За кучетата и хората

• 65 503
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 465
  • На земята, която е всъщност звезда.
Това, че няма бездомни кучета не означава, че:

1. няма такива, които ги разхождат без каишка

За мен свободно пуснати кучета без каишки са си бездомни. Впрочем краката на бабата са изядени от точно такива полудомашни кучета, така че, не се чувствай много сигурна у ваше село.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 22:47 от Вселена

# 466
Агресивните улични кучета трябва да се приспят,а когато са гладни зимата,те всички стават агресивни.
Толкова харесвам София,но уличните кучета и боклука винаги са ми охлаждали ентусиазма.

И агресивните и противни хора също трябва да се приспят!! Да приспиваме направо поне 3-4 милиарда от населението на земята...
Вече за втори път прочитам твой пост с агресия и откровена ненавист към животните .

Simple Smile Агресия у мен няма - нито към животните,нито към хората(за разлика от теб,недей така,подсъзнателната
агресия към ближния разболява)Или за вас ближния е кучето,не човека??
Голяма омраза блика от целия ти пост към лошите хора в бг действителността.
Да,трябва да се приспят бездомните кучета,за да не нападат и ръфат повече  хората и техните деца.
Или трябва да бъдат прибрани и обгрижвани от кучезащитните организации.

# 467
Имам животно, кастрирано е. Не го изживява тежко, има нормално поведение.
За уличните кучовци ми е много тъжно. На агресивни не съм попадала. Имаше едно време един руски филм - "Белият Бим - черното ухо". И сега ми се доплаква, като се сетя за него. Не трябва да се приспиват бездомните животни. Трябва да се приютят и обгрижат. Дори и никой да не ги осинови, като са кастрирани, постепенно ще намалее пупулацията им. Но е редно да има приюти, в които да се прилагат грижи за тях, докато дните, които са им отредени, свършат. Не вярвам да е чак толкова скъпо.
Всъщност, като се замисля, всяко нещо, което е публично е ужасно скъпо. Един елементарен ремонт на етаж от обществена сграда надвишава стотици пъти разходите за ремонт, който се извършва в частна. Та нищо чудно и издръжката на едно куче да е 10 000 лева годишно /в общински или държавен приют/.
Ако общините се ангажират с този проблем, сигурна съм, че ще явят много доброволци, които да помагат, включително и ветеринарни доктори /с подходящите намаления на данъците им заради доброволческия труд/. Просто няма воля, няма и голяма далавера в организирането на подобни инициативи.
Не мога да приема вариант, в който да убиеш животно, просто защото си няма кой да се грижи за него, е нормален.

# 468

За мен свободно пуснати кучета без каишки са си бездомни. Впрочем краката на бабата са изядени от точно такива полудомашни кучета, така че, не се чувствай много сигурна у ваше село.

Чувствам се напълно сигурна, защото тренирам кучета, респективно познавам тези животни и знам как да се справям в такива ситуации. Наистина не разбирам защо се заяждаш толкова грозно?

# 469
b] Наистина не разбирам защо се заяждаш толкова грозно?[/b]

Кое е заяждане и то грозно? Че се чудя как има село в Бг, където няма бездомни кучета? В цяла Бг има, но при вас няма. Еми, за чудене е. Имам познати от цялата страна, ходила съм в доста села, за пръв път чувам такова нещо. Ама то тук не се включвали кучетата, които се разхождат из селото без каишка. Laughing Е, то по тази логика и в София половината бездомни кучета не са бездомни, защото ги гледа някой пред блока и във входа, а те си ходят свободно наоколо. И това при положение, че болшинството трагичните случаи с нахапани и убити хора/деца са точно от такива кучета, които според теб не са бездомни и с които няма проблем. /Веднага се сещам за англичанката и детенцето, тръгнало за вафла./ Ако се поразтърся из нета ще намеря още доста. Ако това за теб е заяждане, ок, така го разбирай, но на мен вече ми писна от хора, които си противоречат, въртят и сучат, само и само да си докажат някаква теза, а като им опонираш и покажеш, че това просто няма как да е така, се започва "Ама ти защо се  заяждаш гадно?". Не, това не е гадно заяждане и, ако не го разбираш, проблемът е твой.

# 470
Пънки, трогната съм Simple Smile Blush И на мен ми се иска да си запазя в папка пък някои ваши мнения - твои и на още няколко симпатични момичета във форума, с които мислим еднакво Simple Smile Хубаво е да знаеш, че има такива хора Simple Smile Hug

За другите ти брътвежи кво да коментирам.....не само че са нелепи, но и направо хумористични.. Laughing
Нищо-всичко се връща. Да в природата има и смърт...така е...като на професора в Малинова долина заради "уникалното" решение и закон  да връщат кучетата от там откъдето са взети.
Но професора кво---кучета го яли, като не може да маха с опашка и да гледа предано така му се пада. Ама ха...
Да, това с професора и с другия случай се натъртва постоянно и с умисъл. Целта е да се настройват хората против животните, разбира се. На теб много неща ти пречат - освен кучетата, ти пречат и турците, мюсюлманите... сигурна съм, че има и още много други.
Да, тези случаи като този с професора са ужасни, никой не е казал обратното, но пак хората са виновни, че има освирепяли от глад и студ бездомни животни. Кой друг е виновен?! Много правилно Брезичка каза, че има и агресивни животни, но те са станали такива заради човешка намеса отново. И не става въпрос някой да е  "обидил" животното... хайде да не се правим на толкова приятно разсеяни или заблудени, много добре знаем на какво се дължат нещата.
И такива случаи са единици, а случаи на насилие от страна на човека са преобладаващите! Както и случаите на изядени или ухапани от акули - човека избива рибата в моретата и океаните, отравя, разрушава, тук таме има по някой изяден от акула и вече... Същото е и с изядените или пострадали при ловни инциденти ловци-убийци! Отиваш въоръжен да убиваш същества, които нищо не са ти направили, влизаш в територията им... но...пушката ти може и да засече и глигана да те набучи на бивните си примерно. На това казвам природна справедливост! Или каквото повикало... или на всяко действие следва противодействие. Природата рано или късно взима своето и тогава по-добре склони глава и чакай рикошета - както се пее в песента на Deep Purple – Child In Time.
Затворите за животни, наречени зоологически градини, както и цирка са друга тотално нехуманна проява на иначе "най-великия и стоящ на върха човек". Затвори за същества, които нищо не са направили - това са зоологическите градини!
Представям си, че има планета, където хората са затворени в клетки и кочини, голи, боси, мръсни, въргалящи се в кал и издаващи нечленоразделни звуци, онождащи се - ги угояват, за да бъдат заколени от други същества. Поставяни са в клетки, отново голи голенички, докато другите същества минават покрай клетките, хилят им се насреща и ги замерят с пуканки и фъстъци. Те ще прекарат живота си в тези клетки-затвори, откъснати от естествената им среда! Също ги използват, за да правят номера и да радват другите същества - както сега хората използват животните в цирка. Предварително ще бъдат дресирани, разбира се, с бой и каквото е необходимо, за да се подчиняват.
Така, както някои обичат да си хапват телешко, агнешко, ярешко и други меса от животни бебета, така може на някоя планета да има, да е имало или тепърва да има човешки жени, които да бъдат използвани, както сега се използват кравите например. Принудително заставени да се съвокупляват и да раждат, невръстното бебе ще се вземе от майката, за да последва съдбата, която имат телетата. И всичко това ще бъде в реда на нещата на тази планета, защото там живеят други същества на нивото на развитие на сегашния човек тук, на тази планета.

Simple Smile Агресия у мен няма - нито към животните,нито към хората(за разлика от теб,недей така,подсъзнателната
агресия към ближния разболява)Или за вас ближния е кучето,не човека??
Голяма омраза блика от целия ти пост към лошите хора в бг действителността.
Да,трябва да се приспят бездомните кучета,за да не нападат и ръфат повече  хората и техните деца.
Или трябва да бъдат прибрани и обгрижвани от кучезащитните организации.

Това ли ми пожелаваш - мерси, да ти се връща!
Омразата ми е само към лошите в действителността - както и си написала. Не е към всички, но това който трябва, го е разбрал.
Трябва да се приспят бездомните кучета според теб - в предишния си пост поне беше написала, че агресивните трябва да се елиминират, но ето, че си дойдохме на думата най-сетне! Дай да приспим и бездомниците - те също са опасни. Да приспим и наркоманите. Да приспим и пияните... също и мизерниците да приспим, защото не се знае дали утре няма да освирепеят от мизерията си и да почнат да вредят на идеалното ти общество. И си майка... а емпатията ти е толкова чужда!

