***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 2

• 105 338
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Според мен продавача трябва да го изпрати, иначе няма да потвърдите получаване и той няма да си вземе парите. Освен ако не иска да ги прежали. Не се сещам за друг начин, това са си изисквания на пощите. CN17 е за потвърждение на адреса и получателя, тъй като имената не са ви пълни и адреса е различен. Ако бяхте със същия адрес и по лична карта е по-вероятно, че щяха да приемат пратката за ваша. Но така с непълно име и невъзможност да се докаже адреса с документ, затова е разбираемо, че не искат да я дадат.
Пишете на продавача настоятелно, ако трябва пратете му този документ, трябва да има образец в интернет, за да види и да разбере какво трябва да изпрати.

# 76
  • София ж.к. Надежда 1
Това https://www.posten.se/en/Documents/PDF/cn17_change_request_2010.pdf ли трябва да е въпросния документ и кой адрес да дам на продавача да пише адреса от личната карта или този който съм посочила за доставка.Защото аз вече му казах да пише трите ми имена и адреса който бях дала за доставка.

# 77
  • София
Това https://www.posten.se/en/Documents/PDF/cn17_change_request_2010.pdf ли трябва да е въпросния документ и кой адрес да дам на продавача да пише адреса от личната карта или този който съм посочила за доставка.Защото аз вече му казах да пише трите ми имена и адреса който бях дала за доставка.

Това е документът. А не знам какво са ви казали в пощата. По принцип никога не правят проблем за различни адреси по л.к. и за доставка, ако имената съвпадат. Аз също съм с различни адреси от години и все така си получавам пратките.
Ако разсъждавам логично, трябва да попълни адресът ви за доставка и две имена, аз съм с две имена на пакетите. Сигурно и повечето други хора си дават само двете имена в сайтовете.
И три имена да попълни, няма да е проблем Simple Smile

# 78
  • София ж.к. Надежда 1
Много ти благодаря за помощта.Дала съм и 3-те имена за по-сигурно.Ще пиша като има развитие. Simple Smile

# 79
  • Бургас
Пих една студена вода май Crossing Arms
Поръчах на 11.11.2014г. едно палто http://www.aliexpress.com/snapshot/6346056872.html ползвах и купон и ми излезе 19$, помолих продавача да ми го пише 14$. Даде ми 17 дни за доставка до тук всичко вървеше добре. Ето това е номера ми RH088871058CN. Тъй като на 25.11 заминахме на екскурзия с мъжа ми нямах голяма възможност да следя пакетчето си. На 27-ми поисках да удължа времето за доставка но явно продавача не е уважил желанието ми. На 1.12 отново поисках удължаване пак нищо и тогава видях че пакета ми е на митница София. Помислих си добре ще си платя ДДС ако трябва, но май пакетчето не е било до мен. Няколко часа преди да изтече времето за доставка натиснах Диспут и описах, че все още не съм получила пакета си, но при натискане за изпращане ми изписа, че съм финиширала с покупката - умрях от яд #2gunfire
Моля ви, кажете ми с този статус дали може нещо да дойде като известие в моята поща или пакетчето не е било за мен. Знам че Али е платил на продавача за "получена" стока, която аз не съм получила. Какво бихте ме посъветвали да направя да пиша ли на Али или няма смисъл, пия една студена вода от 19$.
Ще се радвам ако ми помогне някой. Благодаря, за което  bouquet

# 80
  • София
maya_76

Този продавач го обсъждахме във Фейсбук групата https://www.facebook.com/groups/511898078925052/ , не знам дали си се включила там. Аз също бях поръчала и предупредих всички да пуснат диспути. На 5-6 човека беше дал еднакъв тракинг, който си седи вече пристигнал някъде из България, още никой не го е взел. Твоят е различен, но пак гаранция, че няма яке в пратката. Сигурно 3-4 номера ги раздава на 100 човека. Аз преброих минимум 35 поръчки от България и веднага предупредих в групата, включително и в темата за Алиекспрес писах за същото яке. Ние там пуснахме диспути и моите пари вече ги върнаха.

Сега не се знае тази пратка, която е на митница дали е за тебе или за друг някой. Чакай известие. Иначе за 21 долара, колкото си го платила по разпечатка може и да не ти взимат ДДС изобщо, но трябва да платиш пощ. такса и да се разходиш.
Парите не вярвам да си върнеш, защото е приключена поръчката. Но ако искаш иди вземи "якето", ако е за теб и снимай клип на отварянето, след което освен да пишеш на съпорта на Али, ако могат да съдействат нещо.

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 19:43 от Ros@linda

# 81
  • Бургас
Ros@linda
Много Благодаря за насоките. За мен статуса на пратката е че някой я е получил. Аз живея в Бургас и очаквай вчера или днес да имам известие в пощата след като се прибрах, но такова липсва което ме навежда на мисълта, че си изгорях.
За съжаление нямам Фейсбук, нямах възможност да влизам в Бг-мама да чета бях извън България. Това ще ми е обеца на ухото - пускам вече диспут по рано ако имам съмнения и хич не го карам на доверие. Подлъга ме добрия рейтинг, но се надявам скоро да се види какъв фалшив продавач е. 

