за несподелената любов

• 16 911
  • 250
  •   1
Отговори
# 180
...
Има един стар лаф : Не започвай нещо, когато нямаш ясна представа как ще завърши.

...и/или/ знаеш как няма да завърши...

Доста истини прочетох, макар и малко по-жлъчни някои, може би точно от това има нужда авторката, да се разтърси и се вземе в ръце, колкото и да й е трудно.

Реално няма как в триъгълник/четириъгълник/ всички да са щастливи. Въпросният мъж дори много самосъхранително подхожда в тая ситуация и от св. гл. точка е прав - какви емоции, и какво влюбване може да вложи във връзка , в която няма перспектива?
Тя любовта е несподелена, защото е невъзможна.

Авторката няма какво да му се сърди, ами да използва момента, и да не го търси, нито да му отвръща.
Изходът е един, както казах по-рано, просто тя трябва да го приеме. Въпрос на време.
Дано по-леко преминат нещата... Peace

# 181
С несъстоялата се среща нещата са се решили от само себе си.Донякъде.Сега от теб се иска да не изпадаш в самосъжаления и сантименталности.Без драми, без ревове и възклицания -ах, как ме докосваше, ах само той може така да целува, ах какви думи ми шепнеше в ухото и т.н.Опитай се да не задълбаваш в мислене относно отношенията ви, живей твоя си живот.Приеми случилото се като житейски опит, като урок някакъв.Само да не се изкушиш да го търсиш, защото отново ще се завъртиш в старата схема.

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 17:05 от мамичка мекичка

# 182
Опитах се да стигна до корена на нещата- и си мисля, че всичко идва от там, че не мога да приема, че някой не иска да бъде с мен, че не е луд по мен. До сега не ми се беше случвало и май е било крайно време и на мен да ми се случи да съм отблъсната. Истината е, че аз не мога да оставя нещата да приключат ей така- предпочитам всичко да се каже, ако трябва да има има наранени- нека, но всичко да я казано и ясно, за да приключи веднъж за винаги! Искам той да ми каже- остави ме, гледай си живота. Аз да му кажа колко ми е трудно и колко го искам. И пак ще бъда в подчинената позиция, но всичко ще е казано! Хиляди пъти предпочитам така, отколкото цял живот да се чудя имало ли е нещо истинско там изоставено? А друг е въпросът колко слаба и безхарактерна се чувствам, а винаги съм си мислела, че съм силен човек!  Cry

# 183
Мила,
мисля, че трябва да се върнеш да прочетеш постовете на Saule, а после да прочетеш твоя последен. Ти абсолютно съзнателно искаш да се поставиш в позиция, в която да бъдеш наранена!!! За какво "нещо истинско там изоставено" говориш? Това е извънбрачна връзка!!! Която няма бъдеще, защото ти си омъжена и нямаш намерение да напускаш семейството си! Защо искаш той да ти го каже в очите?
Ти си просто drama queen! Без да се обиждаш, казвам ти го добронамерено. Имаш чудесен съпруг, който те 'слуша', спокоен живот у дома и търсиш драма навън. Колко още неприятни емоции искаш да си причиниш?
Ако той те обичаше и искаше повече, щеше да ти го каже, щеше да ти сваля звезди и да ти обяснява как ще гледа теб и детето като принцеси.
А ако се видите и ти му кажеш колко го искаш, и той ти каже същото - какво, ще се разведеш ли?
От тая ситуация има само един добър изход и той е да спреш, преди да е станало прекалено късно! Hug

# 184
...
А ако се видите и ти му кажеш колко го искаш, и той ти каже същото - какво, ще се разведеш ли?

От тая ситуация има само един добър изход и той е да спреш, преди да е станало прекалено късно! Hug

Това щях да попитам и аз.
В по-предните си постове авторката каза, че обича мъжа си и вариант хипотетичен не съществува да се разделят. Тогава какъв е смисълът да се срещат, да се изясняват и пр. и пр.
Няма по-малко да я боли. / Или Saule е права, или авторката иска нещо сериозно с любовника, но дори и пред себе си не смее да си го признае./ Каквото и да е, няма смисъл да рови и да се измъчва.

За какво "нещо истинско там изоставено" говориш? Това е извънбрачна връзка!!! Която няма бъдеще, защото ти си омъжена и нямаш намерение да напускаш семейството си!

