ВМ-НВХ, част 67

• 34 133
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
За вит. Д ви съветвам да изгледате лекциите в Ютюб на лекари и учени, които от години правят проучвания за действието на витамина и имат вече доста наблюдения. Ето кои бих предложила като най-информативни:

http://www.youtube.com/watch?v=Cq1t9WqOD-0
http://www.youtube.com/watch?v=hiGBVDcbFVk
http://www.youtube.com/watch?v=tmMUKM-itPE
http://www.youtube.com/watch?v=emjCzaHtSrg
http://www.youtube.com/watch?v=ISjKpaKRTk8 - това е конкретно за взаимодействието с калция
http://www.youtube.com/watch?v=Odl4bA7Mpqc - за вит. Д като мощен фактор за предотвратяване на ракови заболявания, особено най-често срещаните като рака на гърдата

А това са уебинарите с някои от горните учени плюс други учени - на различни теми, вкл. връзката с камъните в бъбреците: http://grassrootshealth.net/webinars

Асос, много се радвам, че ти "увря главата" по въпроса за вит. Д Laughing Точно проучването на д-р Каръл Уагнър с бременни съм го линквала многократно тук. На сайта на Grassroots Health има и интервю с нея, в което тя разказва за него.

Но пак да си кажа предупрежденията за вит. Д:
1. Трябва да се приема и магнезий, когато се приема вит. Д, защото магнезият позволява на вит. Д да се конвертира в активната си форма. За тази цел е необходим доста магнезий, а повечето хора си имат лек дефицит, така че е възможно вит. Д да изчерпи магнезия в организма и това да затрудни както по-нататъшното действие на витамина, така и други процеси в тялото. Един често срещан ефект е запек. И преди да възразите, че магнезий се набавя достатъчно от храната, подчертавам, че в днешно време не е така, защото почвите са обеднели откъм магнезий в целия сват, така че в храната няма достатъчни количества.
2. Когато се приема вит. Д, трябва да се приема и вит. К2 (защото усвоеният чрез вит. Д калций се нуждае от вит. К2, за да отиде в костите, а не в меките тъкани). Той може да се набави от храната, но само ако консумирате големи количества масло от крави, хранени с трева (не се знае дали маслото по магазините е такова) плюс големи количества от определени сирена (посочват бри и гауда, не знам дали българското сирене съдържа подходящите бактерии).
3. Освен това вит. Д действа заедно с вит. А, т.е. необходим е и вит. А, но той може да се набави с храната, ако поне веднъж седмично се яде черен дроб. За вит. А уточнявам също, че има растителни източници (червените и оранжеви зеленчуци и плодове - чушки, моркови, тиква) и животински източници (черен дроб). Само в животинските източници се съдържа "истинската" форма на вит. А, т.е. тази, която може да се усвои добре от човека (ретинол). В растителните се съдържа бетакаротен, който е нещо като предшественик на вит. А (провитамин) - той трябва да се конвертира до ретинол, за да може да се усвои, а при конвертирането голяма част се губи. Освен това, за да може въобще да се усвои този бетакаротен от храната, трябва морковите, чушките, тиквата и т.н. да се консумират с мазнина Wink

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 09:33 от Cioccolata

# 676
К2 не съм взела аз.
Магнезий на таблетки пия и витамин А на капки.

# 677
Ох, аз поръчах К2 от Айхерб, но  поръчката надвишава с 1 долар лимита за митница, и сега седя и се моля нашите митничари да се смилят и да не ме викат, ама надали........ Laughing

# 678
Леми, ако стойността без транспорта не надвишава лимита за пощата, ще отиде в пощата (защото те на колета виждат стойността на пратката без цената за транспорт) Peace А аз веднъж дори имах късмет пратка с доста по-голяма стойност да дойде в пощата. Не разбрах какво точно е станало, но се зарадвах, че ми излезе по-евтино Laughing

# 679
  • София
Вигантола вече е около 7-8 лв.
2.70 - 2.90 лв е. Последната ми информация от вчера от две софийски аптеки (свекървата купувала Mr. Green ), а и в уеб аптеката, която цитирах също е 2.89.

