Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 897
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 420
Ама, разбира се.
Журналистите - криви, родителите - криви, а чиновниците от МОМН - целите в бяло.
Пффф.

# 421
  • Ямбол
Ама, разбира се.
Журналистите - криви, родителите - криви, а чиновниците от МОМН - целите в бяло.
Пффф.
Вече е МОН. Младежта пак я махнаха.

# 422
Ама, разбира се.
Пффф.

В конкретните казуси са наистина невинни. Има регламент за олимпиади. Има регламент за стипендии. И този регламент е много уместен. Ако го нямаше някои деца щяха да получават по 2-3 стипендии, а други нищо. Пък целта е да се подпомагат повече деца, а не всичко да се струпа на едно.

Що се отнася до чиновниците от МОН, те си имат мноооого грехове, ама след като темата е за друго как да говорим за тях? Разбирам, че ти се иска да ги насолим, ама пусни съответна тема.

# 423
А според наредба на министерството не може тази стипендия ( 1/2 от МРЗ, май 160 лева на месец) да се получава едновременно с тези 25 или колко там лева. И по тази причина десетки други деца също не вземат 20 лева, но нямаше шум в медиите. Изобщо дай им на журналистите да надуват балони.
 Peace
Някакъв смътен спомен имам от студентските си години.
Във втори курс, когато родих ми изплащаха майчинство, но ми спряха стипендията за успех.

# 424
а ЕС и Клисарова се борят отпадащите да паднат под 12%, лесно е да пресметнем, че числата, цитирани по-горе от теб, са прекалено малки, за да отговарят на това съотношение.
Параход,
Не знам какъв е метода на "преброяване"-то.
Например през дадена учебна година даден ученик, който е 6-ти клас отпада.
Броят го.
На следващата учебна година същият ученик повтаря 6-ти клас.
Пак отпада. Броят го като отпаднал и за следващата учебна година!
Коректно е да се прави статистика - без основно образование на лица до ....г,
                                                           - без средно образование на лица до ....г.
Май се наливат суми по ЕП спрямо отпаднали ученика?  newsm78

# 425
  • Stuck in a moment
Това момче е специално и образователната система и училище не могат да отговорят на неговите нужди. Страхувам се, че би било малтретирано психически и физически, ако ходи в регулярно училище, поради неразбиране и невъзможност от контрол от страна на преподавателите и директорите.
Никъде не лесно детето ти да е 'различно', но в българско училище е по-трудно.

Да и аз мисля така, още повече че има кадри сред учителите от дълбоките комунистически времена по на 60 години...точно те ще му видят сметката. А и изродчетата и гъзарчетата ще му вгорчат живота.  Sick от системата на образование в България.

Не само такива като гореспоменатите могат да сринат психиката на едно дете. Има и млади кадри, които се държат доста неадекватно/нетолерантно към по-различните. Приятелка на моето дете - възпитано, усмихнато, кротко и любознателно момиченце беше докарано до кошмари нощем и заекване точно от младичка учителка.

# 426
  • София
В България годишно от училище отпадат 13 000 деца преди осми клас (още по-голямо е числото, ако се добави гимназията), т.е. поне 13 хиляди родители нарушават закона за задължителност на средното образование.

Не разбирам защо не се глобяват те и защо акцентът не е върху тези деца, а върху едно, което на всичкото отгоре учи и има образователни резултати, без значение признати от МОН или не? Или тези 13 хил. са добре социализирани и родителите им не са "странни" (ако използвам терминология от тази тема)?

Щото те поне си траят, а не се навират между шамарите като описаните герои от репортажа. Всички по веригата са за наказания, особено тези, които са го допускали до състезанията.

# 427
Приятелка на моето дете - възпитано, усмихнато, кротко и любознателно момиченце беше докарано до кошмари нощем и заекване точно от младичка учителка.
Само едно дете от всички, на които е преподавала тази учителка е започнало да заеква?
И причината е учителката?
ЗАЕКВАНЕ
http://logoped.free.bg/stutter1.html

# 428
Децата реагират различно. Моят син има отвратителна учителка по трудово. Пълна идиотка, която крещи и удря с показалка по катедрата. Заради нея едно момиченце от класа се напика от страх. Това, че другите не са се напикали, означва, че момиченцето е сбъркано ли?

# 429
  • Русе
  Добре че детето ми е вече в четвърти клас. Ако тепърва ни предстоеше училище и четях темата, щях сигурно да си го оставя у дома, доколкото още на пръв поглед изглежда различен Twisted Evil

Всъщност в нашия клас съм виждала разстроена учителка, но не и разстроен ученик. Нямам идея как учителите успяват да си предадат урока. От 23 деца - 10 знаят всичко и държат да го споделят веднага, може и да не е по темата. Но пък са доста силен клас и с насочване може да постигнат чудеса.

# 430
  • Пазете Гор
Училищата ни са пълни с проблеми и не бих винил никого, ако пожелае да ги спести на детето си. Не бих го глобил.

Ако някой холивудски продуцент страда от липсата на драматични истории бих го посъветвал да прати два сръчни сценаристи насам.

Всичко си имаме в тая история - национални конкурси, сухи като черен пипер чиновници, Едипови комплекси, медийна логорея, обществено о(б)съждане. Те холивудските продуценти са левичари по правило и биха погледнали на казуса с благосклонност към хлапето и неординерната му родителка.

Ще стане филмче за чудо и приказки.

# 431
Децата реагират различно.
И възрастните също.
За това дадох линк относно заекването.
Не може да се набеди без основание някой, че е причина за заекване.
Има ли медицинско становище?
Относно случая с напикаването, предполагам, че на детето не му е за първи път.
/ познавам голямо дете, 13г, което се наак*ше/
Родителите укриваха и неглижираха проблема, който беше от друго естество,
но не спряха да обвиняват околните, но и на психолог не заведоха детето.

# 432
Просто е от свитите и тихи деца и не е посмяло да попита може ли до тоалетна, защото го е страх от учителката. Но, разбира се, детето е за психолог, типично за бг-мамма!
А според мен мърлата не е за учител, ако това беше моето дете, щях да съм я направила на нищо, както направих с учителката, която си позволи да удари шамар на сина ми и да му издърпа ухото - глобена е  Peace За това вече са научили и другите учителки, така че на моето дете му се спазват правата, работата е там, че трябва да се спазват правата на всички ученици.

# 433
  • волно калдъръмче
Уринарната или фекална инконтиненция са изключени в случай, че говорим за надарените хоумскулъри.

# 434
  • В тъмната гора.
Ceca стремят се към американски университет ,учат по някаква американска програма ,не била нужна диплома .
Явно детето ще става американец и там ще живее.  ooooh!
Не мога да разбера хората, които опитват чрез децата си да надхвърлят класата, ако щете кастата, в която живеят.

hahaha

Амбициозните постигат целите си и без да са аристократи. Няма значение къде и как.
Щом майка му иска да надскочи средата си, нищо не й пречи и надали ще се съобразява с нечие мнение. А детето ще има диплома, не берете грижи.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт