Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя сланината?
Какво представлява кокосовата захар и как може да се замени в рецепта за хляб?
Какви са препоръките за използване на сметана в диетичен план?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя сланината?
За да приготвите сланина, започнете с нарязване на сланината на малки кубчета. След това ги измийте и ги поставете в тенджера върху слаб котлон. Разбърквайте често, докато мазнината се отдели от парчетата и станат хрупкави. Готовата мас може да се използва за козметични цели, докато сварената сланина е чудесна добавка към ястия. Не забравяйте да внимавате със захарта в кафето, тъй като тя може да попречи на усилията ви за отслабване при повечето хора.
-
Какво представлява кокосовата захар и как може да се замени в рецепта за хляб?
Кокосовата захар не се извлича от кокосов орех, а от цветовете на растението. По-близо е до стевията, отколкото до захарта. Той е на гранули и не е подходящ за тестени десерти, но може да се използва в кремове или десерти с ядки. В рецепта за хляб кокосовите стърготини могат да бъдат заменени с увеличаване на бадемите или сусама, като количеството се определя въз основа на желаната консистенция.
-
Какви са препоръките за използване на сметана в диетичен план?
Сметаната може да се консумира умерено, като се внимава за количеството и честотата. Например, тя може да се яде веднъж седмично като основно хранене, а не като десерт. Важно е да наблюдавате личните реакции и да избягвате прекомерната консумация, като имате предвид общата консумация на мазнини в диетичния план.
-
Какви са препоръките за тренировки при режим на хранене и отслабване?
-
Какво е HIIT и какви са неговите предимства в сравнение с конвенционалното кардио?

И дори не мислете така.
): Андреас Енфелт е получил и публикува писмо от един лекар (рентгенолог), който споделя, че след като наскоро е развил диабет тип 1 и отначало е спазвал стандартната диета (т.е. сравнително високовъглехидратна и нискомазнинна), но с нея не успявал да си контролира добре захарта, след това минал на НВ-ВМХ и резултатите му се подобрили чувствително: и захарта, и гликираният хемоглобин са му нормални вече (много рядко има по-висока захар, а също и много рядко има хипогликемия, което е често срещано при този тип диабет заради недобрия контрол върху захарта, произтичащ от невъзможността точно да се уцели дозата инсулин), и е намалил значително и използвания инсулин
Ето го писмото:
Миналата седмица пийнах само една чаша от едно страхотно на вкус вино - каберне совиньон от 2008 г., плътно, ароматно, точно както обичам. И не само, че си ме хвана (на мен ми стигат 2-3 глътки, за да ми се позамае главата
А беше много хубаво. И въобще, от около година забелязвам, че вината нещо вече не ме обичат. Макар че пък с ракията засега се уважаваме
Божееее, колко много сте изписали 
..Много ще съм ти благодарна..
Аз лично в началото изобщо не можех да направя и 2 повторения с по 6 кг дъмбели на мъжа ми...Освен това зависи и как се тренира. Лично аз предпочитам да следвам готови програми от нета (тези от темата за домашни тренировки), иначе ми доскучава...А в програмите обичайно има поне 8-12 повторения в бързо темпо, така че и сега не бих могла да ги правя със 7 кг, макар че тренирам вече от година....
Наистина се чувствах ужасно като ученичка и ми беше много натоварено години наред. Оттогава съм се заклела да не се занимавам с абсолютно нищо, което да ме стресира. Дори професията съм си я избрала да имам колкото се може по-малко натоварване на нервите.
А тъкмо се сдобих с гирички по 3 кг.Но здраве да е.Животът е пред мен ще имам време и за това.Уча се да бъда търпелива.Искам да дам време а тялото ми да се възстанови от травмата, от всичко, което джънка му е причинявал....Не че не искам утре да се събудя слаба, но знам че с години съм качвала и няма как да смъкна от раз.Днес се замерих отвсякъде и започвам да се следя кое на къде ще потръгне. 
). Дали оказва някакво негативно влияние върху кръвната захар, инсулина или нещо друго?