Захранването куца тука, не гладуването.
 Peace
Моли, един ден ще порастнеш и ще се почувстваш глупаво затова че си играла хазарт със собственото си тяло. Няма нищо, ама нищичко полезно в гладуването.

Шоки, благодаря за предупрежденията. Магнезий взимам така или иначе заради бременността, а пастетите са ни любима храна, така че всичко е наред Simple Smile Мисля да си изследвам витамин Д след месец, например, за да видя дали дозата е ок. В началото на септември бях на долната граница, дори под нея, според някои.

# 680
2.70 - 2.90 лв е. Последната ми информация от вчера от две софийски аптеки (свекървата купувала Mr. Green ), а и в уеб аптеката, която цитирах също е 2.89.
Ау, в нашата аптека е увеличен на 7 и нещо. Не взех, но пратих приятелка и тя ми каза. А тя си купи Джеймисън.

# 681
Вигантол ойл,купувам на детето за 8 лв.Да не би да има и само Вигантол и да са различни.

# 682
Вигантол ойл,купувам на детето за 8 лв.Да не би да има и само Вигантол и да са различни.

Не, за едно и също говорим.

# 683
Аз предпочитам вит. Д на капсули, защото с капките ми е по-трудно дозирането Peace

А да не би разликата в цените на Вигантола да е заради различни партиди? Thinking Макар че толкова голяма разлика не знам как може да се обясни с промяна при ценообразуването.

# 684
Шоки, точно стойноста без транспорта надвишава с долар. Ще се моля за късмет, хич не ми се разправя с митници. Mr. Green  Поръчах и едни безплатни мостри на вит.Д.

За Вигантола съм питала в няколко аптеки, навсякъде беше към 7-8 лв.

# 685
Кои са тези аптеки, да ида да се заредя, защото и аз не съм намирала вигантол на 2-3 лв от поне половин година, когато се вдигна така драстично.

# 686
 Вчера си купих Вихантол от аптеката до нас за 8 лева.  Thinking

# 687
  • София
Другите аптеки не знам къде са, мога да попитам. Но в аптеката на Руски паметник и Лайош Кошут все още е 2.90. Сега погледнах - пише, че е годен до 2018-та.
 Rolling Eyes Отивам да се заредя ...

# 688

Благодаря много на всички момичета, които се включиха със съветите си, да ми помогнат да преодолея тежък за мен момент.  Heart Eyes Но Семора и Асос имат право, не бива да разводняваме темата, така че предлагам прекратяване на коментари относно моите индивидуални проблеми.  Hug

Аз само искам да благодаря точно за последните страници със психологическите съвети и подкрепата.  Hug Много съм благодарна, макар и да не се коментираше мой случай, но виждам много общо със себе си.
За някои хора нещата са по-прости , но за такива като мен проблемите с теглото не са просто решавам или не решавам да съм здрава. А са много дълбоки, психически, както виждам са и при повечето пишещи тук.

Просто искам да кажа с голямо уважение на тези, на които им се е сторило странно и е доскучало - различни сме явно.   bouquet При някои хора проблемът с отслабването е свързан повече с психиката, а не само със здравето и физиката.

А сега се връщам да дочета.   bouquet

# 689
  • SA
За вигантола - доколкото разбрах отскоро са го намалили на 2,50-3 лв., по-точно са му вьрнали старата цена, на която се продаваше преди да го увеличат на 8 лв. Това е по информация на брат ми, или поне така му е обяснила аптекарката, от която е купувал тези дни.
Даже и за мен е купил 5-6 опаковки, че аз предпочитам течните форми, даже и рибеното масло основно на сироп си го купувам.

Общи условия

Активация на акаунт