# 471
b] Наистина не разбирам защо се заяждаш толкова грозно?[/b]

Кое е заяждане и то грозно? Че се чудя как има село в Бг, където няма бездомни кучета? В цяла Бг има, но при вас няма. Еми, за чудене е. Имам познати от цялата страна, ходила съм в доста села, за пръв път чувам такова нещо. Ама то тук не се включвали кучетата, които се разхождат из селото без каишка. Laughing Е, то по тази логика и в София половината бездомни кучета не са бездомни, защото ги гледа някой пред блока и във входа, а те си ходят свободно наоколо. И това при положение, че болшинството трагичните случаи с нахапани и убити хора/деца са точно от такива кучета, които според теб не са бездомни и с които няма проблем. /Веднага се сещам за англичанката и детенцето, тръгнало за вафла./ Ако се поразтърся из нета ще намеря още доста. Ако това за теб е заяждане, ок, така го разбирай, но на мен вече ми писна от хора, които си противоречат, въртят и сучат, само и само да си докажат някаква теза, а като им опонираш и покажеш, че това просто няма как да е така, се започва "Ама ти защо се  заяждаш гадно?". Не, това не е гадно заяждане и, ако не го разбираш, проблемът е твой.

В много села в България няма бездомни кучета. И говоря за такива, които ги разхождат пуснати, но си живеят в двор или в стаята. Нима не правиш разлика между двете? Не казвам, че няма проблем, а че аз нямам проблем, защото ти ме посъветва да се пазя от тях. Разпитваш каква съм и откъде съм - само мен ли не ме интересува ти каква си и откъде си? Не въртя и не суча, а се опитвам да ти обясня нещо, което на теб ти е удобно да не го разбираш. Грозно. Много грозно. Дано да не е заразно. Laughing

# 472
Разпитваш каква съм и откъде съм - само мен ли не ме интересува ти каква си и откъде си? Не въртя и не суча, а се опитвам да ти обясня нещо, което на теб ти е удобно да не го разбираш. Грозно. Много грозно. Дано да не е заразно. Laughing

Мооооля? Къде точно съм питала каква си, би ли ми посочила. ooooh! А питах от кое село си, защото ти писа за "наше село". Вече започна да си съчиняваш. Сигурно го намираш за много красиво.  Tired

# 473

Не .

Твърде вероятно е тези злобни кучета , които са сторили това недопустимо нещо , да са станали такива в резултат на човешка малтретация .
Тогава проблема с тях не изчезва , но той е  следствие . Ето това се  изпуска . Защото никой до сега не го уточнява, нито отбелязва в коментарите си . А не е все тая .
С подобни кучета лесно се решава проблема , но с подобни хора , едва ли .

# 474
У наше село има диви кучета. Да, да. Една глутница, потомци на бивши виладжийски песове. От четири-пет, сега са около 15. Живеят основно в гората. Нали сме село, нямат такава възможност за прехрана като един софийски помиар. Контейнерите са като бункери, а и малко храна се изхвърля. Поради това нападат животни- домашни котки, кучета, прасета, овце, кози. На съседката бяха изяли живи две агънца и майка им.

# 475
  • София

Така, както някои обичат да си хапват телешко, агнешко, ярешко и други меса от животни бебета, така може на някоя планета да има, да е имало или тепърва да има човешки жени, които да бъдат използвани, както сега се използват кравите например. Принудително заставени да се съвокупляват и да раждат, невръстното бебе ще се вземе от майката, за да последва съдбата, която имат телетата. И всичко това ще бъде в реда на нещата на тази планета, защото там живеят други същества на нивото на развитие на сегашния човек тук, на тази планета.

ooooh!
То цялото мнение си заслужава...

# 476
У наше село има диви кучета. Да, да. Една глутница, потомци на бивши виладжийски песове. От четири-пет, сега са около 15. Живеят основно в гората. Нали сме село, нямат такава възможност за прехрана като един софийски помиар. Контейнерите са като бункери, а и малко храна се изхвърля. Поради това нападат животни- домашни котки, кучета, прасета, овце, кози. На съседката бяха изяли живи две агънца и майка им.
Колко ли лошо са се държали собствениците им с тях, за да провокират такова нетипично варварско поведение!

Чудя се къде се намира пресечната точка между жалостивостта и инфантилизма?

# 477
Да, това с професора и с другия случай се натъртва постоянно и с умисъл. Целта е да се настройват хората против животните, разбира се. На теб много неща ти пречат - освен кучетата, ти пречат и турците, мюсюлманите... сигурна съм, че има и още много други.
Ъ!?!?......... ooooh!
Трябва да се извикат психиатрите.
Не знаех че турците и мюсюлманите са ...неща. Мислех ги за хора.
Колко глупост и злоба има по този свят, боже...

# 478
Колко ли лошо са се държали собствениците им с тях, за да провокират такова нетипично варварско поведение!

Със сигурност доста , за да тръгнат сами да си ловят храна  Laughing

# 479
Хихи, мноу смешно. Освен че са спрели да ги хранят, друго не са им направили.
Е, вече им направиха, де.

Общи условия

Активация на акаунт