием на Сиофор е в много добри стойности. Явно трябва да отида в хипогликемия ли, не знам, че да го спрат. Confused
Райков спомена нещо, че трябва поне година да се приема, да намаля теглото, не знам още какво беше. Скоро ще направя година. Може би на следващия преглед ще спомена пак, да видим какво ще каже.

# 228
Merelenda, съжалявам, че имаш проблеми Hug Но от друга страна е добре, че гастроентерологът одобрява режима Wink А за Сиофора не можеш ли ти да си настояваш да изкараш например 3 месеца без него, да изследваш гликирания хемоглобин, и ако всичко е наред, да продължиш още някакъв период, примерно 6 месеца, после пак изследваш и т.н.? Embarassed

# 229
Merelenda, съжалявам, че имаш проблеми Hug Но от друга страна е добре, че гастроентерологът одобрява режима Wink А за Сиофора не можеш ли ти да си настояваш да изкараш например 3 месеца без него, да изследваш гликирания хемоглобин, и ако всичко е наред, да продължиш още някакъв период, примерно 6 месеца, после пак изследваш и т.н.? Embarassed
Надявам се сега като стане 1 година от приема му ( ноември), докторът сам да предложи. Ако ли не - аз ще го направя и ще настоявам.
Всъщност средата на декември съм на преглед и ще поставя въпроса отново пък да видим.

# 230
И баща ми щеше да направи 1 година на метформин през декември, но на него му смениха лекарството преди известно време, защото така и не можа да свикне с него Embarassed Но му бяха казали същото - поне 1 година трябва да мине. Rolling Eyes Дано да можеш да го спреш! Hug

# 231
И баща ми щеше да направи 1 година на метформин през декември, но на него му смениха лекарството преди известно време, защото така и не можа да свикне с него Embarassed Но му бяха казали същото - поне 1 година трябва да мине. Rolling Eyes Дано да можеш да го спреш! Hug
И аз се надявам. Все пак захарта ми е в хубави стойности от месеци наред и съм свалила 10 кг. Не е никак малко.
 Hug

# 232
Пи Сиофор една година, но проблемите и с корема бяха толкова неприятни и неспиращи, че накрая пиеше само половин таблетка на ден и накрая и писна и го спря.  Confused
Браво за килограмите и захарта.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 12:25 от Lemy

# 233
Lemy, има едно проучване с жени с поликистоза, при които едната група е приемала метформин, а другата - инозитол. Оказало се, че инозитолът е дори по-ефективен. Бях писала за това наскоро, но ще потърся пак, за да видя какви бяха подробностите.

А между другото точно преди 2-3 дни получих актуализация от PCOS Diva във Фейсбук за проучване, доказващо положителен ефект от канелата (като хранителна добавка) при поликистозата: http://www.fertstert.org/article/S0015-0282%2813%2901593-8/fulltext Приемали са някаква определена марка канела (по 1500 мг, но не знам дали това е само канела, или още нещо). Но има и по-стари проучвания, доказващи положителен ефект конкретно върху инсулиновата резистентност, само че си е необходимо да се приема канелата като добавка, т.е. в по-високи дози, а не просто да се ръсва по малко в храната или напитките.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 17:57 от Cioccolata

# 234
Шоки, и инозитол пи 6 месеца, никакъв ефект нямаше.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 12:24 от Lemy

# 235
О, би трябвало да има ефект, дано! Hug При мен имаше дори и от не особено стриктно спазване Wink

Ето това е проучването, в което инозитол е имал по-добър ефект при поликистоза от метформин: http://www.naturalmedicinejournal.com/article_content.asp?article=326 Приемали са по 4 грама инозитол дневно плюс 400 мкг фолиева киселина.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 18:04 от Cioccolata

# 236
О, би трябвало да има ефект, дано! Hug При мен имаше дори и от не особено стриктно спазване Wink
Ох, дано.
Мерси за статията, отивам да чета  bouquet

# 237
Благодаря за темата Simple Smile

Сега ходя на фитнес, но имам един проблем. Имам апетит, но трябва да намаля калориите, защотото иначе не мога да сваля. Срам не срам - стоя на едни кг от година сигурно. Даже от май месец насам съм качила 2 кг, но тогава почнах и с фитнеса. Правя кардио и тежести. Днес ми сервираха "комплимента" краката са ти пораснали. Sad Предполагам,че е в резултат на клека и тягата, но не знам какво да правя. Явно наистина трябва да намаля приеманите калории. Rolling Eyes

