НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • SA
SkyBlue, не знам какво да те посьветвам, аз никога не сьм имала проблеми сьс сьня. Но ти защо си лягаш толкова рано? Аз например рядко си лягам преди 12-1 часа. Такьв тип сьм, че вечер даже се чувствам бодра и енергична. Когато се е налагало да чета , сьм го правила винаги през нощта. Сутрин обаче обичам да си поспивам до кьсно.
Нещо, което сьм забелязала - когато пия алкохол вечер, винаги се сьбуждам необичайно рано за мен.

# 541
 Laughing Наспиването за 4-5 часа е приятен страничен ефект . Може би да включиш движение повече - танци, бягане, упражнения някакви  newsm78 Аз онзи ден така от въртене в леглото в 3 часа станах да чета лекции  Joy

Относно бюста - от една седмица си го чувствам...изпълнен някак  newsm78, но не ме боли / цикълът трябва да ми идва, но пък нямам никакви болки и прочее /. Няма да възразя, ако вземе да се увеличи малко  Blush

# 542
Вики, Камелот ти е отговорила вече - и acanthosis nigricans, и тези skin tags все са признаци на инсулинова резистентност. А щом има и такова окосмяване, явно е повишен и тестостеронът, което пък може да значи поликистоза. Задължително е да си изследва инсулина тази жена, защото, за да й казват, че всичко й е наред, явно е изследвана само захарта, без инсулинът. Но предполагам, че просто панкреасът за момента смогва да работи пряко сили и да удържа захарта в граници, затова на изследване на захарта всичко е наред. Но няма начин инсулинът да не е повишен Rolling Eyes Как всъщност й е изследвана захарта? Само на гладно ли?

А всъщност, ако е склонна да те послуша, тя може да си мине на нисковъглехидратно хранене и без повече изследвания, защото май при вас е трудно да убедиш лекаря да те изследва, ако той е убеден пък, че всичко ти е наред ooooh!

Абе, и аз прочетох, че 1 на 2000 англичани е носител на приони, но не съм разбрала да са се натръшкали като мухи от болест на Кройцфелт-Якоб Thinking А за скрейпито наистина никой нищо не може да докаже Thinking Така че аз май няма да се отказвам от главичките засега Embarassed

# 543
Скай, аз доколкото знам е важна не толкова продължителността на съня, колкото качеството му. Явно спиш достатъчно дълбоко плътни 4 часа и след това просто се будиш. Наспана си, нали?  Grinning Друго, за което се сещам, е кетозата. При някои хора тя води до проблеми със съня - става кратък и неспокоен. Но пък при теб не е точно така...  Whistling

# 544
  • Пловдив
Скай, при мен се получиха също проблеми със съня, когато изчистих храненето. Лошото е, че макар в началото и аз да бях бодра и енергична, чувствах се супер, след 3-4 месеца обаче системно спане за по-малко време нещата вече не бяха така положителни и изпаднах в някаква депресия с постоянно чувство на умора...Увеличих пак В, сънят ми си стана добър, депресията мина (включих и редовен прием на витамин Д) и чувството за бодрост и енергичност се върна. Разбира се, това е моят опит, при теб може да не стане така! Peace А и аз не знам дали това е свързано само с храната, но пък така и не установих друга причина...
Сега се зачудих може ли намаленият прием на В да е оказал някакво влияние върху дейността на щитовидната жлеза, макар че по принцип не ми е известно да имам проблеми с нея? newsm78
И аз мисля, че можеш да пробваш да увеличиш движението!
Благодаря на всички за споделената интересна информация за езици, мозъци и други подобни! bouquet Макар от изброените да консумирам само език, не излишно да се знаят тези неща!
Хм, много интересно за тези skin tags. И аз имам такива отстрани на талията, точно наскоро си мислех, че сякаш са ми намалели...Не знам възможно ли е, но така ми се струва...
Споделям, че тези дни понаизвадих летните дрехи. Сега съм с 1 кг повече от миналото лято, но панталони, които тогава ми бяха съвсем точно, сега са ми леко широки... #Crazy

