Парфюмни размисли и страсти - 182

• 58 169
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Я, Елица ме е изпреварила.
Защо да се ограниЧава Човек, ако му се носят разлиЧни нотки? И аз имам около 20-25 най-любими, към които се връщам и не желая да оставам без тях. Имам сезонни любимци, другарЧета за домашно Четене, за дъждовно време...Чай с жасмин, с роза, без роза, ванилии във всякакви разновидности, нещо с винтидж полъх...Носи ли ми се-нося. Правя го заради себе си, доставя ми огромно удоволствие, а и околието е доволно. Коментарите по мой адрес са, Че всеки път ухая разлиЧно, но винаги страхотно, и Често помагам с избора на парфюм. Дори заразих няколко приятелки.  Grinning

Сега като си помисля си спомням с усмивка една от първите анкети в темата в която уЧаствах като новодошла. Беше пролетта на 2009 и бях вътрешно убедена, Че няма да стигна до 50 бутилки.  Whistling
Голям майтап.

# 151
Нали не ми казваш,че тези феи харесват 100 и ползват 100.Това е неуважение към  тях самите и тяхната индивидуалност .Аз имам 6 ,(има и грешки,но тях подарявам автоматично.) и ми стигат ,но като мина някъде знаят,че съм аз.Твоя парфюм това си самата ти.Да си колекционер разбирам,ама да накупиш 100 парчета и да хукнеш да ги предлагаш незнам.
Ей, ама как ни квалифицира. Joy
Ясно е, че ни спретна бърз, недомислен, психо профил, ама всеки знае него си. Wink
ВЕрвай ми уважам се и то доста...
thumbsup tooth

Много харесвам аз такива обобщения и категоричности! Twisted Evil И такива хора обичам, минават, раздават (уж невинно!) ритници и естествения им ход е в един момент да си тръгнат от тук, защото нито те разбират нас, нито ние се напъваме да разберем тях. newsm49

# 152
Парфюмите са страст и хоби и за мен няма нужда от много обяснения. Дори не се изчерпва само с парфюмни композиции.За мен  голям интерес представлява начинът,по който миришат различни неща като цветя,плодове,подправки,дървесина и т.н. и усещането,което ми носят. Дори когато знам,че няма да си купя нищо скоро,обичам да разглеждам парфюми(и не само) и да упражнявам носа си.
Кабошар,не мисля че е много учтиво да правиш генерални заключения за хората от това колко парфюма притежават.Колкото ги правят щастливи. Колекциониране или не,не мисля че в темата има място подобно осъждане.Всеки си има глава на раменете.

# 153
Хахахах, момичета, признайте си без бой, че сте за освидетелстване....   hahaha hahaha Joy Joy

# 154
Пък после се оплаква, че не сме приемали новите!? Mr. Green

Не Миме, ние сме освидетелствани, вече сме знаеш с ризките! Whistling Wink

# 155
Хахахах, момичета, признайте си без бой, че сте за освидетелстване....   hahaha hahaha Joy Joy
Хахаха, и май е заразно. За около половин година, откакто ви чета, съм минала 20те бутилки,  а имах само 3-4 в началото. И не мога да се спра. Пък и не искам хахахах.

# 156
Мога да съм полезна на Бижу,тя искаше нещо гора,дъжд и мъх,незнама дали е точно ,но имам един зелен асцент на ИМияки,който е поприключен(за проба става)да и го изпратя ама как?
Не можеш... А Scent не е гора. Той е цветно зелено парфюмче. На мен ми трябва шипър с мъх и хлад.
Иначе, благодаря!

Ми...Белия чай на Булгари, може би(не знам дали е шипър, не ги разбирам)....макар че аз го нося в дъждовно време. Rolling Eyes

# 157
Ми...Белия чай на Булгари, може би(не знам дали е шипър, не ги разбирам)....макар че аз го нося в дъждовно време. Rolling Eyes
Вероятно не, макар да не го познавам. Не е шипър. Повече ми прилича на някой лек чаен аромат с тази пирамида, а и ако прилича на Омния Кристалин наистина, съвсем не е мой. Simple Smile

# 158
Неуважение е да влезеш в стая пълна с равини и да им поискаш назаем една Библия.
Например.  Laughing
Неуважение е да пишеш пренебрежително за хора, от които и хал хабер си нямаш (нещо редовно практикувано в този форум, за съжаление).
Неуважение към теб самата пък е да смяташ, че едно ухание може да ти даде индивидуалност. Достатъчно е да си отвориш устата, да напишеш нещо и моментално ставаш ясен на околните. Wink

# 159
Всеки е добре дошъл във всеки форум, ако се съобразява с правилата на общуване и проявява толерантност към мненията на останалите. Всякакви поучителни и наставнически  изказвания е съвсем нормално да бъдат отхвърлени.
Май е време да се върнем към темата: нашите любими парфюми. Laughing
И за да не е спам - доста мислих с какво да се сдобия с талончето за 20% отстъпка и си избрах фон дьо тен на Герлен. Не ме грабна никой парфюм този път.

# 160
  • някъде под слънцето...
Бижу
От мен малко хладни мъхове
Бабички
Фам, Митсуко,Гучи 3,Живанши3, У,Мис Диор,  Диориссенс.Диорела е много прохладна, но не е толкова мъхова...

# 161
Бижу
От мен малко хладни мъхове
Бабички
Фам,..........
Ми аз имам Фам!  Grinning Ама той ми е някак опушен...Ще го опитам де. Hug
Мисля да се пробвам утре на работа със Saat Safa. На климатик съм и ако е твърде мощен, няма да ме удуши поне. Или на ММ с парфюма. Нямате представа каква борова гора хладна е това нещо, и как се носи около него като го сложи. Той много си го обича и казва, че му носи хлад. Даже и бутилката му е хубава!
Ей това е въпросният парфюм http://www.basenotes.net/ID26121349.html

# 162
  • някъде под слънцето...
А Ботега Венета?
познавам я само от тестове(тя не ме харесва и не сме се взели), но при мен излизат мъхове..
Е и кожа..

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 00:06 от sl

# 163
  • София
Аз пък нямам 100 парфюма,но бих искала да имам, в момента са около 20.От ученичка съм болна на тази тема,но бяха времена когато нямаше кой знае какъв голям избор,дори много малък.До преди да вляза в тази тема и аз изхвърлях парфюми с уж изтекъл срок на годност,но сега съжалявам,че съм го правила.Както и в моменти на промяна на вкуса,а и може употреба в неправилния сезон,моментно разположение на духа, някакво настроение или подбуда, муза, съм подарявала доста ценни аромати, които сега трудно мога да открия,но няма да съжалявам!

И във връзка с жегите и прохладните аромати искам да си призная,че след едно виалче на Терре де Ермес тоалетна вода, много се влюбих в този аромат,мъжа ми също и онзи ден му го купих.Страхотен, сериозен, прохладен, невероятен аромат Heart Eyes, ако има подобен дамски не бих се замислила!

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 00:28 от veka

# 164
  • някъде под слънцето...
имам доста бабички, в перфектно здраве са.
До сега само една сдаде багажа, но така си дойде при мен.Може би защото беше сплаш, но така и сърце не ми даде да я изхвърля,.Не я бях затворила добре и се изляза в небесата при едно пътуване.
Всъщност, може и нашето да е било гадно и злобно по принцип, защото не познавах аромата, но мисля, че един Зен  на Шисейдо не може да мирише на зла гад, пък бил той и от шейсетте.

Общи условия

Активация на акаунт