Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 77 895
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • София
http://knigi.spasete.me/index.php?search=%D0%B0%D0%B1%D1%8A%D1%8 … D0%BC%D0%B1%D0%B8
"Герои" и "Червената страна", те са  от втората поредица - Светът на първия закон и следват след Отмъщението на Монца(тя е първата), тя е в читанка, предполагам и нея си прочела.

# 721
  • Сред мелниците
Преглеждам назад препоръките ви.

Някои ги отхвърлих като зачетох малко, за да видя стила.
За сега ме задържа Патрик Ротфус , но не разбрах дали е завършен или ще падне голямото чакане като при Мартин? От тези В какъв ред се четат? Първа -втора, ясно. Но Името на вятъра къде се пада?

# 722
  • София
Не е завършена и кой знае кога ще я завърши и сууупер ме е яд, защото са ми любими колкото Абъркромби (на който се надявам колибри скоро да пуснат и Half a king).
Името на вятъра е първа.

# 723
  • Сред мелниците
http://knigi.spasete.me/index.php?search=%D0%B0%D0%B1%D1%8A%D1%8 … D0%BC%D0%B1%D0%B8
"Герои" и "Червената страна", те са  от втората поредица - Светът на първия закон и следват след Отмъщението на Монца(тя е първата), тя е в читанка, предполагам и нея си прочела.
Angel  Hug bouquet Нямам думи!!!
Да, чела съм трите от Първия Закон и Отмъщението на Монца, която мислех, че е самостоятелна книга. Свалям двете, които си ми дала.
Добри ли са като предишните? Кажи ми, че не се е изчерпал  Praynig

EDIT Значи няма да го почвам
Не е завършена и кой знае кога ще я завърши и сууупер ме е яд, защото са ми любими колкото Абъркромби (на който се надявам колибри скоро да пуснат и Half a king).
Името на вятъра е първа.

# 724
  • София
Добри са... мисля, че няма да те разочароват изобщо Wink

Иначе нищо друго като заглавия не мога да предложа, така съм се забила в Салваторе, имам чувство, че цяла вечност не съм чела друго, че вероятно още месеци няма да пипна друга книга... егати безкрайната поредица, не е истина Simple Smile и на всичко отгоре само 1/3 от съдържанието ми е наистина интересно -:)

# 725
  • Сред мелниците
И защо се мъчиш?  Да не си на заплата?  Laughing

Но пък този Патрик Ротфус, да му се не види! Така, като го зачетох, много ме изкушава.  ooooh!
Какво да правя? По-завършени ли са отделните книги? Или ги хлопва на ключово място, да не може човек да спи  спокойно? Моля те, като си почнала да ми помагаш, кажи какво да правя?

# 726
  • София
Мъча се, защото все пак част от героите и случките са ми приятни и интересни (та чета заради тях) и мразя да оставям четиво по средата.... Simple Smile

На Патрик изобщо не са му завършени книгите, напълно свързана история е цялата трилогия и да, хлопва на много ключово място цялата развръзка на нещата напълно липсва, отвратително се терзая с тези книги и през месец-два търся инфо дали случайно не е взел да завърши подобаващо последната.... уж трябваше 2014 да излезе, после средата на тази, края на тази година, сега може би по някое време другата, ама ако го осени провидението....
Та не знам какво да ти кажа, аз с удоволствие като излезе последната ще ги препрочета, но до тогава ще ми е голям тормоз.

# 727
  • Сред мелниците
Не знам, тези хора, как си ги представят нещата. Със сигурност една трета от читателите им не успяват приживе да дочакат края на поредицата. Не знам как стои въпросът с четеното в отвъдното...

Питала съм се дали, като видят, че романът е успешен, го доразвиват,  или още при замисъла са го планирали като поредица. 

Дюма е виновен. 20-години по-късно, 10-години по-късно.... И някои хора го приеха буквално.  Grinning

Angel,благодаря ти!

# 728
  • България
Неприятно е, че голяма част от фентъзи поредиците са недовършени.
Сега започнах Мъглороден
https://chitanka.info/text/17200-poslednata-imperija , но и там има непреведени книги, а и явно неиздадени:
Shadows of Self (2015)
Bands of Mourning (2016)
Lost Metal (2016)  newsm12

Не знам, тези хора, как си ги представят нещата. Със сигурност една трета от читателите им не успяват приживе да дочакат края на поредицата. Не знам как стои въпросът с четеното в отвъдното...

Питала съм се дали, като видят, че романът е успешен, го доразвиват,  или още при замисъла са го планирали като поредица. 

Дюма е виновен. 20-години по-късно, 10-години по-късно.... И някои хора го приеха буквално.  Grinning

Angel,благодаря ти!
Сигурно са гледали "Дързост и красота"  Grinning, майка ми така си отиде без да види края на тоя сапун.
И така нашите автори, надничайки зад полите на майките си, са открили топлата вода- как да станем богати и известни. А ние да чакаме финал на историята. А дано!
Май ще започна пак фантастиката от по-старите автори- една книга с финал.

# 729
Аа, тя си е хубава така, продълженията на мен не ми допадат много

# 730
  • София
И така и така предполагам, мисля, че общо взето е било замислено като трилогия, но нещо не може да измисли подобаващ финал ли какво... ще почакаме.... все се надявам в някой момент да затвори нещата.
Иначе при автори като Салваторе по-точно е втория вариант - хората са му харесали първите книги, героите и т.н. и  той продължава да дълбае в техния свят и техните съдби, като при все донякъде свързани, в крайна сметка всяка серия си е и някак независима и прилично затворена, като случки сами по себе си, някак в този стил на писане  по едно време все можеш да кажеш - айде стига... но при книги като тези за Квоте и Песен за огън и лед, някак много мъчително това чакане, за да видиш ще ли ти завършат историята въобще или не.

А още повече пък се дразня на завършени поредици, но с превод до средата.

Аз Мартин не съм го и почвала, няма и да ги почна, докато не видя и последната книга от пордицата издадена.

MoiraineD - първата е издадена, втората също май, третата...може и да не е дописана, кой знае Wink А после може да се окаже, че ще следват още 10-20 -100....

# 731
  • България
Малко цинично, но представяте ли си Робърт Джордан, да не беше си отишъл?
Не знам Колелото колко още щеше да се търкаля.  Stop
Angel_Dust, сигурно ще стане така с Мъглороден.
Няма да му видим края.
И аз не съм чела Мартин, а и няма да го прочета след като сериала не следва книгите.
Става голяма боза.

# 732
  • София
Даже нямах идея, че сериала не ги следва книгите. На мен той си ми харесва и към момента ми е напълно достатъчен.
Иначе мъжът ми чете  няколко негови фантастики и ги хареса общо взето, но аз не си падам по фантастика кой знае колко.

# 733
  • Сред мелниците
Малко цинично, но представяте ли си Робърт Джордан, да не беше си отишъл?
Не знам Колелото колко още щеше да се търкаля.  Stop
Angel_Dust, сигурно ще стане така с Мъглороден.
Няма да му видим края.
И аз не съм чела Мартин, а и няма да го прочета след като сериала не следва книгите.
Става голяма боза.
Мъча се да си спомня, коя известна поредица беше завършена от други автори, защото оригиналът се беше споминал? Не им се беше получило, определено.

# 734
  • София
Като го спомена това последното, Салваторето има в Забравените кралства 6 книги поредица, писани от 5 различни автора и много им се чудя дали да ги чета и тях, за сега съм ги прескочила, пък следващата серия след тази, която чета е писана съвместно със сина му...после пак си пише самостоятелно... Crazy Crazy Crazy С извинения, но някак такива изпълниния ми приличат на - кой минал се и----л.

Общи условия

Активация на акаунт