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 20:07 от yulinga

# 545
Уф Шоки тук при нас е абсурд да си поискаш преглед по твое желание, ако доктора не е преценил, че наистина имаш нужда. Но аз не знам пък каква е тая докторка дето според нея няма нищо подозрително в това, че въпросната жена е била с гестационен диабет, майка и също е диабетичка, качила е толкова кг за кратко време, тези skin tags, казала и е че яде сладко с тонове и става през ноща да се храни, забременявала е ин витро  #Crazy, със завишени показатели на холестерол и черен дроб, и кръвна захар. Аз не съм доктор, но всичко това ми се вижда крайно не нормално особено за жена на 30 години а и не само. Последно бях останала с впечатление, че са и правили гликиран хемоглобин, а тя каза че не било такова изследване ами някакво от което си личало само, движението на въглехидрати през последните 3 месеца и траело около час. От вас знам че това изследване е по-продължително.  Иначе нея не искам да я съветвам нищо. Тя е от тези дето нямали да живеят 100  години, та смисъл няма. Просто много ми е интересно всичко за което говорим тук, и се опитвам да го асоциирам с реален случай и много ме обърква поведението на доктора. Казал и че ако имало нещо щяла да бъде непрестанно жадна, а според мен тогава ще е много късно. Ами ако това бях аз тоя доктор един вид умишлено като че ли ще ме гледа като се разболявам и......Много съм объркана и си задавам въпроса дали така не се процедира с всички болести.

# 546
Гликираният хемоглобин показва средната стойност на кръвната захар за последните 3 месеца. Обаче то си е нормално кръвно изследване, т.е. взима се кръв и се изследва, а няма чакане на място Thinking  А иначе има обременяване с глюкоза (OGTT - oral glucose tolerance test)) - тогава се взима кръв и преди да се изпие глюкозата, и след това на първия и на втория час. И е редно да се изследва не само кръвната захар, а и инсулинът, защото може захарта да е нормална, но инсулинът да е повишен.

Вики, лекарят е имал предвид диабет, и то вероятно първи тип (инсулинозависимия) - тогава един от симптомите е силна жажда. Да, но тя може да има просто неинсулинозависим диабет, а може и само ИР да има за момента - тогава няма да има силна жажда, но положението й пак изглежда сериозно Rolling Eyes

# 547
 Шоки разбрах  bouquet явно съм се заблудила между гликиран хемоглобин и ОGTT.

Ами честно така съм  #Crazy от отношението на доктора. Както казах нея не я мисля хич, но ако аз бях на нейно място просто щях да си се доразболея ли и той щеше да ме гледа просто така. Та тя си е така перфектна 2 години вече. И никой нищо нередно не вижда  #Crazy Възможно ли е?

# 548
  • SA
Вики, разбира се, че не е нормално това, което разказваш.
Но предполагам твоята позната не е била при ендокринолог, а си посещава общопрактикуващия лекар. А той вероятно действа по някакви приети протоколи и не влага грам мисъл.
В България поне все още е въможно да отидеш при какъвто си пожелаеш специалист, дори и личния ти лекар да не смята за нужно. Но уви, май скоро ще ги стигнем американците, както се казваше в една стара песен.

# 549
Да Ками при личния ходи ама той пък такъв дебил може ли да е бе (то всъщност и е втория такъв де дето я намира перфектна). А скоро може и в БГ така да стане верноте нали всичката простотия я copy paste от всякъде.

# 550
Аз като не ям достатъчно месо също спя по-малко. Но според мен е добре човек да си спи. Това за мен е един от признаците, че трябва да ям месо. Тук мнението ми съвпада с yulinga. Също, когато отслабвам, по принцип спя по-малко и това си е изморителнно. Все още не съм намерила вегански начин, за да спя безпроблемно. От друга страна меса и млечни ми създават чревни проблеми. Май млечните са ми най-големият дразнител.

За мен основният проблем при храненето само с животински храни е липсата на ензими, тъй като тези храни са пастьоризирани, готвени, нищо живо няма в тях. Аз поне се чувствам без енергия на такова хранене. Суровоядството цели именно това - максимален прием на ензими. Има суровоядство със сурови животински продукти - млечни, сушени меса, мариновани риби. За това сме писали в темата за суровоядството. Анет Ларкинс се храни с храна, която сама си отглежда в двора си. Т.е. това са храни без химикали, съвсем свежи.