# 82
  • София
Щом не е била за теб пратката за съжаление няма какво да направиш. Той на това разчита, на краткия срок за доставка, да нямат време да се усетят хората  Sad

# 83
  • Пловдив
Здравейте, някой може ми каже от сайта mindinhere дали пратките идват на митница?!
Поръчах и цените бяха в евро, но когато ми изтеглиха сумата от картата видях,че са заявени от Китай?!  Whistling

# 84
  • София
Не го знам този сайт, обаче имам чувството, че е измамен. Може изобщо да не получите пратка. Непознатите за мен сайтове ги проверявам тук http://www.scamadviser.com/check-website/www.mindinhere.com и ако излезе такъв статус отказвам да поръчам.
Ако има въобще пратка и ако е от Китай има голяма вероятност да отиде на митница, както е нормално за всички китайски сайтове.
За американските вероятността е още по-голяма, тъй като там се декларира реалната стойност на покупката.

# 85
Поръчах на 11.11.2014г. едно палто http://www.aliexpress.com/snapshot/6346056872.html ползвах и купон и ми излезе 19$, помолих продавача да ми го пише 14$. Даде ми 17 дни за доставка до тук всичко вървеше добре. Ето това е номера ми RH088871058CN. Тъй като на 25.11 заминахме на екскурзия с мъжа ми нямах голяма възможност да следя пакетчето си. На 27-ми поисках да удължа времето за доставка но явно продавача не е уважил желанието ми. На 1.12 отново поисках удължаване пак нищо и тогава видях че пакета ми е на митница София. Помислих си добре ще си платя ДДС ако трябва, но май пакетчето не е било до мен. Няколко часа преди да изтече времето за доставка натиснах Диспут и описах, че все още не съм получила пакета си, но при натискане за изпращане ми изписа, че съм финиширала с покупката - умрях от яд #2gunfire
Моля ви, кажете ми с този статус дали може нещо да дойде като известие в моята поща или пакетчето не е било за мен. Знам че Али е платил на продавача за "получена" стока, която аз не съм получила. Какво бихте ме посъветвали да направя да пиша ли на Али или няма смисъл, пия една студена вода от 19$.
Здравейте,аз също поръчах това яке и търговецът ми даде същият номер който е дал и на вас
Seller's Shipping Method   RH088871058CN
аз също поисках удължаване на времето,но той не ми го удължи и повдигнах диспут.Аз не отидох на митница,въпреки че видях,че якето е пристигнало там не ми дойде митническо известие.Най-вероятно якето не е и за мен.Мисля,да пиша на продавача и ако не реагира,ще трябва да се обърнем към сайта.
Приемам съвети какво мога да направя в случая и как да разбера имената на истинския получател на пратката,защото сега не съм сигурна,че съм аз newsm78

# 86
  • Бургас
Скрит текст:
Здравейте,аз също поръчах това яке и търговецът ми даде същият номер който е дал и на вас
Seller's Shipping Method   RH088871058CN
аз също поисках удължаване на времето,но той не ми го удължи и повдигнах диспут.Аз не отидох на митница,въпреки че видях,че якето е пристигнало там не ми дойде митническо известие.Най-вероятно якето не е и за мен.Мисля,да пиша на продавача и ако не реагира,ще трябва да се обърнем към сайта.
Приемам съвети какво мога да направя в случая и как да разбера имената на истинския получател на пратката,защото сега не съм сигурна,че съм аз newsm78
[/spoiler]

Радвам се за вас, че поне сте пуснали Диспут, Алито ще ви върне парите след процедурата, но при мен не се получи така. Макар, че имаше още 5часа до изтичане на срока за доставка, натиснах диспут попълних всичко, но като изпратих заявката ми показа, че сделката е финиширала.... много тъпо ми стана.  За първи път попадам на мошеник в Алито, ама аз съм си виновна никога до сега дните за доставка не са ми били 17дни, след време като видях, че има движение и, че пратката е пристигнала в Бг си помислих, че всичко е на ред. Мал шанс бе, че и бях извън БГ и нямах възможност да чета форума, щях веднага да си пусна диспут.
Тъй като не съм много добра с английския тия дни ще помоля мъжа ми да напише какво ми се е случило с този продавач на съпорта - знам, че няма да си върна парите, но поне да му забранят на този мошеник да "продава"- лъже. Ще пиша също че и други хора от моята страна са получили същия проследяващ номер, но пакета не е бил адресиран до тях. Ще оставя и супер предупреждаващ и отрицателен федбек.
Успех ви пожелавам, ако се съберем повече хора и се организира нещо аз съм насреща.

# 87
Искам да ви питам, от вчера ми пише на пратката Изпращане на вх пратка на митница. Става въпрос за колет с подаръци от приятеля ми. Написал е стойност 90$. Това, че пише че е на митница означава ли, че трябва от там да го взема или да чакам да ми го доставят по пощата? И трябва ли да нося някакви фактури при положение, че не съм купила нищо?

# 88
  • София
Щом пише, че е изпратено на митница, от там трябва да се вземе. Ще получиш известие от пощата. Не е трябвало да декларира толкова голяма сума, щом са подаръци. Като нямаш фактура не носи нищо. Те ще ти кажат какво е необходимо. Ако попаднеш на свестни митничари, може и да се съгласят, че е подарък.

# 89
Може ли да го взема без известие? Понеже ще заминавам за Гермния, а не искам да му го връщат обратно. И нямам време да го чакам известието.
Явно само с наще митници е такава сложна процедура да получиш нещо вкъщи. В македония като ми го прати предния колет беше пъти по скъп (вътре имаше два чифта обувки на пума) и си го взех от пощата без проблеми. Платих около 200 денара (30 ден = 1 лев)

Общи условия

Активация на акаунт