Стискаш зъби, минаваш през болката, надживяваш я с времето, и така... Peace

# 185
Аз пък ще ти кажа да не ровиш, да оставиш нещата така.Разбери, няма смисъл от обяснения и изяснения.Какво значение има дали той те прекъсва връзката или ти?Никакво!Това не е връзка между двама неангажирани хора, а изневяра от твоя страна, той не ти е партньор, а любовник.Защо ти е да търсиш причина и последствия?!Да кажем, че той изведнъж нещо му стане и полудее по тебе.Не спи, не яде, търси те ден и нощ, става напорист и непредпазлив, заплашва те, че ако не си с него, ще се самоубие и т.н.Тогава ти можеш ли да зарежеш семейството си и да тръгнеш с него?!Ще се разведеш ли именно заради този мъж?Седни и си направи анализ на поведението, дай си реална сметка какво ти дава тоя мъж/любовника/, какво извличаш ти от връзката ви-зарежда ли те положително, или те кара да страдаш и да се измъчваш.Кои са плюсовете и минусите на тоя човек.Седни и трезво обмисли нещата.
После ще пиша още.

# 186
Да, опитвам да преценя нещата трезво и виждам, че тази връзка ми носи само негативи. Но не знам тогава защо ми е толкова трудно да спра! Просто обичам да си общуваме, приятно ми е, разнообразие ми е и не искам това да спре! Какъв човек съм- мазохистичен и глупав?

# 187
  • София
Той няма да ти каже да го оставиш и да си гледаш семейството. На него като цяло му е все едно какво се случва в семейството ти, докато не го засегне пряко. Ако му излееш наистина какви са ти чувствата и колко го искаш, според мен той първи ще те остави, защото ще усети, че нещата стават дебели и той вече се намесва в отношения, в каквито не иска да е.
Какво му е на него- не е официално ангажиран, намерил си е нещо лесно за чукане, още повече, че си омъжена и не му се налага да те извежда, да се виждате, да те запознава със семейство и приятели и като цяло взима само сексуалната част от връзката, без допълнителните по- досадни подробности.
За какво му е всъщност да подхранва някакви чувства към теб, при положение, че връзката като цяло е безсперспективна? Като му кажеш колко много го искаш, какво ще се промени? Човекът, заради който нещата не могат да се случат си ти, а не той. Как очакваш да подхранва чувства към жена, която е женена за друг и поне по думите й няма намерение да разваля брака си? Ако ти каже обичам те и искам да съм с теб, ти какво ще направиш? Хайде, първо ще си горда, че поредната жертва е паднала в мрежите ти, но после какво би направила? Според мен би напуснала мъжа си, въпреки това, което казваш и според мен "любовникът" ти също го усеща...
Няма начин да накараш мъж да тича след теб като кученце, след като ти тичаш повече след него. Я му удари един игнор известно време (и нямам предвид ден-два- седмица), да го видим как ще се държи тогава мачото. Ако си имате и фейсбуците, пускай през това време интересни снимки, на които изглеждаш щастлива и секси (за да не си помисли, че мъжът ти те е разкрил и затова си в нелегалност, например) , пък да видим...

# 188
Трудно ти е защото си станала зависима от отношението на този човек.Мислиш си, че ако прекратиш връзката ще загубиш стимул за живот, ще станеш безцветна и сива.Затова си се вкопчила в тая лудост.Това е отрова, вирус, който те разяжда и ти пречи да бъдеш себе си.Станала си зависима, разбираш ли?!Както вече споменах няколко пъти-изживях нещо подобно и затова те разбирам много добре.Сега не можеш да си дадеш реална сметка, защото си заслепена от обида и емоция, но ще дойде време и ще излезеш от ситуацията.Тогава ще разбереш колко обсебена си била в този момент.Затова те съветвам да събереш всичките си сили и да прекратиш връзката.Когато копнееш и мечтаеш за някого, независимо дали колегата, известен артист или съседа, ти го зареждаш със сила.Енергията следва мисълта и мечтаейки за някого, ние без да искаме го правим енергийно силен, докато самите ние отслабваме духовно.Става нещо като пробойна в енергийното ни поле за сметка на обекта на чувствата.Така той става все по силен, а ти отслабваш и затъваш.Не вярвам да искаш да си донор на енергия за този човек.Помисли хубаво върху това и престани да подхранваш и зареждаш егото му Grinning