Според мен е до човек кое хранене как ще му понесе. Има много слаби вегетарианци и суровоядци.

Иначе там разните сравнения, че конете ядели овес, ами месо ядат лешояди, чакали, вълци, мечки стръвници... Няма много смисъл в подобни сравнения. Отделно, че повече площи отнемал конопът за хората от пилетата. Ами нали храната на пилетата също изисква площи и местообитанията им също. Отдавна се знае, че ако използваме храната на животните или площите за нея, то ще се изхраним с много по-малко. Все пак едно пиле се храни 1-3 месеца, преди да го заколят. Тази храна ние я изяждаме на едно ядене, както споделя Свидничка с целите пилета.

Определено при мен извлечените мазнини са проблем. Когато ям мазнини от цели храни, килограмите ми са наред. В момента, в който премина към извлечени мазнини и започвам да качвам, било масло, било олио/зехтин. Започвам да си мисля, че в моя случай проблем са зърнени храни, сладки плодове, извлечени мазнини и млечни храни, храни които ми вдигат килограмите.

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 05:52 от hjkl;

# 551

Определено при мен извлечените мазнини са проблем. Когато ям мазнини от цели храни, килограмите ми са наред. В момента, в който премина към извлечени мазнини и започвам да качвам, било масло, било олио/зехтин. Започвам да си мисля, че в моя случай проблем са зърнени храни, сладки плодове, извлечени мазнини и млечни храни, храни които ми вдигат килограмите.

Това са много интересни наблюдения. Може би причината е, че олиата и маслата могат да се хапват така неусетно. Един вид може да прекали. Пак стигаме до известно калорийно ограничение, макар че едва ли е нужно човек да си брои грамовете. Просто, ако ядеш авокадо, пържола, цяло яйце, те съдържат всичко необходимо и понякога се оказва, че така се ограничават калориите.

Суровите мариновани и ферментирали меса са много полезни и вкусни. Но така или иначе е трудно да се консумира чисто сурово месо,без поне малко да е я сушено, я киснато, я веяно, я пушено. Иначе имаше един истински случай на човек, който развил странна хр. непоносимост към всичко и пробвал какво ли не. Единственото, което му останало било да яде сурово месо. Срам не срам, почнал и симптомите постепенно изчезнали, качил изгубеното тегло, почнал да се възстановява. То неговото беше много страшно, нещо като цьолиакия, но още по-брутално. Интересното беше, че приятелката му била веганка.  Laughing И си се разбират хората, живеят заедно. Не помня къде беше публикувана статията, но я четох мин. година.

# 552
Hjkl, от ензими няма нужда, ако не се консумират трудносмилаеми раст,храни
Относно земеделието, препоръчвам ти "Вегетарианския мит", има я в библиотеката  ни
Доста истини разкрива за всички тези псевдотеории, които си описала

# 553
Дали ще изядеш едно пиле, или половин нива с коноп ... не знам дали все пак пилето не е по-малката жертва. 

А за тази Анет Ларкинс - май сьм гледала клипчета с нея, то вьв всички вегетариански теми и сайтове май я дават за пример.....
Никол Кидман и тя отива кьм 50, а изглежда на 30 г. без да е веган- суровоядец.
Даа, самовнушението и самоубеждението вършат добра работа, при липса на други.     Laughing
Дори първокласник знае, че едно пиле НЕ е = на поле коноп.     Mr. Green
Ама щом успокоява съмненията,    Peace

А Н.Кидман изглежда на толкова, на колкото е.     Peace

# 554
Пропуснах няколко теми, но не съм спряла с режимното хранене. Незнам дали отслабвам, но поне се чувствам прекрасно, просто това е моят режим.  Hug
Иска да ви попитам за добавките, известно време пих Вигантол, но това, което забелязах е, че ми натоварва бъбреците и започват да ми се размърдват пясъци. Почвах го , спирах го и наистина некомфорта в бъбреците ми е от него. Чудя се дали не е защото не пия вит.К2, дали да си купя и пак да пробвам?

Общи условия

Активация на акаунт