В момента чета ... 31

• 39 498
  • 757
  •   1
Отговори
# 720

"Тангра и неговият син"

От три дни съм захванала тази книги и очевидно имам проблем с нея. Явно ще съм от другия отбор, на не толкова въодушевените  Laughing (за сега май съм само аз...). Снощи пак четох и се опитах да разбера какво не ми допада. Имам някаква идея, но да видим как ще е като довърша четенето.

# 721
Агата Кристи  Simple Smile Никога не ми омръзва.

# 722
Аз се отчитам с два трилъра на Крис Картър - "Скулпторът" и "Хищникът". Втората е доста кървава. Препоръчвам ги на почитателите на жанра.
Вени, чела съм и "Хамелеонът се завръща" на Крис Картър - препоръчвам го. Останалите му книги - "Екзекуторът", "Един по един" и "Престъпен ум" съм ги набелязала за четене.

# 723
  • София
Чета Облак врабчета

Който харесва Клавел със сигурност ще хареса и тази.
Типична Япония,уникален изказ на автора,много добър сюжет.
С благодарности на Мижжж,която ми я даде за прочит  bouquet

# 724
  • Belgium
Прекрасна е "Облак Врабчета".

Не пропускай и продължението "Есенен мост"  Laughing

# 725
  • София
Здравейте,

Аз свърших със Сула в огледалния свят- 4/5 в ГР. Забавна и много точно описваща действителността.

Започвам "Не се връщай" на Лий Чайл - много любим автор.

Хубав ден.   bouquet

# 726
Чета Облак врабчета

Който харесва Клавел със сигурност ще хареса и тази.
Типична Япония,уникален изказ на автора,много добър сюжет.
С благодарности на Мижжж,която ми я даде за прочит  bouquet
Задължително ще я потърся, " Шогун" ми е най- любимата книга за всички времена Simple Smile препрочитам я почти всяка година, вече така се е накъсала на отделни страници Simple Smile " Облак врабчета"  наистина ли е нещо подобно, никога не бях чувала за нея Simple Smile

# 727
Вчера  прочетох Беглецы/Unwind на Нийл Шустърман (за съжаление не намерих превод на БГ), днес продължавам с втората книга от серията.

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 14:13 от karamelia

# 728
  • Пловдив
Момичета, помогнете с напътствие! Искам да намеря отзиви за дадена книга в ГР, но тъй като не знам оригиналното заглавието на английски, как точно да я потърся? По автор предполагам, но ...
Например "Оризовата майка"? Аз с английския се справям, но дъщеря ми иска да си пише отзиви за нейните книжки и не може да се ориентира нещо. Има ли опция да се търси само на БГ? Мерси предварително!

# 729
 Party Изтърчах да си купя "Шаман" след ей тая статия: 3 причини да прочетете „Шаман“ от Робърт Шей.

Като гледам, и мъжът ми се наточи да го чете, отдавна не е имало нищо свястно на индианска тематика, така да се каже.

# 730
И аз се заинтригувах от "Облак врабчета". Записах си името на автора и определено ще потърся книгата. Както и продължението. Обожавам Шогун! Макар че скоро разбрах, че имал продължение.
"Гай-джин". Който е чел книгите, ако може да сподели хубави ли са? Не ми се вярва да са като Шогун, но знае ли човек...

# 731
  • София
Момичета, помогнете с напътствие! Искам да намеря отзиви за дадена книга в ГР, но тъй като не знам оригиналното заглавието на английски, как точно да я потърся? По автор предполагам, но ...
Например "Оризовата майка"? Аз с английския се справям, но дъщеря ми иска да си пише отзиви за нейните книжки и не може да се ориентира нещо. Има ли опция да се търси само на БГ? Мерси предварително!

noriscat много от книгите ги има и на български, особено ако са от български писатели.
Дори някоя книга да я има само на английски, аз пиша в полето за търсене българският еквивалент и обикновено излиза.
Нека по-запознатите с ГД да помогнат.   bouquet

# 732
И аз се заинтригувах от "Облак врабчета". Записах си името на автора и определено ще потърся книгата. Както и продължението. Обожавам Шогун! Макар че скоро разбрах, че имал продължение.
"Гай-джин". Който е чел книгите, ако може да сподели хубави ли са? Не ми се вярва да са като Шогун, но знае ли човек...
Ами " Гай-Джин" не е точно продължение....не е за същите герои. На мен лично не ми хареса толкова колкото " Шогун" ,някак по-бавна и мудна ми беше.....има ги в Читанката, ако искаш пробвай да ги четеш....три части са, въпреки, че аз на хартия ги имам и са две. Обаче следващата книга от Азиатската сага на Клавел - " Цар плъх" също е шедьовър! Просто невероятна! Подобна е на " Пеперудата" на Анри Шариер. Ех, как завиждам на всички които не са чели тези книги и им предстои да ги четат за пръв път Simple Smile спомням си че когато четох " Шогун " за пръв път бях ученичка, бях втора смяна ,обаче си написах бележка " от родител" и не отидох на училище ,за си чета книжката в къщи. Само за още една книга съм го правила - " Време разделно " Simple Smile

# 733
  • Belgium
Ако харесвате японския стил на писане вижте и Казуо Ишигуро и най-вече "Когато бяхме сираци".

"Остатъците от деня" са му доста по-популярната книга, а и сигурно сте гледали разкошния филм с Антъни Хопкис и Ема Томпсън по нея  Laughing

# 734
Ето темата за Goodreads - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=548829.0;topicrefid=20

А конкретно по въпроса ти - повечето книги си излизат и с българското заглавие като го напишеш в търсачката, ако има качена такава корица към оригиналното, Оризовата майка точно си излиза. Коментари само на български език можеш да погледнеш надолу при filters и после отбелязваш this edition, но така можеш да прочетеш само тези, писали при българската корица, а много потребители пишат направо при оригиналната.
А ако четеш на хартия, винаги от вътрешната страна на първата корица/страница има оригиналното заглавие на книгата и името автора, можеш да ползваш от там.

Общи условия

Активация на акаунт