# 189
И друго-този мъж какво ти дава?Умен ли е, можеш ли да говориш с него, да споделяш съкровени мисли, разбира ли те от половин дума, усеща ли когато си тъжна, знае ли какво те радва, умее ли да схване нещата от половин дума?Имаш ли чувството, че той е твоята половинка?Говориш ли с него за книги и филми?Какво вземаш и какво даваш в тази връзка?Има ли потенциал в този човек или си с него просто заради адреналина и тръпката WinkЗащото сексуалното привличане бързо се изчерпва/спомена,че сте заедно едва от 4 месеца/ и ако няма друго, което да крепи отношенията ви, нещата ще приключат много бързо.

# 190
И друго-този мъж какво ти дава?Умен ли е, можеш ли да говориш с него, да споделяш съкровени мисли, разбира ли те от половин дума, усеща ли когато си тъжна, знае ли какво те радва, умее ли да схване нещата от половин дума?Имаш ли чувството, че той е твоята половинка?Говориш ли с него за книги и филми?Какво вземаш и какво даваш в тази връзка?Има ли потенциал в този човек или си с него просто заради адреналина и тръпката WinkЗащото сексуалното привличане бързо се изчерпва/спомена,че сте заедно едва от 4 месеца/ и ако няма друго, което да крепи отношенията ви, нещата ще приключат много бързо.
Нищо от изброените, само секс, а и ние се виждаме рядко. Понякога чатовете ни са по-интересни и споделяме някои неща, но това е рядко. Предимно секс. А последните няколко чата са изключително трудни- той си проверява тел на 2-3 часа, пише две думи или нищо не пише... Много работел, кой знае! Сигурно усеща накъде отиват нещата и се опитва да се измъкне, но хиляди пъти предпочитам да ми каже Аре бегай, отколкото да ме мъчи така!

# 191
Ох, миличка...защо трябва да чакаш да ти каже Аре бегай ooooh!Късай и продължавай напред!Не те мъчи той, ти сама се мъчиш.Да не говорим, че залагаш семейството си на карта.Сто пъти ти казах-не влагай толкова чувства и емоции, това е просто мъж, нищо особено, някакъв си мъж.На всеки 100 метра дреме по един мъж, който потенциално може да бъде с теб.Стегни се, съвземи се и давай напред!

# 192

Нищо от изброените, само секс, а и ние се виждаме рядко. Понякога чатовете ни са по-интересни и споделяме някои неща, но това е рядко. Предимно секс. А последните няколко чата са изключително трудни- той си проверява тел на 2-3 часа, пише две думи или нищо не пише... Много работел, кой знае! Сигурно усеща накъде отиват нещата и се опитва да се измъкне, но хиляди пъти предпочитам да ми каже Аре бегай, отколкото да ме мъчи така!

А накъде отиват нещата? Че си хлътнала е ясно. Но дотам ли?
Щом се мъчиш... Струва ми се, че имаш очаквания от него, отделен е въпросът какъв е мотивът ти за тях.
Доколкото схващам ти искаш да получиш от него всичко онова, което има в една нормална връзка между двама неангажирани партньори?  Щото се получава противоречие, хем е само секс, хем пък те вълнува какво мисли той и чувства, дали наистина работи и е зает и пр...

# 193
Ами той реално ти казва "Аре бегай" с поведението  си. Мъжете така правят. Защо да те реже грубо, вместо полека да се оттегли, а може би и да си остави вратичка?

# 194
Да, и имай предвид, че мъжете бягат като дявол от тамян от сериозни разговори.Те не обичат да се обясняват и изясняват като нас.В техните глави нещата са доста по-опростени.Да не кажа елементарно опростени GrinningТе рядко улавят вибрации и емоции, не схващат от половин дума.Затова хич не си го причинявай това да чакаш „официалното скъсване„.Не ми казвай, че интуитивно не усещаш накъде вървят нещата.Предчувствията ти едва ли те лъжат.Затова не драматизирай толкова, каквото било, било.Такива  неща стават под път и над път, нито си първата, нито ще си последната, измъквай се по-скоро, докато още е „сухо„.Защото ако продължиш да задълбаваш, нищо чудно здравата да се накиснеш.

Общи условия

Активация на акаунт