ВМ-НВХ, част 66

• 38 205
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Браво, Виви  Party
Аз пък като си казах "НЕ",прекратих всякакви отношения с шоколада и производните му  Grinning
Не знам докога така ще я карам,наистина не изпитвам глад за захар - едно страхотно действие на режима.
Единственото ми прегрешение беше малка водка веднъж,но си го простих,така де,то си е човещинка  Blush

# 691
Момичета, не използвайте тази дума "прегрешение" - сами се наказвате по този начин Hug И дори не мислете така.

Нещо интересно да споделя (за пореден път hahaha): Андреас Енфелт е получил и публикува писмо от един лекар (рентгенолог), който споделя, че след като наскоро е развил диабет тип 1 и отначало е спазвал стандартната диета (т.е. сравнително високовъглехидратна и нискомазнинна), но с нея не успявал да си контролира добре захарта, след това минал на НВ-ВМХ и резултатите му се подобрили чувствително: и захарта, и гликираният хемоглобин са му нормални вече (много рядко има по-висока захар, а също и много рядко има хипогликемия, което е често срещано при този тип диабет заради недобрия контрол върху захарта, произтичащ от невъзможността точно да се уцели дозата инсулин), и е намалил значително и използвания инсулин Wink Ето го писмото: http://www.dietdoctor.com/low-carb-manage-type-1-diabetes Аз бях писала за него и през август, когато се появи интервюто по радиото.

Та, с други думи, човекът е лекар и отначало се е доверил на стандартните препоръки на медицината. Но се е убедил, че не вършат работа. И се е ориентирал правилно Wink Дано да са повече лекарите като него и като Камелот, които виждат правилността на този начин на хранене!

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 19:14 от Cioccolata

# 692
Права си,шоки Нека бъде просто "отклонение" от пътя  Grinning

# 693
bmwGirL, много точно казано! Hug Да, наистина става въпрос за път, т.е. за продължителен процес. И като всеки път, има и по-трудни участъци, има и отклонения, но и там някъде, в края, има цел, към която се стремим и към която с всеки изминал ден се приближаваме все повече и повече Wink

# 694
  • SA
Цитат
А сега обожавам ребра
Ей това е повод да ми дойдеш на гости! Ще те заведа да опиташ най-вкусните ребра на света. ( Пьк дори и с Тим Ноукс може да се срещнеш  Wink).
И аз мисля, че тук за "прегрешения" няма смисьл да си говорим. Това е начин на хранене, при това доста либерално и е разбираемо, че човек не е вьзможно да е абсолютно стриктен в 100% от времето. Дори и дни на отклонения да имаме - няма страшно, важното е да знаем правилния пьт.
Наистина, в началото, докато човек свикне с режима, може би са необходими някои сьзнателни ограничения. Но по-нататьк, всеки, който е от години на режима, предполагам ще се сьгласи, че просто вкусьт и предпочитанията на човек се променят и дори кой знае каква воля не е необходима.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 09:04 от kameloth

# 695
Благодаря за поканата! Hug

Ох, виното ooooh! Миналата седмица пийнах само една чаша от едно страхотно на вкус вино - каберне совиньон от 2008 г., плътно, ароматно, точно както обичам. И не само, че си ме хвана (на мен ми стигат 2-3 глътки, за да ми се позамае главата Embarassed), но и ми разстрои стомаха Cry А беше много хубаво. И въобще, от около година забелязвам, че вината нещо вече не ме обичат. Макар че пък с ракията засега се уважаваме Laughing Пия по 20-30 грама 2-3 пъти годишно, но определено ми понася по-добре от виното и по-малко ме хваща.

На още една хубава статия на Инес Субашка попаднах: "Битката на мазнините с въглехидратите". Написана е преди 2 години, с повече правописни грешки отколкото в по-скорошните й статии, т.е. вижда се известна неопитност, но обясненията за въглехидратите и мазнините като източник на енергия са много хубави Peace

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 20:34 от Cioccolata

# 696

Астра, аз започнах с гири от по 2 кг, които ползвах почти цяла година. И сега ми влизат в употреба понякога, макар че вече ползвам основно тези от 4кг. Така че според моя опит 2 кг е добре. Ако ти идват тежки, можеш да започнеш с бутилки с вода и пясък, а после да минеш на 2 кг.

#CrazyБожееее, колко много сте изписали  newsm78
Благодаря на всички , които писахте за гиричките. Мисля да взема от 2 кг. Тренировките не са моята  страст, но искам да зпочна. Много ме притеснява увисването на кожата на ръцете. Ще се прехвърля в темата за домашни тренировки, че имам нужда от нахъсване  bouquet

# 697
  • София
Ауу. Аз пролетта стартирах директно със ... 7 килограмови гири Mr. Green. Упражненията ми бяха от спайдърспорт, а сериите с малко (3-5) повторения. Бях доволна - хем тялото ми започна да се оформя доста бързо, хем пестях време.

# 698
Ауу. Аз пролетта стартирах директно със ... 7 килограмови гири Mr. Green. Упражненията ми бяха от спайдърспорт, а сериите с малко (3-5) повторения. Бях доволна - хем тялото ми започна да се оформя доста бързо, хем пестях време.

...Пример можеш ли да дадеш Flutter..Много ще съм ти благодарна.. Hug

# 699
  • София
Разбира се, заповядай http://spidersport.com/excercises.php
Също и тези http://www.mma-bulgaria.com/statii/trenirovki-i-uprazhnenia/trenirovka-s-dambeli - тук вече има посочени серии и брой повторения.

Ред: Не мога да се сдържа! Чудя се трипинг дали сам си вярва когато пише Rolling Eyes
Повече от 6 години съм на ВМ-НВХ и дотук съм дала само 2.70 лв за шишенце вигантол. А въобще не искам и да смятам колко пари съм изфукала преди това за Лиди, Слимове, Инхуа, билкови хапчета и знайни и незнайни боклуци с нулев или временен ефект.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 22:25 от Assos

# 700
  • Пловдив
Assos, браво на теб! Crazy Аз лично в началото изобщо не можех да направя и 2 повторения с по 6 кг дъмбели на мъжа ми...Освен това зависи и как се тренира. Лично аз предпочитам да следвам готови програми от нета (тези от темата за домашни тренировки), иначе ми доскучава...А в програмите обичайно има поне 8-12 повторения в бързо темпо, така че и сега не бих могла да ги правя със 7 кг, макар че тренирам вече от година.... #Crazy
С две думи, явно е, че за всеки е различно...Зависи, предполагам, и дали човек е спортувал преди и какви цели си поставя като цяло, също за колко време иска да ги постигне...Аз лично спортувам за тонус и защото ми е приятно. Не гоня някакъв определен процент мазнини, нито идеално тяло...

# 701
Ето една интересна статия защо не отслабваме, дори когато режимът и тренировките ни са перфектни: http://www.bb-team.org/articles/3989_vliyanieto-na-emotsiite-var … vid#axzz0qoB59lat

Изличз, че дори при перфектно хранене, ако човек е подложен на огромен стрес, тялото го регистрира като физически и създава дебел слой от мазнини като защита срещу външни влияния.  Shocked А аз се чудех защо бях толкова пълна като дете и най-вече в гимназията, а то било от училището-мъчилище.  Sick Наистина се чувствах ужасно като ученичка и ми беше много натоварено години наред. Оттогава съм се заклела да не се занимавам с абсолютно нищо, което да ме стресира. Дори професията съм си я избрала да имам колкото се може по-малко натоварване на нервите.

# 702
Добро утро.
Днес ден първи  Mr. Green(Пинки, къде си  Wink ) Запасила съм се с режимни храни ей тъй от страх да не остана гладна и да взема да се затрия  Laughing Да ви питам какъв натурален шоколад ще ми препоръчате като марка? От другата седмица и аз започвам раздвижване.Освен разходки ще включа и велоергометър.За тежестите не знам дали скоро ще мога да включа такива упражнения, защото целия десен плосък мускул е отстранен заради тумура и сега имам един огромен дефект в корема (дупка) и съм с платно.Доктора ми препоръча голямо пазене, защото в противен случай пак ще се връщам при него с херния и пак отваряне и прочие...брррррр  Weary А тъкмо се сдобих с гирички по 3 кг.Но здраве да е.Животът е пред мен ще имам време и за това.Уча се да бъда търпелива.Искам да дам време а тялото ми да се възстанови от травмата, от всичко, което джънка му е причинявал....Не че не искам утре да се събудя слаба, но знам че с години съм качвала и няма как да смъкна от раз.Днес се замерих отвсякъде и започвам да се следя кое на къде ще потръгне.

# 703
  • Бургас
момичета от неделя съм ограничила въглехидратите(като учотнявам отново,че за мен въглехидрати са само зеленчуци и плодове,защото аз от 01.2013 други въглехидрати не консумирам) на около 2% най-много 5
Имам въпрос,тъй като ми се отразява супер,най-вече и на емоционалното хранене,а това ми е нещо над което много работя и ми е важно,искам да ви попитам,някой от вас има ли информация колко дълго мога да го правя,има ли някакво време
В смисъл както едно полодолечение е макс 20 дни,има ли и тук някакво ограничение,когато има строга въглехидратна рестрикция?

# 704
  • Miami
Здравейте  Simple Smile
Искам да попитам какво ви е мнението за стевията? Аз съм си взела течна стевия от iHerb и добавям едно капкомерче в шоколадовите бонбони, които си правя   (от кокосово масло, сурово какао, сурови какаови зърна Heart Eyes ). Дали оказва някакво негативно влияние върху кръвната захар, инсулина или нещо друго?
Извинявам се, ако е дискутирано вече.

Общи условия

Активация на акаунт