Здравейте, малко ви връщам назад в темата, но да се "оплача" и аз  Mr. Green
Имам същия проблем - тренирам с тежести около 4 пъти седмично, кардио след тренировката правя 15 минути или изобщо не правя, ако трен ме е изморила и нямам сили / желание за кардио. Нещо обаче в последните 3 седмици съм качила едни 2 кг, които не ме радват особено - щеше ми се да редуцирам малко мазнинки, а съм почти на 90% убедена, че тези 2 кг + са мазнини. И проблемът е, че хапвам повечко. Как мислите - да спра / намаля млечните + намаляне на калориите /количествата/ като цяло? И плод само след тренировка? Вие колко често ядете плодове?

По принцип нямам желание да правя кардио тренировки (прежалвам се за 15 минути, колкото да се пораздвижа  Mr. Green) - възможно ли е да "мина" и без тях?

Към момичетата, които трнират с тежести: Какво ядете след тренировка? Въпросът е провокиран от постоянното напомняне от страна на брат ми да ям бърз въглехидрат и протеин след тренировка (в моя случай плод + извара), а мазнините да оставя за малко по-късно, т.е. веднага след тренировката 1 банан + малко стафиди + извара и около час след това или когато огладнея, нормална вечеря (яйца, масло, месо или каквото ми се хапва). Вие така ли процедирате или си ядете нормално режимно?

Здравей,  Mr. Green аз не ям абсолютно нищо, докато не минат поне 90 минути след края на тренировката. Дотогава апетитът ми направо е изчезнал. Обикновено ям салата с някакво месо. Не правя въглехидратни зареждания, защото това дава мускулен разтеж при мъжете, а при отслабващи жени е противопоказано, защото блокира горенето на мазнини. Лично аз не бих яла банан веднага след тренировка. Можеш да го правиш само ако тренировката толквоа те е скапала, че едвам ходиш и дишаш и очевидно си изчерпала гликогена. Иначе само спираш отслабването. Имай предвид, че правилното хранене и трениране водят до намален апетит и ползване на мазнинните ти запаси за енергия.  Simple Smile Когато си на нашия режим, въглехидратните зареждания са безсмислени, защото ползваш само и единствено своите мазнини за енергия, без да пипаш гликогена. Иначе ако си на билдърска диета, там са само въглехидрати и белтъчини и почти никакви мазнини - овесени ядки, плодове, картофи, зеленчуци, ориз, постно месо и извара. А на тебе такова нещо не ти трябва. Освен това, ако ядеш повече протеин от необходимото пак качваш мазнини. Опитай да не се храниш поне 1ч след тренировка, виж как се чувстваш и ако ти е добре, хапвай нещо леко след фитнеса.  Hug

# 238
Момичета, от около седмица вече имам проблем- след като се нахраня, независимо с какво и колко, започва да ме боли коремът.  Sick Нещо като тежест усещам, сякаш ще имам газове. Много е некомфортно и понякога се подувам, а нямам идея от какво е. Ям различни неща- и от яйца ме болеше, и от месо, и от млечни. Май само след кисело мляко не беше толкова зле, но аз бях хапнала малко- към 100 грама.
при мен това се получи преди да получа възпалението на стомаха,след което последваха р-вата,ти как си с въглехидратите,освен от зеленчуци и плодове,под какво форма хапваш?
Плодове не ям, само малко зеленчук от време на време, млечни хапвам и сутрин 30мл. сметана в кафето ама то това и 1гр. въглехидрат няма... Като цяло много съм ги ограничила и сигурно ям ежедневно около 10 грама. Защо, какво значение има?

# 239
Cioccolata, преди години, когато започнах Дюкан, имах нарушение на цикъла, а също и магнезиев дефицит. Сега имам подобни усещания, ще видим. Приемам допълнително магнезий, за да избегна крампите... Явно ограничаването на въглехидратите ми е стрес Wink Не ям малко, закусвам, обядвам задължително и имам следобедна закуска. Правя ранна вечеря. Надявам се да се регулират нещата и да не ме мъчи глад Wink Wink Wink Wink

Общи условия

Активация на акаунт